Geld overmaken met creditcard in 2023? | Lees hier alle informatie om het eenvoudig zelf te doen!

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Een creditcard is prettig om in je bezit te hebben. Je kunt er niet alleen wereldwijd aankopen mee doen, maar het kan ook dienen als een borg wanneer je bijvoorbeeld een auto huurt op vakantie of een hotelkamer boekt.

Een creditcard biedt je daarnaast ook de nodige extra’s zoals een aankoopverzekering. Maar kun je ook geld overmaken met creditcard? Als je geld over wilt maken vanaf je creditcard naar je eigen rekening of die van een ander, kun je hier de methodes ontdekken waarmee dit mogelijk is.

Je kunt een creditcard op drie manieren gebruiken en deze drie transacties zijn dan ook eigenlijk algemeen bekend:

  1. Je kunt geld overmaken met creditcard naar bedrijven of webshops om hier een aankoop te doen, bijvoorbeeld een Amerikaanse webshop waar je alleen met creditcard kunt betalen;
  2. Je kunt geld overmaken met creditcard naar je eigen bankrekening wanneer je bijvoorbeeld deze week wat krapper zit;
  3. Je kunt geld overmaken met creditcard naar rekening van jezelf of een ander. Dit kan op verschillende manieren die hieronder worden uitgelegd.

Geld overmaken met creditcard naar rekening van jezelf

In de eerste plaats kun je geld overmaken met creditcard naar je eigen rekening. Dit is eigenlijk heel eenvoudig en kun je snel voor elkaar krijgen. Stel dat je aan het einde van de maand wat krapper bij kas zit, kun je geld overmaken met je creditcard naar jouw eigen betaalrekening.

Als het goed is, is er een datum waarop het openstaande bedrag van de creditcard van je eigen rekening wordt gehaald. Houd hier dus rekening mee met het overmaken van geld naar je eigen rekening.

Daarnaast kan deze transactie ook extra kosten met zich meebrengen en je moet rekening houden met een bepaald limiet. Ook kost het overmaken wat meer tijd, meestal twee tot drie werkdagen. Dit zijn allemaal aandachtspunten bij het met creditcard geld overmaken naar je eigen rekening. Creditcards vergelijken? Klik op de link en kom alles te weten!

Geld overmaken met creditcard naar andere rekening

Is geld overmaken met creditcard naar een andere rekening ook mogelijk? Omdat de creditcard vaak aan één persoon gebonden is (aan jouw rekeningnummer), is het moeilijker om geld over te maken naar de rekening van een ander. Toch is het wel mogelijk, maar op indirecte manieren:

  • Via de bank: wanneer je je geld vanaf de creditcard eerst overmaakt naar je eigen bankrekening, kun je het vanaf daar overmaken naar de andere rekening. Dit is dus een indirecte manier van overmaken;
  • Via PayPal: dit online betaalsysteem maakt het mogelijk om vanaf je creditcard geld over te maken naar een andere rekening dan die van jezelf. De persoon naar wie je het geld overmaakt moet hiervoor ook PayPal hebben. Een andere goede optie is Moneytransfer. Dit gebruik je wanneer de ontvanger van je geld geen bankrekening heeft.

In beide gevallen is het belangrijk om altijd rekening te houden met hogere kosten voor de transacties. Je betaalt vaak meer geld voor het overmaken van geld met de creditcard. Het is dus vooral aan te raden om dit alleen te doen als het noodzakelijk is.

Geld overmaken van je eigen bankrekening naar je creditcard

Wil je geld overmaken vanaf je eigen bankrekening naar je creditcard? Het is meestal ook mogelijk om geld over te maken vanaf je creditcard naar je bankrekening. Ook hierbij komen extra kosten kijken. De kosten die je hiervoor betaalt hangen af van een aantal zaken, bijvoorbeeld het saldo op de creditcard.

Toch komt het niet vaak voor dat deze optie gebruikt wordt. Dit is anders in het geval van een prepaid creditcard. Hier dien je geld op te zetten vanaf je betaalrekening zodat je het kunt gebruiken wanneer je wilt.

Het nut van geld overmaken met creditcard

Geld overmaken met creditcard naar andere rekening? Een creditcard is een handig betaalmiddel dat je over de hele wereld kunt gebruiken. Ook jij hebt baat bij het aanschaffen van een creditcard.

Het kan voorkomen dat je regelmatig aankopen doet bij internationale webshops. In veel gevallen is de creditcard het enige betaalmiddel. Met de aanschaf van een creditcard breid je jouw mogelijkheden op het internet dus enorm uit.

Daarnaast kun je ook bij zakelijke reizen veel hebben aan een creditcard. Je hebt een overzicht in je uitgaven en daarnaast kun je bepaalde zaken eenvoudig declareren. Verder is het ook prettig om te weten dat een creditcard ook extra’s met zich meebrengt, zoals de aankoopverzekering.

Geld overmaken met creditcard naar andere rekening en andere aandachtspunten

Weet je niet welke creditcard het beste bij jou past? Dan kun je de mogelijkheden gemakkelijk en snel online met elkaar vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je de creditcards allemaal naast elkaar kunt zetten en op belangrijke punten met elkaar kunt vergelijken.

Let onder andere op de kosten van de creditcard, maar ook op het bestedingslimiet. Geld overmaken met creditcard naar andere rekening is bij de meeste creditcards wel mogelijk. Wil je een creditcard aanschaffen zonder BKR toetsing? Ook dan heb je verschillende mogelijkheden, zoals een prepaid creditcard.

Inhoud