De natura uitvaartverzekering? Kom er hier alles over te weten!

okt 9, 2019 | 0 Reacties

Wat is een natura uitvaartverzekering, en waarom heb je er wellicht een nodig? Het is geruststellend om vooruit te plannen voor jezelf en je nabestaanden. Daarom is het van belang dat je de uitvaartverzekering natura begrijpt, omdat dit voor jou mogelijke een geschikte optie kan zijn.

We gaan de uitvaartverzekering in natura in meer detail bespreken, en dus ook welke verschillende aspecten daarbij van belang zijn. Het is hiervoor nodig om een idee te hebben van de wensen die je hebt voor de uitvaart. Of het nou om een begrafenis of een crematie gaat, er komen vrijwel altijd speciale wensen bij kijken. Dit is voor een natura uitvaartverzekering erg belangrijk om in de gaten te houden.

Wanneer er een uitvaart geregeld moet worden komen daar enorm veel verschillende dingen bij kijken, zo zijn er op alle mogelijke onderdelen veel variatie om je persoonlijke keuzes tegemoet te komen, maar dit kan ook erg overwelmend zijn voor eventuele nabestaanden die deze uitvaart regelen.

Om een deel van die last te verminderen is er een natura uitvaartverzekering, waarmee je verzekerd voor de diensten van een uitvaartverzekering. Hier vallen verschillende mogelijkheden onder waardoor degene die de uitvaart verzorgt vrije keuzes heeft.

Voordelen en nadelen natura uitvaartverzekering

Hier komen voordelen, maar ook wat nadelen bij kijken. Om er achter te komen of een natura uitvaartverzekering iets voor je is is het handig om deze voor- en nadelen goed te overwegen en met elkaar te vergelijken.

Voordelen

Voordelen van de natura uitvaartverzekering zijn bijvoorbeeld de al genoemde vrije keuze binnen de diensten van het uitvaartcentrum. Dit uitvaartcentrum is vaak op voorhand bewust gekozen waardoor de wensen van de overledenen ook al onder deze diensten vallen. Een tweede, en heel belangrijk voordeel, is de last die je hiermee van de schouders van je nabestaanden haalt die eventueel de uitvaart gaan regelen. Dit is een grote reden waarom er vaak voor een natura uitvaartverzekering wordt gekozen.

Nadelen

Er zijn ook nadelen van de natura uitvaartverzekering die eigenlijk ook juist te maken hebben met de voordelen. Omdat je bijvoorbeeld voor de specifieke diensten van een bepaald uitvaartcentrum verzekerd bij is het vaak niet mogelijk of erg lastig om unieke wensen waar te maken die buiten dit basispakket vallen. Ook juist omdat het om een basispakket gaat ben je vaak gelimiteerd door het aanbod aan uitvaartcentra dat aangeboden wordt in de meeste natura uitvaartverzekeringen.

Pluspakket bij de natura uitvaartverzekering

Vaak is er ook een keuze op een natura uitvaartverzekering plus pakket te nemen, hier zit dan ook een bredere keus aan diensten uit voor een hogere prijs. Hiermee is het mogelijk om wat specifieke wensen mogelijk te maken, maar hou wel in de gaten dat je nog altijd gelimiteerd bent aan de diensten die binnen het plus of basispakket vallen.

Veel van de voordelen en nadelen hangen af van de overeenkomsten tussen je persoonlijke wensen en de diensten van het uitvaartcentrum. Deze inbegrepen diensten verschillen iets wat per uitvaartcentrum, maar over het algemeen vallen hier dingen onder zoals de aula, de kist en de verzorging. Dit houdt de opbaring thuis of in het uitvaartcentrum in. Ook onderdelen zoals de rouwkaarten en de uitvaartverzorger zijn vaak inbegrepen in de natura uitvaartverzekering. Dit komt ook met volgauto’s en persoonlijke begeleiding met de uitvaart, en daarna.

Verschil natura uitvaartverzekering en andere types uitvaartverzekeringen

Een groot verschil tussen de natura uitvaartverzekering en andere uitvaartverzekeringen is de manier waarop het geld wordt besteed. Waar je bij een een andere verzekering zoals de kapitaal uitvaartverzekering geld opspaart tot het moment waarop het aan de uitvaart kan worden besteed, leg je voor de natura uitvaartverzekering juist een bepaald geldbedrag weg wat later kan worden uitgeven aan de uitvaart. Het grote verschil is dat dat je op moment van overlijden geen geld bedrag terug krijgt van je verzekeraar bij een naturaverzekering, maar dat je juist een tegoed hebt waarmee je de diensten van een bepaald uitvaartcentrum kunt betalen.

Natura uitvaartverzekering veranderen

Mocht je na deze overwegingen hebben besloten dat een natura uitvaartverzekering de juiste optie voor je is, dat is het niet alleen belangrijk om het juiste uitvaartcentrum te kiezen zodat je wensen met de inbegrepen diensten overeenkomen. Het is ook belangrijk om iedere paar jaar je gekozen natura uitvaartverzekering even tegen het licht te houden omdat uitvaartkosten de afgelopen jaren wat gestegen zijn. Het kan dus best zijn dat een natura uitvaartverzekering nu genoeg is voor wat je wil, maar tegen de tijd van de uitvaart niet meer voldoet aan de kosten van het uitvaartcentrum.

Natura uitvaartverzekering vergelijken

Nu je genoeg informatie hebt gelezen over deze verzekering, kun je beslissen of het bij jou past. Voor meer informatie over de kosten van de verschillende natura uitvaartverzekeringen kun je gebruikmaken van de vergelijkingstabel die wij ontwikkeld hebben. Hierin staat de meest essentiële informatie van de Nederlandse uitvaartverzekeringen, zoals prijs en dekking, in een handig overzicht. Druk op de groene button om direct naar de tabel te gaan voor meer informatie. 

Handige & leuke video’s

Waardering

9.6 / 10

★★★★★ 

Dienstpakket + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag is € 3.000,-, hiermee kan je gedeeltelijk zelf bepalen hoe je uitvaart er uit komt te zien. Naast dit vrij te besteden bedrag kies je voor een dienstenpakket t.w.v. €6.000,-. Bereken simpel jouw premie voor een hoger of lager verzekerd bedrag door te klikken op de oranje knop.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 8,58

 Voordelige combinatie uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.7 / 10

★★★★★ 

Uitvaartverzorger + geld bedrag

Combinatie verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

Vrij te besteden bedrag €7.000,-. De overige €2.000,- is gereserveerd voor een Monuta uitvaartverzorger. Voor een hoger of lager verzekerd bedrag raden we het je aan om gratis je persoonlijke premie te berekenen, druk op bekijken en wordt direct doorgestuurd naar de premie berekenaar.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 10,57

✓ Combinatie uitvaartverzekering met hoge kwaliteit service

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

8.9 / 10

★★★★ 

Geld bedrag

Kapitaal verzekering t.w.v. € 9.000

Verdeling verzekerd bedrag

De gemiddelde uitvaartkosten liggen onder nabij de €9.000,-. Met PCuitvaart spaar je en ontvang je 1% rente.

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 17,24

Niet online afsluitbaar

Waardering

0 / 10

★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Verdeling verzekerd bedrag
Combinatie verzekering waarbij een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in geld en het andere deel in diensten.

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 13,51

Niet online afsluitbaar

 • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
 • Klantwaardering is vastgesteld aan de hand van gepubliceerde klantbeoordeling op de website van de aanbieder.
 • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
 • Laatste keer gecontroleerd: 01-06-2021

Vergelijk alle aanbieders van uitvaartverzekeringen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken