Gemakkelijk geld lenen vergelijken zonder gedoe

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Geld lenen? Begin nu met het vergelijken van leningen op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Geld lenen met de beste voorwaarden en lage rente

Geld lenen? Voortaan gaat dit een stuk eenvoudiger als vroeger door online geld lenen en is het voor vrijwel iedereen mogelijk. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je met 100% zekerheid een lening wilt afsluiten met lage rente tegen de beste voorwaarden. Om dit mogelijk te maken kun je bij vergelijk-gratis verschillende aanbieders van een lening vergelijken op basis van rente en de voorgeschreven voorwaarden.

Krediet aanvragen kan tegenwoordig bij erg veel aanbieders, ook wel geldschieters of kapitaalverstrekkers genoemd. Er zit verschil tussen deze aanbieders namelijk in de lening rente en de geboden voorwaarden die gekoppeld zijn aan het financiële product wat je afneemt.

Door de verschillen is het erg belangrijk dat je eerst een goede vergelijking maakt tussen de leningen om uiteindelijk een lening af te sluiten tegen de beste voorwaarden en lage rente. In de vergelijker kun je de lening berekenen.

Wat is lenen?

Vaak krijgen we de vraag van mensen: ‘’Wat is lenen nou eigenlijk precies?’’. Wij kunnen je hierop wel antwoord geven. Over het algemeen lenen mensen eigenlijk alleen maar geld als ze iets moeten financieren of kopen en hiervoor te weinig eigen vermogen hebben om dit te kunnen doen. Voorbeelden hiervan die vaak voorkomen zijn bijvoorbeeld het kopen van een gloednieuw huis of het laten verbouwen van je huis tot droomhuis. Je kunt dus een klein bedrag lenen of een groot bedrag.

Mensen houden ervan om goedkoop te lenen, want ja dat kost uiteindelijk gewoon minder geld en wij mensen houden van geld. Ga je voor iets wat veel geld kost om aan te schaffen dan kun je hiervoor kijken naar een hypotheek. Dit is in verband met de rente die je over een hypotheek betaalt. Echter is het niet zo dat mensen geen lening afsluiten om bijvoorbeeld iets kleins aan te schaffen zoals een fiets of een nieuwe laptop. Een klein bedrag lenen komt vrij vaak voor ook als je bijvoorbeeld een smartphone op krediet koopt.

Puntje van aandacht is verantwoord lenen

In de mail krijgen we vaak vragen zoals: ‘’Wat is krediet?’’ of ‘’Wat is financiering?”’ nou eigenlijk precies. Als er wordt gesproken over financiering of krediet dan wordt hiermee een lening bedoeld. Leningen voor consumenten worden vaak ook wel krediet genoemd. Wanneer er een kredietverstrekker geld leent dan wordt dit kredietverlening genoemd en betekent dit dat er geld, goederen of diensten beschikbaar worden gesteld. Het is de bedoeling dat dit door de ‘’kredietnemer’’ op een later moment wordt terugbetaald met in de meeste gevallen rente.

Het woord financiering wordt erg veel gebruikt in de zakelijke wereld. De betekenis van financiering is het aanboren of aanwenden van geld om te kunnen consumeren of produceren. Het geleende geld kan binnen en buiten de onderneming worden gebruikt, ook wel extern en interne financiering genoemd. Tegenwoordig kun je ook geld lenen met BKR, het is ook daar goed om op te letten op een aantal zaken.

Zoals veel mensen weten kun je geld lenen bij handelaars of een bank en wordt dit krediet verlenen genoemd. Ook weet je wel dat het extra geld kost om geld te lenen, want de bank of handelaar verleent het geld onder de voorwaarden van rente over het geleende bedrag.  Ben er bewust van dat er voortaan ook sprake is van kredietverlening bij het afsluiten van een nieuw abonnement voor je telefoon of laptop.

Krediet aanvragen voor de verbouwing of nieuwe auto?

Het is natuurlijk niet raar als je overweegt om geld te lenen of krediet aan te vragen als je bijvoorbeeld een nieuwe auto gaat aanschaffen of een lening voor verbouwing wilt afsluiten om lekker te klussen. Over het algemeen komen dit soort situaties best vaak voor waardoor mensen online geld lenen. Ook bij dit soort situaties is het erg belangrijk dat je een goede vergelijking maakt om tot de passende lening voor jouw situatie te komen.

Verder kan het zijn dat je op het moment al een lening hebt en toch wat geld wilt besparen, dit kan door jouw lening over te sluiten naar een andere lening die andere voorwaarden en een lagere rente hanteert. Uiteindelijk zal een lening oversluiten ervoor zorgen dat je over de gehele looptijd minder betaald.

Altijd gratis en 100% onafhankelijk lening vergelijken

Geld lenen vergelijken oftewel leningen vergelijken. Wij bij vergelijk-gratis.nl maken dit mogelijk en we doen dit dan ook altijd 100% onafhankelijk en gratis. Dit betekent dat we niet zijn aangesloten bij een bepaalde financiële instelling waardoor resultaten in de vergelijker altijd onafhankelijk zijn en jij de beste deal krijgt. Doordat het onafhankelijk en gratis is kun jij maximaal profiteren van jouw lening en weet je zeker dat je goed zit.

Risico’s van geld lenen

In deze tijd is geldlenen erg veilig en kan er eigenlijk niks misgaan, maar dit betekent niet dat je geen rekening hoeft te houden met de risico’s die komen kijken bij het afsluiten van een lening. Om de risico’s goed in te schatten kun je jezelf een vraag stellen: ‘’ Welk bedrag kan ik maximaal lenen zonder dat ik hierdoor zelf in de financiële problemen kom?’’ Om je wat verder te helpen hebben we op onze site een handige vergelijker waarmee je gemakkelijk kunt berekenen hoeveel je verantwoord kunt lenen.

Verantwoord lenen met deze tips

Om het wat duidelijk te maken hebben we voor je een aantal handige tips die je kunnen helpen met verantwoord lenen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een lening afsluit en vervolgens hierdoor flink in de financiële problemen komt. Lees daarom goed de tips door om jezelf te beschermen.

 • Wat je altijd hoort is geld lenen kost geld. Het is niet voor niks verplicht dat het altijd bij leningen verteld moet worden. Bij een lening afsluiten komt altijd rente kijken die je betaalt over jou lening. Het is dus een goed idee om van tevoren te bekijken of een lening nu mogelijk is of dat je toch eventjes wat meer geld moet opsparen.
 • Probeer altijd de loopduur van de lening niet langer te laten gelden dan het product dat je aanschaft met de lening.
 • Lees niet eventjes vlug door de voorwaarden van de lening, deze zijn namelijk misschien nog wel belangrijk dan wat je uiteindelijk als percentage aan rente gaat betalen. Hier staat belangrijke informatie in die zeer serieus genomen moet worden.
 • Probeer leningen zoals betalen in een termijn, creditcard of rood staan bij de bank te vermijden. Dit kost namelijk vaak veel geld en over het algemeen zijn persoonlijke leningen dan goedkoper.

Lening aanvragen

Voortaan is online geldlenen erg gemakkelijk doordat een lening aanvragen zo gebeurd is. Op deze pagina is een online lening aanvragen mogelijk voor zowel particulieren als ondernemers. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een krediet aanvraag doet zoals het kopen van een nieuwe bank of toch iets groters zoals een nieuwe auto.

Niet alleen voor auto’s of een verbouwing wordt een lening aangevraagd, want krediet aanvragen gebeurt tegenwoordig ook al voor bijvoorbeeld de dure aanschaf van zonnepanelen of het snel willen vergroten van de voorraad van je winkel om de hoge vraag aan te kunnen. Je kunt verschillende soorten leningen aanvragen zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet, maar zelfs financial lease is mogelijk.

Lening afsluiten

Als je uiteindelijk vergeleken hebt en goed bent georiënteerd ga je een lening afsluiten, dit kan bij de bank maar je kan ook een online lening afsluiten. Wanneer je een lening gaat afsluiten moet je goed weten dat je verplicht bent om deze in de verdere looptijd terug te betalen met rente.

Je kunt verschillende soorten leningen afsluiten zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Tussen deze soorten leningen zitten natuurlijk verschillen. Wil je graag voordat je een lening gaat afsluiten precies weten hoe alles in zijn werk gaat en waaruit je kunt kiezen? Dan is het slim om te kijken naar het verschil tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet door op de link te klikken.

Goedkoop geld lenen iets wat vaak voorkomt?

Helaas is goedkoop geld lenen in Nederland bij Nederlandse banken zoals ING of Rabobank niet mogelijk. De grotere banken zoals ABN AMRO of SNS Bank zijn niet echt instanties waar je over het algemeen terecht kunt voor goedkope leningen. Het komt nogal vaak voor dat mensen de voorwaarden van de lening niet goed genoeg of op de goede manier lezen waardoor ze geen goede lening afsluiten, dit betekent dus dat je vaak niet goedkoop aan het lenen bent.

Goedkoop lenen met een goedkope lening moet je doen op bepaalde momenten, er kan namelijk groot verschil zitten tussen de rentestand op bepaalde momenten waardoor de goedkoopste lening niet meer in het verschiet ligt. Natuurlijk kan het ook zomaar zijn dat je op het goede moment goedkoop geld leent waardoor je profiteert. Wil je graag de goedkoopste lening? Kijk dan eens naar de vergelijker om direct de beste aanbieders met elkaar te vergelijken.

Plichten en rechten bij geld lenen

Uiteraard zitten er wat regeltjes in de vorm van rechten en plichten verbonden met geldlenen. Het is de bedoeling dat je maandelijks netjes het vooraf afgesproken bedrag terug betaald, maar wat als je dit niet kunt doen? Hieronder een aantal puntjes:

 • Kun je niet meer betalen dan is de bedoeling dat je allereerst in gesprek gaat met de kredietverstrekker om samen te gaan kijken naar een oplossing voor dit probleem. Houdt er wel rekening dat je dan nog steeds aansprakelijk bent voor de restschuld van de lening.
 • Uiteraard heb je als lener ook rechten, zo is het verplicht dat de kredietverstrekker op een duidelijke en wettelijke manier van tevoren laat weten wat de voorwaarden zijn van de lening.
 • Ook kredietverstrekkers hebben een plicht om te voldoen. Ze moeten zich namelijk altijd en zonder uitzondering houden aan de voor afgesproken voorwaarden.

Wil je toch graag hier nog meer over weten? Kijk dan eens hieronder naar de meest gestelde vragen. Hoogstwaarschijnlijk staan hier de antwoorden op jouw vragen.

Lening oversluiten, wat is het?

Het kan zomaar zo zijn dat je op het moment al een lening hebt lopen of zelfs meerdere. In dat geval kan het in sommige situaties gunstig zijn om de lening of meerdere leningen over te sluiten. Oversluiten lening kan in enkele gevallen. Het doel van een lening oversluiten is het voor elkaar krijgen dat je over de gehele looptijd minder rente betaalt als dat je voorheen moest doen.

Wat kost een lening?

Vaak krijgen we de vraag: ‘’Wat kost geld lenen?’’ of ‘’Wat kost een lening dan maandelijks?’’. Het is niet zo moeilijk meer tegenwoordig om uit te rekenen of te berekenen wat je maandelijks kwijt bent aan een lening. Je kunt in de vergelijker berekenen hoeveel je maandelijks kwijt bent aan de lening, dit bedrag kan enigszins afwijken van het bedrag dat in de offerte staat vanwege afrondingsverschillen.

De lening met een laag maandbedrag betekent niet altijd dat het de beste lening is waaruit je kunt kiezen. Wil je echt goed berekenen hoeveel geld je kwijt bent voor de lening dan kun je het rentepercentage nemen met de looptijd om te kijken hoeveel je in totaal kwijt bent. Wil je graag lage maandlasten over je lening dan kun je ervoor kiezen om een hoog maandbedrag te kiezen met een korte looptijd.

Niet alleen de hoogte van het maandbedrag en de looptijd zijn van invloed op de kosten van een lening, zo heb je natuurlijk ook nog de tussentijdse aflossingen. Het kan voorkomen dat je de lening eerder terugbetaald dan dat voor afgesproken was, uiteindelijk betaal je dan een minder totaalbedrag over het geleende geld.

Hoe kan ik geld lenen?

Mensen hebben vaak wel eens gehoord van lenen, maar vaak weten zie niet hoe ze moeten lenen en krijgen we de vraag: ‘’Hoe kan ik geld lenen?” of ‘’Hoeveel geld kan ik lenen?’’ . Geld lenen is niet meer hetzelfde als vroeger en is tegenwoordig wat gemakkelijker, echter is het wel belangrijk dat je goed weet waar je mee bezig bent. Zo zijn bijvoorbeeld de voorwaarden bij een lening erg belangrijk en is het natuurlijk de bedoeling dat je een lening met je inkomen gewoon kunt blijven terug betalen.

Geld lenen kan zomaar nodig zijn om wat extra krediet tot je beschikking te hebben, maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk en waar moet je dan eigenlijk op letten om tijdens het lening niet in de financiële problemen te komen?

Als eerste punt is het uiterst belangrijk dat je pas geld gaat lenen als je hier met je 100% gezonde verstand achter staat. Dit is zeer belangrijk als je nog nooit te maken hebt gehad met het afsluiten van een lening. Het is erg slim om jezelf dan in te lezen of advies opvragen van naasten die hier al ervaring mee hebben, zo heb je ook adviesbureaus die je hier perfect mee kunnen helpen en adviseren. Wil je toch liever eerst zelf kennis opdoen op het internet dan is vergelijk-gratis.nl de goede plek hiervoor.

Maar nu weer eventjes terug naar de vraag hoe je geld kunt lenen. Geld lenen kan voortaan op veel verschillende manieren, zo kun je net zoals veel mensen vroeger deden geld lenen bij de bank of particulier geld lenen? Of wil je toch liever gaan voor doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Je kunt vaak ook kiezen om te gaan voor de mini lening. Zoals je al ziet zijn er tal van verschillende manieren om te lenen en zit er ook verschil tussen de leningen zelf.

Wij willen je meegeven om jezelf in te lenen over het onderwerp geld lenen, want zoals altijd wordt gezegd: geld lenen kost geld.

Direct geld lenen

Over het algemeen is het eigenlijk altijd zo dat consumenten die een lening afsluiten snel over hun geleende geld willen beschikken, eigenlijk een beetje met spoed geld lenen. Tegenwoordig kun je snel geld lenen zonder gedoe. Bij de meeste kredietverstrekkers kun je eigenlijk direct geld lenen, zo heb je meestal binnen 10 minuten de lening aangevraagd en krijg je vaak al binnen 24 uur een offerte binnen van de voorgestelde lening. Om snel te kunnen lenen hebben we hieronder een aantal zaken die je hiervoor nodig hebt:

 • Weten hoeveel je precies wilt lenen van de kredietverstrekker
 • Een geldig inkomen waarvan je een aantal loonstroken hebt en kunt aantonen
 • Legitimatiebewijs die geldig is
 • Een geldig bankafschrift met daarop binnenkomst van het inkomen en een gehele afschrijving van alle woonlasten

Hoe wordt rente berekend over een lening?

Als je een lening gaat afsluiten dan wordt er zoals waarschijnlijk wel bekend wat het rentepercentage van de lening wordt. Ook wordt er vastgesteld of de lening rente variabel of vast is. Heb je een vast rentepercentage dan kan het rentepercentage tijdens de looptijd van de lening niet veranderen. Tegenovergesteld werkt een variabel rentepercentage. Rente lening is het bedrag dat je betaald over het totaal geleende geld.

Wil je meer informatie over variabele rente of vaste rente dan kun je jezelf hierover inlezen of advies inwinnen van een adviseur over lenen. In sommige gevallen is dit slim bij rentepercentages die op en neer schommelen.

Natuurlijk wel handig om te weten dat het geld kost om geld te lenen, het is altijd het geval dat je aan het einde van de looptijd meer hebt betaald voor de lening dan dat je ervoor terug hebt gekregen.

Op het nieuws gaat het wel eens over de rentetarieven van verschillende soorten financiële producten en hoe deze kunnen veranderen. Je hebt verschillende soorten leenvormen met ook weer hun eigen rentepercentages en dit kan per aanbieder ook nog eens verschillen.

De rente van een lening wordt door kredietverstrekkers op een bepaalde manier berekend, zo wordt er vaak gekeken naar bepaalde factoren om het percentage vast te stellen:

 • De kredietverstrekker kijkt naar de hoogte van het bedrag dat je wilt gaan lenen
 • De rente zoals die op het moment van aanvragen lening in de markt staat
 • Kan de lening gekoppeld worden aan een huidige overlijdensrisicoverzekering?
 • Loopt de kredietverstrekker te veel risico bij het afsluiten van de lening?
 • Kan de lening bij wanbetaling gedekt worden met een onderpand van de lener?

Wat kan ik lenen voor een woning?

Wederom stellen mensen vaak de vraag: “Wat kan ik lenen voor een woning?’’. Geen rare vraag op zich want toch iedereen moet een woning hebben en soms is geld lenen hiervoor de oplossing. Daarnaast kan het ook erg fijn zijn om te weten hoeveel je kunt lenen voordat je naar een huis op zoek gaat. Maar waar kijkt de kredietverstrekker precies na als je geld wilt lenen voor een woning? Je leest het hieronder!

