Vergelijk gratis

Wanneer moet ik mijn auto verzekeren?

mrt 20, 2018 | Autoverzekering, Verzekeringen | 0 Reacties

Het is van groot belang om zo snel mogelijk je auto te verzekeren wanneer je deze hebt gekocht. Het is namelijk in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Lees snel verder!

Erg belangrijk om te doen

Wanneer je dit niet doet kan dit oplopen tot hoge boetes en daarnaast ben je zonder verzekering niet gedekt wanneer je schade maakt aan iemand anders eigendom met je auto. Volgens de wet moet je jouw auto verzekeren wanneer die op jouw naam staat overgeschreven.

Verzeker de auto direct na de aankoop

Zoals we net hebben besproken begint volgens de wet de plicht om je auto te verzekeren wanneer je kentekenhouder bent. Het is daarom slim om direct na aankoop van de auto meteen je auto te verzekeren, dit scheelt een hoop problemen omdat je het misschien wel vergeet. Wanneer je gaat verzekeren is het alleen van belang wie de eigenaar van de auto is.

De eigenaar heeft namelijk de verzekeringsplicht. Ook moet de auto voorzien zijn van een APK voordat je de auto verzekerd. Wegenbelasting hoef je niks voor te doen dit wordt voor je geregeld wanneer de auto op de naam van de eigenaar is gezet.

Wat gebeurt er als ik mijn auto niet verzeker?

Zoals we net hebben benoemd is het slim om de auto direct na aanschaf te verzekeren, toch zijn er veel mensen die dit niet doen en ermee wachten. Dit kan voor uitstel zorgen en daarna voor erg veel problemen. Het kan zo zijn dat je snel een boete binnenkrijgt voor het onverzekerd zijn.

Als je dan ook nog is onverzekerd gaat rijden en je komt een politiecontrole tegen dan ben je als eigenaar helemaal de sigaar. Een boete van de politie kan al snel oplopen tot 500 euro per maand. Ook schade die je toebrengt aan andere moet je zelf betalen.

Direct verzekeren na aankoop, hoe dan?

Je vraagt je misschien af hoe je dan direct een verzekering kunt afsluiten? Dit is online mogelijk. De verzekeraar stuurt je dan een bevestigingsmail met daarin de polis, erg handig als je met je nieuwe auto naar huis moet rijden. Ook als de politie je aanhoudt omdat er in het systeem staat dat je niet verzekerd bent, kan je deze bevestigingsmail laten zien om aan te tonen dat de auto wel verzekerd is.

Online verzekeren kost ongeveer 10 minuten, die 10 minuten kunnen veel problemen en moeite voorkomen.

Schorsen van je auto

Het is verstandig om je voertuig te laten schorsen wanneer je hier op een bepaald moment geen gebruik meer van maakt. Wanneer je jouw auto schorst laat je weten aan de belastingdienst dat je geen gebruik maakt van de auto, dit zorgt ervoor dat je geen wegenbelasting meer hoeft te betalen en daarnaast hoef je dus ook geen autoverzekering meer te hebben op de geschorste auto.

Je mag natuurlijk dan geen gebruik meer maken van het voertuig, in ieder geval niet op de open weg. Ook is schorsen in Nederland niet gratis, je betaalt hier een prijs voor die afhangt van welk soort type auto je wilt schorsen. Wil je nu direct alles gratis vergelijken, klik dan op de link.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over de Autoverzekering, Dekkingen, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over een perfect passende autoverzekering.

Auto verzekeren van iemand anders

Vergelijk gratisHet motto van autoverzekeringen Het verzekeren van je eigen auto, ook wel het motto van elke autoverzekering aanbieder. Maar het komt natuurlijk wel is voor dat er een vriend of vriendin in je autorijdt, vaak is dit voor de verzekeraar geen probleem en...

Begin nu met het vergelijken van alle autoverzekering aanbieders

Beoordeel deze pagina