Projectiescherm kopen? Begin direct met vergelijken zonder gedoe

Beste projectiescherm vinden en makkelijk tientallen euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van beamer schermen vergelijken op de belangrijkste factoren. Eerst meer weten over een projectiescherm? Lees dan onze handige gids en kom alles te weten.

Je wil een projectiescherm kopen op het internet, dat lijkt makkelijk maar het kan flink tegenvallen, je hebt tegenwoordig namelijk zo ontzettend veel verschillende soorten, maten en prijsklassen beschikbaar. Het is dus slim om vooraf goed onderzoek te doen naar alle beschikbare projectieschermen, kijk goed naar je behoeften en alle opties in elke prijsklasse.

Dit onderzoek doen kan soms nog wel eens tegenvallen, er zijn namelijk behoorlijk veel verschillende aanbieders die beamer schermen verkopen. Gelukkig kunnen we je daar prima bij helpen, we hebben een top 5 beamerschermen samengesteld zodat je direct weet welke modellen er populair zijn op dit moment. Eerst meer weten? Lees dan onze handige gids om antwoord te krijgen op al je vragen over de diverse projectieschermen.

1. Elite Screens ER110WH1

Maak de thuisbioscoop compleet met de Elite Screens ER110WH1. Met een beeldverhouding van 16:9 en en schermdiagonaal van 110 inch geniet je intenser van je favoriete films en series. Dit model is voorzien van een zwarte achterzijde en een gain van 1,1. Dankzij de gain van 1,1 springt het beeld van de projectie uit het scherm en worden kleuren duidelijker weergegeven.

Nodig gerust familie of vrienden uit om een avondje gezellig films te kijken. Dankzij de brede kijkhoek van 160 graden is het niet noodzakelijk om recht voor het scherm te zitten.

De Elite Screens ER110WH1 is gemakkelijk te installeren en alles wat je hier voor nodig hebt wordt meegeleverd. Bovendien zijn de bevestigingspunten na het ophangen nog steeds verstelbaar waardoor het scherm precies uitgelijnd wordt op de beamer.

Voor- en nadelen ER110WH1

Er worden naast de Elite Screens ER110WH1 een aantal items standaard meegeleverd. Zo ontvang je de handleiding die je precies uitlegt hoe het apparaat geïnstalleerd en bediend moet worden.

Verder worden de bevestigingsmaterialen meegeleverd waarmee je het scherm bevestigt aan de muur of iets dergelijks.

Kijkhoek van 160 graden voor breder zicht.
Dankzij de gain van 1,1 springen de beelden uit het scherm.
Groot beeld dankzij het schermdiagonaal van 110 inch.
Niet voorzien van ingebouwde speakers.

Beste keus projectiescherm volgens Wilma,

“Dit model van Elite screens is een van de meest prefecte projectieschermen die je kunt vinden, door het strakke ontwerp en de krachtige functionaliteit geniet je van de beste beelden op dit projectiescherm. Ik geef dit model een 8,5 score in de lijst van beste projectieschermen.

2. Celexon Ultramobile Plus

De Celexon Ultramobile Plus Professional is zeer geschikt voor zakelijke presentaties die niet altijd op dezelfde locatie zijn. Neem dit model gemakkelijk met je mee en geef overal presentaties. De Celexon Ultramobile Plus Professional is namelijk gemakkelijk op en af te bouwen en in combinatie met de aluminium koffer ook nog eens goed op te bergen.

Het scherm bestaat uit een 3 laags pvc doek die omringd wordt door zwarte randen. Hierdoor komt het contrast van het beeld beter tot zijn recht en geniet je optimaal van de heldere beelden en kleuren.

De achterkant van het doek is zwart waardoor er geen lichtstraling vanaf de achterzijde komt. Zo worden de beelden beter gereflecteerd en geniet je van gedetailleerde beelden.

Voor- en nadelen Ultramobile Plus Professional

Niet alleen ontvang je de Celexon Ultramobile Plus Professional maar ook een aantal bijgeleverd items. Ben je vaak op weg voor het werk en moet je het scherm regelmatig meenemen?

Bouw het apparaat af en berg het op in de meegeleverde aluminium koffer waardoor het goed beschermd is onderweg. Niet te vergeten is de gebruikershandleiding die uitleg geeft over de installatie en de bediening van dit model.

Eenvoudig mee te nemen dankzij de aluminium koffer.
Gemakkelijk op en af te bouwen.
Door de zwarte randen meer contrast.
Het design is minder strak en modern.

