4K Camcorder kopen? Begin direct met vergelijken zonder gedoe

Beste 4K camcorder vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van 4K videocamera’s vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over alle diverse 4K film camera’s voordat je er eentje gaat kopen? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

Met een 4K camcorder leg je voortaan beelden vast als een professional. 4K ook wel Ultra HD genoemd is vergelijkbaar aan een beeldformaat van vier keer Full HD. Met deze 4K technologie wordt het mogelijk om in te zoomen zonder dat je de kwaliteit van Full HD verliest. De beelden die een 4K camcorder vastlegt zijn veel scherper en een stuk gedetailleerder dan bij andere types. Dit komt doordat de 4K camcorder over meer pixels beschikt.

Ga eerst altijd na waarvoor je de 4K camcorder gaat gebruiken. Wil je er een voor vakantie dan is het handig om een compacter formaat camcorder te nemen. Zoek je er een om een evenement of iets dergelijks vast te leggen kan je beter kiezen voor een model die stevig en stabiel is.

Denk dan bijvoorbeeld aan een model met beeldstabilisatie, dit zorgt ervoor dat het beeld vloeiend en schokvrij wordt opgenomen. Ook zijn er andere specificaties zoals bijvoorbeeld touchscreen, waterdichtheid,optische zoom en een kantelbaar scherm. Om je te helpen bij een keuze hebben wij hieronder een top 5 voor jou gemaakt van diverse 4K camcorders.

1. Sony FDR-AX53

De Sony FDR-AX53 is een apparaat waarmee je beelden vloeiend en gedetailleerd vastlegt. Dankzij de balanced optical steadyshot techniek worden de beelden stabieler weergegeven, zelfs als je lopend filmt. Ook is de scherpstelling van dit model super snel tussen beelden van dichtbij en ver weg.

Deze Sony camcorder beschikt ook over een 20x optische zoom waarmee je prachtige foto’s kan maken van een afstand. Verder zorgt de nieuwe microfoon voor een duidelijk en heldere geluidsweergave. Bedien het apparaat eenvoudig via het scherm en kies zelf welke instellingen je gebruikt, zo kan je bijvoorbeeld een time-lapse maken.

Zowel in het licht als in het donker filmen is geen probleem voor deze 4K handycam, ook donkere beelden worden in 4K resolutie weergegeven.

Voor- en nadelen FDR-AX53

Bij de Sony FDR-AX53 worden altijd een aantal spullen standaard meegeleverd. Zo ontvang je een Nederlandstalige handleiding die je zal uitleggen hoe het apparaat werkt en hoe het bediend moet worden. Verder wordt alleen de accu voor dit model meegeleverd.

Wel handig om te weten dat deze camcorder 635 gram weegt waardoor deze makkelijk mee te nemen is. Daarnaast zijn de afmetingen van dit apparaat 73 x 80,5 x 166,5 mm, wat handig is wanneer je dit apparaat meeneemt voor een dagje uit.

Beschikt over 20x optische zoom.
Geweldige geluidsweergave dankzij de microfoon in vijf richtingen.
Haarscherp 4K beeldkwaliteit.
⨯ De 4K beelden zijn zonder computer of laptop niet te bekijken.

2. Panasonic HC-VXF1

De Panasonic HC-VXF1 is een camcorder voor professionals waarmee je super helder en gedetailleerde beelden vastlegt. Beelden van veraf filmen is ook geen probleem dankzij de 24x optische zoom. Kijk live mee met de beelden die je opneemt op het kantelbare elektronische scherm. Ook kan dit model beelden met onverwachte bewegingen vloeiend opnemen en weergeven. Het kan zelfs het gezicht van iemand volgen zodat er vervolgens een filmpje ontstaat waarop de persoon niet uit beeld gaat.

Dit komt mede door de groothoek van de lens die 25 mm bedraagt. Het beeld dat je opneemt wordt automatisch gestabiliseerd door het apparaat, zo kan je tijdens het lopen beelden goed opnemen zonder teveel schokken.

