Prepaid creditcard aanschaffen in 2023? | Bekijk hier de juiste informatie!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Wil je een creditcard aanschaffen maar kom je hiervoor niet in aanmerking vanwege bijvoorbeeld een negatieve BKR-registratie? Dan is er ook een alternatieve manier om toch gebruik te kunnen maken van alle voordelen die een creditcard met zich meebrengt.

Met de aanschaf van een prepaid creditcard kun jij wereldwijd betalingen doen en heb je daarnaast nog een aantal handige voordelen. Hier lees je alles over de prepaid creditcard en alles wat hierbij komt kijken.

Zo kun je ontdekken of dit een goede keuze voor jou is en kun je een duidelijke overweging maken voordat je de kaart aanschaft.

De belangrijkste voordelen van de kaart

Wat is een prepaid creditcard precies? Dit is een kaart die vrijwel alle voordelen heeft die een reguliere creditcard ook heeft. Deze kaart zorgt ervoor dat je wereldwijd betalingen kunt doen.

De prepaid creditcard werkt alleen iets anders dan de reguliere creditcard. Bij de prepaid kaart stort je vooraf een bedrag op de kaart. Dit is ook direct het bedrag dat je kunt gaan gebruiken om bijvoorbeeld aankopen te doen op die Amerikaanse webshop waar je alleen met creditcard kunt betalen.

Je stort dus zelf het geld op de kaart en dit is dan ook je bestedingslimiet. Bij een prepaid creditcard bepaal je dus zelf hoeveel je op de kaart zet. Je kunt veel baat hebben bij een prepaid creditcard, vooral wanneer je niet in aanmerking komt voor de reguliere creditcard. Wat zijn de belangrijkste voordelen van deze kaart?

  • Voor iedereen: de prepaid creditcard is voor iedereen beschikbaar, ook als je een negatieve BKR-registratie hebt;
  • Veilig wereldwijd betalen: je kunt wereldwijd betalingen doen met deze kaart terwijl je gebruik maakt van de beveiliging die iedere creditcard heeft. Dit zorgt voor extra veiligheid;
  • Duidelijk overzicht: doordat je zelf eerst het geld op de kaart moet zetten weet je precies wat je uitgaven zijn en kun je dit altijd goed in de gaten houden;
  • Geen rente: je betaalt vooruit en dat betekent dat je geen rente betaalt over het terug te betalen bedrag, zoals dat bij een reguliere creditcard wel het geval is.

Prepaid creditcard: de nadelen

Zitten er ook nadelen aan het aanschaffen van een prepaid creditcard? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je de kaart gaat aanschaffen. De kosten voor het aanschaffen liggen vaak een stuk hoger.

Zo betaal je aanschaf- en activeringskosten, transactiekosten, opwaardeer kosten en kosten wanneer je geen of weinig gebruik maakt van de kaart. Ook is het limiet niet altijd even hoog en daar kun je dus in beperkt worden wanneer je de kaart bijvoorbeeld mee wilt nemen op je vakantie.

Daarnaast kan het voorkomen dat de prepaid creditcard niet overal wordt geaccepteerd, zoals in hotels. Dit kan een reden zijn om voor de reguliere creditcard te kiezen. Het komt voor dat de gebruiker van de kaart bepaalde extra kosten moet betalen, bijvoorbeeld aanschafkosten of een jaarlijkse bijdrage.

Daarnaast moet je mogelijk ook een toeslag betalen wanneer je de kaart oplaadt. Als het saldo laag is of negatief en de jaarlijkse bijdrage wordt ingehouden krijg je een waarschuwing om dit bedrag te betalen.

Wordt het bedrag niet op tijd betaalt? Dan kan er een boete in rekening worden gebracht. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je een prepaid creditcard aanschaft.

Bestel je prepaid creditcard online

De prepaid creditcard kun je eigenlijk altijd gemakkelijk online bestellen.

Dit doe je bij de creditcardmaatschappijen die de kaarten in het assortiment hebben. Door gebruik te maken van de mogelijkheid om te vergelijken kun je direct zien welke kaart bij je wensen aansluit.

Zo zie je de voor- en nadelen op een rij en zie je wat de jaarlijkse kosten voor de kaart zijn. Op basis van deze informatie kun je een geschikte kaart aanschaffen.

Hoe werkt het aanschaffen?

Het aanschaffen van de prepaid creditcard is gemakkelijk en snel. Dit doe je eenvoudig via de website van de aanbieder. Wanneer je gebruik maakt van een vergelijkingswebsite, kun je vaak gemakkelijk doorklikken naar de website van de aanbieder.

Hier kun je jouw gegevens invoeren en de kaart aanvragen. Het duurt vaak een paar dagen voordat je de kaart in jouw bezit hebt en kunt gaan gebruiken.

Omdat er geen inkomenseis vindt er vaak ook geen check plaats om te kijken of je in aanmerking komt voor de kaart. De kaart is speciaal voor mensen die een creditcard willen aanvragen met een negatieve BKR-registratie.

Kosten van een prepaid creditcard

Hoeveel je betaalt voor de prepaid kaart is afhankelijk van de aanbieder. Er zijn enkele aanbieders met prepaid kaarten waar je geen enkele kosten betaalt, maar het is hierbij wel belangrijk om te kijken wat je mogelijkheden met de kaart zijn.

Het kan voorkomen dat je enkele tientallen euro’s per jaar betaalt voor de kaart, maar dit bedrag kan ook boven de €100 per jaar zijn. Sommige kaarten zijn wat duurder, maar daar zijn de mogelijkheden weer uitgebreider.

Zo krijg je bij bepaalde kaarten een aankoopverzekering of heb je de mogelijkheden om te betalen via speciale betalingsdiensten, zoals Apple Pay.

De belangrijkste aandachtspunten

Waar moet je op letten als je een prepaid creditcard gaat aanschaffen? Hoewel deze kaart ideaal is in bepaalde omstandigheden, zijn er altijd een aantal aandachtspunten die je mee kunt nemen bij het uitkiezen van een creditcard:

  • Vergelijk de kaarten altijd op jaarlijkse kosten, bestedingslimiet, de overige kosten en de voorwaarden;
    Met een prepaid creditcard kun je meestal niet betalen bij benzinestations of tolwegen;
  • Een prepaid kaart aanschaffen voor je vakantie is dus niet altijd handig;
  • Let goed op de toeslag die je mogelijk betaalt voor het opwaarderen van de kaart.

Het is altijd aan te raden om de verschillende kaarten met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je dat je een te dure kaart aanschaft of dat je bepaalde extra’s misloopt.

Een goede creditcard zorgt ervoor dat je online en in het buitenland betalingen kunt doen. Een prepaid creditcard zonder BKR-check biedt je alsnog heel veel voordelen van een creditcard.

Inhoud