Hoewel de Italianen er misschien moeite mee hebben, doen wij het gewoon toch: het drinken van een cappuccino na elf uur ’s ochtends, bijvoorbeeld. In Italië hebben koffiedrankjes elk hun eigen etiquetteregels, maar in Nederland hebben we die regels al lang losgelaten of simpelweg nooit gevolgd. De hele dag door worden hier ‘melkbakjes’ geserveerd, zoals cappuccino’s en latte macchiato’s, vaak met een schepje suiker erbij. Het schuimige melklaagje maakt de koffie nog lekkerder, dus tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een melkopschuimer thuis. Ben je op zoek naar een nieuwe melkopschuimer, of ben je gewoon nieuwsgierig? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. We hebben verschillende budgetopties voor melkopschuimers opgezocht, te koop bij verschillende winkels, waaronder Action, Lidl en nog veel meer. Lees snel verder!

Melkopschuimer van Action

Bij de Action komen regelmatig aanbiedingen voorbij van diverse huishoudelijke apparaten, waaronder melkopschuimers. In het verleden hebben ze zeker melkopschuimers verkocht, zij het als tijdelijke aanbieding. Deze zijn echter nooit toegevoegd aan het vaste assortiment van de winkel. Als je een melkopschuimer van de Action wilt kopen, moet je dus hun wekelijkse aanbiedingen in de gaten houden om te zien of ze weer beschikbaar zijn. Je kunt deze aanbiedingen vinden in hun folder op de website van de Action.

Klik hier om naar de website van de Action te gaan

Melkopschuimer van Lidl

Het assortiment van Lidl biedt meerdere melkopschuimers waar we enthousiast van worden. We hebben er twee voor je geselecteerd, elk met een iets andere werking.

SILVERCREST® KITCHEN TOOLS RVS elektrische melkopschuimer

Prijs: €24,99 (oorspronkelijke prijs €29,99)

Deze elektrische melkopschuimer heeft een strak design met slechts één knop, en een spiraal die de melk daadwerkelijk opschuimt. Het apparaat kan maximaal 150 ml melkschuim maken, maar kan ook tot 300 ml warme melk verwarmen. Met vier melkschuimconsistenties, namelijk stevig melkschuim, crèmig-zacht schuim, melk met weinig schuim en koud melkschuim, is dit apparaat geschikt voor iedereen. De koude melkschuimoptie is perfect voor heerlijke ijskoffie. Met een antiaanbaklaag, droogkookbeveiliging, automatische veiligheidsuitschakeling en een verborgen verwarmingselement biedt deze melkopschuimer veel zekerheid.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

SILVERCREST® KITCHEN TOOLS Inductie-melkopschuimer SIMAS 550

Prijs: €69,99

Hoewel deze melkopschuimer niet bijzonder goedkoop is, wordt hij toch door velen aanbevolen vanwege de kwaliteit van het product. De werking komt in principe neer op hetzelfde als bij andere melkopschuimers, maar deze heeft extra functies zoals het maken van warm schuim, verwarmen van melk, creëren van chocolademelk en koud opschuimen van melk. De LED-indicator geeft het geselecteerde programma aan, waarbij rood staat voor warm en blauw voor koud. Misschien wel het beste aan deze melkopschuimer is dat het melkreservoir, de deksel en de klopper vaatwasmachinebestendig zijn. Het is belangrijk om te vermelden dat het alleen afspoelen van een melkopschuimer niet voldoende is om de melkresten goed te verwijderen, waardoor het apparaat gaat stinken.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Andere budgetopties

We beloofden ook andere budgetopties te geven, dus hier is een lijst met verschillende betaalbare melkopschuimers. Deze variëren in werking, prijs en uiterlijk.

Melkopschuimer van IKEA

Prijs: €1,59

Dit is misschien wel de meest betaalbare melkopschuimer die je ooit zult zien. Eigenlijk is het officieel een melkklopper, omdat het letterlijk alleen de klopper is. Je maakt dus direct melkschuim in het glas of een andere beker. Dit maakt het apparaatje perfect om mee te nemen op vakantie, omdat het nauwelijks ruimte inneemt. Ideaal voor mensen met beperkte ruimte, een klein budget of voor degenen die de melkopschuimer niet vaak gebruiken. Het is zelfs een goed idee om er twee te kopen, zodat je je speciale soja barista-melk ook elders kunt opkloppen. Houd er rekening mee dat de batterijen niet zijn inbegrepen en apart moeten worden aangeschaft.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Melkopschuimer van Blokker

Bij Blokker vind je een uitgebreid assortiment aan melkopschuimers, mede doordat het ook een platform is voor andere verkopers die hun producten via Blokker verkopen, met name online. We presenteren hier een melkopschuimer van het Blokker huismerk en een van een andere verkoper.

Blokker melkopschuimer BL-40002 RVS 550W

Prijs: €39,99

Voor iets minder dan veertig euro kun je deze RVS melkopschuimer met anti-aanbaklaag in handen krijgen. Het kan ongeveer 150 ml melkschuim produceren, genoeg voor ongeveer twee cappuccino’s. Je kunt er ook voor kiezen om 300 ml melk zonder schuim te verwarmen, perfect voor in de koffie of als basis voor bijvoorbeeld chocolademelk. Hoewel je er in principe ook koud schuim mee kunt maken, zal dat niet de voorkeur hebben van de meeste mensen. Al met al is het een degelijke melkopschuimer voor een redelijke prijs. Het is echter duidelijk dat het goedkoper kan, zoals je zelf hebt gezien. Maar misschien heb je geen van de eerder genoemde winkels in de buurt, of ben je simpelweg een grote fan van Blokker.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Tomado TMF1201B – Elektrische Melkopschuimer

Prijs: €30,90 (oorspronkelijke prijs €39,99)

Deze elektrische melkopschuimer van Tomado is een lust voor het oog met zijn elegante ontwerp. De matzwarte kleur past perfect bij moderne interieurs. Maar uiterlijk is niet het enige belangrijke aspect; gelukkig presteert deze melkopschuimer ook goed. Perfect melkschuim is binnen 1 à 2 minuten klaar, zowel warm als koud. Je kunt ook melk verwarmen zonder schuim. Houd er echter rekening mee dat dit een wat kleinere melkopschuimer is. Het maximum voor schuim is 115 ml en voor melk zonder schuim is het maximum 240 ml. Dit is echter voldoende voor een enkel kopje koffie.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Melkopschuimer van KitchenBrothers

Prijs: €39,99

Met deze melkopschuimer van KitchenBrothers kun je zowel warm en dik schuim als warm en luchtig schuim maken, melk opwarmen en koud opschuimen. Het apparaat heeft al vele tevreden gebruikers en de beoordelingen zijn uitstekend. Je kunt genoeg melk opschuimen voor ongeveer twee cappuccino’s, waardoor het perfect is voor een rustige start van de dag met je partner. Terwijl je koffie zet, kun je ook meteen je melk opschuimen, aangezien dit minder dan twee minuten duurt. Als je een filterkoffiezetapparaat gebruikt, raden we aan de melk pas op te schuimen nadat de koffie is gezet, aangezien lauwwarm melkschuim niet bij iedereen in de smaak valt. Je kunt variëren met de hoeveelheid schuim en de reiniging is eenvoudig. Kortom, een goede aankoop.

Klik hier om de melkopschuimer te bekijken

Koopgids melkopschuimer

We sluiten de blog af met een korte koopgids, zodat je zonder twijfel de juiste melkopschuimer kunt kiezen. Let op de volgende punten:

  1. Opwarmtijd: Controleer de opwarmtijd van de melkopschuimer. Sommige modellen schuimen de melk sneller op dan andere. Als je ’s ochtends haast hebt, kan een snelle opwarmtijd handig zijn.
  2. Schuimconsistentie: Controleer of de melkopschuimer in staat is om het gewenste schuimtype te produceren, zoals stevig of luchtig schuim.
  3. Capaciteit: Kies een melkopschuimer met voldoende capaciteit voor het aantal kopjes dat je normaal gesproken bereidt.
  4. Onderhoud: Let op hoe gemakkelijk de melkopschuimer schoon te maken is. Afneembare onderdelen en modellen met een antiaanbaklaag vereenvoudigen het reinigingsproces.
  5. Geluidsniveau: Als je een rustige ochtendroutine waardeert, let dan op het geluidsniveau van de melkopschuimer. Sommige modellen kunnen behoorlijk lawaaierig zijn, terwijl andere fluisterstil werken.

Neem deze tips goed door, lees de beschrijvingen van de verschillende melkopschuimers zorgvuldig door en schaf er vandaag nog een aan.