Studenten creditcard, wat houdt het precies in? | Lees hier alle informatie over hoe je er zelf een aan kunt vragen!

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Ben je student en heb je een laag inkomen? Dan kun je veel baat hebben bij de aanschaf van een creditcard! Een studenten creditcard kent heel wat voordelen en zorgt ervoor dat je allerlei leuke dingen kunt doen die je pas later hoeft terug te betalen.

Een belangrijk voordeel is dat de kosten voor een studenten creditcard een stuk lager liggen en daar kun je in je studententijd volop van profiteren. Wat heb je precies aan een creditcard, hoe kun je hem afsluiten en waar vind je de goedkoopste opties? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over de studenten creditcard.

Een studenten creditcard is niets meer dan een creditcard speciaal voor studenten. Hiermee kunnen ook studenten gebruik maken van een handig, wereldwijd betaalmiddel.

Omdat je als student meestal wat krapper bij kas zit is het wat minder vaak mogelijk om leuke dingen te doen, zoals een avondje uit, een weekendje weg of een andere leuke activiteit. Maar met een studenten creditcard wordt dit een stuk makkelijker en kun je overal naartoe waar je maar wilt.

De voordelen van een studenten creditcard

Hoe werkt een studenten creditcard? Nadat je deze kaart hebt aangevraagd bij een bank of andere creditcardmaatschappij, krijg je de creditcard met pincode via de post. Je kunt hem dan vrijwel altijd direct gebruiken.

Je hebt een maandelijks bestedingslimiet; het maximaal bedrag dat je kunt uitgeven. Deze kosten betaal je aan het einde van de maand terug, zonder rente of andere kosten. Een creditcard is gekoppeld aan je bankrekening, zodat hier de kosten van kunnen worden afgeschreven. Geen fijne gedachte? Een prepaid creditcard kopen klinkt je waarschijnlijk beter in de oren.

Het is dus wel belangrijk om dan genoeg geld op je rekening te hebben staan. Een studenten creditcard heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats betaal je jaarlijks een vast bedrag. Dit bedrag ligt standaard lager dan een normale creditcard en is daardoor een stuk goedkoper.

Je krijgt daarnaast ruim de tijd om de kosten terug te betalen. Meestal is de afschrijving van je creditcard kosten iedere maand op dezelfde datum. Dit betekent dat je altijd precies weet wanneer het geld van je rekening wordt gehaald en je kunt je hier dus goed op voorbereiden.

Waar schaf je een creditcard voor studenten aan?

Je kunt jouw studenten creditcard bij verschillende partijen en grote banken aanschaffen. Wellicht zit je bij de Rabobank, ING of een andere bank en heb je hier al een gewone betaalrekening.

Het is dan gemakkelijk om hier ook een studenten creditcard af te sluiten. Je kunt er ook voor kiezen om verder te gaan kijken en je kaart aan te schaffen bij andere partijen, zoals een andere bank of maatschappijen als Visa, Mastercard, Hema of ANWB.

Dit zijn stuk voor stuk verstrekkers van creditcards, ook voor studenten. De kleinere banken, zoals Triodos, Knab of Bunq hebben niet altijd creditcards voor studenten. Kies nu voor creditcard vergelijken en laat de tijdelijke kortingsacties niet liggen!

Snel en simpel: aanvragen studenten creditcard

Een creditcard aanvragen werkt erg gemakkelijk en snel. Meestal kun je alles via de website regelen. Je begint met het invullen van je gegevens en deze stuur je direct op. Alle gegevens worden gecontroleerd, zodat er bepaald kan worden of je aanvraag is goedgekeurd. Dit is bijna altijd het geval. Eventueel kan een creditcard zonder BKR registratie een oplossing bieden.

Daarna kun je zelf een pincode bepalen, deze wordt daarna samen met de pas naar je toegestuurd. Zodra je de studenten creditcard in bezit hebt kun je er direct gebruik van maken. Gebruik de kaart bijvoorbeeld om die wintersport van volgende maand te bekostigen of je stedentrip met je vrienden!

Hoeveel je betaalt voor de studenten creditcard is per aanbieder verschillend. Er zijn banken waarbij je € 11 per jaar betaalt voor het gebruik van de kaart, maar de kosten kunnen ook hoger liggen. Gemiddeld kost een creditcard zo’n € 14 per jaar.

Verder zijn er weinig kosten verbonden aan de creditcard, behalve extra transactiekosten of kosten wanneer je contant geld pint. Hierbij kunnen de kosten oplopen tot € 4,50. Doe dit dan ook alleen als het niet anders kan. Betaal ook de creditcard kosten op tijd terug om hoge rentes te voorkomen.

Vergelijk je mogelijkheden online

Een goede studenten creditcard vinden? Het is niet alleen belangrijk om te letten op de kosten, maar ook op de extra’s. Zo kun je bij veel creditcards profiteren van een aankoopverzekering of een reisverzekering. Kijk in de eerste plaats goed naar waar je de creditcard voor wilt gebruiken.

Op basis daarvan kun je op zoek gaan naar een geschikte aanbieder. Misschien wil je verzekerd zijn van de beste extra’s zoals creditcard verzekeringen of ga je juist voor de goedkoopste studenten creditcard omdat je de kaart vooral gebruikt voor kleine uitgaven.

Je kunt online verschillende aanbieders met elkaar vergelijken zodat je verzekerd bent van de juiste keuze. Een creditcard is niet alleen handig om wereldwijd mee te betalen, het is ook een zeer veilig betaalmiddel. Een studenten creditcard is om die reden altijd handig om te hebben, voor als je gaat reizen of een leuke vakantie hebt geboekt.

Je kunt overal betalen en je bent daarnaast verzekerd van beveiliging. Tot slot heb je ook altijd een app met een duidelijk overzicht van al je uitgaven met de creditcard.

Inhoud