Studenten internet en TV, lees hier alles wat je moet weten voordat je op kamers gaat!

jun 29, 2020 | 0 Reacties

Studenten internet en TV: kosten, kosten, kosten. Zodra je op kamers gaat, een appartement huurt, of je in een andere studenten situatie wurmt, kosten zijn alles wat je de eerste weken langs ziet komen.

Een van deze kostenposten is het internet en TV abonnement van Ziggo, KPN, T-Mobile of een andere provider. Zoals je ongetwijfeld al hebt gezien zijn er talloze providers op het internet te vinden.

Elk van deze providers heeft zelf iets te bieden; snelheden, wel of geen glasvezel, stabiele verbindingen, DSL, 4G internet, inclusief of exclusief telefoon; de lijst is eindeloos. Als het gaat om studenten internet en TV zijn dit ook zaken om rekening mee te houden!

Studenten internet en TV

Allereerst: hoeveel Mb/s heeft studenten internet en TV nodig?

Mb/s staat voor megabits. Dit is niet hetzelfde als een telefoon abonnement. Er is geen limiet aan de hoeveelheid die je gebruikt. Het gaat om de snelheid die je inkoopt. De snelheid is afhankelijk van enkele factoren.

Zo is het belangrijk hoe ver je van de wijkcentrale woont en met hoeveel mensen je tegelijk gebruik gaat maken van het internet. Woon je in een studentenhuis met vijf mensen dan heb je een hogere internetsnelheid nodig dan wanneer je met z’n tweeën woont.

Daarbij is het ook belangrijk om te kijken waarvoor het internet gebruikt gaat worden. Een klein overzicht om iets van een indicatie te geven:

Soort gebruik Waar gebruik je het internet voor? Hoeveel Mb/s internet heb ik nodig?
Licht Gebruik - Surfen en e-mailen
- Gebruik niet meer dan één computer of tablet
4 tot 8 Mb/s
Gemiddeld gebruik
- Surfen en e-mailen
- Uitzending Gemist of YouTube in hoge resolutie bekijken
- Af en toe films of muziek streamen
- Gebruik meerdere computers of tablets
20 Mb/s of meer
Zwaar gebruik - Surfen en e-mailen
- Uitzending Gemist of YouTube in hoge resolutie bekijken
- Regelmatig films of muziek streamen
- Multiplayer (online) gamen
- Gebruik meerdere computers of tablet
50 Mb/s of meer

Wel of geen TV bij het internet abonnement?

Het is een lastige keuze om te maken als student. Het is heel erg afhankelijk van je eigen wensen. We geven je graag wat stof tot nadenken. Is het duurder om TV bij het internet pakket te nemen? Ja.

Een combinatie van studenten internet en TV is duurder dan enkel een internet abonnement. Dit klinkt logisch, maar dit is niet zo simpel als het lijkt. Wil je geen gebruik maken van TV dan is het goedkoper om geen TV te nemen, natuurlijk.

Echter, als je toch nog iets wil kijken, of dit nou series, films of TV-programma’s zijn, zul je toch iets van een abonnement moeten nemen. Sluit je geen abonnement af voor televisie om vervolgens wel een HBO, Amazon Prime, Netflix en KIJK abonnement af te sluiten, dan ben je daar uiteindelijk alsnog duurder mee uit.

Denk dus goed na over wat je echt nodig hebt en wat je echt gebruikt. Je kunt al deze abonnementen wel afsluiten, maar het is enorm zonde van je geld als je er vervolgens weinig tot geen gebruik van maakt.

Een televisie abonnement kan wel eens goedkoper zijn, als je alle streaming diensten niet gebruikt en in plaats daarvan, lekker ouderwets, televisie kijkt. Direct inzicht in het goedkoopste internet en TV abonnement?

Als laatst: vergelijk je studenten internet en TV, kies het juiste pakket!

Studenten internet en TV is niet echt een apart pakket binnen de provider wereld. Het is een kwestie van kijken naar wat je nodig hebt. Dit kan voor een student natuurlijk anders zijn dan voor een werkende, maar dat hoeft zeker niet.

De laatste maanden en jaren zien providers een trend waar (voornamelijk) studenten steeds minder gebruik maken van TV binnen het internet en TV pakket. Hierdoor zijn providers overgestapt naar het los aanbieden van internet.

Dit kan iets voor jou zijn. Ben jij een student die eigenlijk geen TV kijkt, alles via het internet volgt? Dan is zo’n pakket wellicht een optie voor jou. Een pakket zonder TV is namelijk aanzienlijk goedkoper dan een los internet pakket.

Wat je keuze ook is; wij maken het makkelijk de beste prijs te vinden! Op onze website kun je alle verschillende pakketten van de talloze providers met elkaar vergelijken om er zo achter te komen wat de beste prijs-kwaliteit verhouding voor jou is!

Selecteer jouw wensen door middel van de verschillende filters om zo jouw perfecte pakket te vinden. Studenten internet en TV of enkel internet, wij van Vergelijk Gratis vinden het: samen met jou!

Handige & leuke video’s

Beste deal bemachtigen? Druk snel op de button en profiteer direct van grote voordelen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken