Klaverblad scooterverzekering overwegen in 2020? | Bekijk nu alle premies, dekkingen & voordelen!

okt 16, 2020 | 0 Reacties

Heb je een nieuwe of tweedehands scooter gekocht? Dan is het verstandig om deze goed te verzekeren tegen schade en diefstal. Bovendien ben je in Nederland verplicht om je scooter minimaal te laten verzekeren met een WA dekking.

Deze vergoedt namelijk de schade die jij veroorzaakt aan anderen en spullen van andere. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen voor een bredere basisdekking, waardoor sommige schade aan eigen scooter ook wordt vergoed.

Vind je uiteindelijk dat de basisverzekering nog steeds niet genoeg vergoed? Dan zijn er altijd nog aanvullende modules beschikbaar. Deze aanvullende modules vergoeden schades die niet worden gedekt vanuit de basisverzekeringen.

Verder vertellen wij jou op deze pagina meer over de dekkingen, voordelen en mogelijkheden van de Klaverblad scooterverzekering.

klaverblad scooterverzekering

Klaverblad scooterverzekering, welke basisdekkingen zijn er?

Zoals je misschien al weet is een WA verzekering verplicht om af te sluiten wanneer je de eigenaar en bestuurder bent van een scooter. Daarnaast is er bij de Klaverblad scooter verzekering een mogelijkheid om ook schade aan de eigen scooter te verzekeren.

Zo is er naast de WA verzekering een Casco verzekering die schade door diefstal of beschadiging aan de scooter vergoed. Met de WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die jij veroorzaakt aan anderen en spullen van andere. Denk hierbij aan schade die jij veroorzaakt door per ongeluk tegen iemand aan te rijden.

Bovendien geldt er voor beide basisverzekeringen een brede dekking tegen een scherpe premie. Zo wordt er bij aansprakelijkheid voor letsel en overlijden maximaal €6.070.000 uitgekeerd en bij aansprakelijkheid voor schade aan spullen maximaal €2.500.000.

Aanvullende verzekeringen afsluiten

Ben je van plan om naast de basis Klaverblad scooter verzekering nog een aanvullende dekkingen af te sluiten? Dan heb je hierbij de keuze uit twee verschillende modules. Zo is er een ongevallenverzekering opzittenden en een verzekering voor verkeersrechtsbijstand.

 • Beide aanvullende dekkingen zijn los of samen af te sluiten naast een basis Klaverblad scooterverzekering. Hieronder zie je precies om welke aanvullende modules het gaat en wat zij precies vergoeden.

Aanvullende verkeersrechtsbijstand verzekering

Ontvang met deze aanvullende dekking rechtshulp bij conflicten in het verkeer. Mocht er een conflict ontstaan over het verhalen van de schade of wanneer je rijbewijs wordt afgepakt?

Dan zal de Klaverblad scooterverzekering juristen inschakelen die jou bij een juridisch conflict te hulp staan. De kosten voor deze juristen wordt dan vergoed vanuit deze aanvullende module voor verkeersrechtsbijstand.

Aanvullende dekking ongevallen voor opzittenden

Neem je regelmatig iemand mee op de scooter? Dan kan het verstandig zijn om een ongevallenverzekering af te sluiten. Het hoeft namelijk niet jouw schuld te zijn, maar toch kun je zomaar in een verkeersongeval terecht komen.

Met deze dekking ontvang je dan een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden van jou of je passagier. De vergoeding bij blijvende invaliditeit is maximaal €12.500 en bij overlijden maximaal €2.500.

De belangrijkste voordelen van de Klaverblad scooterverzekering

Weet je nog niet zeker of de Klaverblad scooterverzekering de ideale verzekering is voor jou? Dan is het raadzaam om dit stukje goed door te nemen.

Hieronder hebben wij namelijk de belangrijkste voordelen voor jou onder elkaar gezet, zodat jij precies kunt zien waarom het verstandig zou kunnen zijn om te kiezen voor de Klaverblad scooter verzekering.

 • Sluit de verzekering eenvoudig en snel online af
 • Na afsluiten van de scooterverzekering heb je 14 dagen bedenktijd
 • Bouw schadevrije jaren op voor korting op de premie
 • Sluit een of meerdere aanvullende dekkingen af
 • Geen bijkomende polis- of administratiekosten
 • Brede dekking tegen een lage premie

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar jij gebruik van kunt maken als je kiest voor de Klaverblad scooterverzekering. Wil je deze scooterverzekering graag vergelijken met andere verzekeraars? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina.

Scooterverzekeringen vergelijken

Wil je de Klaverblad scooter verzekering vergelijken met andere verzekeraars? Maak dan gebruik van de vergelijker op de pagina en vindt de ideale verzekering die bij jou past.

Zo is het mogelijk om de verzekeraars te filteren op kosten, eigen risico en waardering, zodat je een beeld krijgt van de verzekering. Daarnaast is het verstandig om de voorwaarden van verschillende aanbieders zorgvuldig door te nemen, waardoor je in de toekomst niet voor vervelende verassingen komt te staan.

Verder bespaar je door te vergelijken niet alleen een hoop geld, maar ook een hoop tijd. Hierdoor heb je meer tijd over voor de dingen die echt belangrijk zijn.

Handige & leuke video’s

verzekering voor brommer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0,-
€ 150,-
€ 300,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,79

✓ Hulp bij schade door een ongeluk 

21% assurantiebelasting

✓ 1 jaar na aankoop aanschafwaarde terug
bromfietsverzekeringen afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

WA dekking: € 0,-
All Risk dekking: € 250,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,53

Vervangend vervoer bij kapotte brommer

21% assurantiebelasting

✓ Dagelijks opzeggen van contract

bromfietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

10 % van schadebedrag

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,14

✓ Premie van HEMA is relatief laag

Premievoordeel door keuze eigen risico

✓ Makkelijke overstapservice gebruiken

bromfiets verzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,86

Meteen 50% no-claim korting
21% assurantiebelasting

✓ Aantrekkelijke premie voor 20+

Begin nu met vergelijken voor de beste deals!
Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken