Laptop Op Afbetaling Zonder BKR | Alles Over Laptop In Termijnen Betalen Zonder BKR

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe laptop, dan kan het goed zo zijn dat je al een laptop op afbetaling zonder BKR bent tegengekomen. Echter is een laptop vaak erg duur en dan is het fijn als je niet in een keer het gehele aanschafbedrag moet betalen. Je kunt dan kiezen voor een laptop in termijnen betalen zonder BKR, daarnaast zijn er nog andere alternatieven zoals een laptop leasen zonder BKR of lenen zonder BKR.

Om het allemaal wat duidelijker te maken hebben we een heel artikel gemaakt over een laptop op afbetaling zonder BKR toetsing. Ook gaan we in een stuk laptop leasen zonder BKR behandelen, er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen deze twee vormen. Bekijk snel het rest van het artikel en bekijk meer informatie met de voor- en nadelen van een laptop op afbetaling zonder BKR.

Titel 3

Een laptop op afbetaling zonder BKR toetsing, hoe werkt het precies?

Een laptop of afbetaling zonder BKR toetsing komt steeds vaker voor in Nederland. Veel aanbieders hebben deze betalingsvorm al geïntroduceerd.

Het kan vrij snel geregeld zijn, maar toch zitten er soms wat haken en ogen aan. Om het je wat duidelijker te maken willen we uitleggen hoe dit precies in zijn werk gaat.

Wanneer je gaat kiezen voor een laptop in termijnen betalen zonder BKR, dan kies je er in ware voor dat een andere partij het gehele aanschafbedrag betaald. Het is de bedoeling dat je dit geld gedurende de gestelde looptijd terugbetaald, dit is vaak een verplichte maandelijkse betaling.

Dit wordt dan ook wel een laptop gespreid betalen zonder BKR genoemd. Vaak is sprake van deze werkwijze bij de grote aanbieders zoals Mediamarkt en BCC. Daarbij kun je ook kijken naar leningen om een laptop aan te schaffen.

Vaak wordt er ook gesproken over een laptop in termijnen betalen zonder BKR

Op internet wordt deze betalingsvorm vaak een laptop op afbetaling zonder BKR toetsing gesproken, maar tegenwoordig wordt ook de term ‘’een laptop in termijnen betalen zonder BKR gebruikt’’. Je kunt namelijk tegenwoordig het gehele aanschafbedrag in 3 maanden betalen bij de meeste aanbieders, hierbij wordt er geen BKR check gedaan. Gespreid betalen zonder dat het BKR erbij komt kijken is dus zeker mogelijk.

Er zijn aanbieders die wel een check uitvoeren, maar bij de meeste worden er enkel wat vragen gesteld over jouw financiële situatie. Vaak wordt dit gedaan als het gaat om een laptop van hoge waarde. Klinkt dit interessant? Bekijk dan aanbieders die een laptop gespreid betalen zonder BKR aanbieden.

Als het bedrag van de laptop onder de €500,- komt, dan wordt er sowieso vaak geen kredietwaardigheidscheck uitgevoerd. Dit betekent dus dat je zelfs met een negatieve codering een laptop in termijnen kunt betalen. Vaak zijn er termijnen mogelijk die variëren van 12 tot 60 maanden.

Maar wat is nou belangrijk om op te letten bij gespreid betalen zonder BKR?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je kiest voor deze betalingsvorm. Het is belangrijk om te letten op de looptijd die je gaat kiezen waarin het geld wordt terugbetaald.

Ben er van bewust dat de laptop aan het einde van de looptijd flink in waarde kan worden gedaald. Een feit is dat er altijd afschrijving van de waarde van de laptop plaatsvindt.

Daarbij kan het ook zomaar zijn dat de laptop schade krijgt gedurende de looptijd. Er kan bijvoorbeeld een glas water op vallen of je hebt de laptop laten vallen.

Om deze reden is het vaak verstandig om te kiezen voor een model wat valt in de middenklasse. Vergelijken om de goedkoopste te vinden is dan ook altijd slim om te doen. Een korte looptijd is namelijk altijd een stuk goedkoper.

Wat zijn de voor- en nadelen van een laptop op afbetaling zonder BKR?

We hebben al verteld dat een laptop op afbetaling zonder BKR mogelijk is, maar het is wel belangrijk om allereerst alle voor- en nadelen te weten voordat je deze keuze maakt. Om deze reden hebben we hieronder alle voor- en nadelen van deze betalingsvorm onder elkaar gezet:

De voordelen van een laptop zonder BKR

Er zitten zeker een aantal voordelen aan het kiezen voor een laptop in termijnen betalen zonder BKR, we gaan ze je vertellen. Allereerst hoeft het gehele aanschafbedrag niet in een keer betaald te worden, echter betaal je deze kosten maandelijks af.

Hoe hoog deze maandelijkse kosten zijn is afhankelijk van de looptijd en de hoogte van het rentepercentage. Daarnaast kun je ook kiezen voor een laptop leasen zonder BKR, dit is bij de meeste aanbieders mogelijk en hierbij worden vaak geen BKR checks uitgevoerd.

Daarbij is het ook erg handig dat je direct kunt beginnen met werken of gamen met jouw nieuwe laptop. Het is vaak zo dat je direct gebruik kunt maken van de laptop, deze wordt afgeleverd of is afhaalbaar bij een postadres. Vaak hoef je ook niet eerst een betaling te doen voordat je de laptop kunt gebruiken.

De nadelen van een laptop afbetaling zonder BKR

Helaas zitten er ook nadelen aan het kiezen voor een laptop afbetaling zonder BKR. Zo kan het zomaar voorkomen dat de laptop schade oploopt tijdens de looptijd. Gaat bijvoorbeeld de laptop stuk, dan betekent dit niet dat je maandelijks niet meer hoeft te betalen.

Als tweede nadeel is het feit dat er gebruik gemaakt wordt van rente, vaak is deze bij een laptop in termijnen betalen zonder BKR ook een stukje hoger. Het risico voor de aanbieder is immers fors hoger. De kosten worden voornamelijk bepaald aan de hand van de looptijd en het rentepercentage dat wordt gehanteerd.

Hoe zit het met de rente bij een laptop in termijnen betalen zonder BKR?

Hierboven hebben we het al een klein beetje over de rente gehad die wordt gehanteerd. Vaak is het rentepercentage dat wordt gehanteerd vrij hoog.

Voornamelijk krijg je hier ook mee te maken als je kiest voor een laptop op afbetaling zonder BKR toetsing, steeds meer aanbieders bieden deze mogelijkheid. Ook is dit afhankelijk van de waarde van de laptop.

We willen meegeven dat het belangrijk is om rekening te houden met rentepercentages die liggen tussen de 10% en 20% procent.

Zoals je ziet is dit een vrij hoog percentage wat vaak berekend wordt over het resterende openstaande bedrag. Denk daarom ook altijd goed na voordat je kiest voor een laptop op afbetaling zonder BKR.

Wat zijn de voor- en nadelen van een laptop in termijnen betalen zonder BKR?

Ga je voor een laptop termijn betalen zonder BKR? Dan zitten hier zeker een paar voordelen aan verbonden, maar ook zeker wat nadelen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze voor- en nadelen, we hebben ze daarom ook voor je opgesomd.

Voordelen

  • De gehele aanschafwaarde hoeft niet in een keer betaald te worden
  • Niet al je spaargeld in een klap weg
  • Duurdere modellen zijn nu ook beschikbaar
  • Direct starten met werken op jouw nieuwe laptop

Zoals je ziet zitten er zeker wat voordelen aan, maar ook zeker wat nadelen die we hieronder bespreken. 

Nadelen

  • Er moet rente worden betaald over het resterende openstaande bedrag
  • Gaat de laptop kapot dan moeten de maandelijkse kosten doorbetaald worden
  • Een maandelijkse betalingsverplichting
  • Incassobureaus kunnen langskomen bij wanbetaling

Doe altijd eerst goed onderzoek voordat je kiest voor deze betalingsvorm. Neem desnoods contact in met een professioneel adviseur om niet in de financiële problemen te komen. 

Inhoud