Draadloze koptelefoon voor TV kopen? Begin met vergelijken zonder gedoe

Beste draadloze koptelefoon voor TV vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van draadloze koptelefoon TV vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over een draadloze koptelefoon voor TV? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

Je wil een draadloze koptelefoon voor TV kopen op het internet, dat lijkt makkelijk maar het kan flink tegenvallen, je hebt tegenwoordig namelijk zo ontzettend veel verschillende soorten, maten en prijsklassen beschikbaar. Het is dus slim om vooraf goed onderzoek te doen naar alle beschikbare draadloze hoofdtelefoon voor TV, kijk goed naar je behoeften en alle opties in elke prijsklasse.

Dit onderzoek doen kan soms nog wel eens tegenvallen, er zijn namelijk behoorlijk veel verschillende aanbieders die draadloze koptelefoons voor de televisie verkopen. Gelukkig kunnen we je daar prima bij helpen, we hebben een top 5 draadloze koptelefoon voor TV samengesteld zodat je direct weet welke modellen er populair zijn op dit moment. Eerst meer weten? Lees dan onze handige gids om antwoord te krijgen op al je vragen over de diverse draadloze koptelefoons voor de televisie.

1. Sennheiser RS 175

De Sennheiser RS 175 is een ideaal product voor de mensen die graag een film kijken met indrukwekkend geluid. Je kunt namelijk alles zelf instellen, van de bass sterkte tot optimaal surround sound. Op deze manier beleef je films op een nog intensere manier.

Ben je met meerdere personen en wil je allemaal meegenieten? Dat is mogelijk, je kunt tot wel 4 Sennheiser koptelefoons tegelijk aansluiten dankzij het meegeleverde basisstation.

Dit basisstation sluit je aan met een 3,5 mm audiokabel op na genoeg elk apparaat om vervolgens verbinding te maken met het zendstation. Ga je even wat drinken pakken in de keuken? Houd dit model dan gerust op je oren want je hebt namelijk een bereik van maar liefst 100 meter.

Voor- en nadelen Sennheiser RS 175

Bij de Sennheiser RS 175 ontvang je 4 verschillende adapters zodat je het basisstation overal op kunt aansluiten. Om meteen aan de slag te kunnen met je nieuwe aankoop 2 AAA batterijen. Niet te vergeten natuurlijk het zendstation waarmee je dit type verbind. En tot slot een audio- en optische kabel om het zendstation aan te sluiten op bijvoorbeeld je tv.

Je hebt tot wel 100 meter bereik
Je luistert naar muziek en films via je tv
Alle benodigdheden worden meegeleverd
Deze uitvoering is relatief zwaar

2. Sony WH-L600

De Sony WH-L600 is speciaal ontworpen om films en series met een zeer hoge geluidskwaliteit te beleven. Met de Cinema modus creëer je namelijk een surround geluid. Dit is erg geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan het geluid van een film.

Het zendstation sluit je aan op de televisie door middel van een HDMI, optiche digitaal of een 3,5 mm audio kabel. Vanuit dit zendstation wordt het geluid van de tv naar de Sony WH-L600 gestuurd en geniet je optimaal van je favoriete films of series.

De accu van de Sony WH-L600 heeft een levensduur van 17 uur wanneer deze volledig is opgeladen. Op het moment dat de accu bijna leeg is gaat er een waarschuwingslampje branden zodat je ruim van tevoren weet wanneer de batterij leeg is. Mocht het dus ooit voor komen dat de accu leeg is? Dan sluit je dit model aan op het zendstation en kun je weer genieten van je film.

Voor- en nadelen WH-L600

Bij de Sony WH-L600 ontvang je zoals je hierboven hebt kunnen lezen een zendstation waarmee je de koptelefoons verbind met de tv, een optische kabel om het basisstation op de tv aan te sluiten. Tot slot natuurlijk een handleiding voor het geval dat er iets niet duidelijk is.

Met de stemmodus zijn dialogen extra zuiver hoorbaar
Dankzij de cinema modus beschik je over surround sound
Het volume is apart verstelbaar
De Sony hoofdtelefoon is niet geschikt voor smartphones

3. Sennheiser RS 127

Met deze Sennheiser RS 127-8 haal je het maximale uit al je favoriete films en series zonder gestoord te worden door je omgeving. Dit model heeft namelijk een speciaal ingebouwde klankkast waardoor alle geluiden ruimtelijk en natuurlijk in de oren klinken. En wanneer jij de enige in huis bent die een film wilt kijken, sluit dan het zendstation aan op de tv en er wordt automatisch een verbinding tot stand gebracht.

Het zendstation sluit je aan met een 3,5 mm of 6,3 mm audiokabel op de tv. Haal tijdens de film gerust wat te drinken zonder ook maar iets van de actie te missen want je hebt namelijk een bereik van maar liefst 150 meter. Wat het nog mooier maakt is dat je dit model op kunt laden door deze op het zendstation te hangen.

Voor- en nadelen RS 127-8

Bij de Sennheiser RS 127-8 ontvang je zoals hierboven al verteld een zendstation met een 6,3 mm adapter. Om direct aan de slag te kunnen worden er ook nog 2 AAA batterijen meegeleverd. Tot slot ontvang je nog een handleiding bij bestelling van dit product waarin een uitgebreide uitleg staat over de Sennheiser RS 127-8 .

Stel zelf je eigen volume in per koptelefoon
Je hebt een bereik van ruim 150 meter
Haal alles uit je films dankzij de ingebouwde klankkast
Deze uitvoering is niet geschikt voor smartphones

4. JBL Tune 750BTNC

De JBL Tune 750BTNC staat bekend om zijn speciaal ontworpen Pure Bass Sound. Met deze functie is het mogelijk om gebruik te maken van een pure en krachtige bass. Zo kun je namelijk optimaal genieten van jouw favoriete film of serie.

Een andere handige functionaliteit is de noise cancelling van de JBL Tune 750BTNC . Hiermee wordt je volledig afgezonderd van de buitenwereld en heb je niet langer last van luide omgevingsgeluiden. Afleiding tijdens het genieten is dan ook verleden tijd.

De krachtige accu van dit type gaat maar liefst 15 uur lang mee wanneer deze helemaal vol is, ook als de noise cancelling is ingeschakeld. Mocht het toch een keer voor komen dat de accu leeg is dan sluit je gemakkelijk de meegeleverde audiokabel aan.

Wat deze uitvoering zo uniek maakt is dat je verbinding kunt maken met 2 apparaten tegelijk. Dus als je bijvoorbeeld lekker muziek aan het luisteren bent via je laptop en je wordt gebeld op je telefoon, dan zal de bluetooth verbinding van de JBL Tune 750BTNC automatisch overschakelen naar je telefoon.

Voor- en nadelen JBL Tune 750BTNC

Bij de JBL Tune 750BTNC ontvang je een micro usb kabel en een audiokabel. Natuurlijk ontvang je ook een handleiding met een uitgebreide uitleg over dit prachtige model.

De active noise cancelling dempt lichte omgevingsgeluiden
Verbind deze JBL met 2 apparaten tegelijk
Geniet optimaal van een perfecte Bass
Er zit geen touchbediening op de oorschelp

5. Sony MDR-RF895RK

Deze Sony MDR-RF895RK is ideaal om optimaal te genieten van jouw favoriete series en films. Deze uitvoering heeft namelijk een Stemmodus waardoor dialogen optimaal te volgen zijn, zo mis je niks van de actie.

Een andere handige functionaliteit is het meegeleverde zendstation die je aansluit door middel van een 3,5 mm jack ingang op je tv. Via het zendstation zet je een verbinding tot stand, hierdoor heb je een bereik van maar liefst 100 meter. Je kunt dus gerust even wat te drinken pakken tijdens de film, zonder ook maar iets te missen.

Wat dit type helemaal mooi maakt is de accu die een levensduur heeft van maar liefst 20 uur. Op het moment dat de accu leeg is ontvang je een melding en zet je dit model op het zendstation zodat de accu weer opgeladen wordt. Dit is natuurlijk ideaal voor de mensen die optimaal willen genieten van de intensiteit van een film zonder onderbroken te worden door een lege accu.

Voor- en nadelen MDR-RF895RK

Bij de Sony MDR-RF895RK ontvang je natuurlijk het bijbehorende zendstation waarmee je de headset kunt verbinden. Een ac adapter en een audiokabel waarmee je het zendstation aansluit op de tv. En tot slot de handleiding met een uitgebreide uitleg over dit model.

Dialogen in een film zijn extra goed te verstaan
Je stelt je eigen volume in via de bediening op de oorschelp
Ideaal voor mensen die optimaal willen genieten van een film
Er zit geen bluetooth functie op dit type

Meest gestelde vragen over de draadloze koptelefoon voor TV

Waarom kiezen voor de draadloze hoofdtelefoon voor TV?

De draadloze hoofdtelefoon voor TV kan in tal van situaties enorm goed uit komen en is daarnaast voorzien van handige technische snufjes om zo comfortabel mogelijk van je favoriete programma te genieten. Ongestoord genieten is een zekerheid met een koptelefoon draadloos TV.

Vooral in de avond uren zul je veel profijt hebben van deze soort koptelefoon. Liggen er bijvoorbeeld mensen te slapen en wil je niemand wakker maken, geen enkel probleem. Echter kan het kiezen uit het grote aanbod wat lastig zijn.

Er zijn namelijk een aantal punten waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je van plan bent om een draadloze koptelefoon voor TV aan te schaffen. Denk aan de functionaliteiten, de manier van verbinden, hoe comfortabel het model is en natuurlijk niet te vergeten, de aanschafprijs.

De functies van de draadloze koptelefoon TV zijn speciaal ontwikkeld om jouw zo veel mogelijk comfort te bieden tijdens het kijken van televisie. Lees snel verder om zeker te zijn van de beste draadloze koptelefoon voor TV.

Draadloze koptelefoon op TV aansluiten, hoe werkt het?

Je draadloze koptelefoon op TV aansluiten is erg makkelijk. De meest gebruikte manier om te verbinden is middels de welbekende bluetoothverbinding. Je hebt zeer weinig kwaliteitsverlies en een constante en stabiele verbinding.

Draadloze koptelefoon TV kijken is dan ook maar met een paar drukken op de knop geregeld. Er zitten echter niet alleen maar voordelen aan deze manier van verbinden. Je hebt namelijk vaak maar een bereik van maximaal 10 meter vanaf het afspeelapparaat.

Desalniettemin is deze manier van verbinden zeer veel gebruikt en niet alleen op draadloze koptelefoons voor de televisie. Je zult bluetooth waarschijnlijk herkennen van het muziek luisteren via je mobiel.

Je koptelefoon draadloos TV is te verbinden met ieder afspeelapparaat welke zelf over een bluetooth verbinding beschikt. Het is dan ook belangrijk dat je televisie van een bluetooth verbinding is voorzien. Let hier goed op!

Draadloze koptelefoon TV zonder bluetooth

Wil je een draadloze koptelefoon TV zonder bluetooth verbinding dan is dit zeker mogelijk. Voorheen maakte koptelefoons namelijk op een andere manier verbinding met de televisie. Namelijk via infrarood signalen. Dit komt tot stand middels een geïntegreerde zendstation. Echter is deze verbinding zeer gevoelig voor storingen en je te maken hebt met een zeer beperkt bereik van maar 7 meter.

Vind je dit ook niet ideaal maar wil je absoluut een draadloze koptelefoon TV zonder bluetooth? Je hebt nog een andere manier om verbinding te maken met de televisie. Zo is het bij sommige modellen mogelijk om middels radiosignalen te verbinden.

Je bent voorzien van een bereik van maar liefst 100 meter! Velen malen meer dan via bluetooth of infrarood. Deze verbinding komt ook tot stand middels een zendstation. Je hebt verder geen last van storingen. Houd wel rekening met een duurdere aanschafprijs wanneer je je draadloze koptelefoon TV zonder bluetooth wil verbinden.

Wat zijn extra functies van de draadloze koptelefoon TV?

Een draadloze hoofdtelefoon TV is in veel gevallen voorzien van een aantal handige extra functionaliteiten. Laten we beginnen met Noise Cancelling, een functie die al kort is voorgekomen op deze pagina. We zullen het hier nog even voor je verduidelijken een draadloos koptelefoon TV met Noise Cancelling is namelijk sterk aan te raden.

Beschikt het model over de zogenaamde actieve Noise cancelling dan is deze voorzien van een microfoon welke middels elektronische signalen externe omgevingsgeluiden filtert.

Middels elektrische signalen worden er tegengeluid geproduceerd waardoor filtering plaatsvindt. Je spaart hiermee ook je oren omdat je de draadloze koptelefoon voor TV niet op volle volume hoeft te zetten.

Echter is het wel goed om te weten dat er een verschil zit tussen actieve en passieve geluidsonderdrukking. Passieve geluidsonderdrukking komt tot stand door de isolatie en komt voornamelijk voor bij de Over-Ear modellen. Logischerwijs werkt dit minder effectief maar vaak wel voldoende.

De actieve Noise Cancelling is dan ook niet altijd nodig volgens sommigen. Echter zijn wij het hier niet helemaal mee eens. Met name met kinderen kan je flink last ervaren. Dit wordt volledig weggenomen met een draadloze hoofdtelefoon voor TV.

Tevens is dit model ook te gebruiken als een draadloze headset voor TV en games. Je game ervaring wordt een stuk intenser, dat kunnen we je beloven. Daarnaast behaal je flinke voordelen doordat je alles een stuk helderder hoort.

Sommige varianten zijn voorzien van een geïntegreerde microfoon waarmee je ideaal kunt communiceren. Bekijk onze top 5 zodat je zeker bent van een goede draadloze koptelefoon voor TV.

Wat is de beste draadloze koptelefoon voor TV van dit moment?

We krijgen nog regelmatig de vraag welke draadloze hoofdtelefoon voor TV is het beste? Dat antwoord is redelijk persoonlijk omdat iedereen andere wensen en behoeften heeft. Op dit moment kun je in de top 5 kijken en direct bepalen welke draadloze koptelefoon TV is de beste.

Als je op zoek bent naar de beste draadloze koptelefoon voor TV dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is heel makkelijk om de beste koop draadloze koptelefoon TV direct te vinden in onze top 5.

Op die manier wordt het heel makkelijk om de draadloze koptelefoon voor TV beste uit de test te vinden, daarnaast kun je ook nog allerlei informatie lezen over de draadloze hoofdtelefoon voor TV die momenteel populair zijn.

Klik direct op een button om de top 5 te zien zodat je kunt beginnen met de beste draadloze koptelefoon TV vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Is er regelmatig een draadloze koptelefoon voor TV aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een draadloze koptelefoon voor TV aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een aanbieding draadloos headset voor TV te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbiedingen draadloos koptelefoon voor TV te vinden.

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste draadloze koptelefoon voor TV  geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de types die veel aangeschaft worden.

Als er een aanbiedingen draadloos koptelefoon voor TV beschikbaar is zetten we die direct in onze draadloze koptelefoon voor TV review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Er zijn televisiemerken welke samenwerkingen zijn aangegaan met audio merken waardoor je standaard een draadloze koptelefoon voor de televisie bijkrijgt. Zo is Philips een samenwerking aangegaan met B&O.

Klik direct op een button om de top 5 draadloze headset voor TV aanbiedingen te zien zodat je kunt beginnen met draadloze koptelefoon voor TV vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Uit welke soort draadloze koptelefoon voor TV kan ik kiezen?

Wanneer je een draadloze hoofdtelefoon TV wil aanschaffen zul je al snel zien dat er een aantal verschillende soorten op de markt te krijgen zijn. Zo kun je een In-Ear, On-Ear en Over-Ear draadloze koptelefoon voor TV kopen. Elke soort heeft zo zijn voordelen maar helaas ook zijn nadelen.

Welke soort het beste bij jouw past is voornamelijk afhankelijk van over hoeveel comfort je wil beschikken. We willen dat je een goede draadloze koptelefoon voor TV uitkiest en hebben alle soorten voor je besproken.

Je kunt ook direct onze top 5 koptelefoon draadloos TV bekijken. Hierin hebben we de beste modellen voor je op een rijtje gezet met de belangrijkste specificaties, voor- en nadelen. Neem zeker even een kijkje!

Over-Ear draadloos koptelefoon TV

Laten we meteen met de populairste variant beginnen, de Over-Ear draadloze koptelefoon voor TV. Deze soort is ook het meest geschikt om ongestoord met een zo hoog mogelijk comfort te genieten van de beste programma’s of series op de televisie.

Deze soort draadloze headset voor TV is voornamelijk zo geschikt door het feit dat de klankkasten aan weerszijden van de hoofdbeugel je beide oorschelpen afdekken. Deze vallen als het ware over je oren heen.

Ten eerste heb je hierdoor vele malen minder last van externe omgevingsgeluiden waardoor ongestoord kijken een feit is. Daarnaast geniet je op deze manier van de ultieme geluidservaring, de klanken zijn namelijk beter.

En een andere belangrijk punt is dat deze Over-Ear variant geen druk geeft op je oorschelpen. Ideaal voor mensen met gevoeligere oren en de fanatieke tv kijkers die urenlang ongestoord willen kijken.

Een Over-Ear draadloos koptelefoon voor TV ligt vaak wel in de hoogste prijsklasse en is minder makkelijk mee te nemen door een hoger gewicht en een groter formaat.

Desalniettemin raden wij je ook deze draadloze koptelefoon TV aan. Met name het hoog gerenommeerde merk Sennheiser staat bekend om haar kwalitatieve modellen.

On-Ear Draadloze hoofdtelefoon voor TV

Op de tweede plek qua populariteit is de On-Ear draadloze koptelefoon voor TV. Ook deze soort modellen zijn voorzien van een traditionele hoofdband met aan weerszijden twee klankkasten. Echter is de plaatsing op de oren anders dan de Over-Ear variant.

De klankkasten bedekken namelijk niet helemaal volledig de oorschelpen. Logischerwijs zul je ongewenste omgevingsgeluiden wat beter horen wat wel kan worden weggenomen door actieve Noise Cancelling. We zullen hier later op deze pagina meer over vertellen.

Deze soort is vaak wat lichter maar ondanks dat blijf je voorzien van een krachtig en helder geluid. Deze soort wordt voornamelijk gekozen wanneer de draadloze koptelefoon TV ook voor buitenshuis gebruikt moet worden. Ze zijn makkelijker mee te nemen en ook wat minder groot in formaat.

Een ander groot voordeel is dat de meeste On-Ear modellen in de midden prijsklasse vallen. Niet te duur maar ook niet te goedkoop. Je bent dan ook vaak voorzien van een draadloze koptelefoon op TV met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

In-Ear draadloze koptelefoon TV

De In-Ear draadloze koptelefoon voor TV is wat minder populair maar kan voor sommigen ontzettend goed werken. Deze soort draag je zoals de naam al verklapt in je gehoorgang.

Wanneer ze goed zitten zou er nauwelijks geluid ontsnappen en ben je ook goed afgeschermd van externe geluiden. Houd wel rekening met een verlies in de geluidskwaliteit. Je zult ook zeker moeten inleveren op het comfort. Al helemaal wanneer we deze soort vergelijken met de Over-Ear draadloze koptelefoon TV.

Wij horen van veel gebruikers terug dat ze voornamelijk van veel comfort en een goede kwaliteit van geluid willen genieten. Maar een aantal In-Ear draadloze voldoen wel aan de eisen voor een draadloos koptelefoon TV. Deze soort is wel heel erg geschikt wanneer je ze ook voor buitenshuis wil gebruiken. Ze zijn met het kleine formaat namelijk erg gemakkelijk mee te nemen en op te bergen.