Internet

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Alle internet providers in Nederland onafhankelijk vergelijken. Kom direct achter belangrijke aandachtspunten bij de keuze voor een internet abonnement.

Internet, alles wat je moet weten

Tegenwoordig wil graag iedereen gebruik maken van het internet, is het niet voor de smartphone of de laptop dan wel voor de game console op de speelkamer. We kunnen eigenlijk niet meer zonder in onze nieuwe wereld.

Echter is het wel zo handig om alles te weten over internet voordat je er gebruik van gaat maken, maar ook hoeveel je maandelijks voor je internet betaalt en voor welke aansluiting je kiest. Je kunt hieronder meer informatie vinden maar ook alle aanbieders direct met elkaar vergelijken.

Internet vergelijken

Internet vergelijken is tegenwoordig een nieuwe rage. Vrijwel iedereen die een internet abonnement wil afsluiten gaat van tevoren eerst alle internet pakketten vergelijken met elkaar om het goedkoopste en beste internetabonnement af te sluiten. Wij van vergelijk-gratis.nl hebben er daarom voor gezorgd dat jij ook op onze website een internet vergelijker kunt gebruiken. Internet aanbieders vergelijken gaat in een paar simpele stappen en is zo geregeld, verder leggen we je uit waarom het slim is om te vergelijken en hoe dit precies in zijn werk gaat.

Waarom internet vergelijken?

We krijgen steeds vaker vragen van mensen hierover: Waarom internet vergelijken? Wat is het voordeel hiervan? Bespaar ik er echt geld mee? Om op deze antwoorden een vraag te kunnen geven hebben we speciaal hiervoor een stukje geschreven.

Het kan zomaar zo zijn dat je al jarenlang aangesloten bent bij dezelfde internetprovider die maar een lage internetsnelheid levert voor een veel te hoge prijs. Hoogstwaarschijnlijk als je nu in de vergelijker kijkt zie je nu al direct dat het stukken goedkoper kan!

Daarnaast is het slim om te vergelijken omdat je tegenwoordig bij het afsluiten van een nieuw internet abonnement vaak leuke cadeau’s krijgt zoals gratis Fox Sports om alle Eredivisie wedstrijden te bekijken of Film1 om lekker gezellig een filmpje te kunnen kijken. Maar het allerbelangrijkste is nog dat je door te vergelijken erachter komt welke internetsnelheden er mogelijk zijn voor een stuk lagere prijs, vergelijk internet zou ik zeggen en profiteer!

Hoe werkt internet vergelijken?

Met een prijsvergelijker internet hebben sommige mensen nog nooit gewerkt en daarom is het wel even handig om simpel uit te leggen hoe de internet vergelijker in zijn werk gaat. De vergelijker op vergelijk-gratis.nl werkt altijd onafhankelijk, wat betekent dat wij geen prijsafspraken hebben gemaakt met aanbieders van internet zodat deze hoger in de vergelijking naar boven komen. Je bent dus altijd verzekerd van de beste en goedkoopste deal.

Stap nummer 1: alleen internet thuis of meerdere diensten?

Laten we beginnen met stap 1 en dat is het kiezen van alleen internet of toch liever met bijvoorbeeld een televisie abonnement erbij? Vaak is het afsluiten van een alleen internet abonnement thuis duurder dan dat je een alles in 1 pakket zou kiezen.

Kijk dus van tevoren goed of alleen internet thuis de beste en goedkoopste oplossing is. Gebruik hiervoor bovenin de vergelijker de checkboxes om aan te vinken naar welke soort internet abonnementen de vergelijker moet gaan zoeken.

Stap nummer 2: postcodecheck internet

Tijdens stap nummer 2 bij het vergelijken is het doen van de internet postcode check bovenin de vergelijker. Hier vul je jouw postcode en huisnummer in zodat de vergelijker direct kan vinden welke soort aansluitingen en internetsnelheden je kunt ontvangen op jouw huisadres. Bijvoorbeeld glasvezel of kabel.

Vind je dit toch nog een beetje lastig, dan kun je altijd nog onder de internet check postcode een informatiebutton vinden die het allemaal nog eens haarfijn uitlegt. Vergelijk internet en profiteer zullen we maar zeggen!

Stap nummer 3: filters gebruiken

Bij stap nummer 3 is het de bedoeling dat je gebruikt maakt van de filters die links in de vergelijker staan. Je kunt de filters aanvinken links in de vergelijker en geheel afstemmen op jouw wensen.

Bijvoorbeeld welke internetsnelheid je wilt ontvangen, van welke provider je graag internet wilt ontvangen, de levertijd en de eenmalige kosten. Je kunt zelfs zien welke internetsnelheid voor jouw huishouden het best is. Woon je bijvoorbeeld met meer mensen in een woning of in je eentje? Allemaal factoren die bepalen welke internetsnelheid je nodig hebt.