We hebben alle informatie hieronder neergezet over hoe je een goede berekening voor jezelf kunt maken om erachter te komen hoeveel geld je kunt lenen voor een woning. Zelf weet je dan ook direct welke factoren meespelen bij de bank die de hoogte van de lening berekenen.

Zoals je waarschijnlijk al verwacht gaat de bank vaak eerst kijken naar het inkomen van de persoon die de lening aanvraagt. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat dit een erg belangrijkste factor van de bank is om mee in overweging te nemen. Zo wordt er vaak gekeken naar het bruto jaarinkomen en hoeveel je maandelijks uitbetaald krijgt. De bank kan zo direct zien welk bedrag aan hypotheeklasten er maandelijks kan worden terugbetaald.

Verder wordt er gekeken naar de geboortedatum van de lener, misschien klinkt dit een beetje raar maar waarom dan eigenlijk? Iedereen moet toch wel eens geld kunnen lenen voor een woning? Banken doen dit namelijk om te kijken of de lener bijna met pensioen gaat, voornamelijk binnen 10 jaar. Het zit namelijk zo dat het pensioen sterk meetelt in de bepaling van de hoogte van de maximale hypotheek. Een bank wil graag weten hoeveel geld er maandelijks vrijkomt vanuit het pensioen waardoor het leenbedrag hoger kan worden.

Ook wordt er door de bank vaak gekeken of je in dienst werk of voor jezelf als ondernemer. Als werknemer wordt er vaak gekeken naar het contract dat je hebt, een vast contract of flexwerker? Ga je als ondernemer bijna met pensioen of ben je nog maar net begonnen? Allemaal factoren die meetellen bij het bepalen van het leenbedrag. Hoe kleiner het risico voor de bank, hoe hoger het leenbedrag kan worden.

Ben je een ondernemer en wil je graag een hypotheek? Dan wil de bank graag enkele dingen over je weten. Bijvoorbeeld hoe lang je al aan het werk bent als zelfstandig ondernemer? Maakt de onderneming van de ondernemer genoeg winst om een lening te kunnen dragen? Ga je samen met een partner of een goede vriend een huis kopen dan krijg je vaak een grotere lening doordat er een groter draagvlak ontstaat.

Vaak wordt er als laatste nog even gekeken of er bij de lener nog andere financiële verplichtingen openstaan. Hierbij kan je al snel denken aan een andere lopende lening, een hoge studieschuld, alimentatie of een hoge creditcardschuld. Je snapt natuurlijk wel dat de bank een minder hoge lening uitgeeft aan mensen die nog andere betalingen hebben lopen.

Is het mogelijk om een lening tussentijds te verhogen?

Soms is het zo dat mensen die een lening hebben afgesloten tussentijds graag hun lening willen verhogen. Zo kan het voorkomen dat er plotseling tijdens de verbouwing toch wat extra geld nodig is, in dit geval kun je al snel bij een bank of kredietverstrekker terecht voor een doorlopend krediet. Maar is dit mogelijk bij iedere lening en of hier geen extra kosten aan verbonden zijn?

Maak je gebruik van een doorlopend krediet lening dan kun je met eens wens voor verhoging terecht bij de bank. Vervolgens gaat de bank een overweging maken om te kijken of de lening verhoogd kan worden. Als de bank de aanvraag goedgekeurd heeft wordt er een nieuw contract verstuurd wat ondertekend moet worden. De vorige oude lening wordt geannuleerd en wordt opnieuw verwerkt in een nieuwe lening met nieuwe overeenkomst. Natuurlijk ga je hiervoor wel meer rente en hogere maandelijkse kosten krijgen.

Maar kun je dan ook je lening verhogen als je hebt gekozen voor een persoonlijke lening? Met een persoonlijke lening zit het weer net wat anders als bij het doorlopend krediet, dit is namelijk niet mogelijk bij een persoonlijke lening. Hiervoor zul je dan toch echt een nieuwe lening moeten afsluiten.

Let erop als je dit wil doen met een persoonlijke lening dat het misschien slim is om weer kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Hoogstwaarschijnlijk zijn er op dat moment betere leningen met gunstigere voorwaarden en een lager rentepercentage en je bent niet verplicht om dit bij dezelfde kredietverstrekker te doen.

Vervroegd aflossen lening, hoe gaat dit in zijn werk?

