Vergelijk gratis

Aandachtspunten bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering

aug 6, 2018 | Rechtsbijstandverzekering, Verzekeringen | 0 Reacties

Conflicten kunnen ooit snel ontstaan

Iedereen maakt het mee in zijn leven, meningsverschillen en irritante conflicten, ze zijn helaas van alle tijden. Denk hierbij aan ruzie met de buren, fouten van de aannemer of een duur pakketje dat nooit is aangekomen. Dit zijn zaken die helaas iedereen wel eens overkomt, handig om dan een steuntje in de rug te hebben met een rechtsbijstandverzekering. De verzekeraar zal in deze situaties juridische hulp gaan bieden, bovendien kun je met al je vragen naar je advocaat.

Er zijn in Nederland enorm veel aanbieders die een rechtsbijstandverzekering aanbieden, ze zijn niet allemaal hetzelfde maar bieden verschillende dekkingen. Maar wat is nu de beste polis keuze en met welke aanbieder kan ik het beste in zee gaan? Zij zijn immers toch degene die het moeten regelen wanneer er een geschil is. Lees snel verder!

Welke dekkingen zijn interessant?

Voordat je gaat kijken naar rechtsbijstandverzekering aanbieders is het erg slim om eens naar de voorwaarden te kijken en aandachtig te bedenken voor welke conflicten je gedekt wilt zijn. De meeste aanbieders bieden een simpel basis pakket met de keuze voor aanvullende dekkingen.

Met een basis rechtsbijstandverzekering ben je gedekt voor de kleinere consumentengeschillen. Wat is dan een consumentengeschil? Denk hierbij aan erfenissen, aankopen via het internet of problemen met je huidige opleider.

Aanvullende dekkingen die je kunt kiezen zijn speciaal gericht op wonen, werk & inkomen, verkeersbelasting of echtscheidingen. Denk goed na om over of onder verzekeren te voorkomen. Het zou lullig zijn als je elke maand premie betaalt en uiteindelijk niet gerechtigd bent op juridische hulp.

Overlapping met andere verzekeringen

De overlapping met andere verzekeringen, het komt nog wel eens voor in Nederland, we staan erom bekend dat we alles zoveel mogelijk willen verzekeren. Dit leidt vaak tot over verzekeren. Je hebt tegenwoordig verzekeringen waarin rechtsbijstand zit inbegrepen, je hoeft deze dan natuurlijk niet nog een keer aan te schaffen. Kijk bij welke verzekeringen je rechtsbijstand hebt mee gedekt, dit is vaak zo bij autoverzekeringen, kijk je polis even goed na!

Wie moet er nog meer rechtsbijstand ontvangen?

De hoogte van de premie hangt sterk af van het aantal personen dat je wilt verzekeren. Meestal is het een voordeel als je samen een verzekering aanschaft, dit is bij een rechtsbijstandverzekering niet zo. Ben je een stel of woon je samen dan gaat de premie al snel stijgen. Over het algemeen is het zo dat kinderen gratis zijn meeverzekerd.

Ook zijn er rechtsbijstandverzekeraars die voor iedere leeftijd dezelfde premie in rekening brengen. Het is dus belangrijk om ook hier op te letten bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over de Rechtsbijstandverzekering, Dekkingen, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over een perfect passende Rechtsbijstandverzekering!

Begin nu met het vergelijken van alle rechtsbijstandverzekeringen