Online Creditcard Aanvragen? Vergelijk alle mogelijkheden en aanbieders in 2020!

mei 2, 2020 | 0 Reacties

Wil je een creditcard gaan gebruiken, bijvoorbeeld voor je online aankopen? Een creditcard aanvragen kan bij verschillende banken en organisaties. Het is aan jou om te bepalen waar jij een creditcard wilt aanvragen. Maar wat is het nut van een creditcard aanvragen, waar kun je precies terecht en waar moet je op letten?

Het hebben van een creditcard brengt veel voordelen met zich mee, maar heeft ook een aantal aandachtspunten die je zeker niet moet negeren. Op deze manier kun jij optimaal profiteren van je creditcard en kun je deze op een verantwoordelijke manier gebruiken.

creditcard aanvragen

Snel creditcard aanvragen: waarom zou je dat doen?

Dit kan niet alleen een praktische keuze zijn, maar ook een hele makkelijke. Je kunt bijvoorbeeld snel creditcard aanvragen wanneer je regelmatig online aankopen doet. Veel internationale websites bieden alleen betaling bij creditcard aan en dit kan het doen van aankopen makkelijker maken.

Ook als je veel in het buitenland bent is een creditcard aan te raden. Bij veel hotels en winkels in het buitenland kun je alleen met creditcard betalen. Als je regelmatig op reis bent is het wel zo handig om een creditcard in je bezit te hebben.

Dit zijn de voordelen van een creditcard

Een creditcard aanvragen kent een aantal voordelen waar je altijd van kunt profiteren. Betalingen worden een stuk makkelijker en daarnaast krijg je te maken met allerlei prettige extra’s. Wat zijn de voordelen van een creditcard?

 • Je hebt wereldwijd betaalgemak en je bent dus niet meer belemmerd in het doen van aankopen op internationale webshops of bij winkels in het buitenland;
 • De creditcard kan dienen als borg wanneer je bijvoorbeeld een hotelkamer boekt of een auto wilt huren;
 • De aankopen die je doet met je creditcard zijn automatisch 180 dagen verzekerd, en soms wel tot een jaar. Hier kun je veel gebruik van maken, bijvoorbeeld als een product kapot is aangekomen;
 • Een creditcard is een goede vorm van krediet. Als je een grote aankoop moet doen maar je niet genoeg geld op je rekening hebt, dan betaal je gemakkelijk met je creditcard en kun je de aankoop in termijnen weer terugbetalen.
 • Je hebt aflevergarantie. Komt een product dat je bestelt hebt niet aan? Dan krijg je jouw geld terug als je dit betaalt hebt met de creditcard.

Hoe werkt een creditcard aanvragen?

Een creditcard aanvragen, hoe werkt dat? Het is in principe betrekkelijk eenvoudig mits je aan de voorwaarden voldoet. Een bank of creditcardmaatschappij heeft zekerheid nodig dat het uitgegeven bedrag ook afgeschreven kan worden. De creditcard is altijd gekoppeld aan je inkomen.

Wanneer je een creditcard gaat aanvragen wordt er onder andere gekeken naar het inkomen en eventuele bestaande leningen. Op basis daarvan wordt bepaald of een creditcard aanvragen mogelijk is en zo ja wat het kredietmaximum is.

Hoe lang duurt creditcard aanvragen?

Je kunt onder andere een creditcard aanvragen bij een bank. Banken als ING, Rabobank, ABN AMRO en SNS bieden jou de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen. Er zijn in de meeste gevallen diverse soorten creditcards die je kunt aanvragen.

Er zijn basis creditcards, maar ook premium- of platinumkaarten. Je kunt zelf bepalen welke creditcard aan jouw wensen voldoet. Kijk goed waarvoor je de creditcard wilt gebruiken en welke creditcard daar het beste bij aansluit. Een creditcard aanvragen kan meestal online, maar kan ook telefonisch geregeld worden.

Aanvragen bij een andere partij

Een andere optie is het aanvragen van een creditcard bij een andere creditcardmaatschappij. Er zijn bekende partijen zoals Mastercard; je kunt een Visa creditcard aanvragen, maar je kunt ook een ANWB creditcard aanvragen of bij een partij als Bijenkorf of HEMA. Hier werkt het principe hetzelfde als bij de banken. Je kunt kiezen uit verschillende kaarten; je ziet precies wat je voordelen zijn per kaart en wat er allemaal verzekerd is. Wat kun je doen?

Creditcard aanvragen zonder inkomen

Bij het creditcard aanvragen wordt altijd gekeken of je een BKR registratie hebt. Dit is een registratie waaruit blijkt of je al dan niet leningen open hebt staan. Op basis hiervan kan een bank of creditcardmaatschappij bepalen of je in aanmerking komt voor een creditcard. Heb je een negatieve BKR-registratie? Ook dan is het meestal toch mogelijk om een creditcard aan te vragen.

Een van de opties die je hierbij hebt is het aanvragen van een prepaid creditcard. Dit is een vooraf oplaadbare creditcard. Je stort vooraf geld op de kaart; dit is ook je bestedingslimiet. Hiermee wordt de prepaid creditcard een veilig betaalmiddel. Ook het AFM let op de verantwoordelijkheid van verstrekkers zelf, zo heeft ICS in 2017 nog een fikse boete ontvangen van het AFM.

Het verschil met een creditcard is dat je de rekening als het ware vooraf betaalt. Bij een creditcard betaal je achteraf. Een prepaid creditcard is vooral handig wanneer je geen creditcard wilt maar wel in online webwinkels wilt kunnen betalen. Meer weten over een creditcard zonder BKR? Druk snel op de link! 

Online creditcard aanvragen: aandachtspunten

Waar moet je op letten bij het creditcard aanvragen? Kijk in de eerste plaats naar de maandelijkse kosten die je moet betalen voor de creditcard. Deze kosten komen nog bovenop de afbetalingen die je moet doen als je een uitgave hebt gedaan met de kaart.

Verder is het belangrijk om te weten wat je precies krijgt bij een creditcard. Hoe lang zijn je aankopen verzekerd, waar kun je de creditcard gebruiken en past dit bij jouw wensen? Door nauwkeurig te kijken naar wat je nodig hebt kun je al snel een creditcard aanvragen die helemaal aan je wensen voldoet.

Vergelijk de creditcards; buitenlandse creditcard aanvragen

Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt kun je verschillende creditcards vergelijken. Dit kan gemakkelijk en snel online, zodat je altijd verzekerd bent van de beste creditcard keuze. Zo voorkom je dat je maandelijks onnodig teveel betaalt en daarnaast weet je precies wat je krijgt voor je geld. Wellicht is een Visa World Card veel aantrekkelijker voor jou dan een HEMA creditcard of juist andersom. Je kunt ook een zakelijke creditcard aanvragen; ook hierbij is het aan te raden om je mogelijkheden te vergelijken.

Handige & leuke video’s

MasterCard Classic Prepaid

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 0,-

Geen BKR toetsing

Bestedingslimiet

Persoonlijk

Jaarlijkse bijdrage

€ 17,50

Meer informatie

MasterCard Classic

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.150,-

Eerste jaar gratis

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Meer informatie

Visa World Card

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.150,-

Eerste jaar gratis

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 36,50,-

Meer informatie

MasterCard Gold

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.500,-

Eerste jaar € 20,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 32,50,-

Meer informatie

Visa World Panda Card

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.500,-

Eerste jaar gratis

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 36,50,-

Meer informatie

Visa World Card Gold

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.500,-

Eerste jaar € 36,50,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 55,-

Meer informatie

Visa World Card Platinum

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.500,-

Eerste jaar € 77,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 154,-

Meer informatie

MasterCard Black

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimale netto inkomen: € 1.250,-

Bestedingslimiet

€ 5.000,-

Jaarlijkse bijdrage

€ 204,-

Meer informatie

Creditcard aanvragen? Vergelijk alle aanbieders!
Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken