De kapitaal uitvaartverzekering? Kom er hier alles over te weten!

okt 8, 2019 | 0 Reacties

Zodra een bekende van je komt te overlijden zijn er enorm veel verschillende dingen die gedaan moeten worden, de uitvaart regelen is hier een van. De nabestaanden zijn vaak de degenen die dit regelen wat dan ook een lastige taak kan zijn, vaak is dit namelijk al een emotionele tijd voor ze.

Om je nabestaanden zo goed mogelijk op weg te helpen zijn er verschillende uitvaartverzekeringen die je kan afsluiten. Op deze manier zorg je dat bepaalde onderdelen van de uitvaart die belangrijk voor je zijn al gefinancierd zijn en dus mogelijk zijn voor je nabestaanden om te regelen.

Dit is voornamelijk de belangrijkste reden voor ons om een uitvaartverzekering af te sluiten. Daarnaast is het natuurlijk voor jezelf fijn om gedaan te hebben, en je er geen zorgen meer over te hoeven maken.

Wat is de kapitaal uitvaartverzekering?

We gaan in meer detail kijken naar de kapitaal uitvaartverzekering, deze wordt ook wel de uitvaartverzekering in geld genoemd. De reden hiervoor is omdat je bij de kapitaal uitvaartverzekering een geld bedrag terugkrijgt wanneer je komt te overlijden. Deze is bedoeld voor je nabestaanden om daarmee de zaken rondom jouw uitvaart te regelen zoals je die voor ogen had.

Om er achter te komen of de uitvaartverzekering kapitaal verzekering iets voor jou is gaan we de meerdere voordelen en nadelen van de kapitaal uitvaartverzekering vergelijken. Zo kun je zelf bepalen of dit wellicht iets voor je is, terwijl je eventuele specifieke wensen kan overwegen.

Voordelen en nadelen kapitaal uitvaartverzekering

Een van de voordelen van de kapitaal uitvaartverzekering is dat je op het moment dat je de verzekering afsluit niet direct het hele geldbedrag kwijt bent. Een uitvaart kan namelijk al snel duizenden euro’s kosten, en dat kan dus een enorme last op je portemonnee betekenen. Bij een kapitaal uitvaartverzekering is het gelukkig zo dat je een bepaald bedrag per maand betaald en daarmee een kapitaal opbouwt. Hier komt nog een voordeel bij kijken, omdat je zelf beslist hoeveel je betaald per maand, en waarvoor je betaald zijn de premies ook lager.

Het uiteindelijke bedrag van je kapitaal uitvaartverzekering wordt uitbetaald in de gekozen nabestaanden om zodoende de uitvaartkosten mee te betalen. Het is dus wel belangrijk dat wanneer je een kapitaal uitvaartverzekering afsluit je weet welke wensen je voor jouw uitvaart voor ogen hebt, zodat je van te voren al vast kunt uitrekenen hoeveel je per maand moet betalen om de kapitaal uitvaartverzekering genoeg te spekken. Let hierbij op dat de kosten van een uitvaart ieder jaar stijgen, en er dus verandering kan komen in het uiteindelijke bedrag dat moet worden afgerekend.

Een ander voordeel is dat de nabestaanden van een kapitaal uitvaartverzekering het bedrag dat ze krijgen, vrij kunnen besteden aan de uitvaart. Hiermee word je niet gelimiteerd aan een basis of plus pakket zoals bij een natura uitvaartverzekering. Dit kan al helemaal handig zijn wanneer je specifieke wensen voor de uitvaart hebt, deze zijn namelijk meestal niet inbegrepen in het pakket van de uitvaartondernemer.

Nadelen kapitaal uitvaartverzekering

Een van de grotere nadelen van een kapitaal uitvaartverzekering is het feit dat deze uitvaartverzekering nog steeds de grootste lasten bij je nabestaanden achterlaat. Vergeleken met andere uitvaartverzekeringen laat deze keuzes over hoe het geld wordt besteed bij degene die de uitvaart regelt. Omdat de meest voorkomende reden voor een uitvaartverzekering juist is zodat de last voor de nabestaanden verminderd wordt, is dit het grootste nadeel van de kapitaal uitvaartverzekering.

Een ander nadeel van de kapitaal uitvaartverzekering is dat het kapitaal dat je opbouwt uiteindelijk wordt gestort bij de door jezelf gekozen nabestaanden. Maar let op, want deze is niet verplicht om dit bedrag aan de uitvaart uit te geven. Het is dus niet alleen belangrijk om te overwegen hoe groot het kapitaal is dat je achter wil laten, maar ook in welke handen je het achterlaat. Kies hiervoor dus een vertrouwd persoon zodat je zeker weet dat de wensen die je voor je uitvaart voor ogen hebt uit kunnen komen. H

Het gaat natuurlijk niet alleen om een persoon die je genoeg vertrouwd, maar ook iemand waarmee je van te voren voldoende hebt afgesproken en gecommuniceerd over hoe je wil dat jouw uitvaart eruit komt te zien. Het is natuurlijk moeilijk om het geld aan het juiste uit te geven, als je niet weet wat dit is.

Kapitaal uitvaartverzekering vergelijken

Hopelijk heb je nu een beter idee van de kapitaal uitvaartverzekering, en wat daar allemaal bij komt kijken. Blijft natuurlijk heel erg belangrijk om in de gaten te houden wat voor unieke wensen je voor de uitvaart wil, omdat iedereen natuurlijk iets anders voor ogen heeft.

Dit is ook de reden waarom prijzen van een uitvaart erg kunnen fluctueren, wat natuurlijk ook effect heeft op de hoogte van de premie. Om te kijken welke kapitaal uitvaartverzekering eventueel bij jou past kun je de vergelijker met Nederlandse aanbieders bekijken en vergelijken.

Handige & leuke video’s

Waardering

9.6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8.9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

 • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
 • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder.
 • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
 • Laatste keer gecontroleerd: 01-06-2021

Vergelijk alle aanbieders van uitvaartverzekeringen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken