Als je gezellig met de familie aan het gourmetten bent, ontdek je plotseling dat het snoer van je gloednieuwe gourmetstel slechts één meter lang is. Wie dat bedacht heeft, is een raadsel. Het is inderdaad behoorlijk irritant.

Het is belangrijk om een verlengsnoer niet te verwarren met een stekkerdoos. Het verschil tussen de twee is dat je in een stekkerdoos meerdere stekkers kunt aansluiten, terwijl een verlengsnoer letterlijk een verlenging is tussen het stopcontact en de stekker, waardoor het slechts één stekker van stroom kan voorzien. Hoe dan ook, met een verlengsnoer kun je je gourmetstel aansluiten. In deze blog lees je waar je er een kunt kopen. Gezien het feit dat het gourmetstel al duur genoeg was, richten we ons alleen op budgetopties.

Action verlengsnoer

Laten we beginnen bij de favoriete winkel van veel Nederlanders: de Action. Je vindt er van alles en het beste is dat het niet veel kost. Gelukkig heeft de Action wel een assortiment aan verlengsnoeren. We hebben de opties voor je op een rijtje gezet, zodat je gericht naar de Action kunt gaan en geen excuus hebt om allerlei andere dingen te kopen omdat je zogenaamd het verlengsnoer niet kon vinden.

Outdoor verlengsnoer

Prijs: €19,95
Lengte: 15 meter

We beginnen met het duurste verlengsnoer, dat maar liefst twintig euro kost. Maar dit is geen gewoon verlengsnoer, het is speciaal ontworpen voor buitengebruik. Dit snoer is waterbestendig met een IP44-classificatie. Dit betekent dat het bestand is tegen spatwater, maar het is nog steeds niet aan te raden om het in de stromende regen te laten liggen, omdat het risico op elektrische schokken groter is. Met een lengte van 15 meter kun je met dit snoer bijvoorbeeld de achterkant van je tuin bereiken voor het aansluiten van elektrisch tuingereedschap zoals een grasmaaier.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer

Prijs: €5,98
Lengte: 5 meter

Voor iets meer dan een euro per meter kun je het tweede en laatste verlengsnoer uit het assortiment van de Action kopen. Dit verlengsnoer is bedoeld voor gebruik binnenshuis. Met een lengte van 5 meter is het geschikt voor de meeste ruimtes in huis. Je kunt bijvoorbeeld zonder problemen je televisie aan de andere kant van de slaapkamer aansluiten. Het snoer is alleen verkrijgbaar in de kleur wit. Een positief aspect is dat het snoer geaard is, wat betekent dat bij kortsluiting de elektriciteit automatisch wordt uitgeschakeld vanuit de meterkast.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Andere budgetopties

Aangezien het assortiment van de Action beperkt is tot twee verlengsnoeren, geven we je nog een aantal alternatieve budgetopties. We beschrijven ze hieronder, maar bieden geen directe link naar de producten.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Lidl

Het assortiment van Lidl is al iets uitgebreider dan dat van de Action. We hebben twee verlengsnoeren uit hun assortiment geselecteerd waarvan je de details hieronder kunt lezen.

Silvercrest verlengsnoer

Prijs: €14,99
Lengte: 4,5 meter

Dit verlengsnoer is een beetje anders dan de standaard varianten. In plaats van een enkele verlenging van stopcontact naar stekkerdoos, heeft dit snoer om de meter een extra contactdoos. Het lijkt daardoor meer op een combinatie van een stekkerdoos en een verlengsnoer. Hoewel dit product in specifieke gevallen handig kan zijn, zoals bij het aansluiten van meerdere apparaten, is het misschien niet voor iedereen de beste keuze.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Parkside verlengsnoer

Prijs: €44,99
Lengte: 25 meter

Hoewel dit verlengsnoer misschien iets boven het budget valt, heeft het een indrukwekkende lengte van 25 meter. Het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt, maar buiten alleen voor kortstondig gebruik vanwege de gevoeligheid voor vocht. Dit kan handig zijn bij situaties waar je tijdelijk stroom nodig hebt, zoals bij een verbouwing waar nog niet overal stroom is, of bij het organiseren van een buitenevenement waar je een heater wilt aansluiten op een binnenstopcontact.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer relectric

Prijs: €31,99
Lengte: 20 meter

Hoewel de oranje kleur misschien niet esthetisch is, heeft dit verlengsnoer enkele voordelen. De opvallende kleur zorgt ervoor dat het snoer goed zichtbaar is op verschillende ondergronden, waardoor struikelen wordt voorkomen. Bovendien maakt de kleur onderscheid tussen verschillende snoeren mogelijk, handig als je meerdere snoeren gebruikt. Dit snoer voldoet aan je behoeften en heeft zelfs een IP44-certificering.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer handson

Prijs: €26,99
Lengte: 20 meter

Dit verlengsnoer valt op door zijn felle kleur, maar biedt veel waar voor zijn geld. Hoewel het goedkoper is dan sommige alternatieven, heeft het een IP20-classificatie, wat betekent dat het niet geschikt is voor gebruik buitenshuis maar wel bescherming biedt tegen vaste objecten van 12 mm. Het snoer is echter niet geaard, dus het is niet geschikt voor geaarde stekkers. Het is belangrijk om te onthouden dat goedkoop niet altijd de beste keuze is als het gaat om kwaliteit en veiligheid.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Allteq

Prijs: €9,59
Lengte: 3 meter

Dit compacte verlengsnoer is perfect voor binnengebruik en biedt een praktische lengte van drie meter. Het snoer is beschikbaar in zowel zwart als wit, waardoor je kunt kiezen wat het beste bij je interieur past. Ondanks de bescheiden prijs van tien euro, is het snoer geaard en van goede kwaliteit.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Benson

Prijs: €8,29
Lengte: 5 meter

Dit speciale verlengsnoer is ontworpen voor platte stekkers, waardoor het ideaal is voor apparaten met dit type stekker. Hoewel het snoer niet geaard is, biedt het een betaalbare oplossing voor situaties waarin een platte stekker vereist is. Houd er rekening mee dat hoewel het snoer niet geaard is, dit niet betekent dat het onveilig is, maar het is iets om in gedachten te houden.

Klik hier om het verlengsnoer te bekijken

Verlengsnoer Koopgids

Hier presenteren we een beknopte koopgids waarin alle belangrijke punten uit de beschrijvingen naar voren komen. Met behulp van deze gids kun je de juiste keuze maken en voorkomen dat je later een verlengsnoer hebt dat niet aan je eisen voldoet. Lees verder:

  1. Lengte: Bedenk hoe lang het verlengsnoer moet zijn om aan je behoeften te voldoen. Meet de afstand tussen het stopcontact en het apparaat dat je wilt aansluiten om te bepalen welke lengte het meest geschikt is. Het is beter om te lang dan te kort te gaan, onthoud dat.
  2. Belastbaarheid: Controleer het maximale wattage dat het verlengsnoer kan verwerken. Dit is met name belangrijk als je van plan bent om zware apparaten aan te sluiten. Je wilt natuurlijk niet dat het snoer direct na het eerste gebruik doorslaat.
  3. IP-waarde: De IP-certificering van een verlengsnoer geeft aan of het geschikt is voor gebruik binnenshuis of buitenshuis.
  4. Veiligheid: Veiligheid is een prioriteit bij de aanschaf van een verlengsnoer. Let op snoeren met een geaarde stekker en een stevige behuizing. Deze eigenschappen helpen om ongelukken te voorkomen.
  5. Garantie: Controleer indien mogelijk of het verlengsnoer wordt geleverd met garantie. Dit kan je gemoedsrust geven als er zich na de aankoop problemen voordoen.

Met deze tips kun je met een gerust hart je gourmetstel weer tevoorschijn halen voor het volgende feestelijke evenement.