Waar op letten tijdens het internet vergelijken?

Je kunt op verschillende dingen letten die we hieronder uitgebreid gaan bespreken wanneer je gebruik gaat maken van de vergelijker. Het is natuurlijk wel zo fijn als je uiteindelijk hebt vergeleken en snapt wat alles betekent niet waar? Daarnaast kom je sneller tot het beste en goedkoopste internet abonnement als je precies weet waar je op moet letten.

Internet providers vergelijken

Als je iemand bent die graag een voorkeur heeft voor een speciale internet provider zoals KPN of Ziggo dan kun je in de vergelijker dus gaan kijken naar specifiek alleen de internet aanbieder. Een enkele internet provider vergelijken is echter niet de slimste keus. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van provider KPN? Dan betaal je vaak wat meer voor je internet omdat dit geen prijsvechter is op de Nederlandse internetmarkt.

Zo zijn er naast KPN nog andere providers met goedkopere internet abonnementen met dezelfde kwaliteit. Alle internet aanbieders vergelijken is toch wat we blijven aanraden om tot de beste deal te komen.

Diensten beschikbaar op jouw adres?

De vergelijker maakt zoals net verteld gebruik van een postcode check om erachter te komen of iedere provider hun internet diensten kan leveren op jouw huisadres. Zo is het bijvoorbeeld in sommige delen van Nederland nog niet mogelijk om te kiezen voor glasvezel internet, simpelweg omdat deze huishoudens in Nederland nog niet de beschikking hebben gekregen tot een glasvezelaansluiting.

Door jouw postcode en huisnummer kan de vergelijker dus direct het beste en goedkoopste aanbod laten zien zodat jij lekker kan genieten van het beste internet.

Kosten internet

De internet kosten zijn een belangrijk punt die je zeker moet bekijken tijdens het vergelijken en afsluiten van internet abonnementen. De prijs oftewel de kosten die je moet betalen voor het geleverde internet zijn per provider en internet abonnement verschillend.

Zo kan het zijn dat je voor 100 Mb/s internetsnelheid bij de ene provider meer betaalt dan bij de ander. Echter is het ook niet slim om altijd en direct te kiezen voor het goedkoopste internet abonnement, want het komt vaak voor dat je met een paar euro extra per maand een stuk meer diensten en sneller internet thuis geleverd krijgt.

Bekijk de verschillende internetsnelheden

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien in de vergelijker of op televisie in een reclame kun je voortaan thuis een internetsnelheid tot wel 750 Mb/s ontvangen. Dit is pijlsnel internet. Het is slim om van tevoren te weten welke soort internet snelheid je wilt ontvangen thuis.

Ben je bijvoorbeeld met 5 man thuis die allemaal graag op het internet surfen? Dan is het zeer verstandig om een internet abonnement af te sluiten met een hoge internet snelheid. Woon je maar in je eentje? Dan is het niet nodig om een supersnelle internetverbinding thuis te hebben als je hier enkel zelf gebruik van maakt. Kijk dus naar je behoefte en ga die ene internet provider vergelijken die je op het oog hebt!

Internet aanbiedingen vergelijken

Internet aanbiedingen je ziet ze tegenwoordig overal, op het internet of in een televisie reclame. Gelukkig maar dat ze er zijn want profiteren van internet aanbieding is natuurlijk altijd fijn.

Omdat er zoveel internet aanbiedingen van verschillende internet providers op de markt zijn hebben wij ervoor gezorgd dat alle aanbiedingen vermeld staan in de vergelijker. Zo kun je tijdens internet aanbiedingen vergelijken direct zien waar ze de beste kortingen of aanbiedingen geven.

Internet abonnement vergelijken

Graag een internet abonnement vergelijken? Dit kan zeker op vergelijk-gratis.nl. Het enigste wat je moet doen is jouw postcode en huisnummer invullen in de vergelijker en alle internet abonnementen worden direct met elkaar vergeleken. Dit alles geheel afgestemd op jouw persoonlijke wensen.

Bovenaan in de vergelijker staan standaard de goedkoopste internet abonnementen, maar dit betekent vaak niet dat dit het internet abonnement is met de beste voorwaarden. Vaak heb je voor een wat duurder internet pakket een hogere internetsnelheid. Ga dus altijd alle internet abonnementen vergelijken voordat je een keuze maakt.

Overstappen internet

Van internet overstappen of internet afsluiten is tegenwoordig binnen enkele minuten geregeld. Als je hebt vergeleken en een geschikte internet provider hebt gevonden dan kun je via vergelijk-gratis.nl direct internet afsluiten op een veilige, snelle en gratis manier. Vul jouw gegevens in en vervolgens wordt alles voor je geregeld. Vervolgens krijg je hier een bevestiging van en heb je nog 14 dagen bedenktijd, wil je toch nog van het internet abonnement afzien.

Nadat u eventueel uw abonnement heeft samengesteld vragen wij u naar uw contactgegevens en vervolgens naar uw huidige situatie. Met deze gegevens zorgen wij dat u vervolgens naadloos over kunt stappen naar uw nieuwe provider. Na bestelling ontvangt u van ons een duidelijke bevestiging met een samenvatting van wat u heeft besteld inclusief alle kosten duidelijk op een rijtje. Uiteraard heeft u na bestelling nog 14 dagen bedenktijd.

Goedkoop internet

Goedkoop internet, we willen graag allemaal zo goedkoop mogelijk internet thuis ontvangen. Maar wat is dan het goedkoopste internet dat je kunt krijgen? Dit is eigenlijk voor iedereen verschillend. Heb je bijvoorbeeld een huishouden met veel mensen dan heb je vaak een hogere internetsnelheid nodig wat weer meer maandpremie kost.

Woon je alleen dan betaal je aanzienlijk minder voor internet. Ook zit er vaak verschil tussen de verbindingen, wil je bijvoorbeeld ADSL, glasvezel of gewoon simpel via de kabel? Allemaal punten die bepalen of je goedkoop internet thuis kunt ontvangen. We willen toch allemaal het goedkoopste internet thuis?

Beste internet provider

Er zijn erg veel goede internet providers of aanbieders, maar welke is dan precies de beste van allemaal om uit te kiezen? Een vraag die we erg vaak gesteld krijgen. Ook wij weten dat het steeds moeilijker wordt om te kiezen door het toenemende aanbod van internet abonnementen, maar ook van aanbieders.

Niet alleen het toenemende aanbod is een dingetje, ook kan het zomaar zijn dat jouw wensen veranderen waardoor er een nieuwe beste internet provider ontstaat. Dit is namelijk puur afhankelijk van jouw wensen en eisen en is dus per persoon verschillend.

Kijk je bijvoorbeeld graag naar Netflix en wil je nooit haperende series kijken? Dan is een snelle internetverbinding toch wel nodig. Doe je voortaan vrijwel niks meer met het internet? Dan kan het goed zijn dat je voortaan al genoeg hebt aan een lage internetsnelheid.

Om erachter te komen wie de beste internet provider is raden we je aan om gebruik te maken van de vergelijker. Vul jouw wensen in en doe de postcodecheck om erachter te komen welke provider voor de beste is.

Internet providers

We hebben in Nederland erg veel internet providers waar we uit kunnen kiezen als consument. Het is dan wel zo handig dat je altijd alle internet providers met elkaar kunt vergelijken om tot de beste deal te komen. Er zitten namelijk wel degelijk grote verschillen tussen deze internet aanbieders. Zo heb je prijsvechters zoals Tele2 of XS4ALL, maar ook wat duurdere zoals KPN of Ziggo.

Daarnaast zie je ook grote verschillen in de aansluitingen die ze leveren zoals ADSL, kabel of glasvezel, ook kan het zomaar zijn dat een aanbieder niet eens internet kan leveren bij jou in de buurt.  Hieronder een lijst van alle internet providers Nederland die wij met elkaar vergelijken:

  • KPN
  • Ziggo
  • NLEx
  • Online.nl
  • T-Mobile
  • Tele2
  • XS4ALL
  • Youfone
  • Caiway
  • Oxxio

Internet aanbieders

Providers internet ook wel internet aanbieders genoemd. Zoals net verteld en zoals je kunt zien hierboven in het lijstje zijn er erg veel internet leveranciers waaruit je kunt kiezen. Houdt er goed rekening mee dat niet iedere online internet provider internet kan leveren op het door jou gekozen adres. Welk abonnement je wilt gaan kiezen hangt er dus sterk van af waar je ergens woont en of de door jou gekozen leverancier hier internet levert.

Zo willen vaak veel mensen graag gebruik maken van het snelle glasvezel, maar dit is helaas nog niet overal mogelijk in Nederland doordat niet ieder huishouden hiervoor een speciale aansluiting heeft.

Dan kan het goed zijn dat de door jouw gekozen internet aanbieder dit wel aanbiedt, maar dat je het simpelweg gewoon thuis niet kunt ontvangen. Doe daarom altijd de internet provider check in de vergelijker om erachter te komen wat er mogelijk is op de door jou gekozen locatie.

Internet provider check

De internet providers check is er om een internet provider kiezen een stukje gemakkelijker te maken. Eigenlijk betekent dit hetzelfde als vergelijken en werkt het ook hetzelfde. Je kunt hiermee dus direct alle internet providers met elkaar vergelijken zodat jij in een oogopslag kan beslissen welk internet abonnement het best bij jou past.

Kijk ook eens naar de filters om te bepalen wat je graag zou willen ontvangen, ook kun je de postcodecheck doen om erachter te komen wat er mogelijk is op jouw thuis adres.

Verschillende soorten internetverbindingen

Je kunt in Nederland kiezen tussen verschillende soorten internetverbindingen, het is dan wel zo handig als je precies weet wat wat is. De soort internetverbinding die je thuis kunt ontvangen hangt onder andere af van de plaats waar je woont en je persoonlijke wensen. Er kan gekozen worden uit VDSL, ADSL, glasvezel of kabel.

Ga je voor een DSL verbinding of kabelinternet dan maak je gebruik van breedbandinternet. Glasvezel is de nieuwe soort verbinding die zorgt voor pijlsnel internet, maar dit is helaas niet overal in Nederland mogelijk. Hieronder wat meer uitleg over de verschillende verbindingen.

VDSL

Je hebt een VDSL-verbinding die erg veel lijkt op de ADSL-verbinding. Alle twee zijn dit zogenoemde DSL-verbindingen. Dit houdt eigenlijk in dat het internet binnenkomt via de telefoonlijn.

Een VDSL-verbinding is over het algemeen beter dan een ADSL verbinding doordat hier de doorvoersnelheden hoger liggen en de afstand tot de centrale mag een stuk groter zijn. Houdt er rekening mee dat een VDSL-verbinding vaak duurder is dan een ADSL-verbinding doordat dit internet net een stukje sneller wordt geleverd en daarbij dus beter is.

ADSL

Met een ADSL internet ga je eigenlijk via de vaste telefoon internetten. Kies je dus voor een ADSL-verbinding dan is het belangrijk dat je de beschikking hebt over een telefoonaansluiting. Hoe snel een ADSL-verbinding is hangt voornamelijk af van de afstand tot de centrale.

Woon je bijvoorbeeld 2.5 kilometer van de centrale af, dan wordt het internet al een stuk minder. Echter heeft het ook voordelen, want ADSL is vrijwel over in Nederland beschikbaar en internet leveranciers bieden veel keuzevrijheid.

Kabel internet

Bij kabel internet wordt er gebruik gemaakt van een coaxkabel waardoor een snelle en stabiele verbinding ontstaat. Over het algemeen deel je deze coaxkabel met de buren of mensen in de omgeving, dit kan ervoor zorgen dat de internetsnelheid wat minder wordt, maar de afstand tot de centrale heeft dan gelukkig geen invloed op de snelheid van internet.

Het is wel zo dat je een televisie abonnement moet afsluiten wil je graag kabelinternet ontvangen thuis. Helaas is dit vaak maar bij een aanbieder af te nemen waardoor je weinig keuzevrijheid hebt. Vaak is kabel internet duurder als een ADSL en VDSL verbinding, maar wel een stukje sneller.

Glasvezel

De nieuwe verbinding in Nederland is glasvezel en staat bekend als de snelste internet verbinding om internet te ontvangen. Glasvezel is beter als VDSL, ADSL en kabel doordat het een stuk betrouwbaarder en sneller is. Zo heb je geen last van de afstand tot de centrale en ook heeft het aantal gebruikers van glasvezel geen invloed van de snelheid van het internet dat je ontvangt.

Helaas is het nog niet voor iedereen in Nederland mogelijk om gebruik te maken van glasvezel, dit gaat per postcodegebied. Doe de postcodecheck om erachter te komen of glasvezel op jouw locatie mogelijk is.

Internet aansluiten, hoe werkt het eigenlijk?

Tegenwoordig is internet aansluiten erg gemakkelijk. Welke internetverbinding je hebt gekozen en welk bouwjaar je huis heeft bepaalt erg veel bij de aansluiting. Het is de bedoeling dat je de meegeleverde modem aansluit op de plek waar het internet signaal binnenkomt en op het stroomnet, bijvoorbeeld in de meterkast of gewoon de woonkamer. Vervolgens gaat de modem werken en een draadloos netwerk uitzenden waarop jij dan weer kan inloggen met de gegevens die vermeld staan op het modem.

Ook kun je een kabel in de modem steken wil je graag een kabelverbinding hebben. Dit is vaak wat stabieler en sneller als een draadloze verbinding. Deze kabel kun je vervolgens in een PC of gameconsole stoppen om daarop een kabelverbinding te realiseren. Eigenlijk is het dus een proces van de modem aansluiten en eigenlijk werkt het internet direct.

Heb je toch nog wat moeite met het aansluiten van de modem etc.? Dan kun je altijd nog contact opnemen met jouw internet provider om een monteur langs te laten komen, dit is in de meeste gevallen ook nog eens gratis.

Inhoud