DSL internet, wat houdt het precies in? | Lees het nu & profiteer direct!

jun 17, 2020 | 0 Reacties

Digital Subscriber Line internet of DSL internet is een techniek om internet toegang te krijgen over een koperdraadverbinding. Deze koperdraadverbinding wordt ook wel de telefoonlijn genoemd.

Er zijn verschillende soorten DSL internet, zo is er VDSL en ADSL. Daarnaast zijn er ook nog internet verbindingen die niet via de (telefoon)kabel lopen. Glasvezel of 4G internet voor thuis, bijvoorbeeld.

Glasvezel loopt via de glasvezel verbinding. Deze is razendsnel, maar helaas nog lang niet overal aangesloten. 4G internet is iets anders geregeld en niet voor de standaard consument bedoeld.

Deze vorm van internet is voornamelijk bedoeld voor locaties die moeilijk gebruik kunnen maken van een andere vorm van internet verbinding. Denk hierbij aan woonboten, afgelegen boerderijen of vakantiewoningen, waar DSL internet via de koperlijn een stuk lastiger is.

DSL internet

Wat is DSL internet?

“DSL internet wat is dat?”, een vraag die vaak gesteld wordt. Naast een hele boel verschillende internet providers zijn er ook een aantal verschillende soorten internet verbindingen. In de wereld van het internet ben je als leek snel de weg kwijt. Internet vergelijken is het dan ook vaak waard.

Volledig logisch, maar daarom is het goed om je even in te lezen voordat je opzoek gaat naar het beste internet pakket voor jouw situatie. DSL internet verloopt, zoals gezegd, over de telefoonlijn. Deze wordt aangesloten op een modem, welke vervolgens de internet verbinding initieert met jouw apparaat.

Jouw computer, telefoon of tablet kan via de modem verbinding maken door middel van een internet kabel of een draadloze verbinding (WiFi). Dit draadloze signaal wordt gecreëerd door een router, welke aangesloten is op de modem.

In de introductie hebben we kort de begrippen VDSL en ADSL genoemd. Deze twee soorten DSL internet verbindingen vormen samen met een derde, SDSL, drie verschillende varianten van internet DSL. Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van deze drie vormen op een rijtje gezet:

ADSLVDSLSDSL
Asymetrical Digital Subscripber LineVery high bitrate Digital Subscriber LineSymmetric Digital Subscriber Line
Upload snelheid lager dan download snelheidOpvolger van ADSL Upload snelheid gelijk aan de download snelheid
Telefoon en internet via één uitgangspuntUpload snelheid lager dan download snelheid, maar hoger dan bij ADSLIdeaal voor, (bijvoorbeeld bedrijven), die zowel veel data verzenden als ontvangen
Wordt steeds sneller, waardoor de verschillen tussen de andere soorten steeds kleiner wordenEen kortere kabelaansluiting dan bij ADSL, waardoor de snelheid hoger ligt Sinds 2014 wordt SDSL niet meer aangeleverd

Hoe vind ik het best passende DSL internet voor mijn situatie?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat jouw situatie nodig heeft. Woon je alleen en gebruik je één apparaat tegelijk? Of heb je drie thuiswonende kinderen die allemaal tegelijk gebruik maken van zowel hun computer als smartphone?

Dit maakt verschil in de soort internet die je nodig hebt en het pakket dat je wilt aanschaffen. Hoe meer apparaten tegelijk gebruiken maken van het internet, hoe meer dit jouw verbinding belast en vertraagd.

DSL internet heeft veel last van deze vertraging. Vooral ADSL wordt hiermee geassocieerd. Vanuit verschillende bronnen wordt bevestigd dat de ADSL internet snelheid van een huishouden kan dalen als er gelijktijdig gebruik gemaakt wordt van de telefoonlijn door bijvoorbeeld te bellen of digitaal televisie te kijken.

VDSL, de tweede vorm van DSL internet, heeft minder last van deze vertraging. Echter, zoals genoemd zijn er ook compleet andere soorten internet. Glasvezel of 4G internet zijn genoemd.

Op deze website kun je gemakkelijk checken wat er voor jou mogelijk is. Door jouw postcode en huisnummer in te vullen kunnen wij binnen enkele seconden achterhalen welke soort verbinding er mogelijk is. DSL internet, (in de vorm van ADSL of VDSL), glasvezel of 4G internet, wat het ook is, wij geven je gelijk de beste opties voor jouw situatie.

Meer advies nodig?

Naast het soort internet wat mogelijk is geven wij op onze website ook advies over het beste en goedkoopste internet pakket. Hier is ook een stukje eigen inzicht nodig. Hoe snel wil je dat jouw internet is? Heb je behoefte aan 50 Mb/s? 100 Mb/s? Of neem je geen genoegen met minder dan 500 Mb/s?

Afhankelijk van wat jij doet op het internet is dit een persoonlijke keuze. Download je extreem veel grote bestanden? Game je veel? En stream je gelijktijdig video’s? Dan is 500 Mb/s een stuk fijner werken dan 50 Mb/s. Klik hier voor de snelste internet provider.

Gebruik je internet enkel voor de cloud, webmail en What’s App Web? Dan is 50 Mb/s meer dan voldoende. Wat je ook nodig hebt, DSL internet of niet, wij helpen jou om de beste keuze te maken!

Handige & leuke video’s

Beste deal bemachtigen? Druk snel op de button en profiteer direct van grote voordelen

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken