De goedkoopste uitvaartverzekering vinden? Kom er hier alles over te weten!

okt 8, 2019 | 0 Reacties

Omdat het regelen van een uitvaart gepaard gaat met een hectische tijd voor de nabestaanden, worden er vaak maatregelen genomen om zoveel mogelijk van deze last uit handen te nemen. Een populaire manier hiervoor zijn uitvaartverzekeringen, zo kun je op verschillende manier geld achterlaten om te helpen je uitvaart mee te financieren.

Helaas krijgt iedereen wel eens te maken met een uitvaartverzekering, het is dan ook geen wonder dat dit een van de meest afgesloten verzekeringen is. Een verzekering die voor iedereen zo belangrijk is heeft dus ook enorm veel verschillende aspecten die aangepast kunnen worden naar je persoonlijke voorkeur, omdat natuurlijk niet iedereen dezelfde wensen heeft.

In dit artikel worden eerst de belangrijke dingen waar je op moet bij het afsluiten van een uitvaartverzekering besproken. Daarna bespreken we een paar goedkope Nederlandse uitvaartverzekeringen die allemaal net iets anders zijn.

Goedkoopste uitvaartverzekering

Op deze manier kun je een voordelige uitvaartverzekering kiezen die niet alleen goed uitkomt voor je persoonlijke situatie, maar ook nog eens past bij de specifieke wensen die je misschien wel hebt rondom de uitvaart.

Als we de goedkope uitvaartverzekeringen vergelijken zien we al vrij snel dat een uitvaartverzekering duizenden euro’s kan kosten. Het is dus belangrijk om er achter te komen wat de goedkoopste uitvaartverzekering is die nog steeds geschikt is voor je.

Er zijn onder de goedkoopste uitvaartverzekering variatie in opties, zoals de betaalwijze waarop je de goedkope uitvaartverzekering zou willen regelen. Je kunt bijvoorbeeld voor de goedkoopste uitvaartverzekering in geld kiezen, een manier waarop je iedere maand een laag bedrag betaald en zo een kapitaal opbouwt waarmee je nabestaanden een uitvaart kunnen financieren. Dit is de uitvaartverzekering goedkoopste wijze om wat last van het regelen van de uitvaart te halen.

Waar je op moet letten voor de voordeligste uitvaartverzekering

Bij het betalen van een goedkope uitvaartverzekering is het belangrijk om de premies in de gaten te houden. Je hebt invloed op het bedrag dat je betaalt om je goedkope uitvaartverzekering af te sluiten. Deze premie wordt beïnvloed door de volgende drie dingen.

Je leeftijd is van belang bij het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering, een jong persoon heeft bijvoorbeeld een betere kans om de goedkoopste uitvaartverzekering af te betalen, want een jong persoon is slechts een klein risico bij de verzekeraar.

Het aantal jaar waarin je de premie wil betalen is ook belangrijk. Dit is eigenlijk om dezelfde reden als je leeftijd, als je de premie voor je uitvaartverzekering in een kortere tijd kan betalen is het risico van een claim kleiner voor de verzekeraar.

Daarom is de dekking van de goedkope uitvaartverzekering ook belangrijk. Des te kleiner het bedrag is, des te kleiner de kans is dat de premie van de goedkope uitvaartverzekering niet kan worden uitbetaald.

Goedkoopste uitvaartverzekering vergelijken

In Nederland zijn er eigenlijk vier verschillende uitvaartverzekeraars die de goedkoopste uitvaartverzekering kunnen bieden. Dit zijn de uitvaart verzekeraars Dela, Yarden, Monuta, en Ardanta. Een goedkope uitvaartverzekering vergelijken van alle aanbieders is dan ook iets wat we zeker aanraden.

Omdat deze verzekeraars de goedkoopste uitvaartverzekering bieden hebben ze dus ook een gelimiteerd pakket aan diensten binnen die goedkoopste uitvaartverzekering, daarom komen de vier goedkope uitvaartverzekering erg met elkaar overeen. Het is dus belangrijk om de details goed te bekijken en te overwegen.

Overeenkomsten met elkaar

Er zijn overeenkomsten in de goedkope uitvaartverzekeringen, bijvoorbeeld dat het uitgekeerde bedrag voor alle vier de goedkoopste uitvaartverzekeringen 8000 euro is. Dit is voldoende om een uitvaart mee te financieren, maar het belangrijke verschil ligt hier in de premie van de afbetaling.

Deze kan verschillen van 8 euro per maand, bij bijvoorbeeld de uitvaartverzekeraar Dela, tot bijna 10 euro per maand, bij de uitvaartverzekeraar Ardanta. Deze twee bedragen zijn ook weer belangrijk voor het berekenen van je goedkoopste uitvaartverzekering premie. Een ander overeenkomst is dat bij alle goedkope uitvaartverzekering een kind tot 18 jaar gratis wordt meeverzekerd, met de enkele uitzondering van de goedkoopste uitvaartverzekering van Dela.

Een laatste belangrijk detail van de goedkope uitvaartverzekering is de doorlooptijd. Dit betekent hoe lang het duurt voordat je klaar bent met de afbetaling. Dit is ook meteen het laatste getal dat je nodig hebt om je goedkoopste uitvaartverzekering premie te berekenen. In Nederland kan de doorlooptijd voor de afbetaling van een goedkope uitvaartverzekering oplopen tot levenslang, dit is namelijk het geval bij de verzekeraar Dela.

Ardanta heeft de kortste goedkope uitvaartverzekering met een doorlooptijd voor de afbetaling tot 80 jaar. De andere twee goedkoopste uitvaartverzekeringen van Monuta en Yarden liggen beide in het gemiddelde van deze twee doorlooptijden, namelijk tot 85 jaar.

Goedkope uitvaartverzekeringen overzichtelijk vergelijken

Met al deze informatie over het minimaliseren van je kosten om zo de goedkoopste uitvaartverzekering te vinden die nog wel bij je specifieke wensen past, kun je nu zelf aan de slag. Je kan zelf de goedkoopste Nederlandse uitvaartverzekeringen bekijken en vergelijken door op de groene button hieronder te klikken. 

Om de geschikte goedkope uitvaart te vinden moet je natuurlijk nog steeds rekening houden met de unieke dingen die je voor ogen hebt rondom de uitvaart, en daarom is het belangrijk om altijd rekening te houden met extra kosten. Deze unieke wensen vallen vaak buiten de kosten die binnen de dekking vallen bij een gemiddelde of goedkope uitvaartverzekering. Kies dus een goedkope uitvaartverzekering die bij jouw unieke wensen past. Je kunt de kosten van een uitvaart ook berekenen met de uitvaartkosten berekenaar op de uitvaartverzekering pagina.

Handige & leuke video’s

uitvaartverzekering islam

Waardering

★★★★★ 

8.9 / 10

Verzekerd Bedrag

8.750

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 9,74

Levenslange premielooptijd

€ 15,00 eenmalige kosten

Waardevaste premie

uitvaartverzekering moslims

Waardering

★★★★★ 

8.6 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

Tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

moslim uitvaartverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.2 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

Tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 11,74

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

Kinderen gratis meeverzekerd

Wensen tijdens de looptijd aanpasbaar

Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 05-07-1987 (32 jaar), niet-roker.

Laatste keer gecontroleerd: 24 augustus 2020

Vergelijk alle aanbieders van uitvaartverzekeringen