Vergelijk gratis

Gemakkelijk uitvaartverzekering
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van uitvaartverzekeringen op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 

Alle informatie over Uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekering vergelijken is eenvoudig

Iedereen maakt het wel eens mee, je laat iets vallen of maakt iets kapot van een hoge waarde. Niet fijn voor jezelf en de gene waarvan je iets kapot hebt gemaakt, gelukkig zijn er voor dit soort ongelukkige momenten de aansprakelijkheidsverzekering. Bij ons is het erg makkelijk om voor u de beste en voordeligste premie te vinden.

De maandpremie en haar factoren

De maandelijkse wordt vastgesteld aan de hand van uw woonplaats en leeftijd, dit zijn immers factoren die het risico verhogen. Maakt u zich geen zorgen, een aansprakelijkheidsverzekering kost vaak maar een paar euro per maand en zal u bij ongelukkige momenten goed van dienst zijn.

Verplicht of niet?

Overigens is het in Nederland niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, in tegenstelling tot de zorgverzekering. Wij raden iedereen aan om eens goed na te denken over deze verzekering, welke sport beoefent u bijvoorbeeld?

Bij een sport met een hoog risico is het wellicht verstandig om er een af te sluiten. Veel van de pakketten deken in principe hetzelfde, maar prijzen verschillen sterk, vergelijk hierom goed.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaart kan je al makkelijk 8000 euro kosten. Iemand verliezen is altijd zwaar, zorg dat je jezelf of andere niet dan ook nog eens met de kosten laat zitten. Met een uitvaartverzekering (een gedeelte) gedekt voor de kosten. Kijk goed bij jouw uitvaartverzekering tot hoeveel de kosten worden gedekt.

Wanneer heb je uitvaartverzekering nodig?

ja hopelijk heb je het nooit nodig maar helaas gaan we allemaal een keer dood. De dood is voor velen een moeilijk te accepteren begrip en het verliezen van iemand kan veel leed veroorzaken. je voorkomt met een uitvaartverzekering dat je jouw nabestaande dan ook nog eens opzadelt met de kosten van de uitvaart.

Verschil uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Er is vaak verwarring tussen de twee verzekeringen. Dit komt omdat beide verzekeringen een bedrag uitkeren na het overlijden. Om te zorgen dat er geen verwarring ontstaat hebben we hieronder een overzicht voor je gemaakt waar de verschillen in zitten.

Uitvaartverzekering

• Keert altijd uit 
• Het geld moet worden gebruikt voor de uitvaart

Overlijdensrisicoverzekering

• Keert alleen uit als het tijdens de loopduur van de verzekering is
• Het geld is vrij besteedbaar

De verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Er bestaan veel soort uitvaartverzekeringen, we begrijpen dat het niet makkelijk is de juiste keuze te maken. Je wilt tenslotte dat de uitvaart een afscheid wordt zoals de overledene het graag had gewild. Om te voorkomen dat je vervelende kosten krijgt of de je verzekering niet voldoet aan je wensen hebben we verzekering beknopt toegelicht.

De kapitaalverzekering

Met een kapitaalverzekering kan het bedrag alleen worden besteed aan de uitvaart. Je kunt kiezen bij de verzekeraar welke uitvaartdienst je wilt. Het bedrag is niet vrij besteedbaar voor een vakantie bijvoorbeeld.

De naturaverzekering

Met een natura verzekering ontvang je geen geld. Je krijgt een pakket aan diensten. Je kunt bij de verzekeraar kiezen uit verschillende pakketten die aansluiten bij jouw wensen. Wil je extra dingen toevoegen dan moet je rekening houden met extra kosten.

De sommenpolis

Met de sommenpolis is er geen verplichting het geld te spenderen aan een uitvaart. De nabestaanden mogen zelf kiezen wat ze met het geld doen. Wil je bijvoorbeeld dat je kleinkinderen gaan studeren, of dat je familie e leuk van op vakantie gaat? Dat mag allemaal met de sommenpolis. Bedenk voor jezelf goed wat je wilt dat er gebeurt met je geld.

Combinatie-uitvaartpolis

houd er er rekening mee dat het uitgekeerde bedrag vaak niet voldoende is om de kosten van de uitvaart te dekken. je kunt dan kiezen voor  een combinatie-uitvaartpolis. Dit zorgt ervoor dat de overige kosten ook zijn gedekt.

Mocht je dus uiteindelijk nog speciale wensen hebben, dan kun je de kosten voor de extra diensten opvangen met combinatie-uitvaartpolis. Het is dus een soort extra vangnet.

Wat bepaalt de premie?

De jaren dat je betaalt voor de premie en je leeftijd zijn de belangrijkste factoren voor het bepalen van de hoogte. Ben je bijvoorbeeld 78 jaar oud dan moet je vaak kiezen voor een verzekering tegen koopsom.

Heb je een Naturaverzekering dan is de inhoud ook bepalend. dus welke pakketten heb je of welke extra diensten heb je gekozen.

Indexeren van de polis

Het is belangrijk dat je kiest voor een uitvaartverzekering die waardevast is. De kosten van een uitvaart kunnen namelijk stijgen. Door dat je uitvaartverzekering waardevast is verhoogd je bedrag samen met de verhoging van de kosten. zo voorkomen je dat een veel te  laag bedrag krijgt uitgekeerd waarmee je kosten niet kunt dekken,.

De kosten voor een uitvaart stijgen jaarlijks. Het is daarom belangrijk dat je uitvaartverzekering waardevast is, dus zijn waarde behoudt. Dit betekent dat het verzekerde bedrag elk jaar verhoogd wordt op basis van de stijging van de uitvaartkosten (indexeren). Zo voorkom je dat het bedrag dat je uitgekeerd krijgt veel te laag is om een uitvaart van te betalen.  

Je kunt ook Zelf sparen

Door de extreem lage rente op je spaargeld kun je als snel beter kiezen voor een uitvaartverzekering. De opbrengst van spaargeld is zo laag en betaalt ook nog eens vermogensrendementsheffing. Heb je een spaarplan bij de uitvaartverzekering dan betaal je tot een bepaald bedrag geen vermogensbelasting, het kan je dus al snel meer geld opleveren.

Je kunt je geld ook vastzetten met een bepaalde looptijd. De rente is dan vaak hoger. Let wel op dat je kiest voor deposito waardoor je bij het geld kan bij overlijden.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u alle informatie over de meeste gebruikte verzekeraars in Nederland, lees jezelf altijd goed in!

Begin nu met het vergelijken van alle uitvaartverzekering aanbieders