Een TV in termijnen betalen zonder BKR is tegenwoordig steeds vaker mogelijk bij de meeste aanbieders van televisies. Een andere benaming voor deze financieringsvorm wordt ook wel TV gespreid betalen zonder BKR. Kies je voor deze manier dan wordt er vaak geen check uitgevoerd bij het BKR, dit is dan ook de bedoeling. Heb je dus bijvoorbeeld een negatieve codering dan is een televisie op afbetaling zonder BKR mogelijk.

Ben er wel altijd van bewust dat een TV op afbetaling zonder BKR toetsing kopen niet zonder risico’s is. Er wordt namelijk geen check gedaan naar je kredietwaardigheid, dit betekent dat je zelf na moet gaan of je maandelijks de betalingsverplichting aan kan. Vaak vergt dit veel zelfdiscipline.

Het komt namelijk vaak voor dat kosten achteraf niet meer betaald kunnen worden, hierdoor krijg je te maken met incassobureau’s en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wil je dus een TV kopen op afbetaling zonder BKR check? Lees jezelf dan eerst goed in voordat je een keus gaat maken.

Een TV op afbetaling zonder BKR toetsing kopen, hoe werkt dat?

Ga je voor een TV kopen of afbetaling zonder BKR check dan is het wel belangrijk als je weet hoe dit precies in zijn werk gaat. Ga je voor afbetaling dan hoef je niet in één keer het gehele aanschafbedrag te betalen van een nieuwe televisie.

Dit betekent dat je direct een nieuwe 4K televisie kunt aanschaffen als je gaat verhuizen. Een televisie op afbetaling zonder BKR kan de oplossing bieden dus.

Kies je voor een aanbieder waar geen BKR check wordt uitgevoerd is het mogelijk om met een negatieve BKR codering een televisie af te kopen. Vervolgens werkt het zo dat je een bepaald rentepercentage betaald over het resterende openstaande bedrag.

Ook zijn er opties waarbij je in 3 termijnen kunt betalen waardoor er van betaling van rente geen sprake is. Een TV in termijnen betalen zonder BKR is dus zeker mogelijk. We raden dan ook altijd aan om te vergelijken om te bekijken wat de beste deal is.

Hoe zit het met de rente bij een TV op afbetaling zonder BKR toetsing kopen?

Als je kiest voor een TV op afbetaling zonder BKR toetsing, dan moet je hier vrijwel altijd een bepaald rentepercentage voor betalen.

Hoe hoog deze rente wordt is afhankelijk van een aantal factoren, zo is de looptijd erg belangrijk om de hoogte van deze rente te bepalen.

Ben er wel van bewust dat er vaak een hoog rentepercentage wordt gehanteerd als het gaat om televisies. Vaak liggen deze tussen de 10 en 20 procent met een televisie op afbetaling met BKR.

Doordat de rente best hoog kan worden is het verstandig om op zoek te gaan naar een aanbieder met televisies van een lagere aanschafwaarde, ook kan het zeker helpen om op zoek te gaan naar een aanbieder die over het algemeen lagere rentepercentages hanteert.

De looptijd bij TV op afbetaling zonder BKR is erg belangrijk

De hoogte van de rente heeft vaak een verband met de looptijd die wordt gehanteerd. Voor een groot deel bepalen deze twee factoren de kosten die je kwijt bent aan een TV kopen op afbetaling zonder BKR. Het is vaak verstandig om te kiezen voor een kortere looptijd.

In principe is het vaak namelijk zo: hoe korter de looptijd, hoe minder rente je uiteindelijk hebt moeten betalen aan het einde van de looptijd. Bij de meeste aanbieders wordt er namelijk maandelijks rente berekend over het resterende openstaande bedrag.

Ben je al wat gaan rondkijken dan heb je vast al opgemerkt dat een TV op afbetaling zonder BKR qua maandelijkse kosten en rente laag is. Echter heb je aan het einde van de lange looptijd een stuk meer rente betaald.

Iedere maand wordt er namelijk rente berekend over het resterende openstaande bedrag. In het algemeen kiezen mensen voor een korte looptijd wanneer er gekozen wordt voor TV op afbetaling zonder BKR toetsing kopen.

Een TV leasen zonder BKR ook mogelijk?

We hebben het hierboven voornamelijk gehad over de TV in termijnen betalen zonder BKR, maar er is nog een ander alternatief wat mogelijk is. Een TV leasen zonder BKR is tegenwoordig namelijk ook gewoon mogelijk naast afbetaling. Heb je een negatieve BKR codering dan kan dit misschien een goed alternatief zijn voor afbetaling.

Een TV leasen zonder BKR wordt namelijk niet gezien als een lening, maar als het afnemen van een dienstenpakket bij een aanbieder. Dit betekent dat er geen verplichte kredietwaardigheidscheck hoeft te worden uitgevoerd, waardoor dit zelfs met een negatieve BKR codering gewoon mogelijk is.

Doe altijd goed onderzoek als je kiest voor TV leasen zonder BKR, bekijk bijvoorbeeld of het mogelijk is om de televisie af te kopen na de looptijd. Na de looptijd en de afkoop ben je dan officieel eigenaar. Tijdens de looptijd is de aanbieder eigenaar en huur je de televisie in ware. Bekijk dus altijd wat het afkoopbedrag zal zijn na de looptijd.

Tot slot als dit ook niet mogelijk is kun je kiezen voor een mini lening, er zijn voortaan veel geldverstrekkers zonder BKR toetsing die dit mogelijk maken. Zo is een nieuwe televisie binnen handbereik.

Wat zijn de voor- en nadelen van een TV kopen op afbetaling zonder BKR toetsing

Kies je voor een TV in termijnen betalen zonder BKR dan zitten hier gelukkig wat voordelen aan verbonden, maar zeker ook nadelen.

Het is belangrijk dat je goed onderzoek doet en op de hoogte bent van alle voordelen en nadelen.

Om deze reden hebben we hieronder de voor- en nadelen van een TV op afbetaling zonder BKR toetsing onder elkaar gezet.

De voordelen

De nadelen