Begin nu met het vergelijken van creditcards op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt.
Wil je een creditcard vergelijken? Een goed idee, het is de perfecte uitkomst wanneer je op zoek bent naar de best passende creditcard in jouw situatie. Wij willen je hier graag bij helpen door middel van een creditcard vergelijker. Middels deze vergelijker kun je alle aanbieders van standaard en prepaid creditcards met elkaar vergelijken.
Hierbij staan de belangrijkste eigenschappen en kenmerken centraal. Tijdens creditcard vergelijken zijn er namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je kiest voor creditcard aanvragen. Let goed op de jaarprijs, rentes, bestedingslimieten en extra’s in de vorm van creditcard verzekeringen en interessante spaarprogramma’s.
Wil jij een compleet overzicht met alle extra’s, kortingen en jaarprijzen? Kies dan nu voor creditcard vergelijken en beschik binnen 3 minuten over je eigen kaart. Het is bij ons mogelijk om vier verschillende creditcardmaatschappijen met elkaar te vergelijken. We hebben ze hieronder opgesomd:
Ben je klaar met creditcard vergelijken en heb je een aanbieder gevonden die het beste past bij al je wensen en eisen? Vanaf hier kun je je creditcard aanvragen, druk op de button in de vergelijker. Vervolgens wordt je doorgestuurd naar het aanvraagformulier. Ben je na een aantal dagen geaccepteerd bij de maatschappij dan zul je meestal binnen 5 tot 10 werkdagen de creditcard thuis ontvangen.
Wat is een creditcard precies? Mensen die nog nooit te maken hebben gehad met een dergelijk betaalmiddel zullen wellicht in het duister tasten. Als we iets zouden moeten bedenken om de creditcard mee te vergelijken dan komen we vrij snel uit op de pinpas. De creditcard is een plastic pas met een pincode waarmee je betalingen kunt voldoen.
Er zijn natuurlijk wel verschillen met de pinpas. Doe je een betaling met je creditcard dan zal dit niet direct van je betaalrekening worden afgeschreven. Je betaalt met een creditcard als het ware altijd achteraf. Maar wanneer je betaal je het openstaande saldo dan af zul je je wellicht afvragen.
Vrijwel iedere maatschappij zal rond de 30ste van de maand een rekeningoverzicht online naar je versturen. Hier kun je precies op terugzien welke uitgaven je de betreffende maand hebt voldaan. Houd er rekening mee dat de meeste creditcardmaatschappijen online werken. Je krijgt vrijwel nooit iets op papier thuis gestuurd. Voor een meerprijs heb je in de meeste gevallen de mogelijkheid om de rekeningoverzichten op papier thuis gestuurd te krijgen.
Na het ontvangen van het rekeningoverzicht zul je het openstaande saldo moeten voldoen. Dit is vaak op twee manieren mogelijk. De eerste manier waarop je je openstaande saldo kan inlossen is de keuze voor automatische incasso van je privé betaalrekening. De tweede manier is het iedere maand handmatig overmaken van het betreffende bedrag. Het merendeel van de mensen kiest voor automatische incasso, zo weten ze namelijk zeker dat ze niet met extra kosten komen te zitten.
Echter bestaat er flink wat onduidelijkheid met betrekking tot de kosten creditcard. Omdat de maatschappij al je betalingen voorschiet denken mensen dat hier direct rente over wordt geheven. Dit is niet het geval. Wanneer je je openstaande saldo binnen 21 dagen voldoet zul je niet met rente in aanraking komen. We zullen je hier alles over vertellen in het blokje over creditcard kosten.
Er zijn maar liefst 6,5 miljoen mensen in Nederland welke allemaal beschikken over een creditcard. Deze getallen zijn enorm en laten ook blijken dat veel mensen tevreden zijn met de diensten die de maatschappijen verlenen. Deze ontwikkelingen zijn met name tot stand gekomen door de razendsnelle evolutie van het internet en een stijging van de mensen die meerdere buitenlandse reizen maken.
We staan dan ook niet voor niets in Nederland bekend om het veelvuldig gebruiken van de pinpas en online betalingen. Wij maken dan ook voornamelijk gebruik van iDeal en de bank. Als we kijken naar de rest van de landen in Europa zien we een duidelijk verschil. De creditcard is daar namelijk het meest gekozen betaalmiddel.
Daarnaast beschik je over een aantal aspecten welke een pinpas je niet kan bieden. Hierbij moet je denken aan verzekeringen en interessante spaarsystemen. Tevens krijg je bij sommige creditcardmaatschappijen de toegang tot exclusieve locaties op bijvoorbeeld luchthavens. En natuurlijk niet te vergeten, je kunt probleemloos wereld betalingen voldoen.
Wellicht stel je jezelf de vraag: hoe werkt een creditcard precies? Het gebruik maken van de creditcard is in principe niet zo moeilijk. Er bestaat echter veel onduidelijkheid over bijvoorbeeld de rente. Veel mensen denken nog steeds dat het gebruik van een creditcard in de standaardsituatie geld kost, dit is niet het geval. We zullen hier verder over uitweiden op deze pagina.
Hoe werkt creditcard afsluiten precies? Allereerst is het goed om te weten dat je een betreffende kaart kan aanvragen bij de aanbieders American Express, VISA en Mastercard. Vrijwel alle banken in Nederland zijn verbonden met deze partijen waardoor bijna iedereen in Nederland een creditcard afsluiten.
Om de vraag hoe werkt een creditcard te kunnen beantwoorden kun je de creditcard naar onze mening het beste vergelijken met de pinpas. Een plastic pas met de mogelijkheid om betalingen te voldoen. Echter wordt het bedrag met een creditcard niet van je betaalrekening afgeschreven, het enigste wat er gebeurt is dat je bestedingslimiet creditcard daalt. De creditcardmaatschappij schiet de rekening namelijk maandelijks voor je voor tot een bepaald bestedingslimiet creditcard. Dit openstaande saldo moet je in de meeste gevallen na 21 dagen voldoen. Doe je dit dan krijg je niet te maken met rente en extra kosten.
Het is dus zaak dat je na 21 dagen je openstaande saldo terugbetaalt. In deze situatie, de standaard, betaal je geen rente. Echter kun je wel de keuze maken voor de gespreide betalingen van de openstaande som. Kies je voor deze faciliteit dan zul je wel rente moeten betalen. Ook hier zullen meer over uitweiden op deze pagina.
Zoals je net wellicht hebt gelezen hadden we het over de standaardsituatie van een creditcard. In deze standaard situatie zul je geen extra kosten betalen wanneer je een betaling voldoet met je krediet kaart. Hier wordt dus geen rente over geheven, mits je na 21 dagen je openstaande saldo afbetaalt.
Maar je kunt deze standaardsituatie ook veranderen door middel van de gespreid betalen faciliteit. Hiermee kun je je openstaande saldo in termijnen aflossen. Hier is echter wel rente mee gemoeid. Je betaalt deze rente over het bedrag je op ieder pijlmoment nog hebt uitstaan. In deze situatie spreken we van een revolving creditcard. Nederlanders hebben in vergelijking met andere landen maar weinig behoefte aan de gespreid betalen faciliteit, dit is in Nederland dus niet gebruikelijk.
Wil je gebruik maken van deze faciliteit dan kun dit online aanvragen bij de betreffende maatschappij. Deze faciliteit zal dus nooit automatisch van kracht zijn. De meeste Nederlanders kiezen voor de kosteloze terugbetaling. De enigste eis die hier wordt gesteld is dat je binnen 21 dagen terugbetaalt. Houdt wel rekening met het feit dat je een kredietovereenkomst moet ondertekenen.
Veel mensen willen een creditcard aanvragen maar zijn nog niet precies op de hoogte van hoe dit allemaal in zijn werking gaat? Allereerst is het slim om voor het aanvragen creditcard te kiezen voor creditcard vergelijken. Hierbij kun je aan de hand van je eigen wensen en behoeften een keuze maken tussen alle verschillende soorten kaarten.
Heb je dit gedaan en ben je bij de perfect passende aanbieder met voordelige extra’s uitgekomen? Je kunt vanaf de vergelijker beginnen met een creditcard aanvragen. Wij van Vergelijk-Gratis willen we je hier graag bij helpen. Het is in principe een makkelijke klus. Na het maken van je keuze voor een aanbieder kun je op knop aanvragen drukken. Vanaf daar wordt je doorgestuurd naar het juiste aanvraagformulier.
Hoe lang duurt creditcard aanvragen in totaal? In principe valt de wachttijd reuze mee. Niet zo snel als een bestelling via een webshop maar je bent niet meerdere weken aan het wachten. Het aanvragen creditcard proces duurt meestal tussen de 5 tot 10 werkdagen. De wachttijd heeft te maken met het feit dat de aanvrager een BKR-toetsing moet ondervinden. Een eis die namelijk wordt gesteld voordat je een creditcard aanvragen is dat je niet over negatieve BKR-codering beschikt.
Je hebt hier verder niets mee te maken en hoeft hier geen extra betaling of speciale verrichtingen voor uit te voeren. Het aanvragen creditcard zelf is daarentegen iets wat je binnen enkele minuten hebt geregeld. Wanneer je allereerst kiest voor creditcard vergelijken ben je verzekerd van best passende aanbieder.
Wellicht vraag je je af wat je nodig hebt en wat je moet doen tijdens het aanvragen creditcard. Het aanvragen van een betreffende kaart kan altijd online. Dit gebeurt ten allen tijde in een veilige omgeving. Om het hele proces wat te verduidelijken hebben we hieronder een aantal handige stappen voor je opgesomd.
Voor het aanvragen creditcard is belangrijk dat je op het aanvraagformulier een aantal gegevens overhandigt. Deze persoonlijke gegevens bestaan voornamelijk uit je woonadres en BSN nummer. Deze gegevens zijn mede vereist voor het uitvoeren van de BKR-toetsing. Als je geen BKR-toetsing wilt ervaren dan zul je moeten kiezen met de prepaid creditcard.
Tijdens deze BKR toetsing wordt namelijk gekeken naar de openstaande schulden en/of kortlopende leningen. Bij veel mensen zal dit problemen veroorzaken, de creditcardmaatschappij accepteert namelijk nauwelijks mensen met een negatieve BKR-codering. Dit is dan ook de rede waarom de prepaid creditcard ook wel creditcard zonder BKR wordt genoemd.
Wil je de creditcard BKR vermijden dan is het slim om in de vergelijk de keuze te maken voor een vergelijking tussen alle prepaid creditcards. We zullen hier verder over uitweiden in het stukje over creditcard zonder BKR.
Heb je je kaart thuis ontvangen met de bijbehorende pincode? Je kunt nu je creditcard activeren. Je bent geaccepteerd en door de BKR toetsing gekomen en kunt nu wereldwijde betalingen voldoen. Maar natuurlijk eerst de creditcard activeren. Om veiligheidsredenen worden namelijk alle creditcard geblokkeerd met de post verstuurd, zo kunnen misstanden kunnen worden voorkomen.
Het kan zijn dat je al wel over de kaart beschikt maar de pincode nog niet hebt thuis ontvangen, of juist andersom. Ook dit wordt met een veiligheidsreden gedaan. Je moet door middel van creditcard activeren de kaart deblokkeren. Dit is bij de meeste aanbieders mogelijk op twee verschillende manieren. Je kunt hieruit kiezen welke jou het beste uit komt.
Allereerst is het goed om te weten dat creditcard activeren geen moeilijke klus is. Je ontvangt namelijk in de brief met de kaart een stappenplan om je creditcard te activeren. We zullen hieronder kort de twee verschillende manieren uiteenzetten:
Er zijn mensen die niet voldoen aan de eisen van de reguliere creditcard. In de meeste gevallen heeft dit te maken met de negatieve BKR-codering. Deze mensen moeten uitwijken naar een creditcard zonder BKR. Bij dit type is een BKR registratie niet erg, echter vertoont deze variant wel verschillen met de reguliere variant.
Een creditcard BKR wordt in de financiële wereld ook wel prepaid creditcard genoemd. We zullen je in dit stuk alles vertellen over de creditcard zonder BKR.
Wil je perse een reguliere creditcard maar geen BKR-toetsing ondergaan? Als je over een negatieve BKR codering beschikt dan zul je altijd tegen de lamp aan lopen. Je wordt bij een reguliere creditcard namelijk altijd ondervonden aan een BKR-toetsing. Er zijn maar een paar onbekende maatschappijen waarbij je kan beschikken over de reguliere variant maar niet wordt ondervonden aan een toetsing. Echter betaal je hiervoor een torenhoge jaarlijkse bijdrage en krijg je eventueel te maken met hogere rentes.
Heb je te kampen met een negatieve BKR codering dan kun je altijd uitwijken naar de prepaid creditcard of debitcard. De prepaid creditcard laat zich kenmerken door het feit dat je zelf een bedrag op de kaart moet storten. Hierbij is het niet mogelijk om meer uit te geven dan dat je zelf hebt opgewaardeerd.
Met een prepaid creditcard zal de maatschappij de betalingen niet voorschieten. Je waardeert op en de betaling wordt vervolgens van het beschikbare saldo afgetrokken. Je bepaalt dus zelf je eigen bestedingslimiet. Hoe meer je overmaakt naar de prepaid creditcard, hoe hoger het bestedingslimiet. Doordat de maatschappij geen geld vooruitbetaalt zul je ook aan de BKR-toetsing moeten voldoen.
Waar een van de grootste voordelen bij de reguliere creditcard is dat de maatschappij de betalingen vooruit betaalt is dit bij de prepaid creditcard niet het geval. Je profiteer voornamelijk van de aangeboden extra’s en verzekeringen. Over deze zaken kan je met de normale pinpas niet beschikken. Daarnaast kun je met de prepaid creditcard wereldwijd veilig betalen. Wanneer je veel reist en transacties in het buitenland voldoet komt de prepaid creditcard goed van pas.
De prepaid creditcard heeft vergeleken met de reguliere variant een aantal voordelen, helaas ook nadelen. Je kunt ze hieronder terugvinden:
Zoals we al zeiden zitten er ook een aantal nadelen aan de keuze voor een prepaid creditcard. Hieronder kun je ze terugvinden.
Welke creditcard moet ik nu precies kiezen? Een vraag waar veel mensen tegen aanlopen in de zoektocht naar de beste creditcard. Wij snappen dit wel, wereldwijd gezien kun je namelijk tientallen verschillende soorten kaarten afsluiten. Het is dan ook niet gek dat veel consumenten door de bomen het bos niet meer zien en lastig bij de best passende creditcard uitkomen.
Om de vraag: welke creditcard nemen? Te beantwoorden raden wij het je aan om eens goed te kijken naar je eigen wensen. Reis je bijvoorbeeld veel? Dan kun je het beste voor de aanbieder kiezen welke voordelige spaarprogramma’s biedt met betrekking tot luchthavens en tickets.
Omdat we je willen helpen bij het vraagstuk welke creditcard hebben we ervoor gezorgd dat je op deze website onafhankelijk en gratis kunt kiezen voor creditcard vergelijken. Hierin staat precies beschreven welke extra’s en verzekeringen je ontvangt, de jaarprijs en het bestedingslimiet.
Voordat je de keuze maakt voor aanvragen creditcard raden we het je altijd aan om eerst gebruik te maken van de vergelijker. Zo weet jij binnen enkele minuten of jij over de beste creditcard bij jouw persoonlijke situatie beschikt.
Wellicht heb je de term business card al wel eens voorbij hebben zien komen. De business card is een zakelijke creditcard. Deze kaart is speciaal op de markt voor de bedrijvigheid welke willen beschikken over de voordelen. Op sommige vlakken verschilt de zakelijke creditcard met de particuliere variant.
Wanneer een onderneming gebruik maakt van een dergelijke business card dan zullen zij iedere maand een totaaloverzicht van alle uitgaven ontvangen. Dit is voornamelijk interessant met meerdere kaarthouders binnen de onderneming. Daarnaast staan deze uitgaven los van je privé betaalrekening. Op deze manier bespaar je al flink wat rompslomp omtrent de boekhouding.
Ook een zakelijke creditcard beschikt net als de particuliere variant over extra’s en verzekeringen. Met name de aanbieders die je toegang verlenen tot exclusieve lounges op tal van luchthavens zijn interessant voor ondernemingen waarin veel wordt gereisd. Ook de aankoopverzekering voor vrijwel alle aankopen kan zakelijk gezien goed van pas komen.
Beschik je over een van de aangeboden business cards dan kun je over de hele wereld veilig vertrouwen. Je zult bij dit type kaarten de keuze moeten maken uit twee verschillende opties welke we hieronder voor je hebben gesomd:
Wat is de beste creditcard? Veel mensen stellen zichzelf deze vraag. Echter is het lastig om op deze vraag een eenduidig antwoord te geven. We kunnen namelijk pas stellen dat een beste creditcard de beste is wanneer alle facetten het beste bij jouw persoonlijke situatie passen. De beste creditcard is voor de meeste mensen de reguliere variant.
Maar je moet niet alleen denken aan het type kaart dat je gaat gebruiken. Denk ook aan de extra’s en verzekeringen. Je wilt natuurlijk wel over extra’s beschikken die het beste passen bij jouw levenssituatie. Het is bijvoorbeeld niks om te mogen genieten van luchthavenlounges terwijl je vrijwel nooit op een luchthaven bent.
Om erachter te komen welke kaart voor jou de beste is raden we het je aan om te kiezen voor creditcard vergelijken. In de vergelijker kun je namelijk precies zien wat je wordt aangeboden en of deze passen bij jouw persoonlijke situatie. De beste creditcard online is niet altijd standaard de goedkoopste, let hier dus goed op.
Betalen met creditcard is een eenvoudige klus. Het is vandaag de dag mogelijk via verschillende kanalen en ten alle tijden volledig veilig. Fysiek betalen met creditcard is vrijwel hetzelfde als het betalen met een pinpas. Je voert de creditcard in en vult de pincode in. Alle creditcards in Nederland beschikken over een chip welke is verboden aan deze code.
Vroeger was het normaal dat je bij elke aankoop met de creditcard een handtekening moest afgeven, een tijdrovende klus. Gelukkig is dit verleden tijd en is pinnen met creditcard een fluitje van een cent geworden.
Je kunt op verschillende manieren betalen met creditcard. Je kunt betalen in een hotel, winkel of restaurant maar ook in webshops kun je terecht. We zullen hieronder allebei de manieren uitvoerig voor je uiteenzetten.
Het kopen van producten op het internet is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is vele malen veiliger en sneller geworden, mede door iDeal. Het online betalen met creditcard is dan ook zeker mogelijk. Echter zul je in tegenstelling met fysiek betalingen rekening moeten houden met het invullen van een aantal beveiliging gegevens.
Tijdens een online betaling zal er in de meeste gevallen worden gevraagd naar de naam van de kaarthouder. Ook kan er gevraagd worden naar het creditcardnummer, de vervaldatum en de CVC code. Deze CVC code kun je herkennen aan de drie cijfers. De pincode zul je online niet hoeven af te geven, vul deze dan ook nooit in als ze dit wel vragen!
In plaats van de pincode wordt er in de meeste gevallen gevraagd naar een extra wachtwoord. Soms is dit wachtwoord in combinatie met een sms code. Dit is vergelijkbaar met het inloggen op Digi ID van de overheid.
De beveiliging van creditcards zullen gedurende de tijd ontwikkeld worden. Toen online betalingen een grote sprong hadden genomen moest er voor dit type betaling extra maatregelen worden genomen. Een van deze maatregelen was het invoeren van een extra wachtwoord. Deze kun je bij de meeste creditcardmaatschappijen zelf bepalen. Het is dan ook van belang dat je deze goed onthoud.
Naast de online betaling is het logischerwijs ook mogelijk om betalingen te voldoen in winkels, restaurant of hotels. Dit werkt in principe hetzelfde als met een pinpas. De medewerker zal wellicht een handtekening willen ontvangen. Met deze handtekening geef je een akkoord voor de transactie. Het kan dus voorkomen dat er niet naar de pincode wordt gevraagd.
Zoals we net al zeiden moet fraude worden tegengaan en beveiliging constant worden verbeterd. Hierdoor kan het voorkomen dat je bij fysiek betalen met creditcard de pincode moet invoeren. Het beveiligingswachtwoord bij de online betaling zul je nooit hoeven af te geven.
Bij hoge betalingen zoals borg voor bijvoorbeeld de autohuur is er een grote kans dat er wordt gevraagd naar je identiteitsbewijs. Dit komt het meeste voor bij hotels en huurbedrijven.
Als we het hebben over pinnen met creditcard moeten we eerst even wat duidelijkheid scheppen. Wil je namelijk geld pinnen met creditcard voor een betaling of wil je dit in contant geld opnemen. In Nederland zijn we verliefd op de pinpas en betalen we hier het liefst zoveel mogelijk mee. Veel Nederlanders verkiezen deze betaalwijze bij fysieke betalingen in plaats van pinnen met creditcard. Desalniettemin is het mogelijk om een betaling te voldoen met een pinapparaat.
Wil je contant geld pinnen met creditcard? Dit is bij vrijwel alle banken in Nederland mogelijk. Je zult hiervoor op zoek moeten gaan naar een pinautomaat met het logo van jouw aanbieder. Echter is het goed om te weten dat je extra kosten betaalt voor geld pinnen met creditcard. Vaak is dit in de vorm van een percentage over het opgenomen bedrag. Geld pinnen met creditcard komt voornamelijk voor in het buitenland, het is namelijk altijd veilig.
De hoogte van het percentage dat je betaalt voor pinnen met creditcard ligt bij de meeste aanbieders tussen de 2% en 4%.
Wellicht heb je dit soort diensten nog nooit gebruikt en wil je het eens uit proberen. Het is in dit geval slim om op zoek te gaan naar een gratis creditcard. In de standaardsituatie betaal je alleen de jaarprijs. Wanneer je na 21 dagen je openstaande saldo terugbetaalt betaal je ook geen rente. Er zijn veel aanbieders welke een gratis creditcard aanbieden. Echter blijven de kaarten niet voor altijd gratis. In de meeste gevallen zul je het tweede jaar van gebruik de reguliere jaarprijs moeten betalen.
Aanbieder | Type | Kosten eerste jaar | Kosten tweede jaar |
---|---|---|---|
MasterCard | N26 Debit Mastercard | Gratis | Gratis |
MasterCard | MasterCard Classic | Gratis | € 20,- |
Visa | Visa World Card | Gratis | € 36,50 |
Visa | Visa World Panda Card | Gratis | € 36,50 |
American Express | American Express Green | Gratis | € 36,50 |
Je wil natuurlijk beschikken over een gratis creditcard die zo goed mogelijk aansluit bij je persoonlijke situatie. Je zult in ieder geval in het eerste jaar geen jaarprijs te betalen. Dit is een veelvoorkomende creditcard actie en kun je dan ook bij meerdere aanbieders ontvangen. Houd echter bij dit soort creditcard actie rekening met de bijbehorende voorwaarden. In sommige gevallen kun je ook een gratis tegoed ontvangen, vaak is dit ter waarde van € 25,-.
Houd er ook rekening mee dat je in het tweede jaar wel een jaarlijkse bijdrage moet overmaken. Het is dus niet slim om direct te kiezen voor de kaart met de allerduurste jaarbijdrage. Je kunt door dit soort creditcard actie flink wat voordeel behalen. Het is soms mogelijk om over te stappen naar een andere aanbieder welke een actie aanbiedt.
In de meeste gevallen gaat een gratis creditcard gepaard met voorwaarden. De maatschappij wil namelijk extra zekerheid. In deze voorwaarden worden vaak eisen gesteld omtrent het opzeggen van de kaart in combinatie met de korting. Het kan dan ook nog wel eens voorkomen dat mensen kosten moeten betalen voor het opzeggen.
De kosten creditcard zijn niet onbelangrijk. Er bestaat namelijk onder de mensen vaak wat onduidelijk over deze kosten. In eerste instantie wordt er vaak gedacht dat je over elke betaling met de kaart rente moet betalen. Dit is niet het geval. De creditcard kosten worden in Nederland vaak erg overschat. In de praktijk vallen best mee. Hieronder willen we je alles vertellen over hoe de kosten precies zijn opgebouwd.
Laten we het meteen maar hebben over de jaarlijkse bijdrage. Het bedekt namelijk het grootste deel van de creditcard kosten. Je zult bij iedere maatschappij in Nederland deze jaarbijdrage moeten betalen. De hoogte van de jaarlijkse bijdrage is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het type kaart dat je van een maatschappij kiest speelt hierbij een grote rol. Hieronder hebben we de bepalende factoren voor je beschreven:
Type kaart | Gemiddelde jaarbijdrage | Bestedingslimiet |
---|---|---|
Standaard creditcard welke over weinig tot geen extra’s beschikt. | € 15,- tot € 40,- per jaar | € 2.500,- t/m € 5.000,- |
Creditcards welke beschikken over meer extra’s waarbij je kunt denken aan speciale kortingen en verschillende verzekeringen. | € 40,- tot € 80,- per jaar | € 5.000,- t/m € 10.000,- |
Hoog segment creditcards welke beschikken over tal van extra’s als reisverzekeringen, VIP lounges, flexibele voorwaarden en hoog kwalitatieve service. | € 80,- tot € 700,- per jaar | € 10.000,- t/m ~ |
Het bestedingslimiet creditcard is een factor die de totale kosten wel degelijk beïnvloed. Met een reguliere creditcard heb je altijd te maken met een maximale maandelijkse bestedingslimiet. Bij elke betaling zal het bedrag van het bestedingslimiet creditcard worden afgehaald. Je kunt online de huidige stand van deze limiet opzoeken.
Maandelijks ontvang je een rekeningoverzicht met al je uitgaven. Dit rekeningoverzicht zul je moeten voldoen na 21 dagen om extra creditcard kosten te voorkomen. In dit geval krijg je namelijk niets te maken met rente creditcard. De terugbetaaltermijn kan per aanbieder verschillen maar ligt meestal op 21 dagen. Echter bestaat er ook nog een andere optie. We zullen beide manieren hieronder voor je uiteenzetten.
De creditcard kosten zullen erg laag blijven wanneer je er te allen tijde voor zorgt dat je je openstaande saldo voldoet binnen 21 dagen. Je kunt er dus voor zorgen dat je enkel en alleen de jaarlijkse bijdrage betaalt, zolang je maar binnen deze termijn betaalt zal er geen rente worden geheven.
De extra kosten welke gepaard gaan bij het te laat aflossen van de schuld kunnen bestaan uit een rente of boete. Veel mensen kiezen voor automatische incasso om elke maand met zekerheid binnen de 21 dagen te blijven.
Naast het binnen 21 dagen terugbetalen zonder rente creditcard kun je ook kiezen voor de Gespreid Betalen Faciliteit. Hiermee ben je in de mogelijkheid om het openstaande saldo in termijnen terugbetalen. Je zult deze optie ten alle tijden moeten aanvragen bij de maatschappij, vervolgens zul je een krediet overeenkomst moeten betalen.
Bij de gespreid betalen faciliteit zul je wel te maken krijgen met rente creditcard. Bij de meeste maatschappijen ligt dit bedrag op 14% op jaarbasis.
We zullen je uitleggen hoe rente creditcard precies wordt berekend. Elke uitgave welke je voldoet zal rente over verrekend worden. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om het openstaande saldo binnen 21 dagen terug te betalen. Doe je dit netjes dan zal deze opgebouwde rente vervallen. Kun je niet betalen binnen de gestelde termijn dan zul je hierover wel rente creditcard moeten betalen.
De hoogte van de rente creditcard wordt dagelijks gewaardeerd en komt gemiddeld op 14% per jaar uit. Zorg er dus voor dat je je openstaande saldo op tijd terugbetaalt. Beschik je over de Gespreid Betalen Faciliteit dan mag je het openstaande saldo in termijnen terug betalen. Houd hierbij rekening met extra kosten.
Ben je op zoek naar een goedkope creditcard? Je bent op de goede plek, bij ons kun je namelijk alle aanbieders vergelijken op jaarprijs. Als je kiest voor creditcard vergelijken zul je al snel zien dat de duurste variant tussen de € 600,- en € 750,- kost. Hier ben je natuurlijk niet naar op zoek, je wil het andere uiterste.
De Flex VISA card is een zeer goedkope creditcard. Je betaalt namelijk maar € 12,95 jaarlijkse kosten. Ook de Mastercard Clasic is een gedaagde concurrente met € 20,- aan jaarkosten. Hiervoor ontvang je een iets betere service en extra’s. Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste creditcard dan is het wel slim om in je achterhoofd te houden dat het niet altijd de beste creditcard is.
Als je al helemaal over een goedkope deal wil beschikken dan kun je op zoek gaan naar een actie waarbij je in het eerste jaar geen jaarprijs hoeft te betalen. Vaak wordt de kaart na het jaar automatisch verlengd. Je kunt tevens wel maandelijks opzeggen.
Aanbieder | Type creditcard | Beoordeling | Extra’s | Jaarbijdrage | |
---|---|---|---|---|---|
1. | ANWB | ANWB Visa Card | ⭐: 4,5/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering | € 14,50,- |
2. | De Bijenkorf | De Bijenkorf Card | ⭐: 4/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering – Korting op hotels, vluchten, autoverhuur en aankopen | € 16,50,- |
3. | International Card Services | MasterCard Classic | ⭐: 4/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering | € 20,- |
4. | International Card Services | MasterCard Gold | ⭐: 4,5/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering | € 32,50,- |
5. | American Express | Flying Blue – Amex Entry Card | ⭐: 3,5/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering – Meerdere bonusprogramma’s: Award Miles, Membership Rewards en Cashbacks | € 35,- |
6. | International Card Services | Visa World Card | ⭐: 4,5/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering | € 36,50,- |
7. | American Express | The Blue Card | ⭐: 3,5/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering | € 50,- |
8. | International Card Services | Visa World Card Business | ⭐: 4/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering – Korting op hotels, vluchten, autoverhuur en aankopen | € 55,- |
9. | American Express | The Green Card | ⭐: 3,5/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering – Korting op hotels, vluchten, autoverhuur en aankopen – Meerdere bonusprogramma’s: Award Miles, Membership Rewards en Cashbacks | € 55,- |
10. | American Express | Flying Blue – Amex Silver Card | ⭐: 4/5 | – Aankoopverzekering – Reisverzekering – Autoverzekering – Korting op hotels, vluchten, autoverhuur en aankopen – Meerdere bonusprogramma’s: Award Miles, Membership Rewards en Cashbacks | € 75,- |
Met Vergelijk-Gratis.nl kun jij ontzettend veel geld besparen. Je kunt bij ons terecht voor de vergelijkingen van producten en diensten die veel aanbieders kennen.
Laatste nieuws
© 2024 Alle rechten voorbehouden - Vergelijk-Gratis.nl