Telefoon abonnement BKR | Alles over telefoon abonnement zonder BKR!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Bij de aanschaf van een nieuw telefoon abonnement kan het voorkomen dat je een BKR registratie krijgt. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Maar wat zijn precies de gevolgen hiervan en wanneer krijgt u een BKR registratie telefoon abonnement? Lees verder hieronder en kom er direct achter

Telefoon bij abonnement BKR

Bij het afsluiten van een nieuw abonnement met telefoon is het vanaf 1 mei 2017 mogelijk dat u een BKR registratie krijgt, ook wel BKR telefoon abonnement genoemd. Voor deze tijd was het mogelijk om bij providers de kosten van je toestel onderdeel van je abonnementskosten te maken.

Hierdoor werd er geen bedrag bepaald wat u leende. Je sluit een telefoon abonnement met BKR registratie af als de lening voor het toestel hoger is dan 250 euro. Kom je boven dit bedrag, dan krijgt u automatisch een BKR registratie.

Als u een telefoon abonnement zonder BKR registratie wilt, dan kunt u ervoor zorgen dat u een aanbetaling doet, zodat het geleende bedrag onder de 250 euro komt. Mocht dit het geval zijn, dan krijg je geen BKR registratie.

Telefoon abonnement met toestel zonder bkr check 

Als u een nieuw telefoon abonnement wilt afsluiten, maar u wilt hierbij geen registratie of check vanuit het BKR krijgen dan zijn daar mogelijkheden voor.

U kunt er namelijk voor kiezen om een toestel aan te schaffen wat minder kost dan 250 euro. Op deze manier voorkom je een registratie.

Een andere mogelijkheid is dat u een toestel kiest waar de waarde hoger dan 250 euro van is. Hierbij doet een aanbetaling zodat het bedrag wat u in termijnen betaalt onder de 250 euro uitkomt. Op deze manier kun je je telefoon abonnement zonder BKR registratie aanschaffen.

Telefoon abonnement zonder BKR registratie 

Als je ervoor kiest om een sim only abonnement af te sluiten, dan krijg je een telefoon abonnement zonder BKR registratie. Ook niet als de het totale bedrag van uw abonnement boven de 250 euro uit komt.

Dit komt omdat je bij een sim only, in tegenstelling tot bij een toestel, geen goed koopt. Ook ben je na afloop van je contract geen eigenaar van de data en belminuten. Bij de aanschaf van een sim only abonnement is er geen sprake van goederenkrediet.

Gevolgen telefoon abonnement BKR registratie 

Als u een telefoon abonnement met BKR afsluit, kan dit gevolgen hebben voor een hypotheek of leningen in de toekomst. Bij het afsluiten van een abonnement waarbij de kosten van de telefoon 250 euro of hoger zijn, krijgt u een positieve BKR registratie. Deze registratie is ontstaan om te voorkomen dat mensen leningen of hypotheken aangaan die zij niet kunnen betalen.

Bij een positieve BKR registratie kunnen banken en andere financiële verstrekkers nagaan of je in staat bent om de lening aan te gaan. Mocht je de maandelijkse kosten van het abonnement niet betalen, dan kan het zijn dat je een negatieve BKR registratie krijgt.

Deze krijg je niet zomaar, maar hier gaan aanmaningen en deurwaarders aan vooraf. Mocht je dan nog niet betaald hebben, dan brengt de provider je op de hoogte van een negatieve BKR registratie, waarna dit negatieve gevolgen kan hebben voor het aanvragen van een lening of hypotheek. Lenen zonder BKR is daarentegen vaak ook nog wel mogelijk bij sommige kredietverstrekkers.

Telefoon abonnement afsluiten met BKR registraties

Als u een nieuw telefoon abonnement zonder BKR toetsing wilt afsluiten, dan kan dat. Bij het afsluiten van een abonnement wordt in de meeste gevallen geen toetsing gedaan of kan het abonnement gewoon worden afgesloten.

U hoeft over het algemeen niet bang te zijn dat u een abonnement geweigerd wordt omdat u teveel registraties heeft. Een BKR registratie heeft meestal alleen invloed op hogere leningen of hypotheken.

Maximaal aantal telefoons met BKR registratie? 

Er bestaat geen maximaal aantal telefoons waarvoor u een BKR registratie kunt krijgen. Het wordt alleen bijgehouden zodat bedrijven in de financiële sector kunnen zien hoe groot het risico is als ze een lening voor u willen verstrekken.

Het kan wel voorkomen dat bij het aanschaffen van een nieuw telefoon abonnement ze u kunnen weigeren. Dit omdat u of de rekeningen niet heeft betaald of ze vinden dat de inkomens lasten toets niet positief uit de test is gekomen.

Houdt dus bij het aanschaf in uw achterhoofd of het wel verstandig is een nieuwe BKR registratie te laten registreren.

Abonnement zonder toestel met BKR registratie 

Als je een sim only abonnement afsluit, dan hoef je niet bang te zijn dat je een BKR registratie achter je naam krijgt. Deze registraties gelden alleen voor leningen waarbij er met goederen wordt omgegaan.

De data en belminuten waar je voor betaald bij een sim only abonnement zijn geen fysieke goederen. Hierdoor hoeven ze volgens de wetgeving niet opgenomen te worden in het BKR register.

Neem je een toestel bij je abonnement, dan kan het wel zijn dat je een BKR registratie krijgt. Hierbij moet het toestel wel meer waard zijn dan 250 euro of de afbetaling dient hoger te zijn dan 250 euro.

Inhoud