Doorlopend krediet, afsluiten of toch maar niet?

aug 6, 2018 | Financieel, Leningen | 0 Reacties

Het doorlopend krediet, het heeft de afgelopen jaren sterk in populariteit gewonnen in vergelijking met de persoonlijke lening, steeds meer mensen kiezen ervoor. Het heeft zo zijn elke voordelen maar waar komt dit enthousiasme toch ineens vandaan? Lees snel verder!

Een doorlopend krediet is toch vaak minder interessant dan een persoonlijke lening? Lees snel verder om achter de pure voordelen van een doorlopend krediet te komen! Het is altijd verstandig om je allereerst in te lezen over geld lenen.

Flexibele voorwaarden bij je krediet

Het grootste kenmerk van het doorlopende krediet is het feit dat de kredietvoorwaarden enorm flexibel zijn, totaal de andere kant van de voorwaarden van een persoonlijke lening. Iets wat bij de persoonlijke lening niet mogelijk is en wel bij het doorlopende krediet is het opnieuw terugvragen van krediet dat je al een keer hebt afgelost. Hiernaast kun jij, wanneer je dit natuurlijk wil, ook meer aflossen. Normaal hebben dit soort handelingen in financiële markt een boete, met een doorlopend krediet is dit niet zo.

Ben jij iemand die frequenter op korte termijn krediet nodig heeft, dan is een doorlopend krediet misschien perfect voor jou. Wanneer je dus veel aanpassingen wilt kunnen doen aan je voorwaarden en hier geen boetes voor wilt ontvangen is de beste keuze een doorlopend krediet. Middels een onafhankelijke vergelijking kun je zien met welke optie je het beste uit bent.

Wat kost een doorlopend krediet gemiddeld?

Wanneer we kijken naar de nadelen van een doorlopend krediet lopen we meteen tegen het punt kosten aan. De lening met flexibele voorwaarden heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen maar ook zo zijn nadelen, namelijk:

  • De standaardkosten voor het aanvragen van zulk soort krediet is vele malen hoger in vergelijking met het hebben van een persoonlijk krediet. Hierboven op komt ook nog is dat deze kosten afhangen en berekend worden aan de hand van het te lenen en openstaande krediet.
  • De werkwijze van een doorlopend krediet zorgt er bij veel consumenten voor dat ze het maximale krediet willen lenen. Leen je maximaal dan betaal je de volledige kosten over de gehele looptijd, let hier goed op
  • De rente bij deze vorm is niet vastgesteld en fluctueert sterk. Dit houdt in dat je niet te maken hebt met een vaststaand rentepercentage, deze kan gedurende de looptijd lager of hoger worden. Dit kan voor de consument zowel positief als negatief uitdraaien. Aan deze rentestijgingen zitten natuurlijk wel wat limieten verbonden, hierdoor blijft de rente altijd betaalbaar.
  • Houdt met een lening altijd rekening met de BKR toetsing.

Doorlopend krediet wordt ook wel ‘doodlopend krediet’ genoemd

Dat de voorwaarden van een doorlopend krediet zo flexibel zijn neemt niet perse alleen maar voordelen met zich mee. Door deze voorwaarden zijn veel kredietnemers sneller geneigd om maximaal bij te lenen, dit wordt ze immers erg makkelijk gemaakt. Om deze reden wordt het ook wel een doodlopend krediet genoemd.

Als je niet zo goed met deze voorwaarden om kunt gaan is het verstandiger om te kiezen voor een persoonlijk krediet met een vast looptermijn en een vast rentepercentage. Een doorlopend krediet kun je namelijk zo lang mogelijk doorzetten als je zelf wilt.

Handige & leuke video’s

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over leningen, looptijden, rente en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over afsluiten van een lening!

Kun je geld lenen zonder rente?

Over het algemeen is het een lastige klus om geld te lenen bij een instantie zonder dat je daar iets voor teruggeeft, ook wel rente genoemd. Er zijn toch een aantal manier hoe je snel geld kunt lenen zonder dat je daar rente voor betaald. Verkijk je niet te snel op...

Het oversluiten van je lening

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen, geld lenen kosten geld. Voortaan zijn mobiele providers verplicht om dit bij haar abonnementen te vermelden. Maar wat is de nu de manier om zo min mogelijk geld kwijt te zijn aan een lening? Dit hangt af van een aantal factoren,...

De mogelijkheden en risico’s van geld lenen

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft gekozen voor een of meerdere leningen en heeft automatisch schuld. Bij dit percentage zijn de hypotheken van vastgoed niet meegerekend.Veel mensen in Nederland hebben leningen Voor ons Nederlanders lijkt geld lenen...

Begin nu met het vergelijken van alle  aanbieders van leningen

Beoordeel deze pagina

Laatst geüpdatet op