ANWB bromfietsverzekering vergelijken in 2020? | Rij nu verzekerd & veilig op de weg | Bekijk hier alle informatie!

sep 3, 2020 | 0 Reacties

Ben jij van plan om een bromfiets aan te schaffen? Dan is het van belang dat je ook alvast gaat kijken naar een passende bromfietsverzekering. Met de ANWB bromfietsverzekering is jouw bromfiets ten alle tijden goed verzekerd tegen schade en diefstal.

Wil jij je brommer alleen laten verzekeren voor schade aan anderen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een WA verzekering. Als je liever ook schade aan eigen bromfiets wil verzekeren?

Dan is het slim om een kijkje te nemen bij de andere basisdekkingen die sommige schades aan je eigen brommer vergoeden. Lees snel meer over de dekkingen van de ANWB bromfietsverzekering.

ANWB bromfietsverzekering

De basisdekkingen van de ANWB bromfietsverzekering

Bij de ANWB bromfietsverzekering heb je de keuze uit 3 verschillende basisdekkingen, zodat je zelf kunt bepalen hoe je bent verzekerd. Daarnaast zit er altijd wel een basisdekking tussen die bij jou past.

Zo heb je de keuze uit een WA-, WA+ beperkt casco en WA+ volledig casco verzekering. De WA dekking is verplicht voor bestuurders van bromfietsen, maar vergoedt alleen schade aan anderen en spullen van andere.

Daarentegen vergoeden de andere twee basisdekkingen ook sommige schades aan eigen bromfiets. Hieronder hebben wij de 3 verschillende dekkingen in een tabel gezet, zodat je in één oogopslag ziet wat er wordt vergoed met welke dekking:

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) WA+ beperkt casco WA+ volledig casco
Wat is er verzekerd? Wat is er verzekerd? Wat is er verzekerd?
Schade die je veroorzaakt aan anderen Schade die je veroorzaakt aan anderen Schade die je veroorzaakt aan anderen
Schade door joyriding Schade door joyriding
Schade door diefstal of poging tot diefstal Schade door diefstal of poging tot diefstal
Schade door storm, hagel en brand Schade door storm, hagel en brand
Inclusief 1 jaar aanschafwaardegarantie Inclusief 1 jaar aanschafwaardegarantie
Schade aan eigen bromfiets door een aanrijding

Aanvullende modules van de ANWB bromfietsverzekering

Het is bij de ANWB bromfietsverzekering mogelijk om je basisdekking uit te breiden aan hand van een aantal verschillende aanvullende dekkingen.

Zo heb je de keuze uit een extra ongevallen opzittenden-, verhaalsrechtsbijstand- en 3 jaar aanschafwaardegarantie dekking. Wat deze dekkingen precies inhouden lees je hieronder:

Ongevallen opzittendendekking

Het is natuurlijk niet om erover na te denken, maar toch kan het zo zijn dat je overlijdt of blijvend invalide raakt als gevolg van een aanrijding in het verkeer. Met deze aanvullende dekking zorg je ervoor dat jij of je nabestaanden een vergoeding ontvangen bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Hierbij kun je denken aan een vergoeding voor het verlies van inkomen of aanpassingen in huis door invaliditeit. Zo wordt er bij overlijden een vergoeding van €3.000,- uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit een vergoeding van €30.000,-

Aanvullend 3 jaar aanschafwaardegarantie

Heb je een nieuwe bromfiets gekocht en heb je een WA+ beperkt- of volledig casco dekking afgesloten? Dan heb je het eerste jaar recht op een het volledige aankoopbedrag bij diefstal of total loss verklaring.

Kies je voor de aanvullende module 3 jaar aanschafwaardegarantie? Dan verleng je de periode van 1 jaar naar 3 jaar, waardoor je meer zekerheid hebt. Houdt er wel rekening mee dat deze dekking alleen kan worden afgesloten als je een nieuwe bromfiets hebt gekocht en jij de eerste eigenaar bent.

Verhaalsrechtsbijstand dekking

Het wil wel eens voorkomen dat je in een aanrijding terecht komt en dit niet jouw schuld is. Soms kan het dan lastig zijn om de schade te verhalen op de tegenpartij, omdat zij een ander verhaal vertellen.

Met de aanvullende verhaalsrechtsbijstand dekking heb je recht op hulp om de schade te verhalen op de tegenpartij. Hierbij gaat het niet alleen om materiële schade (aan de brommer, accessoires en kleding), maar ook om letselschade.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de ANWB bromfietsverzekering

Ben jij van plan om de ANWB bromfietsverzekering af te sluiten? Dan is het handig te weten wat de belangrijkste voordelen zijn van deze bromfietsverzekering. Daarom hebben wij ze hieronder voor jou op een rijtje gezet, zodat je precies kunt zien van welke voordelen je gebruik kunt maken:

 • Brede dekking tegen een scherpe premie;
 • Bepaal zelf hoe je verzekerd bent;
 • Sluit aanvullende modules af voor een bredere dekking;
 • No-claim korting tot wel 75%;
 • Sluit de bromfietsverzekering gemakkelijk en snel online af;
 • De verzekering wordt beoordeeld met een gemiddelde van 7,5.

Zoals je ziet zijn er veel voordelen verbonden aan de ANWB bromfietsverzekering. Wil jij weten of er andere verzekeraars zijn die dit ook aanbieden? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar.

Daarnaast is het verstandig om de voorwaarden van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo weet je namelijk precies waar je aan begint en voorkom je vervelende verassingen in de toekomst.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!
Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken