Creditcard verzekering, wat houdt het precies in? | Bekijk alle informatie & lees de voordelen!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Met welke verzekeringen krijg je te maken wanneer je een creditcard aanschaft? Een van de redenen dat creditcards populair zijn, is vanwege de vele extra opties waar je van kunt profiteren. Een belangrijk voordeel van een creditcard is de creditcard verzekering.

Maar wat is de creditcard verzekering, welke soorten zijn er en waarom heb je zoveel aan een creditcard verzekering? Daarnaast is het ook goed om te weten of je extra betaalt voor deze verzekering en welke creditcards je allemaal kunt aanschaffen om van deze verzekeringen te kunnen profiteren.

Ook moet je meer weten over de creditcard garantie. Alle belangrijke informatie over de creditcard verzekering vind je hier!

Alles over de verzekering creditcard

Wat is een creditcard verzekering precies? Hier kun je de verzekering of meerdere verzekeringen verstaan die je krijgt bij de aanschaf van een creditcard. In de meeste gevallen gaat het hier om een aankoopverzekering. Dit houdt in dat alle aankopen die je met de creditcard doet voor een bepaalde tijd verzekerd zijn.

Meestal gaat het om 180 dagen, maar er zijn ook creditcardmaatschappijen die je aankopen verzekeren tot een jaar lang. Een creditcard verzekering is een prettige extra waar je handig gebruik van kunt maken. Kies je voor creditcard vergelijken bij Vergelijk-gratis? Je bent verzekerd van een kaart die perfect bij jouw wensen past.

Verschillende soorten verzekeringen en creditcard garantie

Welke soorten verzekeringen krijg je bij een creditcard en wat is de creditcard garantie? Behalve de bekende aankoopverzekering zijn er nog een aantal verzekeringen waar je mee te maken kunt krijgen en waar je dus ook van kunt profiteren.

Koop je bijvoorbeeld een creditcard omdat je veel vliegt, dan kun je gebruik maken van de vluchtvertragingsverzekering. Dit is een verzekering die ervoor zorgt dat kosten vergoed worden die je maakt wanneer je vlucht vertraging heeft. Verder kun je ook te maken krijgen met een bagageverzekering. Hierbij krijg je een vergoeding wanneer je bagage later aankomt op de plek van bestemming.

Bij veel creditcards krijg je daarnaast ook nog te maken met een creditcard garantie voor het afleveren. Dit is een soort verzekering waar je gebruik van kunt maken wanneer je aankopen doet met je creditcard.

Komt je bestelling niet aan of veel te laat? Dan kun je een beroep doen op de creditcard garantie en kun je hiermee een vergoeding krijgen. Dit kan alleen wanneer je de aankopen hebt voldaan met de creditcard.

Wat valt er niet onder de creditcard verzekering?

Een aankoopverzekering bij je creditcard garantie klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Toch krijg je met een aantal uitzonderingen te maken die hier niet onder vallen. Meestal wordt bijna alles vergoed door de creditcard verzekering, maar dit kun je ruim opvatten.

Wat er precies niet onder valt, dat verschilt per creditcardmaatschappij. Er zijn een aantal duidelijke uitzonderingen, zoals wanneer je jouw auto met je creditcard koopt en hierbij mankementen ontstaan.

Andere zaken die niet worden vergoed zijn contant geld en cheques. Of je telefoon, je scooter, kleding of laptop onder de verzekering creditcard valt, is afhankelijk van het soort creditcard dat je kiest.

Dit zijn de voordelen van een verzekering creditcard

Waarom heb je veel aan een verzekering creditcard? Het is erg prettig om te hebben, omdat je op deze manier altijd een beroep kunt doen op je verzekering. Ben je op vakantie en wordt je nieuwe telefoon of camera gestolen? Dan kun je een beroep doen op de creditcard verzekering en krijg je het aankoopbedrag vergoed.

Daarnaast zijn er nog tal van andere situaties waarbij je gebruik kunt maken van deze verzekering. Een creditcard verzekering zorgt als het ware voor een extra zekerheid bij het doen van een wat grotere aankoop. Daar kun je dus optimaal gebruik van maken.

De kosten van een creditcard verzekering

Het is ook belangrijk om te ontdekken hoeveel een creditcard verzekering kost. De aankoopverzekering of een van de andere verzekeringen is over het algemeen gratis. Het is dan ook niet gek dat de cijfers over aanvragen van de creditcard ieder jaar stijgen.

Hierbij geldt wel dat de creditcard zelf niet kosteloos is. Vaak moet je maandelijks of jaarlijks een vast bedrag betalen voor het gebruik van de creditcard. Je kunt dit ook zien als een betaling voor de extra’s die je krijgt wanneer je een creditcard aanschaft.

De kosten voor de creditcard verschillen per verstrekker en het is dus aan jou om te bepalen wat je hiervoor wilt betalen. Door creditcards met elkaar te vergelijken ontdek je jouw mogelijkheden en kun je een goedkope optie kiezen waarbij je toch te maken hebt met een goede verzekering.

Waarom vergelijken van het aanbod belangrijk is

Bijna iedere creditcard heeft een verzekering, maar toch is het belangrijk om dit van tevoren goed uit te zoeken. Het kan zomaar voorkomen dat je een creditcard uitkiest waarbij geen verzekering zit. Dit is dan ook altijd de reden om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Een goede creditcard brengt kosten met zich mee.

Maar in ruil voor deze vaste kosten krijg je wel een goede aankoopverzekering. Bekijk de verschillende opties en kies voor een goede verzekering creditcard. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Kijk wel altijd goed naar de voorwaarden van een creditcard verzekering. Zeker zijn van je aankoop? Lees meer over de beste creditcard.

Wil jij een verzekering creditcard bij jouw kaart? Vergelijk je opties dan online en kies voor de beste verzekering creditcard. De kosten verschillen per creditcard en dat betekent dat je precies kunt uitzoeken wat voor jou een aantrekkelijke optie is. Meer weten over de 

Een creditcard verzekering zorgt ervoor dat jouw aankopen met de creditcard verzekerd zijn. Mocht er iets misgaan, dan ben je altijd goed verzekerd en ben je dus niet je geld kwijt. Een goede verzekering zorgt ervoor dat je de juiste vergoeding krijgt. Ben jij geïnteresseerd in een creditcard met verzekering? Bekijk je opties in de vergelijker en schaf een goede creditcard aan!

Inhoud