Kabel internet vergelijken in 2020 | Internet via kabel iets voor jouw huishouden?

jun 20, 2020 | 0 Reacties

Internet via kabel is niet hetzelfde als internet via de telefoonlijn. Internet via de telefoonlijn wordt DSL internet genoemd. Internet via kabel is coax kabel internet en loopt dus via de coax kabel. Sinds 1995 is dit een mogelijkheid geregeld door sommige kabel internet providers. Een van deze providers is VodafoneZiggo.

Ziggo maakt gebruikt van het EuroDOCSIS 3.0 standaard, waarmee enorme snelheden te bereiken zijn. Een internet snelheid van 500 Mb/s is niet uitgesloten. Met ADSL ga je dit niet halen. Dit is dan ook het grootste voordeel van coax ten opzichte van DSL internet. Maar er zijn meer voordelen.

kabel internet

Welke providers bieden coax internet aan?

CAIW was de allereerste provider die internet via kabel aanbood. Er kwamen er hierna snel een groot aantal bij. Door verschillende fusies en overnames nam het aantal coax internet aanbieders snel af, waardoor er maar twee aanbieders over waren. UPC en Ziggo.

Deze twee fuseerden in 2015, waardoor Ziggo de laatste aanbieder is van coax internet in Nederland. Betekent dat dat er niets meer te vergelijken valt? Helaas zijn er geen verschillende coax aanbieders te vergelijken, maar je kunt wel vergelijkingen maken tussen coax en andere soorten internet of de verschillende soorten Ziggo pakketten. Dit alles wijst zichzelf gemakkelijk in onze vergelijker.

Kabel internet aansluiten

Een van de voordelen van internet via de coax kabel is de snelheid. Een ander voordeel is de manier van aansluiten. Als je bij ons op de website de coax check hebt uitgevoerd en er dus de mogelijkheid is om internet via kabel te krijgen op jouw locatie, dan is het aansluiten erg simpel.

 • Bij DSL internet moet je verbinding maken met de telefoonlijn, hier zit een klein kastje tussen waar de koperdraden goed doorheen moeten lopen. Bij internet via kabel is dit niet het geval. Het enige wat je hoeft te doen is een coax kabel aansluiten op de twee ronde gaatjes die al in de muur zitten. Deze coax kabel gaat vervolgens de Ziggo modem in en klaar is kees!

Kan ik gebruik maken van internet via kabel?

Om te kijken of je gebruik kunt maken van internet via kabel kun je de kabel internet postcodecheck doen op onze website. Hier kun je direct checken of er internet via de kabel beschikbaar is op jouw locatie. Vervolgens kun je internet providers vergelijken. We zorgen ervoor dat je alle kabel internet aanbieders kunt vergelijken op prijs, snelheid en kwaliteit. Op deze manier is kabel internet vergelijken erg makkelijk en geheel vrijblijvend!

Ben je opzoek naar internet op een andere manier? Bijvoorbeeld door middel van VDSL, ADSL of 4G thuis? Dan kunnen wij jou ook verder helpen. In onze vergelijker zijn ook deze soorten internet te bekijken en te vergelijken. Geen enkel probleem.

Hoe bepaal ik welk pakket bij mij past?

Veel mensen zijn opzoek naar het goedkoopste kabel internet. Toch willen we je erop wijzen dat het niet slim is om de focus te leggen puur op het kabel internet. Het is verstandiger om eerst te kijken welke vorm van internet nou het beste is voor jouw situatie.

Dit is mogelijk op onze website. Hierna kun je de verschillende coax kabel internet pakketten gaan vergelijken met elkaar zodat jij altijd de beste internetprovider match voor jou vindt. 

Zoals gezegd is VodafoneZiggo ondertussen de enige die internet aanbiedt via de coax kabel. Een samengevat overzicht van de coax pakketten is daarom goed te overzien. Voor consumenten zijn er vier verschillende pakketten verkrijgbaar:

Ziggo StartZiggo Complete (meest gekozen)Ziggo MaxZiggo Giga
50 Mb/s download 250 Mb/s download500 Mb/s download1.000 Mb/s download
5 Mb/s upload25 Mb/s upload40 Mb/s upload50 Mb/s upload
Te combineren met televisie en bellenTe combineren met televisie en bellenTe combineren met televisie en bellenTe combineren met televisie en bellen
€46,50 per maand€56,95 per maand€64,50 per maand€76,50 per maand

Om te bepalen welk pakket welk pakket het beste bij je past is het belangrijk om na te gaan wat je nodig hebt. Woon je in een huishouden met meerdere mensen en gebruiken deze mensen allemaal gelijktijdig het internet? De ene is aan het streamen, de ander aan het gamen en een derde bezig met mailtjes versturen? Dan is het verstandig om voor een iets groter pakket te gaan.

Hoe meer mensen gebruik maken van hetzelfde internet via kabel, hoe meer het thuisnetwerk belast wordt. De meest gekozen optie is de optie met 250 Mb/s. Dit is voor de meeste mensen meer dan voldoende. Deze snelheden vallen zeker nog in de categorie “goedkoop internet

Ben je van plan om veel grote bestanden te downloaden? Dan kun je kijken naar de optie van 500 Mb/s of zelfs 1.000 Mb/s. De laatste wordt tot dusver eigenlijk alleen gebruikt door bedrijven en is nog niet overal beschikbaar. Wel is internet via kabel, met 1.000 Mb/s extreem snel.

Handige & leuke video’s

Beste deal bemachtigen? Druk snel op de button en profiteer direct van grote voordelen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken