Sony Camcorder kopen? Begin direct met vergelijken zonder gedoe

Beste Sony camcorder vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van Sony videocamera’s vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over alle diverse Sony film camera’s voordat je er eentje gaat kopen? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

Met een Sony camcorder leg je beelden in hoge kwaliteit vast. Het is een draagbaar apparaat dat je overal mee naar toe kan nemen. Een Sony camcorder bestaat uit een videocamera en een videorecorder waarop de vast gelegde content wordt opgeslagen. Meestal beschikt het apparaat ook over een ingebouwde microfoon waardoor je jou beelden ook voorziet van geluid. Ook is er verschil tussen een analoge- en digitale camcorder. een digitale camcorder slaat de content digitaal op terwijl je bij een analoge videocamera een laptop nodig hebt om de content te bekijken. Hierbij treed ook meestal kwaliteitsverlies op.

Sony videocamera’s zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ga altijd eerst na waarvoor je een Sony camcorder wilt gaan gebruiken. Een compacte camcorder is namelijk handig wanneer je deze gebruikt voor vakantie of iets dergelijks. Wil je een evenement zoals een bruiloft vastleggen is het belangrijk dat de camcorder stabiel is en in hoge kwaliteit opneemt.

De Sony camcorders beschikken meestal over een aantal handige functies zoals bijvoorbeeld beeldstabilisatie, SD kaart houder, optische zoom en nog veel meer. Mocht jij op zoek zijn naar een Sony camcorder dan raden we je aan om deze tekst goed door te lezen. Hieronder hebben we alvast een top 5 voor je gemaakt van 5 goede Sony camcorders.

1. Sony FDR-AX700

De Sony FDR-AX700 is een compact model dat je handig meeneemt als je een dagje weg gaat. Neem beelden op in mooie 4K HDR kwaliteit waardoor beelden gedetailleerd en kleurrijk weergegeven worden. Ook bewegende voorwerpen worden vloeiend vastgelegd en blijven scherp in beeld met dit apparaat. Dit komt door het autofocussysteem met de 237 detectiepunten.

Het is mogelijk om bij dit model de geheugencapaciteit te vergoten dankzij de 2 SD kaart poorten. Hiermee kan je content op een SD kaart opslaan en deze vervolgens op een computer of laptop afspelen en bewerken.

De beelden die je opneemt kan je ook op het LCD-scherm terugkijken. De instellingen van het apparaat stel je naar eigen wens in door deze aan te passen op het scherm.

Voor- en nadelen FDR-AX700

Bij de Sony FDR-AX700 worden ook altijd een aantal spullen standaard meegeleverd. Zo ontvang je een handleiding die je zal uitleggen hoe het apparaat werkt. Daarnaast wordt de accu ook meegeleverd inclusief acculader. Verder ontvang je nog een lensdop en lenskap om de lens te beschermen wanneer de FDR-AX700 niet gebruikt wordt.

Ten slotte wordt er een afstandsbediening meegeleverd, hierop kan je de camera op een afstand besturen. Ook is het handig om te weten dat dit model ongeveer 1 kilo weegt en afmetingen heeft van 8,95 x 11,6 x 19,65 cm.

Film in hoog contrast dankzij het HLG formaat.
Met de 237 detectiepunten zijn bewegende voorwerpen scherp in beeld.
Verhoog je filmgeheugen met de dubbele SD kaart houder.
  Het apparaat is niet schok-, stof- of waterbestendig.

2. Sony FDR-AX53

Met de Sony FDR-AX53 leg je beelden vast in hoge 4K kwaliteit. Het is een model dat geschikt is voor professionele fotografen waardoor de prijs ervan ook redelijk hoog ligt. Dit type filmt in Full HD 100 fps wat inhoudt dat je prachtige beelden in slow motion kan filmen.

Ook de microfoon levert een mooie bijdrage aan de opgenomen beelden. Doordat de microfoon in 5 richtingen staat gericht neemt het elk geluid duidelijk op en wordt de ruis onderdrukt. Hierdoor wordt de geluidsweergave zeer duidelijk en gedetailleerd weergegeven.

Bovendien is het filmen van beelden op een afstand ook geen probleem. Dankzij de lens met 20x optische zoom kan je inzoomen zonder dat de kwaliteit van het beeld verloren gaat.

Voor- en nadelen FDR-AX53

Bij de Sony FDR-AX53 ontvang je altijd een aantal standaard meegeleverde items. Als eerst ontvang je de handleiding van het apparaat die je helpt bij de bediening van het apparaat. De accu van dit model wordt ook altijd standaard meegeleverd.

Daarnaast zal je ook nog een oplader nodig hebben, deze wordt ook altijd standaard meegeleverd. Bovendien ontvang je ook een HDMI kabel waarmee je de content kan afspelen op een laptop of televisie. Het gewicht van dit apparaat is maar 635 gram waardoor dit type makkelijk mee te nemen is. Verder zijn de afmetingen van dit model 7,4 x 8,1 x 16,8 cm.

De microfoon staat in 5 kanten gericht en wordt geruisloos weergegeven.
Dankzij 20x optische zoom geen kwaliteitsverlies bij het inzoomen.
Haarscherpe en kleurrijke beelden dankzij de 4K HDR techniek.
  Geen XLR aansluiting voor professionele geluidsopname.

3. Sony FDR-AX33

De Sony FDR-AX33 is een handig apparaat waarmee je beelden in hoogwaardige 4K kwaliteit vastlegt. Door het compacte design van dit model is hij ook nog eens makkelijk mee te nemen. Film een evenement en leg deze vanuit meerdere posities vast door andere camera’s te verbinden via wifi.

Je kan maximaal 5 camera’s verbinden waardoor je vanuit 6 verschillende kijkposities iets vastlegt. De beelden die worden opgenomen worden vloeiend en gedetailleerd weergegeven dankzij de 4K resolutie in combinatie met 30 fps.

Bovendien heb je geen kabel nodig om beelden over te zetten naar een smartphone of tablet. Deze stuur je via NFC draadloos door naar je telefoon waarop je de beelden kan bekijken. Verder is het ook nog mogelijk om dit model op afstand te besturen, dit doe je ook door het apparaat te koppelen met NFC.

Voor- en nadelen FDR-AX33

Naast de Sony FDR-AX33 ontvang je ook nog een aantal meegeleverde spullen. Zo wordt er een handleiding meegeleverd die je uitleg geeft over de besturing van het apparaat. Daarnaast ontvang je de accu inclusief laadkabel voor dit model. Ook wordt er een stroomkabel meegeleverd voor de Sony FDR-AX33.

Bovendien ontvang je ook nog een USB- en HDMI kabel, hiermee kan je de opgenomen beelden afspelen op een laptop of televisie. Verder zijn de afmetingen van het apparaat 7,9 x 7,1 x 15,5 cm en bedraagt het gewicht maar 655 gram.

Koppel 5 andere camera’s aan dit apparaat via wifi.
Dankzij de 4K beeldkwaliteit zijn de beelden extra gedetailleerd.
Compact design waardoor het apparaat makkelijk mee te nemen is.
  Geen XLR aansluiting dus minder goede geluidsopnames.

4. Sony HXR-NX100J

De Sony HXR-NX100J is een professionele camera waarmee je beelden duidelijk en gedetailleerd vastlegt. Dit apparaat beschikt over vele handmatige instelmogelijkheden die handig zijn voor professionele cameramannen. Zo kan je via het scherm het apparaat naar eigen wens instellen.

Daarnaast beschikt dit model over een beeldsensor die beelden duidelijk en vloeiend opneemt, zelfs als er veel beweging in zit. De scherpte in de diepte wordt dankzij de lens uit G-segment duidelijk zichtbaar. Ook is het vastleggen van beelden op een afstand geen probleem voor dit type dankzij de 12x optische zoom.

Hiermee kan je inzoomen op voorwerpen zonder dat de kwaliteit van het beeld verloren gaat. Mede dankzij de 3 grijsfilters worden beelden in fel licht goed opgenomen zonder al te veel schitteringen in het beeld.

Voor- en nadelen HXR-NX100J

Bij de Sony HXR-NX100J worden standaard een aantal items meegeleverd. Ten eerste wordt er een handleiding meegeleverd. Deze zal je uitleg geven over de bediening van het apparaat. Daarnaast ontvang je een accu voor dit model inclusief de acculader. Zo wordt het mogelijk gemaakt om de camera mee te nemen en zonder stroomkabel te gebruiken.

Toch wordt er een stroomkabel meegeleverd voor wanneer de accu leeg is. Verder ontvang je nog een afstandsbediening waarmee je het apparaat op een afstand bediend. De Sony HXR-NX100J heeft een gewicht van 1,9 kilo en de afmetingen zijn 18,78 x 17,13 x 37,12 cm. Dat lijkt misschien lastig om mee te nemen maar dankzij het handvat is dit geen probleem.

Met de functieknoppen zijn opname-instellingen handmatig aan te passen.
Vergroot de geheugencapaciteit met de 2 SD kaart openingen.
De maximale iris van de lens bedraagt f/2.8.
  Beschikt niet over een ingebouwde videolamp.

5. Sony HDR-CX625

Met de Sony HDR-CX625 kan je beelden opnemen en deze gelijk delen met al je vrienden op Facebook of Twitter. Leg de beelden vast in hoge kwaliteit en alles wordt direct opgeslagen in het geheugen. De kleine bestanden kan je met één druk op de knop delen met je vrienden doordat je dit model kan verbinden met je smartphone via NFC.

De grotere bestanden kan je moeiteloos op je laptop of pc nabewerken of bekijken. Bovendien kan je het apparaat ook op een afstand bedienen met je smartphone. Dit doe je ook door je telefoon te koppelen met de Sony HDR-CX625 via NFC.

Verder is het mogelijk om 3 andere camera’s te koppelen aan dit apparaat via wifi. Zo leg je een bijzondere gelegenheid vanuit meerdere standpunten vast waardoor het extra speciaal wordt.

Voor- en nadelen HDR-CX625

Naast de Sony HDR-CX625 ontvang je ook nog een aantal spullen die standaard worden meegeleverd. Als eerst ontvang je een handleiding die je helpt bij het instellen van het apparaat. De accu van dit model wordt ook standaard meegeleverd waarbij de oplader van de accu ook inbegrepen is.

Daarnaast ontvang je een HDMI kabel, hiermee kan je de opgenomen content bekijken op een televisie of laptop. Ten slotte wordt er nog een stroomkabel meegeleverd die je kan gebruiken als de accu leeg is.

Bovendien is het ook handig om te weten dat de afmetingen van dit type 5,8 x 6,6 x 13,05 cm zijn. Het gewicht van het apparaat bedraagt 360 gram en is hierdoor makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld een pret park.

Via NFC koppel je een smartphone om op afstand te besturen. 
Koppel 3 andere camera’s via wifi voor het vastleggen van een bruiloft.
 Beelden worden opgeslagen, en direct delen via Facebook is mogelijk.
 Beelden worden niet opgenomen in 4K beeldkwaliteit.

Meest gestelde vragen over Sony camcorders

Is er regelmatig een Sony videocamera aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een Sony videocamera aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een Sony filmcamera aanbieding te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbiedingen te vinden.

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste Sony camcorders geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een Sony filmcamera aanbieding beschikbaar is zetten we die direct in onze review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Klik direct op een button om de top 5 Sony camcorders aanbiedingen te zien zodat je kunt beginnen met Sony film camera vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Wat is de beste Sony film camera van dit moment?

We krijgen nog regelmatig de vraag welke Sony video camera de beste is? Dat antwoord is redelijk persoonlijk omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft. Op dit moment kun je in de top 5 kijken en direct bepalen welke Sony videorecorder de beste is.

Als je op zoek bent naar de beste Sony camcorder dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is heel makkelijk om de beste Sony film camera direct te vinden in onze top 5 Sony camcorder. Op die manier wordt het heel makkelijk om de filmcamera beste uit de test te vinden, daarnaast kun je ook nog allerlei informatie lezen over types van Sony die momenteel populair zijn.

Klik direct op een button om de top 5 te zien zodat je kunt beginnen met de beste Sony camcorders vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.