Goedkoopste creditcard vergelijken in 2023? | Het kan hier! Bekijk nu alle informatie

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Bij het uitkiezen van een creditcard kun je het voor jezelf zo makkelijk maken als je zelf wilt. Je kunt voor luxe creditcards kiezen waarmee je tal van prettige voordelen en verzekeringen krijgt.

Wanneer je vooral een creditcard wilt aanschaffen zodat je online betalingen kunt doen, heb je niet altijd extra’s nodig.

Dan kun je op zoek gaan naar de goedkoopste creditcard. Een creditcard waar je behalve lage jaarlijkse kosten ook weinig extra kosten voor betaalt. Zo ervaar je alle voordelen van een creditcard maar houd je de kosten laag.

Waarom je een goedkope creditcard goed kunt gebruiken

Wat heb je aan een goedkope creditcard? In de eerste plaats kun je hier wereldwijd mee betalen en het is dus een goede aanwinst wanneer je regelmatig naar het buitenland gaat. Op vakantie kun je bij iedere winkel en bij ieder restaurant met deze kaart betalen.

Een creditcard in veel gevallen als borg dienen, bijvoorbeeld als je een hotelkamer boekt of een auto wilt huren in het buitenland. Daarnaast is een creditcard ook ideaal wanneer je aankopen wilt doen op Amerikaanse webshops, waar een creditcard vaak het enigste betaalmiddel is.

Op deze manier kun je ook jouw favoriete producten gemakkelijk en snel bestellen. Een goedkope creditcard is makkelijk vindbaar. Veel mensen denken dat creditcards standaard duur zijn, maar dat is niet het geval. Wat een creditcard duur kan maken is wanneer je hier veel contant geld mee pint of bepaalde transacties doet.

Wanneer je dit niet doet, heb je alleen te maken met jaarlijkse creditcard kosten. Hoeveel de goedkoopste creditcard kost is vooral afhankelijk van de aanbieder en waar je zelf naar op zoek bent. Je kunt de jaarlijkse kosten zien als een soort abonnement dat je afsluit. In ruil voor deze kosten kun je grotendeels kosteloos gebruik maken van de creditcard.

Een creditcard in de aanbieding

Een creditcard is nooit gratis. Het kan wel voorkomen dat je een goede actie of aanbieding tegenkomt. In dit geval is de creditcard bijvoorbeeld het eerste halfjaar of jaar gratis en ga je daarna de jaarlijkse kosten wel betalen.

Aanbieders van creditcards kunnen de kaarten ook op een andere manier aanprijzen en aantrekkelijk maken. In sommige gevallen krijg je een cadeau zoals een geldbedrag dat je uit kunt geven. Het kan ook voorkomen dat je de creditcard zonder BKR-check kunt aanvragen.

Het is hierbij altijd belangrijk om naar de reguliere kosten van de kaart te kijken. Zo kun je de goedkoopste creditcard uitkiezen, ook voor de lange termijn.

De goedkoopste creditcard vergelijken

Het beste wat je kunt doen is het vergelijken van de creditcards. Je bent er op deze manier zeker van dat je de goedkoopste creditcard uitkiest. Online is het goed mogelijk om de kaarten van diverse aanbieders te bekijken. Vergelijk de kaarten bijvoorbeeld op de jaarlijkse kosten, de grootste kostenpost van de kaart.

Maar let ook op wat je krijgt voor deze prijs. Zitten er bijvoorbeeld een goede aankoopverzekering bij? Dit kan handig zijn wanneer je regelmatig aankopen doet met de creditcard. Je kunt ook goed kijken naar leuke aanbiedingen en hoe je hier goed van kunt profiteren.

Zo ben je verzekerd van de goedkoopste creditcard die aan al je wensen voldoet. De voordelen van de goedkoopste creditcard zijn vaak hetzelfde als andere creditcards. Je kunt er wereldwijd mee betalen, je kunt gebruik maken van de creditcard aankoopverzekering en daarnaast kan de kaart ook dienen als een borg.

De enige voorwaarde voor het aanvragen van een creditcard is dat je aan de inkomenseis moet voldoen. Deze voorwaarde kan per aanbieder verschillen. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een creditcard zonder BKR check aan te schaffen.

Zit je bijvoorbeeld krap bij kas en kom je niet in aanmerking voor de creditcard? Dan kun je op zoek gaan naar een creditcard zonder BKR.

Waar koop je de goedkoopste creditcard?

De goedkoopste creditcard kun je overal aanschaffen. Het is vooral afhankelijk van je eigen wensen. Kijk onder andere naar de jaarlijkse kosten, maar ook naar het bestedingslimiet en de extra’s. Let ook goed op de service die je ontvangt bij een creditcardmaatschappij.

Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van je mogelijkheden en kun je de goedkoopste creditcard aanschaffen. Online kun je snel zien waar je terecht kunt: de grotere banken en creditcardmaatschappijen hebben verschillende soorten creditcards in het aanbod. Het is aan jou om te bepalen wat aan jouw wensen voldoet.

Belangrijke aandachtspunten

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van de goedkoopste creditcard. Zo voorkom je niet alleen hoge kosten, maar kun je ook op een verantwoordelijke manier gebruik maken van de creditcard. Waar moet je op letten?

De creditcard kan goedkoop lijken, maar let wel op de eventuele extra kosten, zoals wanneer je met de creditcard contant geld pint bij een automaat.

Ook als je op internationale webshops afrekent met je creditcard, kunnen de kosten hoog oplopen omdat je betaalt in vreemde valuta.

Hiervoor betaal je een opslag van 1 tot 2 procent. Als je voor gespreid terugbetalen kiest betaal je rente over het saldo dat uitstaat. Deze rentes liggen vaak hoog en kunnen dus voor hoge kosten zorgen. Betaal de rekeningen dus altijd maandelijks.

Goedkoopste creditcard voor studenten

Er zijn dus verschillende manieren waarop je de goedkoopste creditcard kunt aanschaffen. Wanneer je goed let op de jaarlijkse kosten, maar ook de extra kosten in de gaten houdt kun je de uitgaven laag houden. Op deze manier kun je volop gebruik maken van alle voordelen van een creditcard.

Kijk goed naar de creditcards van verschillende aanbieders. De jaarlijkse kosten kunnen enorm schelen. Ben je student? Dan kun je wellicht in aanmerking komen voor een studenten creditcard. Deze kaarten zijn nog goedkoper in aanschaf maar bieden je wel alle gemakken van een creditcard.

Op deze manier kun je veel geld besparen en ben je verzekerd van een goede creditcard waarmee je online en wereldwijd betalingen kunt doen. Vergelijk je opties online om zo de goedkoopste optie aan te schaffen.

Inhoud