Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor de optie fiets kopen op afbetaling zonder BKR toetsing. We weten vrijwel allemaal hoe duur een fiets kan zijn, voortaan kunnen de prijzen al snel oplopen tot boven de €400,-. Geen klein bedrag al zeggen we het zelf. We willen meegeven dat een fiets kopen op afbetaling zonder BKR toetsing alleen geschikt is voor mensen met een negatieve BKR codering, dit is niet nodig met een positieve codering.

Niet alleen op afbetaling is mogelijk, tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende financieringsvormen zoals een fiets leasen zonder BKR. Niet alleen dat is mogelijk, ook kun je jouw spaargeld aanspreken of raadplegen bij familie en ouders. Echter heb je alles snel geregeld met als je kiest voor een fiets kopen op afbetaling zonder BKR. In de rest van dit artikel gaan we het hier verder over hebben.

Een fiets kopen op afbetaling zonder BKR toetsing, hoe werkt het nou precies?

Kies je voor een fiets op afbetaling zonder BKR, dan is het verstandig om hier eerst goed over na te denken. Zoals bij bijna alles is het zo dat er voor- en nadelen aan deze keus verbonden zitten. Het is namelijk altijd zo dat een fiets leasen zonder BKR toetsing duurder is dan dat je het hele aanschafbedrag in een keer betaald.

Verder is het zo dat er bij vrijwel iedere aanbieder een kredietwaardigheidscheck wordt uitgevoerd. Fietsen zijn immers duur en dus gaat het om hoge bedragen.

Wanneer je kiest om een fiets op afbetaling te kopen, dan wordt dit gezien als een lening en dus krijg je vaak te maken met het BKR. Heb je dus een negatieve BKR codering, dan kan het zomaar zijn dat een aanvraag vaak wordt afgekeurd.

Een fiets in termijnen betalen zonder BKR, waar kan dit?

Veel mensen hebben tegenwoordig gekozen voor de optie fiets in termijnen betalen zonder BKR, maar waar kan dit nou eigenlijk? Het is zo dat dit een aantal jaren mogelijk is en steeds meer aanbieders bieden deze mogelijkheid. Echter is het wel zo dat iedere aanbieder hier zijn eigen regels en voorwaarden voor heeft.

Zo heb je bijvoorbeeld aanbieders die ervoor kiezen om geen rente te rekenen wanneer de gehele betaling voldaan kan zijn in drie maanden, maar zo heb je ook aanbieders die geen BKR check uitvoeren als je kiest voor een fiets in termijnen betalen zonder BKR.

Ben er in ieder geval van bewust dat er bij de meeste aanbieders wel een kredietwaardigheidscheck wordt uitgevoerd. Het gaat immers over een lening en de aanbieders willen ook zeker van hun zaak kunnen zijn. Vaak wordt er een check uitgevoerd als het gaat over bedragen van boven de €500,-. Een fiets kopen op afbetaling zonder BKR zou dus mogelijk zijn als je kiest voor een model wat onder de €500,- valt.

Hoe zit het met de rente bij een fiets op afbetaling zonder BKR?

Heb je gekozen voor de optie fiets op afbetaling zonder BKR? Dan is de volgende stap om een aanvraag te versturen. Vervolgens wordt er een offerte verstuurd met daarin een aangeboden rentepercentage. Bij de percentages moet je denken aan 5% tot 20%. Bij de meeste aanbieders betaal je dit percentage over het resterende openstaande bedrag. Ook komt het wel eens voor dat er geen rente wordt gerekend bij een korte betalingstermijn.

Meer lezen over geld lenen zonder BKR toetsing? Klik dan hier. 

Een fiets kopen op afbetaling zonder BKR is hierdoor ook een stuk eenvoudiger geworden. Steeds meer aanbieders bieden dit soort deals namelijk aan. Het maakt het mogelijk om een fiets af te betalen binnen 3 maanden zonder dat je hier rente over hoeft te betalen. Ideaal als je echt een nieuwe fiets nodig hebt, maar niet het gehele bedrag in één keer kunt betalen.

Hoe zit het met de looptijd bij een fiets kopen op afbetaling zonder BKR toetsing

We hebben het zojuist gehad over de rente, maar een ander ding wat zeker niet vergeten mag worden is de looptijd van de afbetaling. Ga je een fiets kopen op afbetaling zonder BKR dan is dit nog belangrijker, dit scheelt veel geld. Hoe langer de looptijd namelijk, hoe meer kosten je uiteindelijk kwijt bent aan rente.

Wil je dus kosten besparen en weinig rente kwijt zijn? Dan is het erg verstandig om te kiezen voor een zo kort mogelijke betalingstermijn. Dit betekent uiteindelijk dat je maandelijks meer geld kwijt bent, maar dat de totale kosten elke maand snel kleiner wordt.

Ben er wel van bewust dat je kiest voor een kortere looptijd als dit financieel ook mogelijk is en binnen het budget past. Zo voorkom je financiële problemen en blijf je uit de problemen in de toekomst. De rekeningen moeten immers allemaal betaald worden.

Zitten er voor- en nadelen verbonden aan een fiets op afbetaling zonder BKR

Veel mensen vragen zich af of een fiets kopen op afbetaling zonder BKR toetsing verbonden is met veel voordelen, maar ook nadelen. Het is natuurlijk wel zo fijn om alle voor- en nadelen te weten voordat je deze belangrijke keus maakt.

Om het wat duidelijker te maken hebben we hieronder de voor- en nadelen uiteengezet. Lees deze goed door voordat je een keus maakt.

Vergelijken

De voordelen

De nadelen

Een fiets leasen zonder BKR is een ander alternatief

We hebben het hier lang gehad over een fiets kopen op afbetaling zonder BKR, maar er is een ander alternatief. Een fiets leasen zonder BKR is vaak namelijk ook gewoon mogelijk.

Steeds meer aanbieders kiezen ervoor om deze vorm van financiering beschikbaar te maken voor hun klanten. Veel meer mensen kiezen voor leasen doordat er dan vaak geen BKR check wordt uitgevoerd, zoals dat wel gebeurt bij een fiets kopen op afbetaling.

Leasen wordt niet gezien als een lening, maar als een dienstenpakket wat je afneemt bij een aanbieder. Vaak krijg je bijvoorbeeld ook onderhoud vergoed en kun je bij schade altijd melden bij een reparateur.

Deze kosten worden door de aanbieder zelf vergoed, dit wordt allemaal verrekend in de maandelijkse kosten die betaalt wordt. Verder heb je met leasen ook de optie om te kiezen uit de wat duurdere modellen.

Doordat steeds meer aanbieders dit doen wordt een fiets leasen zonder BKR toetsing mogelijk voor steeds meer mensen. Handig is ook het feit dat een aanvraag met een negatieve BKR codering vaak niet wordt afgewezen, er wordt vaak geen BKR check uitgevoerd.

Wat is er nog meer belangrijk bij een fiets leasen zonder BKR toetsing?

We hebben het al even gehad over de voor- en nadelen bij een fiets leasen zonder BKR, maar er zijn nog wat meer dingen waar kennis van genomen moet worden. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je in de lease periode nooit de officiële eigenaar bent van de fiets.

Eigenlijk ben je dus iedere maand aan het betalen om de fiets te mogen gebruiken. Welk bedrag je hiervoor moet betalen wordt vastgesteld aan de hand van een aantal factoren:

Denk altijd goed na of je de keus gaat maken. Doe altijd goed onderzoek en win advies in.