Bovendien beschikt dit type ook over een close-up functie voor beelden waar weinig tot geen beweging in zit. Zo kan je ongewenste objecten uit je beeld halen en focussen op één bepaald punt.

Voor- en nadelen HC-VXF1

Naast de Panasonic HC-VXF1 ontvang je ook nog een aantal items die standaard worden meegeleverd. Als eerst ontvang je een handleiding die je een handje zal helpen bij de besturing van het apparaat. De accu voor deze camcorder wordt ook meegeleverd, evenals de USB kabel en AC adapter waarmee je de accu op kan laden.

Daarnaast wordt er ook nog een Micro HDMI kabel meegeleverd waarmee je de gefilmde content af kan spelen op bijvoorbeeld een laptop of computer. Verder weegt dit type maar 450 gram en heeft het de afmetingen van 69 x 77 x 167 mm, vandaar dat het apparaat geschikt is voor een dagje uit.

 Op afstand beelden opnemen in hoge resolutie door 24x optische zoom.
Makkelijk mee te nemen door het lage gewicht & grootte van het apparaat.
Ook op donker beelden neem je heldere beelden op in 4K resolutie.
⨯ In 4K resolutie film je maar in 30 fps.

3. JVC GZ-R495DEU

De JVC GZ-R495DEU is een compacte camera waarmee je op dagjes uit mooie beelden vastlegt. Dankzij de beeldstabilisatie worden ook beelden met veel beweging vloeiend en duidelijk weergegeven. Op elke afstand kan jij beelden gedetailleerd vastleggen dankzij de 40x optische zoom. Ook wanneer je een dagje naar het strand gaat kan je dit model gerust meenemen.

Door de waterdichtheid kan je tot 5 meter onder water mooie onderwater beelden vastleggen in hoge 4K beeldkwaliteit. Laat je het apparaat een keertje vallen maak je dan geen zorgen, de camera is valbestendig tot een hoogte van 1,5 meter. Zelfs bij een temperatuur van -10 graden Celsius is dit type nog operationeel en leg je nog steeds mooie beelden vast.

Verder beschikt dit model over een hoge capaciteitsbatterij waardoor het mogelijk is om 5 uur achter elkaar beeldmateriaal vast te leggen.

Voor- en nadelen GZ-R495DEU

Naast de JVC GZ-R495DEU ontvang je ook nog een aantal standaard meegeleverde items. Als eerst zal je een handleiding ontvangen om je de bediening van het apparaat uit te leggen. Ook krijg je een handige cameratas bij dit model waardoor je hem gemakkelijk meeneemt.

Daarnaast wordt er ook nog een SDHC kaart van 16GB meegeleverd waarmee je minimaal 2 uur aan Full HD beelden op kan opnemen. De 4K camcorder is heel compact en is maar 60 x 59,5 x 128 mm groot. Bovendien weegt het apparaat maar 301 gram waardoor hij zeer geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Makkelijk meenemen door het lage gewicht en de grootte van dit model.
Neem onder water beelden op, het apparaat is waterdicht tot 5 meter diep.
Objecten van veraf filmen is geen probleem dankzij de 40x optische zoom.
 Helaas geen externe microfoon beschikbaar.

4. Panasonic HC-X1E

De Panasonic HC-X1E is een professionele 4K camcorder waarmee je geweldig beeldmateriaal vast kan leggen. Met een vernieuwde 4K lens met 20x optische zoom is geen enkel beeld te ver om vast te leggen. Zelfs op afstand neem je namelijk heldere beelden op in een hoge beeldkwaliteit. Bovendien zit er ook een MOS sensor van 1,0 inch in het apparaat die is bedoeld voor professionele cameramannen.

Hiermee is het mogelijk om bepaalde functies en designelementen in te stellen om zo nog beter je 4K content op te nemen. Dankzij de 4K 60 fps techniek kan je ook prachtige beelden in slowmotion opnemen. Verder worden beelden waar veel beweging in zit automatisch gestabiliseerd door het apparaat.

Dit model beschikt over vele functies die meestal alleen worden gebruikt door echte videografen maar daarom zit er ook wel een prijskaartje aan het apparaat.

Voor- en nadelen HC-X1E

Ook bij de Panasonic HC-X1E worden altijd een aantal spullen standaard meegeleverd. Zo ontvang je een handleiding die je uitlegt hoe de bediening van het apparaat werkt. Verder een stroomkabel meegeleverd waarmee je het de batterij oplaadt.

Dit model wordt wel een draagbare camcorder genoemd maar is daarentegen wel redelijk zwaar en groot. Zo weegt het apparaat 2 kilo en heeft het afmetingen van 173 x 195 x 346 mm. Toch is dit type geschikt voor hand gedragen opnames dankzij het handige handvat.

Kan duidelijk en gedetailleerde slow motion beelden vastleggen.
Gedetailleerde en heldere beeldweergave dankzij de vernieuwde 4K lens.
 Beeldstabilisatie zorgt dat bewegende beelden vloeiender zijn.
⨯ Dit model heeft wel zijn prijskaartje.

5. Sony PXW-Z90V//C

De Sony PXW-Z90V//C is geschikt voor professioneel gebruik door de vele functies die het apparaat ondersteunt. Beelden worden scherp en gedetailleerd weergegeven dankzij de 4K beeldresolutie. Ook worden beelden op afstand duidelijk in beeld gebracht door de 12x optische zoom. Zelfs kan je onder water beeldmateriaal vastleggen doordat het apparaat waterdicht is.

Bewegende beelden worden automatisch gestabiliseerd door de beeldstabilisatie technologie. Je kan het geheugen van dit model vergroten door een SD kaart te plaatsen waardoor je meer ruimte creëert voor beeldmateriaal.

Verder stelt dit apparaat het beeld automatisch scherp, ook op korte- of lange afstand. Met een maximale batterijduur van ongeveer 4,5 uur kan je aan een stuk door genoeg beelden vast leggen.

Voor- en nadelen PXW-Z90V//C

Naast de Sony PXW-Z90V//C ontvang je ook nog een aantal meegeleverde items. Je ontvangt een handleiding waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je het apparaat bediend. Verder wordt er alleen nog een stroomkabel meegeleverd waarmee je de batterij oplaadt en weer kan gebruiken.

Daarnaast is het nog handig om te weten dat dit model 1,39 kilo weegt waardoor hij nog goed te gebruiken is met de hand. De afmetingen zijn 130,17 x 184,15 x 288,95 mm wat wel aan de grote kant is, maar door het handvat is dat probleem ook opgelost.

Legt heldere en gedetailleerde beelden vast dankzij de 4K beeldkwaliteit.
Waterdicht en dus ook te gebruiken onder water.
Neem urenlang beeldmateriaal op dankzij de batterijduur van 4,5 uur.
Niet geschikt voor beginnende gebruikers.

Meest gestelde vragen over 4K camcorders

Is er regelmatig een 4K camcorder aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een camcorder 4K aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een 4K videocamera aanbieding te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbiedingen te vinden.

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste 4K videocamera geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een 4K camcorder aanbieding beschikbaar is zetten we die direct in onze review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Klik direct op een button om de top 5 camcorder 4K aanbiedingen te zien zodat je kunt beginnen met 4K filmcamera vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Wat is de beste 4K camcorder van dit moment?

We krijgen nog regelmatig de vraag welke camcorder 4K de beste is? Dat antwoord is redelijk persoonlijk omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft. Op dit moment kun je in de top 5 kijken en direct bepalen welke 4K videorecorder de beste is.

Als je op zoek bent naar de best 4K camcorder dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is heel makkelijk om de beste 4K videocamera direct te vinden in onze top 5 4K camcorder. Op die manier wordt het heel makkelijk om de filmcamera beste uit de test te vinden, daarnaast kun je ook nog allerlei informatie lezen over 4K types die momenteel populair zijn.

Klik direct op een button om de top 5 te zien zodat je kunt beginnen met de beste 4K videocamera vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.