Zakelijke creditcard, wat houdt het precies in? | Lees hier alles van A-Z & bekijk de voordelen!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Wanneer je voor zaken regelmatig naar het buitenland gaat of betalingen doet, is het wel zo handig om je zakelijke uitgaven gemakkelijk te kunnen onderscheiden van je persoonlijke uitgaven.

Een zakelijke creditcard is in dit geval de beste creditcard oplossing. Wanneer is een zakelijke creditcard geschikt voor jouw onderneming en hoe kun je er zo voordelig mogelijk gebruik van maken?

Je hebt de keuze uit een enorm ruim aanbod van zakelijke creditcards en dus is het wel zo prettig als je de juiste informatie altijd paraat hebt. Hier lees je alles over de zakelijke creditcard.

Wat is een zakelijke creditcard en hoe werkt het?

Een zakelijke creditcard is niets meer dan een particuliere creditcard die je gebruikt voor je zakelijke uitgaven. Het wordt ook wel een business card genoemd. Je kunt een dergelijke kaart gemakkelijk en snel online aanvragen; dit is in sommige gevallen ook zelfs gratis.

Wanneer heb je baat bij de aanschaf van zakelijke creditcard? Het maakt niet uit of je zzp’er bent, een klein bedrijf hebt of een grote onderneming. De zakelijke creditcard biedt wereldwijd betaalgemak.

Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk en snel overal ter wereld een hotelkamer boeken, een auto huren of andere aankopen doen waarvoor je een creditcard nodig hebt.

Hoe werkt een zakelijke creditcard? De kaart werkt niet heel anders dan een particuliere creditcard. Je kunt de kaart gebruiken om wereldwijd aankopen te doen, ook online. Het kan voor je bedrijf erg makkelijk zijn om altijd en overal gebruik te kunnen maken van een betaalmiddel dat overal geaccepteerd wordt.

Ook als je voor zaken veel in het buitenland bent heb je veel baat bij het gebruik van een zakelijke creditcard. Je hebt daarnaast ook altijd een duidelijk overzicht in de betalingen die je op zakelijk gebied doet.

Je hoeft hierbij de zakelijke uitgaven niet te verwarren met de persoonlijke uitgaven. Met een zakelijke creditcard heb je alle zakelijke uitgaven op een rij.

Zakelijke creditcard: dit zijn de voordelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een zakelijke creditcard? Wanneer je kiest voor een business card kun je van een aantal prettige voordelen profiteren:

  • Duidelijk overzicht: een etentje met een zakelijke partner in een restaurant, een aankoop bij een Amerikaanse webshop; al je zakelijke uitgaven staan netjes onder elkaar op het maandelijkse overzicht;
  • Geen privé uitgaven: doordat er geen privé uitgaven op het overzicht staan, kun je zakelijke en privé uitgaven altijd makkelijk uit elkaar halen;
  • Verzekeringen: bij de verschillende kaarten zitten vaak fijne verzekeringen waar je gebruik van kunt maken, zoals een aankoopverzekering, vluchtvertragingsverzekering, juridische bijstandsverzekering en de reisverzekering voor hulp in het buitenland;
  • Goede service: je kunt 24/7 een beroep doen op de service van je creditcardmaatschappij.

De kosten voor een zakelijke kaart

Een zakelijke creditcard kun je vaak voor lage kosten aanschaffen, maar je betaalt wel jaarlijkse kosten. Deze kosten betaal je onder andere voor de service, maar ook voor de verzekeringen of de extra’s die je krijgt.

Hoeveel jij voor de zakelijke creditcard betaalt is vooral afhankelijk van je eigen wensen. Daarnaast is er bij sommige kaarten een inkomenseis waar je aan moet voldoen.

Wellicht vind je het belangrijk dat het bestedingslimiet ruim is of kies je liever voor een prepaid zakelijke kaart. Door deze zaken met elkaar te vergelijken kom je altijd tot de juiste beslissing en kies je voor een goede kaart..

Waar vraag je een zakelijke creditcard aan?

Een zakelijke kaart aanvragen doe je gemakkelijk en snel online bij verschillende aanbieders. Zo kun je voor een zakelijke kaart onder andere terecht bij bekende aanbieders als Visa en Mastercard.

Deze aanbieders hebben zakelijke creditcards in verschillende categorieën en het is aan jou om te bepalen wat voor jou belangrijk is. Hoe luxer de kaart, hoe meer mogelijkheden, maar ook hoe hoger de kosten. Je kunt vaak ook een zakelijke creditcard aanschaffen bij de grotere banken zoals Rabobank en ING.

De creditcards vergelijken zorgt ervoor dat je een duidelijk inzicht krijgt in de kosten en de mogelijkheden met de kaart. Je schaft dus altijd een kaart aan die aan jouw wensen voldoet. Wanneer je veel vliegt heb je bijvoorbeeld baat bij een zakelijke creditcard die veel voordeel biedt bij veel luchtvaartmaatschappijen.

Op deze manier kies je altijd een zakelijke kaart waar je altijd gebruik van kunt maken. Meestal is het aanvragen van een zakelijke creditcard zo gebeurt.

Na het invullen van de gegevens stuur je jouw aanvraag in. Het kan een aantal dagen duren voordat je een goedkeuring krijgt. Als je de creditcard ontvangt kun je hier vaak gelijk gebruik van maken.

Inhoud