Boxspring lease iets voor jou? Alles over je bed leasen 

Boxspring lease, het wordt ieder jaar populairder. Niet gek, een goede nachtrust is ontzettend belangrijk en essentieel voor een energieke dag. De aanschaf van een nieuw en hoog gerenommeerd matras of boxspring is dan ook geen overbodige luxe. Geest en lichaam moeten nu eenmaal optimaal tot rust kunnen komen.

De prijs voor een goede boxspring kan hoog oplopen en is voor velen een grote investering. Daarbij komt deze investering niet altijd even ideaal uit. Met een boxspring leasen zijn dit soort zorgen verleden tijd. In één keer betalen is dan ook niet meer nodig. Lees snel verder om alles te weten te komen over boxspring leasen, bed leasen en matras leasen.

Wellicht wil je een bed leasen maar vraag je je nog wel af hoe zo’n bed op afbetaling dan precies werkt. Je bent op de goede plek aangekomen. We zullen op deze pagina alle ins- en outs over boxspring, bed en matras leasen met je delen. We begrijpen dat dat wanneer je een lease bed voor de eerste keer besteld spannend kan zijn. Zijn er bijvoorbeeld ook nadelen verbonden aan een bed op afbetaling?

Hieronder hebben we een top 5 lease boxspring modellen voor je op een rijtje gezet. Ideaal voor degene die direct een bed op afbetalingen kopen. Met de bijbehorende reviews kun je een weloverwogen en vooral goede keuze maken. Voor degene die liever iets meer informatie ontvangen over boxspring lease kunnen terecht onder deze top 5. Lees snel verder en ga ervan door met de beste bed lease deal!

1. Vittoria Elettrico

3. Velluto Elettrico

Meest gestelde vragen over boxspring lease

Boxspring leasen of een boxspring bed op afbetaling kopen?

De meeste mensen prefereren vandaag de dag een boxspring boven een traditioneel en simpel bed. Dit is ook niet moeilijk te verklaren. Dit type bedden zien er namelijk strakker en vooral mooier uit. Daarnaast ben je verzekerd van een hogere lighoogte waardoor een hoger slaapcomfort gegarandeerd wordt.

Helaas is een boxspring een grote investering welke kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Desalniettemin zijn zulke hoge bedragen het zeker waard, we nemen namelijk veel tijd door in onze slaapkamers.

Niet iedereen wil of kan in één keer dit hele bedrag afbetalen. In de praktijk moet er vaak worden uitgeweken naar een goedkopere variant waarbij sterk wordt ingeleverd op het comfort. Zeurende rugpijn en een slechte nachtrust ligt op de loer. Gelukkig is er voortaan boxspring lease.

Boxspring lease kunnen we onderscheiden in twee verschillende varianten:

 • Traditionele boxspring lease
 • Boxspring bed kopen op afbetaling

Hieronder zullen we de verschillende varianten uitvoerig met je bespreken. We raden het je aan om jezelf in te lezen om erachter te komen welke optie het beste bij jouw persoonlijke situatie past. De voor- en nadelen. Zo kom je alles te weten over boxspring leasen.

Voordelen boxspring leasen

Boxspring leasen heeft een aantal voordelen in vergelijking met de keuze voor een bed op afbetaling. We hebben de belangrijkste voordelen over een lease boxspring met je bespreken:

 • Keuze uit hoge kwaliteit boxsprings
 • Totale kosten gespreid over vooraf bepaalde termijnen
 • Een vast en laag maandbedrag
 • Nooit zorg maken om onkosten
 • Vaak de mogelijkheid om de boxspring, bed of matras samen te stellen
 • Breedtematen en matrassen zonder extra kosten
 • In sommige gevallen geen betaling van rente
 • Geen lening (dus geen BKR registratie)

Voor- en nadelen van een bed op afbetaling kopen

Ondanks het feit dat het leasen van een boxspring, bed of matras flink wat voordelen met zich meebrengt bestaat er ook nog een andere optie. Zo kun je de keuze maken voor bed op afbetaling kopen. Hieronder de voor- en nadelen van een bed op afbetaling kopen:

 • Kwaliteit is afhankelijk van de aanbieder
 • Beperkte kostenspreiding over meerdere termijnen
 • Onkosten moeten zelf worden vergoed
 • Stel je bed, boxspring of matras zelf samen
 • Grotere bedden of matrassen tegen meerprijs
 • In de meeste gevallen rente bovenop het totaal te betalen bedrag
 • Resulteer in een lening waarbij BKR registratie vereist is
 • Hoe korter de looptijd, hoe hoger het maandbedrag

Is er regelmatig een boxspring lease aanbieding?

We krijgen nog regelmatig de vraag of er vaak een boxspring lease aanbieding beschikbaar is. Daar kunnen we snel antwoord op geven. Er is elke dag wel een aanbieding boxspring lease te vinden op het internet, bij ons ben je aan het juiste adres om altijd op de hoogte te zijn van deze prijsknallers. Bekijk regelmatig onze pagina om de meest interessante aanbiedingen boxspring lease te vinden.

Wij maken het direct makkelijk voor je, we hebben de 5 beste boxspring lease geselecteerd zodat je direct een overzicht hebt van de modellen die veel aangeschaft worden. Als er een aanbieding boxspring lease beschikbaar is zetten we die direct in onze boxspring lease review zodat je meteen een kijkje kan nemen bij de aanbieder die deze actie beschikbaar heeft gesteld.

Klik direct op een button om de top 5 boxspring lease aanbiedingen te zien zodat je kunt beginnen met boxspring lease vergelijken zonder gedoe. Wil je eerst meer weten? Lees dan onze mega gids om al je andere vragen beantwoord te krijgen.

Hoe werkt boxspring lease?

Een bed leasen is vandaag de dag een fluitje van een cent. Echter kan de eerste keer een beetje spannend zijn. Je eigen lease bed inlijven heb je dan ook zo gedaan. Om het nog wat makkelijker en duidelijker te maken hebben we een simpel stappenplan opgesteld:

 1. Stel je ultieme boxspring, matras of bed samen
 2. Doe je bestelling d.m.v. een aanvraagformulier
 3. De voorwaarden zullen duidelijk met je gecommuniceerd worden, vaak via de mail
 4. Het uitgekozen matras, bed of boxspring wordt in de meeste gevallen gratis thuisbezorgd
 5. Je betaalt maandelijks een laag en vast bedrag zonder rente
 6. Geniet van ultiem slaapcomfort met een vooraf vastgestelde garantie

Verschil boxspring leasen & boxspring bed kopen op afbetaling

Wil je een bed bestellen op afbetaling dan is het goed om te weten dat dit niet hetzelfde is als een lease boxspring. Deze manier van betalen verschilt per aanbieder en kan in de praktijk voor sommigen niet mogelijk zijn.

Wil je namelijk een bed op afbetaling kopen dan is de aanbieder verplicht om een melding te maken bij het Bureau Krediet Registratie. Een dergelijke afbetaling wordt namelijk gezien als een lening.

Sommigen zijn dan ook op zoek naar een bed op afbetaling zonder BKR toetsing. Op deze pagina hebben we ook alles uitgebreid besproken over een bed leasen zonder BKR toetsing.

Bed kopen op afbetaling zonder rente

Bovenop het feit dat je aankoop wordt gemeld bij het BKR heb je met een bed bestellen op afbetaling te maken met een rente. Dit is niet bij iedere aanbieder het geval.

Wil je een bed kopen op afbetaling zonder rente dan is dit in sommige gevallen dus zeker mogelijk. Als dit niet het geval is zul je een rente bedrag over het openstaande bedrag moeten betalen gedurende de vastgestelde termijn.

Boxspring lease is dan toch ook een lening?

Velen stellen ons de vraag na het lezen van bovenstaande informatie: is een lease boxspring dan niet hetzelfde als een boxspring bed kopen op afbetaling? Nee dit is niet het geval. Een boxspring leasen wordt namelijk gezien als een service die je afneemt van de aanbieder.

Voor de service betaal je een laag en vast bedrag per maand zonder rente en wordt er geen melding gedaan bij het BKR. Geen rare financiële constructies maar simpelweg genieten van een slaapcomfort als nooit tevoren.

Je kunt dan ook bij iedere aanbieder een boxspring leasen zonder BKR toetsing. Een bed op afbetaling zonder BKR wordt daarentegen wel geregistreerd.

Bed op afbetaling zonder BKR mogelijk of niet?

Hierboven hadden we al het een ander verteld over een bed leasen zonder BKR toetsing. Zoals je ook hebt gelezen zit er een groot verschillen tussen een bed leasen en een bed op afbetaling kopen.

Kies je voor afbetalen dan ga je voor een lening, kies je voor de lease dan betaal je voor een service. Bij een lening komt het BKR om de hoek kijken. Is er de mogelijkheid om bed leasen zonder BKR toetsing? En een boxspring leasen zonder BKR, is dat mogelijk?

Bed leasen zonder BKR toetsing

Kies je voor een lease boxspring dan is het zeker mogelijk om een bed te leasen zonder BKR toetsing. Leasen wordt namelijk niet gezien als een lening maar als service. Hierdoor zal er geen melding naar het BKR worden verstuurd. Ook zal er geen rente in rekening gebracht worden.

Bed op afbetaling zonder BKR

Een bed op afbetaling zonder BKR is in de algemene situatie niet mogelijk. Wanneer je kiest voor een afbetaling wordt dit namelijk gezien als een lening.

Logischerwijs zul je ook een rente moeten betalen gedurende de termijn over het openstaande bedrag. Leningen worden altijd doorgegeven aan het BKR en hierdoor is dan ook vaak niet mogelijk om te kiezen voor een bed kopen op afbetaling zonder BKR.

Laatst geüpdatet op