In sommige gevallen kunnen mensen hun lening eerder terugbetalen ofwel vervroegd aflossen. Maar kan je zomaar vervroegd een lening aflossen? En hoe gaat dit eigenlijk allemaal in zijn werk? We kunnen je vertellen dat het vaak gunstig is om vervroegd af te lossen als je nog wat extra geld hebt liggen of verdiend hebt.

Over het algemeen is de rente die je betaalt over een lening hoger dan de rente die je zou krijgen met een spaarrekening. Echter zijn er verschillende dingen waar je aandacht aan moet besteden. Lees dit goed want er zitten duidelijke verschillen tussen het doorlopend krediet en de persoonlijke lening.

Heb je bijvoorbeeld een persoonlijke lening afgesloten met een leenbedrag dat lager ligt dan € 40.000 dan heb je de mogelijkheid en het recht om de lening eerder af te lossen. Kom je met een persoonlijke lening boven de € 40.000? Dan heb je weer te maken met andere regels zoals deze zijn vastgesteld in de leenovereenkomst.

Als je een lening vervroegd wil aflossen dan betekent dit niet altijd iets goeds voor de bank waar je hebt geleend. Dit betekent namelijk dat de bank rente kan mislopen, wat betekent dat de bank geen winst maakt over het geleende bedrag. In dat geval worden er vaak boetes gegeven door de bank als je er toch voor kiest om de lening vroeger af te lossen.

Bij doorlopend krediet zitten er geen addertjes onder het gras, zo kun je namelijk altijd wanneer je wil vervroegd aflossen en kun je hier geen boetes voor krijgen.

Het kan namelijk zo zijn dat banken rente mislopen als je vervroegd aflost wat betekent dat er verlies geleden wordt. Daarom zijn er vaak kosten verbonden aan het aflossen van een lening. Je maakt het totale of de resterende schuld terug over naar de bank en laat weten dat het krediet stopgezet moet worden.

Een doorlopend krediet is eenvoudig te beëindigen door de schuld over te maken naar de bank. Daarna dien je je krediet telefonisch of online definitief op te heffen.

Is geld lenen zonder vast contract mogelijk?

Lenen zonder vast contract is in veel gevallen vrij lastig. Vaak hebben banken en andere kredietverstrekkers een eis en dat is een vast maandelijks inkomen om de lening af te kunnen betalen. Ben je dus een ZZP’er of heb je een flexibel contract, dan krijg je vaak geen kredietverstrekking. Daarnaast kunnen ze navraag doen naar je kredietwaardigheid bij het Bureau Krediet Registratie.

Echter is het in sommige gevallen mogelijk om zonder vast contract geld te lenen. Vaak geen grote bedragen, maar het is in ieder geval iets. In de meeste situaties is het geen goed idee om te kiezen voor geld lenen als je niet beschikt over een vast maandelijks inkomen. Ben je bijvoorbeeld werkloos op het moment en ga je nu werken als ZZP’er waardoor je inkomen vergaart. Als je vervolgens stabiel inkomen hebt kun je alsnog een lening aanvragen. De bank gaat vervolgens kijken naar jouw werkverleden en financiële situatie.

Het is niet zomaar mogelijk om als ZZP’er in een keer een lening te krijgen. Als zelfstandig ondernemer heb je geen vast maandelijks inkomen, zo kan je bijvoorbeeld een week vol zitten met werk en de rest van de maand niet. Echter betekent dit niet dat je als ZZP’er geen lening kunt aanvragen, zo wordt er in dat geval gekeken door de bank naar de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar.

Wil je graag starten met een eigen onderneming en deze financieren met geleend geld? Dan wordt er vaak een ondernemingsplan geëist van de kredietverstrekker. Hierin staat duidelijk en overzichtelijk uitgelegd hoe je in de markt wil komen staan en wat je van de financiële situatie in de toekomst verwacht.

Veel mensen vragen zich ook af of je geld kunt lenen als je een tijdelijk contract in het bezit hebt. Over het algemeen zijn er genoeg kredietverstrekkers die dan geld willen lenen. Vaak heb je hiervoor een intentieverklaring van jouw werkgever nodig die dit kan bevestigen.

Met een intentieverklaring geeft een werkgever aan dat het tijdelijke contract in enige tijd wordt omgezet tot een vast contract. Dit betekent dat degene met het tijdelijke contract over enige tijd zeker is van een vast maandelijks inkomen waarmee de lening kan worden afbetaald. Vaak moet je hiervoor ook aan een bepaalde leeftijd voldoen namelijk gemiddeld tussen de 23 en 25 en moet je al 24 maanden gewerkt hebben.

Inhoud