Vergelijk gratis

Gemakkelijk Creditcards
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van creditcards op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 
vergelijker

Alle informatie over creditcards

Wat is een creditcard

Een creditcard is een pas waarmee je krediet kunt krijgen van de bank. Op het moment dat je een betaling uitvoert met je creditcard wordt het betaalde bedrag geleend van je bank. Het geleende bedrag wordt dan aan het einde aan de maand door de bank teruggevorderd.De bank rekent rente over het geleende bedrag.

De rente is afhankelijk van de manier van betalen. Zo kost geld opnemen met de creditcard je meer rente dan bij een een digitale betaling. Bij je normale betaalpas wordt het geld direct afgeschreven. Bij een creditcard schiet de bank het als ware voor.

Betalen in delen

Je kunt bij sommigen creditcards kiezen om geleend geld gespreid terug te betalen. Je betaalt de periode tot volledige betaling rente over het openstaande bedrag. Het is in Nederland niet gebruikelijk dat je in termijnen terugbetaald.

Betaal je iets met je creditcard, en je betaalt vervolgens binnen enkele dagen het volledige bedrag terug, dan betaal je vaak geen rente.

Hoe is de creditcard ontstaan

in 1967 werd de creditcard geïntroduceerd aan de wereld. Het was is een revolutie in de financiële wereld. De creditcard was ontwikkeld door stel rijke Amerikanen. De creditcard was vierkant en ter grootte van een speelkaart. De creditcard was de eerste vorm van betalen met een kaart. De creditcard was de opvolger van de cheque.

Veel soorten 

Er bestaan veel verschillende soorten creditcards. Het enige wat ze allemaal overeenkomen is het vierkante uiterlijk. Creditcard worden gemaakt van kunststof met een maat van 85 mm bij 54 mm. Op de pas vind je opstaande letters je volledige naam, pasnummer en verloop datum. op de achterzijde vind je de CVC code. Deze code heb je nodig ter verificatie.

De digitale evolutie van de creditcard

 De creditcard kende een volgende grote revolutie toen het internet zijn intrede deed. Wegens het toenemende online betalingsverkeer profiteerde creditcards houders van veel het vele gebruik maken van de creditcards.

Omdat veel creditcard aanbieders verzekeringen aanbieden en bij niet leveren je jouw geld retourneren, gebruikten veel mensen hun creditcard. We zien nog steeds een toenemende stijging in het gebruik van creditcards online

Waarom zou je creditcards vergelijken?

Je betaalt een bedrag per jaar om gebruik te mogen maken van een creditcard. op deze kosten kun je makkelijk besparen door te vergelijken. Er zijn ook nog meer punten waar je creditcards op kunt vergelijken. Zo is er de rente die berekend wordt over het geleende geld.

Contant geld opnemen met de creditcard zijn duurder dan digitale betalingen. De kosten die je extra maakt op het contact opnemen kan veel schelen per creditcard aanbieder. Als je de kosten dan doorberekend naar een jaar gebruiken dan kan je dat dus veel geld besparen.

Veel voordelen

Buiten de financiële aspecten om op te letten zijn er ook nog randvoorwaarden waar je naar kunt kijken. Zo bieden verschillende creditcard leveranciers extra voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen dat alle aankopen tot 90 dagen na ontvangst verzekerd zijn tegen schade. Sommigen creditcards bieden ook gratis reisverzekering aan. Reis je veel dan is dat dus super handig.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over creditcards, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over creditcards!

Profiteren van een lage hypotheekrente als senior

Hypotheek en senioren, is dit een gunstige combinatie? Op het moment is de hypotheekrente nog steeds erg laag, je ziet steeds meer mensen profiteren van deze lage rentes en gunstige huizenmarkt. Dit komt vaak voort uit door het oversluiten van je bestaande hypotheek...

Wanneer wordt geld lenen interessant?

Vergelijk gratisHet wordt voortaan steeds interessanter voor de Nederlandse consument om een lening af te sluiten, vaak kunnen we ook niet anders dan overgegaan tot het lenen van krediet. In het verleden hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het lenen van geld...

Begin nu met het vergelijken van alle creditcard aanbieders