Een goudgele kaassoufle, een krokant kroketje en een frikandel speciaal zijn niet alleen verkrijgbaar bij de snackbar. Met het huidige aanbod van frituurpannen is het namelijk heel goed mogelijk om deze heerlijke snacks thuis te bereiden.

Je sappige kipnuggets of knapperige frietjes bereid je dus het liefst thuis, maar welke frituurpan moet je kiezen? In deze blog duiken we dieper in de wereld van frituurpannen, met name in het betaalbare segment. Want eerlijk is eerlijk, je geeft liever een paar euro uit aan de perfecte bamischijf dan aan de frituurpan zelf. Dus, lees snel verder en ontdek wat de markt te bieden heeft.

Action frituurpan

Prijs: €22,95
Inhoud: 3 liter

Voor iets meer dan twee tientjes kun je jezelf al voorzien van een frituurpan. De Tristar friteuse, verkrijgbaar bij de Action, heeft alles wat je nodig hebt. Je patatjes (of frietjes) kunnen zwemmen in het mandje, dat zich bevindt in de door jou gekozen frituurolie, op de juiste temperatuur.

Zo zie je maar dat ongezond eten helemaal niet duur hoeft te zijn. Want je bespaart zeker tientallen euro’s op bijvoorbeeld de consumptie van kipnuggets. En voor slechts twee euro kun je uiteindelijk veel meer krijgen dan de zes Chicken McNuggets van McDonald’s. Bovendien maakt het het nog eens extra leuk om te delen, in plaats van je af te vragen of je het voor iedereen wel kunt betalen.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Frituurpan Lidl

Bij de Lidl kom je voornamelijk AirFryers tegen in het assortiment, oftewel heteluchtfriteuses. Maar soms gaat er niets boven een heerlijke, in vet gebakken portie bitterballen. Hoewel we ons bewust zijn van de minder gezonde aspecten, kan het met mate genieten van gefrituurd voedsel geen kwaad.

Prijs: €59,99
Inhoud: ongeveer 4 liter

Bij de Lidl kun je kiezen uit twee frituurpannen: een mini-variant en een reguliere variant. We richten ons hier op de grote variant, de Silvercrest Friteuse. Deze friteuse biedt zeker enige luxe, met een grote mand en twee kleine mandjes. Hiermee kun je snacks en patat gescheiden frituren, of grote hoeveelheden tegelijk bereiden. De friteuse kan traploos worden verwarmd tot 190 graden Celsius, waardoor je specifieke bereidingswijzen kunt toepassen. En na gebruik kunnen de mandjes gewoon in de vaatwasser. Dat bespaart weer tijd en maakt het genot nog groter.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Andere Budget Keuzes

Als je voor de friteuse van de Action of Lidl kiest, maak je waarschijnlijk een goede keuze. Maar wellicht wil je nog meer opties bekijken. Daarom hebben we hier nog een paar andere budget frituurpannen voor je:

Frituurpan Blokker

Prijs: €29,99
Inhoud: 4 liter

Bij Blokker vind je een breed assortiment frituurpannen, waaronder ook eigen merken. Eén van de opties is de Blokker BL-91001 Friteuse. De reviews van deze friteuse zijn overwegend positief: voor een paar tientjes doet hij wat je ervan mag verwachten. Met zijn drie liter inhoud is hij misschien niet de grootste, maar je kunt er toch genoeg snacks mee bereiden voor een gezin. De temperatuur is instelbaar tot 190 graden Celsius, wat ideaal is voor de meeste frituursnacks.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Frituurpan Coolblue

Coolblue heeft zeker een uitgebreid assortiment friteuses, met prijzen tot wel €149,-. Maar omdat we ons hier richten op budgetopties, bespreken we een friteuse van €42,99. Dat betekent dat je voor dezelfde prijs heel wat lekkere snacks zou kunnen halen…

Prijs: €42,99
Inhoud: 3 liter

Het klopt dat de prijs vaak iets zegt over de kwaliteit, maar bij friteuses gaat het deels ook om de inhoud. Coolblue beschouwt de drie liter van de Inventum GF431B als voldoende voor 1 à 2 personen, maar dat hangt natuurlijk af van hoe lang je wilt wachten op je snacks. Met een paar keer bakken kun je echter binnen korte tijd genoeg frietjes klaarmaken voor wel vier personen.

De Inventum GF431B is een mooie frituurpan, waarvan bijna alle onderdelen in de vaatwasser kunnen. Je kunt de bak goed schoonmaken dankzij het verplaatsbare verwarmingselement, en je hoeft niet bang te zijn dat je snacks ongelijkmatig gebakken worden. De prijs is redelijk in verhouding tot de kwaliteit. En voor wie van zwart houdt: deze frituurpan is ook verkrijgbaar in volledig zwart.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Frituurpan Tefal

Of de volgende friteuse nog binnen het ‘budget’-segment valt, durven we niet te zeggen. Maar we willen graag iets vertellen over Tefal, het Franse merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige pannen en friteuses. We hebben een relatief betaalbare variant geselecteerd, omdat je bij Tefal enige kwaliteit mag verwachten.

Prijs: €69,99
Inhoud: 3 liter

De Tefal Friteuse Easy Pro Premium 3L FR338070 is een fijne friteuse om in huis te hebben. Niet alleen vanwege de grote inhoud, maar ook vanwege het gemak waarmee je er snacks in kunt bereiden. De deksel heeft een venster, het mandje kan boven het vet uitlekken en er zit een geurfilter op het apparaat. Gezien de prijs mag je zeker wat luxe verwachten.

Interessant is dat Tefal vindt dat drie liter inhoud genoeg is voor ongeveer drie tot vier personen, terwijl dat bij andere merken niet het geval was. Het hangt dus ook af van je eigen behoeften. Weet je wel hoeveel mozzarella sticks je in drie liter kunt bereiden?

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Frituurpan Bol.com

Als je in een zee van keuzes wilt ronddwalen, dan moet je bij Bol.com zijn. Hier vind je een overvloed aan merken die hun producten via deze website aanbieden. Opvallend genoeg kom je zelfs het merk ‘van’ de Action, Tristar, tegen, evenals dezelfde frituurpan die we eerder bespraken bij ‘Frituurpan Coolblue’. Het enige verschil is dat het aanbod bij Bol.com nog groter is. Uit dit uitgebreide assortiment hebben we een mooie budget friteuse geselecteerd.

Prijs: €34,99
Inhoud: 3 liter

Wil je profiteren van de voordelen van een kijkvenster en een reukfilter zoals bij de eerder genoemde modellen, maar dan voor een lagere prijs? Dan is de Aigostar Ushas 30HEZ precies wat je zoekt. Deze friteuse is bijna twee keer zo goedkoop en biedt toch dezelfde geweldige eigenschappen. Het is bijna ongelooflijk, maar waar. Net als veel andere modellen kunnen de meeste onderdelen van deze friteuse in de vaatwasser. Met deze friteuse ben je goed uitgerust en kun je zelfs op een doordeweekse dag met plezier de frituur aanzetten. Want wie heeft bedacht dat frituren alleen in het weekend mag plaatsvinden? Met een verantwoorde kijk op frituurgebruik kan een doordeweekse frikandel echt geen kwaad.

Klik hier om de frituurpan te bekijken

Koopgids voor friteuses

Hier volgt een korte koopgids voor friteuses, ofwel frituurpannen. Let op de volgende aspecten bij het kiezen van een friteuse:

Onderhoud: Controleer de onderhoudsvereisten van de friteuse, zoals het verwijderen en schoonmaken van de frituurmand(jes) en andere losse onderdelen. Een friteuse met een uitneembare en vaatwasmachinebestendige frituurmand kan het schoonmaken aanzienlijk vergemakkelijken. Als het niet in de vaatwasser kan, is een ontvetter zoals Dasty een handig hulpmiddel.
Veiligheid: Veiligheid is cruciaal bij het gebruik van een friteuse. Let op kenmerken zoals een hittebestendige behuizing, een deksel met kijkvenster, een automatische uitschakelfunctie en antislipvoetjes voor stabiliteit tijdens gebruik.
Extra functies: Sommige friteuses hebben extra functies zoals een geurfilter om de geur van frituurvet te verminderen en een koude zone om voedselresten te minimaliseren. Het is nog beter als de friteuse is uitgerust met oververhittingsbeveiliging om te voorkomen dat de pan oververhit raakt.

Schaf vandaag nog een friteuse aan en geniet komend weekend van heerlijke snacks die gebakken zijn in een flinke hoeveelheid goudgele glorie.