3. Elite Screens Electric85X

De Elite Screens Electric85X is een perfect model wanneer je op zoek bent naar een betaalbaar projectiescherm. Dankzij de brede kijkhoek van 160 graden is het niet nodig om recht voor het scherm te zitten.

Het MaxWhite doek en de zwarte achterzijde zorgen ervoor dat de kleuren uit het scherm springen en duidelijk weergegeven worden. In combinatie met de gain van 1,1 wordt het beeld super gedetailleerd weergegeven en mis je geen moment van je film.

Het projectie doek is tevens heel duurzaam en is gewoon eenvoudig uit te wassen. Om het bedieningsgemak zoveel mogelijk te optimaliseren is dit model voorzien van een afstandsbediening.

Er kan ook gebruik worden gemaakt van een beamer met een zogeheten trigger-functie. De Elite Screens Electric85X zal dan automatisch uitrollen wanneer de beamer aangezet wordt.

Voor- en nadelen Electric85X

Naast de Elite Screens Electric85X ontvang je een aantal items die het apparaat compleet maken. Om het scherm op te hangen aan bijvoorbeeld een muur worden de benodigde bevestigingsmaterialen meegeleverd.

Je ontvangt daarnaast de afstandsbediening waardoor je gerust op de bank kan blijven zitten. Als laatst ontvang je de handleiding die je precies uitlegt hoe het apparaat werkt.

Beelden worden realistisch weergegeven dankzij de gain van 1,1.
Op afstand te bedienen met de afstandsbediening.
Het MaxWhite doek zorgt ervoor dat kleuren uit het scherm springen.
Beschikt niet over een ingebouwde speaker set.

4. Celexon Ultramobil Professional

De Celexon Ultramobil Professional is een scherm met een een beeldverhouding van 16:10 en diagonaal van 76 inch. Hiermee kan je dus mooie presentaties geven waarbij het beeld scherp genoeg is zodat iedereen het kan zien.

Geef je veel presentaties voor bijvoorbeeld je werk? Dan is de Celexon Ultramobil Professional misschien wel iets voor jou. Je bouwt dit model namelijk eenvoudig op en af waardoor het scherm makkelijk mee te nemen is.

Het scherm beschikt niet over een standaard om het op te plaatsten. Je hangt dit apparaat namelijk op aan het plafond waardoor je geen standaard meer nodig hebt.

Het doek beschikt over een gain van 1 waardoor er een brede kijkhoek ontstaat. Het is daarom ook niet nodig om recht voor het scherm te zitten om de beelden goed te kunnen waarnemen.

Voor- en nadelen Ultramobil Professional

Er worden bij de Celexon Ultramobil Professional een aantal spullenstandaard meegeleverd. Zo ontvang je de handleiding die je alles vertelt over de installatie en de besturing. Voor de rest wordt er niks meegeleverd omdat het meeste al is gemonteerd op het scherm.

Makkelijk mee te nemen door het gewicht van 7 kg.
Met een gain van 1 duidelijke beeldweergave.
Het doek is aan het plafond op te hangen.
Niet voorzien van een afstandsbediening.

5. Elite Screens T84UWV1

Het Elite Screens T84UWV1 projectiescherm is een uitkomst voor degene die op zoek zijn naar een betaalbaar model. Het scherm is binnen no-time opgezet en verstel je eenvoudig naar eigen wens. Stel de hoogte gemakkelijk in met het auto-lock-mechanisme. Dankzij de in het frame verwerkte keystone-eliminator is het zelfs mogelijk om een schuine projectie uit te voeren.

Het MaxWhite projectiedoek in combinatie met de zwarte achterzijde zorgen ervoor dat de projectie duidelijke kleuren projecteert en dat de beelden gedetailleerd worden weergegeven.

Door de gain van 1,1 wordt de kijkhoek breder en is het niet noodzakelijk om recht voor het scherm te zitten. Het doek is tevens heel duurzaam een eenvoudig te reinigen.

Voor- en nadelen T84UWV1

Je ontvangt bij de Elite Screens T84UWV1 een aantal items die het scherm compleet maken. Zo worden de benodigde bevestigingsmaterialen meegeleverd waarmee je het scherm ophangt of op een standaard zet. De handleiding vertelt je alles over de installatie tot aan de bediening van de Elite Screens T84UWV1.

Makkelijk verstelbaar naar eigen wens.
Dankzij de gain van 1,1 springen de beelden uit het scherm.
Beelden worden duidelijk en gedetailleerd weergegeven.
Er wordt geen afstandsbediening meegeleverd.

Meest gestelde vragen over projectieschermen

Wat zijn de voordelen van een projectiescherm

Als je een beamer optimaal wil gebruiken is het altijd aan te raden om een projectiescherm te gebruiken. Het gebruiken van een witte, gladde muur werkt natuurlijk ook maar is zeker niet ideaal als je het vergelijkt met een projectiescherm.

De grijstinten en een reflectie van het projectiescherm zorgen er voor dat er sprake is van een optimale dieptewerking.
Daarnaast is het gebruiken van een projectiescherm gemakkelijk als deze mobiel is, daardoor kun je hem gebruiken op iedere locatie.

Daardoor hoef je hem niet steeds te bevestigen aan een plafond of muur. Wil jij kijken wat het beste projectiescherm is? Bekijk dan direct onze top 5 om de beste modellen van dit moment met elkaar te vergelijken.

Wat is een Frame of X-type projectiescherm?

Deze projectieschermen zijn opgespannen in een frame. Daardoor is het mogelijk om het beeld zo strak en egaal mogelijk weer te geven. Opkrullende randen worden door de opgespannen projectieschermen vermeden, de constructie kun je ook niet waarnemen.

Daardoor krijg je een symetrische en strakke projectie op je beamerscherm. Ook is het mogelijk om een mobiele versie te vinden die gebruik maakt van het handige X-Frame.

  • Een andere naam voor deze projectieschermen is vastgespannen beamerscherm
  • Je kunt deze modellen al krijgen vanaf 550 euro

Waar moet je op letten bij beamerscherm kopen?

Het is belangrijk dat je ten eerste goed in de gaten houd hoe hoog het scherm precies komt te hangen. Veel beamerschermen hebben het voordeel dat je ze kunt verstellen. Toch is het handig om naar de standaard, bevestigingshoogte en de hoeveelheid extra uitrol te kijken.

Als je gekozen hebt voor een goedkoop projectiescherm moet je er rekening mee houden dat de beamerschermen met handbediening soms iets opkrullen aan de zijkant. Een nieuw beamerscherm kan daarbij erg chemisch ruiken.

Kreuken in het projectiescherm komen regelmatig voor, zeker als je het beamerscherm net hebt opgezet kan dit veel voorkomen. Sommige lichte schermen hebben last van bewegingen door tocht, kijk dus goed naar de ruimte waar je je projectiescherm plaatst.

Wat is een plafond-wand montage projectiescherm?

Als je dit type beamerscherm koopt dan moet het model aan de muur of plafond worden gemonteerd met een paar haken. Het scherm kun je daardoor gemakkelijk opbergen of loshalen als dit nodig is.

De handmatige bediening van dit beamer scherm is erg gemakkelijk, met het veer-oprolsysteem kun je hem makkelijk opbergen of uitspannen. De meeste plafond-wand projectischermen zijn afgesteld dat het scherm in verhouding valt die je verwacht te krijgen.

  • Plafond-wand montage beamerschermen zijn goedkoop
  • Ook mogelijk om grotere modellen te krijgen tot 100inch
  • Deze modellen worden ook vaak vastgespannen schermen genoemd

Wat is een elektrisch uitrolbaar beamerscherm?

Zoals de naam het al zegt, een elektrisch beamerscherm is te bedienen met een afstandsbediening. Het komt ook regelmatig voor dat deze automatisch gekoppeld wordt met een beamer.

De bediening verloopt soms synchroon met de beamer, zodra je deze uitzet gaat het scherm ook beginnen met oprollen. Deze beamer schermen bieden veel comfort maar zijn over het algemeen een stuk duurder als andere modellen.

  • Elektrische beamerscherm is duur, maar geeft veel luxe
  • Je kunt deze modellen al krijgen vanaf 360 euro
  • Een andere naam voor deze modellen is gemotoriseerde beamerschermen

Wat is een mobiel projectiescherm?

Als we het hebben over mobiele projectieschermen dan zijn deze voorzien van een eigen standaard. Daardoor hoeven ze niet bevestigd te worden aan een plafond of muur.

Het vervoeren, opbouwen en afbouwen van deze projectieschermen is gemakkelijk. Doorgaans zijn deze modellen van onder naar boven opgespannen. Het is daarom belangrijk om goed op het gewicht te letten als het projectiescherm veel verplaatst moet worden.

  • Ideaal voor flexibel gebruik in kantoor of op scholen
  • Je kunt deze modellen al krijgen vanaf 190 euro