Vergelijk gratis

Gemakkelijk leningen 
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van leningen op één centrale plek met alle informatie die je nodig hebt

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 
vergelijker

Alle informatie over leningen

Wat is een geld lening?

Je kunt geld lenen. Je ontvangt dan geld via een geldschieter. Leen je geld van een bank dan krijg je te maken met rente.  De rente is een percentage wat jij betaald over het geleende geld.

De rente zorgt dat je meer terugbetaald dan dat je geleend hebt. Je betaald de lening meestal in termijnen terug. De termijnen worden door de geldschieter gesteld.

Hoe komt een bank aan geld om uit te lenen?

Veel mensen hebben hun geld in bewaring staan bij een bank. De mensen die het geld in bewaring hebben willen graag rente ontvangen over dat geld. De bank kan de rente over het geld geven als een bank rente ontvangt van uitgeleend geld. Zo is de bank dus in staat om geld uit te lenen.

Er bestaan ontzettend veel leningen. We gaan de meest voorkomende leningen uitleggen.

Hypotheek

Een hypotheek is een lening om een huis mee te kopen. Je betaalt rente aan de bank en een stukje aflossing. Hoe de verhoudingen zijn tussen rente en aflossing ligt je aan de soort hypotheek. Tot je de het huis volledig hebt afbetaald is het huis nog steeds van de bank. De bank gebruikt je huis als onderpand. sluit je een hypotheek af? Dan zijn er kosten voor het afsluiten.

Bij het afsluiten van een hypotheek komen kosten kijken. We noemen dat de financieringskosten. Heeft u al een hypotheek en wilt u die vervangen? Aan het oversluiten kunnen ook kosten verbonden zijn. Deze vertrekkosten en de financieringskosten bespreken we op de pagina Kosten hypotheek afsluiten. Meer weten over financiële producten? Kijk dan hier.

Effectenkrediet

Kies je voor een effectenkrediet, dan heb heb je doorlopend krediet met effecten als onderpand. Het maximaal te lenen bedrag is afhankelijk dan de dekkingswaarde. Je effectenportefeuille wordt aan de bank verpand.

Houd er rekening mee dat met een effectenkrediet naast je eigen geld ook met krediet effecten worden gekocht. Je hebt bij een stijgende koers voordeel maar met een dalende koers kan dit een nadeel zijn.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening die wordt verschaft voor alle zaken behalve het kopen van een huis. Je kunt met een persoonlijke lening geen huis kopen omdat het risico te groot is en het huis geen onderpand van de bank is. Je kunt meestal tot 50.000 euro lenen.

Het rentepercentage ligt bij een persoonlijke lening vast. Je kunt hierdoor makkelijk bereken wat de totale kosten per maand zijn.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet beschikt je over een kredietlimiet waarbij je zelf geld kunt opnemen wanneer je er behoefte aan hebt. Je betaald dan alleen rente over het geld wat je gebruikt hebt. De rente percentage is vaak vast, de hoogte van het percentage is  tussen de 1 en 4 procent afhankelijk van de geldschieter.

Je kunt er zo lang over doen als je wilt met het opnemen van het beschikbaar gestelde geld. Hierdoor heb je geen einddatum aan je lening. Je dient de lening per maand terug te betalen.

Kredietkaarten

Een kredietkaart staat ook wel bekend als een creditcard. Met een creditcard kun je een bepaalde periode geld lenen dat later met een rente wordt teruggevorderd van de doorlopende rekening.

Je kunt bij een creditcard kiezen of je per maand of per kwartaal wilt betalen. Het maximum op te nemen bedrag kunt u zelf kiezen bij de bank. De creditcard heeft als voordeel dat aankopen verzekerd zijn. Online spullen kopen is dus verstandig met je creditcard te doen.

Achtergestelde lening

Deze vorm van lenen wordt vaak gezien bij bedrijven. De lening hoeft pas terug te worden betaald als alle andere leningen zijn terug betaald. Dit is een hoger risico voor de geldschieter en daarom zal deze ook een hogere rente rekenen.

Overbruggingskrediet

Deze vorm wordt vaak gebruikt voor het aankopen van een Huis als er al een huis in bezit is.

Deze krediet vorm is bedoeld om de tijd te kunnen overbruggen tussen aankoop nieuw huis en verkoop van de huidige woning. Is de woning verkocht dan wordtde lening afbetaald met de opbrengst van de woning.

Lenen van bekenden

Je kunt natuurlijk altijd lenen bij familie en/of vrienden. Er zal over het algemeen geen sprake van rente zijn. Gaat het om grote bedragen dan is het verstandig voorwaarden op stellen waar de schuldenaar aan moet voldoen. Let wel op met wat je in de voorwaarden zet, niet alles in wettelijk toegestaan namelijk.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over leningen, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over leningen!

Wanneer wordt geld lenen interessant?

Vergelijk gratisHet wordt voortaan steeds interessanter voor de Nederlandse consument om een lening af te sluiten, vaak kunnen we ook niet anders dan overgegaan tot het lenen van krediet. In het verleden hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat het lenen van geld...

Kun je geld lenen zonder rente?

Vergelijk gratisOver het algemeen is het een lastige klus om geld te lenen bij een instantie zonder dat je daar iets voor teruggeeft, ook wel rente genoemd. Er zijn toch een aantal manier hoe je snel geld kunt lenen zonder dat je daar rente voor betaald. Verkijk je...

Het oversluiten van je lening

Vergelijk gratisJe ziet het steeds vaker voorbijkomen, geld lenen kosten geld. Voortaan zijn mobiele providers verplicht om dit bij haar abonnementen te vermelden. Maar wat is de nu de manier om zo min mogelijk geld kwijt te zijn aan een lening? Dit hangt af van een...

Begin nu met het vergelijken van alle leningen aanbieders