Doorlopend krediet vergelijken zonder gedoe

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Doorlopend krediet vergelijken en direct alles over deze leenvorm te weten komen? Op deze pagina is het allemaal mogelijk. Vergelijk direct alle verstrekkers voor het laagste rentepercentage of lees handige informatie om direct mee te profiteren!

Gratis & onafhankelijk doorlopend krediet vergelijken

Doorlopend krediet vergelijken? Dat vinden wij een erg slim plan, dit zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk het beste doorlopend krediet voor jouw situatie kunt vinden. Of ben je toevallig gewoon op zoek naar informatie waar je iets aan hebt over deze specifieke leenvorm? Dan ben je hier aan het goede adres. Op deze pagina hebben we namelijk al onze aandacht besteed aan de belangrijke punten die te maken hebben met deze leenvorm.

Vervolgens kun je na het inlezen direct doorlopend krediet vergelijken om te zien bij welke verstrekker je de beste rente en voorwaarden kunt krijgen. Vergelijk doorlopend krediet direct door op de groene knop hierboven te klikken. Wil je eerst alles te weten komen over deze leenvorm? Geen probleem. Klik op de knop meer informatie en je ziet meteen alles wat je te weten moet komen.

Wat is de doorlopend krediet betekenis nou eigenlijk?

Doorlopend krediet, je hebt er vast al wel eens van gehoord op televisie of in een reclame. Maar doorlopend krediet wat is dat nou precies? De doorlopend krediet betekenis is al redelijk duidelijk door de benaming, maar ben niet bang. Hieronder hebben we namelijk alle informatie uiteengezet die je moet weten.

Doorlopend krediet aanvragen is een vaak gekozen keus door consumenten die snel wat extra geld nodig hebben. Het extra geld is bijvoorbeeld vaak nodig voor een grote verbouwing in huis waarvan de kosten nog niet helemaal duidelijk en overzichtelijk zijn. Ideaal is in deze situatie dat je op dat moment dit type lening kunt aanvragen bij een van de verstrekkers.

Wat is doorlopend krediet?

We hadden het hierboven al even kort over: wat is een doorlopend krediet, maar we gaan hieronder er toch nog even dieper op in. Laten we voor de duidelijkheid nog maar eens even de echte betekenis benoemen: een lening waarbij geheel of gedeeltelijk geleend geld kan worden opgenomen gedurende de looptijd.

Uiteindelijk komt er een totaal openstaand leenbedrag uit, hierover betaal je uiteindelijke rente. Hoe hoog deze rente is, is afhankelijk van het rentepercentage van de verstrekker. Het rentepercentage, voorwaarden en looptijd zullen dan ook altijd worden opgenomen in de leenovereenkomst als je kiest voor doorlopend krediet afsluiten. Ben er wel van bewust dat er tijdens de looptijd veranderingen in de leenovereenkomst kunnen plaatsvinden. Bij deze leenvorm praten we dan ook altijd over variabele rente en looptijd.

Het grote voordeel hiervan is de flexibiliteit omdat je het afgeloste bedrag vervolgens nogmaals kunt opnemen. In de leenovereenkomst wordt vermeld wat het maximale bedrag is wat je kunt lenen bij de verstrekker. Daartegenover betaal je relatief meer rente voor doorlopend krediet in vergelijking met bijvoorbeeld een persoonlijke lening of het afsluiten van een hypotheek. Voor een hypotheek is dit logisch, zo dient het huis als onderpand waardoor er een minder groot risico is voor de kredietverstrekker.

Bij de meeste kredietverstrekkers is het mogelijk om doorlopend krediet maandelijks af te lossen. Echter is het ook vaak zo dat je tijdens de looptijd zonder boete kunt aflossen, dit is bij andere leenvormen vaak niet het geval. Een groot voordeel, want je kunt namelijk doorlopend krediet rente drastisch verlagen als je eerder begint met aflossen. Een grote besparing is mogelijk dus. Ook is vaak een zakelijke lening in de vorm van doorlopend krediet mogelijk bij de meeste verstrekkers. 

Hoe werkt een doorlopend krediet in de praktijk?

Het is natuurlijk wel van belang dat je precies weet hoe doorlopend krediet nou eigenlijk werkt. Zo krijg je bijvoorbeeld tijdens het doorlopend krediet aanvragen altijd te maken met een aantal zaken. Hierbij moet je allereerst denken aan de zogenaamde kredietlimiet.

Het is een van te voren bepaald bedrag door de verstrekker, wat aangeeft hoeveel je maximaal kunt lenen. Ben er van bewust dat het niet verplicht is om altijd het gehele maximale bedrag in een keer te lenen, dit kun je ook nog doen tijdens de looptijd. Vanzelfsprekend is dit wel mogelijk, maar onthoud: geld lenen kost geld.

We hebben hierboven al een keer benoemd dat deze leenvorm vaak als erg flexibel wordt ervaren. Natuurlijk zoals altijd zitten er aan bepaalde kenmerken voordelen en nadelen, en zo dus ook bij dit type leenvorm. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de looptijd geld aflossen om dit vervolgens in de toekomst weer opnieuw op te nemen.

Nogmaals is dit een leenvorm die uitermate geschikt is en dan ook vaak wordt gekozen door consumenten die grote uitgaven gaan doen, maar nog niet precies weten wat het totale kostenplaatje gaat worden. We willen je wel meegeven dat je altijd verantwoord moet lenen, ga dus niet geld lenen voor iets wat eigenlijk niet echt nodig is. Hierdoor voorkom je altijd financiële problemen.

Kosten doorlopend krediet, hoe zit het daar mee?

Als we de kosten doorlopend krediet onder de loep nemen, dan zien we eigenlijk direct dat een groot deel van de kosten bestaat uit de rente, die over het totaal geleende bedrag betaald moet worden. Om deze reden is het van groot belang om goed te kijken naar de actuele rente tarieven.

Ben er wel van bewust dat je met deze leenvorm te maken hebt met variabele rente, deze kan dus tijdens de looptijd aangepast worden door de kredietverstrekker. Om de vraag wat kost een doorlopend krediet op zijn best te beantwoorden hebben we een handige tabel gemaakt van de kosten van een verstrekker uit de vergelijker.

Zoals je ziet hebben we de kosten in een tabel verwerkt en we hebben ervoor gekozen om als voorbeeld verstrekker ING te gebruiken. Let wel op, ING is een erg grote bank. In de meeste gevallen is het zo dat grotere banken een hoger rentepercentage vragen. Ga je doorlopend krediet vergelijken dan zul je direct zien dat de grote bekende banken vaak als duurste uit de bus komen.

Extra informatie over de kosten doorlopend krediet tabel

Zoals je kunt zien staan er in de tabel in de bovenste regel een aantal termen. Maar wat betekenen deze termen precies? Om de tabel te snappen is het handig om hier meer over te lezen. Om deze reden hebben we hieronder de termen eens onder elkaar gezet met wat duidelijke uitleg.

Het totale leenbedrag

Met deze term wordt bedoeld het vooraf bepaalde maximale leenbedrag bedoeld. Ook wordt dit vaak door verstrekkers de kredietlimiet genoemd. We hebben verschillende maximale leenbedragen in de tabel toegevoegd, zo zie je het kostenplaatje voor de wat grotere en kleinere bedragen.

Het totale bedrag dat moet worden betaald

Met het totaal te betalen bedrag wordt bedoeld de totale kosten die je kwijt bent aan het aflossen en de rente die je over het geleende bedrag moet betalen. Let wel op dat er in deze tabel is gewerkt met het feit dat het totaal maximale leenbedrag in een keer is opgenomen zonder opnemingen of aflossingen. De kosten kunnen namelijk in jouw situatie verschillen, doorlopend krediet berekenen is dan ook altijd slim om te doen.

Percentage van de jaarlijkse kosten

Het jaarlijks kostenpercentage, zoals aangegeven in de tabel is een indicator of er nog bijkomende kosten bij komen kijken. Soms heb je niet alleen te maken met debetrente, maar ook nog met andere kosten. Is het jaarlijks rentepercentage hoger dan de debetrente? Dan betaal je extra bijkomende kosten. Zoals je kunt zien is hiervan geen sprake bij verstrekker ING.

De theoretische looptijd

Je weet nu vast wel dat doorlopend krediet werkt met variabele rentes en looptijden. Dit betekent dat je vooraf geen informatie krijgt over de vaste looptijd van de lening, om deze reden wordt dit vaak dan ook de theoretische looptijd genoemd. Daartegenover heb je natuurlijk wel een vast maandelijks termijnbedrag wat betaald moet worden.

Maar wat geeft deze theoretische looptijd precies aan dan? Hiermee kun je zien hoelang de looptijd wordt wanneer je het maximale bedrag leent en vervolgens geen opnames of aflossingen doet tijdens de looptijd. Ben er van bewust dat de theoretische looptijd dus kan afwijken wanneer er dus wel opnames of afnames worden gedaan.

Het termijnbedrag

Met het begrip termijnbedrag wordt bedoeld het rentebedrag en aflossingsbedrag wat je maandelijks moet betalen. Vaak wordt hiervoor een percentage van 2% gebruikt door de kredietverstrekker, dit percentage wordt berekend over het totale geleende bedrag.

De variabele debetrentevoet

De rente die je moet betalen over het geleende geld wordt vaak door kredietverstrekkers aangeduid als de debetrentevoet, in dit geval bij deze leenvorm spreken we over een variabele debetrentevoet. Hiermee wordt aangegeven wat de rente doorlopend krediet zal zijn op het moment van afsluiten. Deze debetrentevoet kan tijdens de looptijd dalen of stijgen.

Rente doorlopend krediet is belangrijk

Wanneer je aan het rond zoeken bent naar de beste lening voor jouw situatie en je komt deze leenvorm tegen, dan is het belangrijk dat je let op de rente doorlopend krediet. We hebben je namelijk al verteld dat de rente bij deze leenvorm altijd variabel is, en dus kan stijgen of dalen gedurende de looptijd.

Als de rentetarieven doorlopend krediet tijdens de looptijd aan het dalen zijn dan zul je merken dat je meer geld kunt aflossen. Stijgt de doorlopend krediet rente, dan zul je merken dat je minder aflost waardoor tegelijkertijd de looptijd ook een stuk langer wordt. Qua looptijd is er niet echt een connectie met de rente, deze is namelijk ook variabel. Hierdoor is het van belang om de rentetarieven doorlopend krediet goed in de gaten te houden.

Hoe is de doorlopend krediet rente opgebouwd?

Om het je duidelijker te maken hebben we hieronder informatie over hoe de rente precies wordt opgebouwd. Er zijn namelijk een aantal factoren die bepalen wat het rentepercentage doorlopend krediet zal zijn.

Om een voorbeeld te geven heb je bijvoorbeeld de funding kosten van de kredietverstrekker, dit zijn kosten die zijn gemaakt door de verstrekker om het vermogen dat wordt uitgeleend te bemachtigen. Vervolgens wordt dit vermogen weer in de vorm van een lening aan de consument uitgegeven.

Verder heb je ook nog de risicokosten die mee worden genomen door de verstrekker. Deze loopt namelijk risico, wat ook wel het kredietrisico wordt genoemd. Het is voor de aanbieder belangrijk om het kredietrisico goed afgedekt te hebben, de kosten die hiervoor gemaakt worden zijn risicokosten.

Niet gek, want er bestaat altijd de kans en dus het risico dat afnemers van leningen niet meer kunnen betalen. Om deze reden wordt er bij een aanvraag ook altijd een uitgebreid risicoprofiel opgezet om dit te kunnen bepalen.

Tot slot wordt vaak de factor winstopslag ook meegerekend bij het vaststellen van het rentepercentage. Dit zijn vaak de kosten die moeten worden betaald aan een ‘’moedermaatschappij’’ door de verstrekker. Vaak wordt de rente tijdens de looptijd aangepast door verandering in de fundingkosten of verhoging en verlaging van de risicokosten.

Wat is de laagste rente doorlopend krediet?

Als je aan het rondkijken bent naar geschikte leenvormen dan ben je vaak wel een aantal uurtjes bezig, dit moet namelijk zorgvuldig gebeuren en een aanvraag doe je niet zomaar eventjes zonder onderzoek te doen. Je hebt tijdens het lenen namelijk altijd bepaalde risico’s waar je mee te maken kan krijgen.

Als je gaat lenen dan heb je een financiële verplichting naar je verstrekker van de lening toe, kun je deze niet meer nakomen dan zorgt dit vaak voor grote problemen. Om deze reden is het maar als te belangrijk om de voorwaarden en het actuele rentepercentage doorlopend krediet goed in de gaten te houden.

Om het wat gemakkelijker te maken hebben we een voorbeeld gemaakt en deze verwerkt in een overzichtelijke tabel. Je ziet staan de minimale en de maximale doorlopend krediet rente met daarbij de looptijd en het bedrag dat geleend wordt. Zoals je ziet zijn de leenbedrag tussen de € 2.500,- en € 50.000,- en zijn er looptijd van 12 tot 120 maanden gebruikt. Bekijk de tabel om de doorlopend krediet laagste rente in een oogopslag te kunnen zien.

Wat is het goedkoopste doorlopend krediet op dit moment?

Het kan zo zijn dat je op het moment aan het rond zoeken bent naar het goedkoopste doorlopend krediet met daarbij de beste voorwaarden voor jouw situatie. Een echt kenmerk van een goedkoop doorlopend krediet is dan toch ook echt wel het lage rentepercentage dat wordt gehanteerd. Dit bepaald vaak toch voor een groot deel de hoogte van de kosten. Daarnaast kun je er ook altijd voor kiezen om snel af te lossen, wat weer zorgt voor minder kosten.

Ben er wel van bewust dat het afhankelijk is van jouw persoonlijke situatie wat het goedkoopste doorlopend krediet is. De rente wordt namelijk door de verstrekker bepaald aan de hand van jouw situatie en deze kan vergeleken met je buurman bijvoorbeeld flink verschillen.

Heb je een laag risicoprofiel? Dan zul je merken dat je minder rente moet betalen en dus gemakkelijker een goedkoop doorlopend krediet kunt vinden. Tegenovergesteld betaal je vaak meer rente als je een hoog risicoprofiel hebt.

Aanbieders van goedkoop doorlopend krediet

We krijgen nog steeds vaak de vraag welke aanbieder dan daadwerkelijk ook de goedkoopste doorlopende kredieten aanbiedt. Om het je duidelijker te maken hebben we een tabel opgesteld met daarin alle goedkope doorlopend krediet verstrekkers. Met deze informatie kun je bijvoorbeeld 3 offertes aanvragen, om vervolgens onderling te vergelijken waar je de beste voorwaarden in combinatie met een laag rentepercentage kunt krijgen.

De gegevens die zijn weergegeven in de tabel zijn ontstaan met berekening van de volgende waarden: een maximaal leenbedrag van € 15.000,-, een looptijd van 36 maanden. Ben er nogmaals van bewust dat door jouw persoonlijke situatie de rentepercentages kunnen verschillen.

Doorlopend krediet oversluiten, wat moet je er allemaal over weten?

Tegenwoordig is het vaak voordelig om doorlopend krediet oversluiten te overwegen als je op het moment al een lening hebt lopen. We raden dan ook altijd aan om met een bestaande lening ook altijd een blik te werpen op de vergelijker. Vaak is het namelijk zo dat je bij een andere verstrekker een stuk goedkoper uit bent als bij jouw huidige kredietverstrekker.

Betere aanbieder gevonden? Dan kun je kiezen voor oversluiten om jaarlijks veel geld te besparen. Wil je graag meer lezen over doorlopend krediet oversluiten? Dan raden we je aan om op de link te klikken om naar de pagina te gaan waar dit tot in de puntjes wordt uitgelegd.

Kiezen voor doorlopend krediet of persoonlijke lening?

We hebben twee bekende leenvormen in Nederland, het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Veel mensen weten vaak niet precies welke leenvorm ze moeten kiezen en wat precies het verschil is tussen deze twee populaire leenvormen.

Welke leenvorm je moet kiezen is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het doel waarvoor je gaat lenen en het patroon van uitgave is erg belangrijk. Zo zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Om je optimaal informatie te geven of je moet kiezen voor doorlopend krediet of persoonlijke lening hebben we een speciale pagina gemaakt met alle informatie over dit specifieke stukje. Klik op de link om er direct meer over te lezen.

Hoe werkt doorlopend krediet aanvragen precies?

Heb je jezelf goed ingelezen en gebruik gemaakt van de vergelijker? Dan is doorlopend krediet aanvragen de logische volgende stap. Doorlopend krediet afsluiten en aanvragen is dan ook mogelijk via vergelijk-gratis.nl. Na het vergelijken kun je op de button klikken om een offerte aan te vragen bij de kredietverstrekker die je gekozen hebt.

Als je de stappen van doorlopend krediet aanvragen aan het doorlopen bent dan kom je vanzelf terecht bij het aanvraagformulier. Het is de bedoeling dat je op dit aanvraagformulier persoonlijke gegevens achter laat. Vervolgens gaat de verstrekker met deze informatie aan de slag en een risicoprofiel opzetten.

Ook wordt er vaak een BKR-toetsing toegepast om te kijken of de lener kredietwaardig is. Als dit gedaan is krijg je binnen een aantal dagen een offerte binnen. Snel doorlopend krediet aanvragen is dan ook vaak zo geregeld.

Het kan snel geregeld zijn

Doorlopend krediet afsluiten en aanvragen is tegenwoordig vrij eenvoudig en altijd vrijblijvend. Een offerte bind je dus niet aan koop. Het is dan ook erg verstandig om meerdere offertes op te vragen bij bijvoorbeeld de top 3 in de vergelijker. Vervolgens kun je deze offertes langs elkaar leggen om te bekijken waar je de beste rentepercentages in combinatie met goede voorwaarden kunt krijgen. Offertes worden vaak via de post of online verstuurd.

Ga je doorlopend krediet afsluiten dan is het tegenwoordig zo dat je altijd een handtekening moet zetten op de brief om deze vervolgens terug te sturen naar de kredietverstrekker. Als dit niet via de post mogelijk is dan kun je online een handtekening zetten, ook moet je vaak een kopie van je paspoort of identiteit meesturen om te bevestigen dat jij het bent.

Hypotheek met doorlopend krediet

In sommige situaties is het mogelijk om de hypotheek te combineren met doorlopend krediet. Omdat dit best wel complex is en een goede uitleg vereist hebben we hiervoor een aparte pagina gemaakt met alle informatie erop over een hypotheek met doorlopend krediet. Klik op de link om direct naar de pagina te gaan om alles te lezen over doorlopend krediet in hypotheek meenemen.

Rente doorlopend krediet aftrekbaar bij de Belastingdienst?

Vaak krijgen we nog steeds vragen of de rente doorlopend krediet aftrekbaar is bij de Belastingdienst als je bijvoorbeeld de inkomstenbelasting gaat regelen. Wat een feit is, is dat dit zeker mogelijk is bij een persoonlijke lening als het opgegeven leendoel aan bepaalde eisen voldoet. Met doorlopend krediet is het wat ingewikkelder, we leggen het je hieronder even netjes uit.

Door de invoering van de Wet Herziening Fiscale Behandeling Eigen Woning op 1 januari 2013 is er flink wat veranderd in de afgelopen jaren. Zo is er doorlopend krediet aftrekbaar als deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Het is namelijk zo dat je alleen gebruik kunt maken van de renteaftrek als je het krediet voor 1 januari 2013 hebt afgesloten. Is dit in jouw situatie het geval? Dan zul je alsnog moeten voldoen aan minimaal 1 voorwaarde die we hieronder uit een hebben gezet:

  • Als er een opname heeft plaatsgevonden voor het financieren van de eigen woning, dit moet gebeurd zijn voor 1 januari 2013.
  • Als er een opname heeft plaatsgevonden voor het financieren van verbeteringen aan de eigen woning, dit moet gebeurd zijn voor 1 januari 2013.
  • Als er een opname heeft plaatsgevonden voor het financieren van een verbouwing aan de eigen woning, dit moet gebeurd zijn voor 1 januari 2013.

Helaas is de rente doorlopend krediet aftrekbaar niet mogelijk wanneer je deze uitgaven hebt gedaan na 1 januari 2013. Heb je dus deze leenvorm gekozen na 1 januari 2013, dan zul je hier geen fiscaal voordeel uit halen. Wil je dit wel dan zou je eens kunnen kijken naar een persoonlijke lening waar fiscaal voordeel wel te behalen is.

Doorlopend krediet zonder BKR-toetsing afsluiten mogelijk in Nederland?

Het kan zomaar zijn dat je graag een doorlopend krediet wilt afsluiten of aanvragen en dat je tegelijkertijd in het bezit bent van een negatieve BKR codering. Het is nou eenmaal een stukje lastiger om een lening te realiseren als je een negatieve BKR codering hebt. Vrijwel alle verstrekkers hanteren dan ook een goede BKR-toetsing om erachter te komen of het verschaffen van de lening verantwoord is. Vaak kom je dan ook niet onder deze BKR-toetsing uit en moet je op zoek naar andere leenvormen.

De reden hiervoor is risicobeperking. Kredietverstrekkers en andere financiële instellingen hechten erg veel waarde aan zekerheid en een laag risico. Een grote factor die deze twee waardes bepaald is natuurlijk het totale krediet wat je te besteden hebt.

Soms is doorlopend krediet met negatieve BKR-codering mogelijk

Het is mogelijk om een doorlopend krediet met negatieve BKR-codering te regelen, maar vaak tegen een erg hoog rentepercentage en een stuk strengere voorwaarden. Vaak kunnen leners dit niet opbrengen en komen ze hierdoor in de problemen, waak hier dus zelf altijd voor.

Wil je graag meer informatie over geld lenen zonder BKR? Bekijk dan eens de pagina. Hierop staat alle info die je moet weten over deze specifieke leenvorm, ook kun je hier bekijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke situatie.

Doorlopend krediet vergelijken is van groot belang

Ga je doorlopend krediet aanvragen of overweeg je nu zelfs al om deze leenvorm af te sluiten? Dan raden we je doorlopend krediet vergelijken altijd nog even aan voordat je doorlopend krediet aanvragen gaat doorzetten. Vergelijk doorlopend krediet om direct achter het gehele aanbod te komen, ook krijg je een duidelijk overzicht van de voorwaarden en actuele rentepercentages. Op deze manier kun jij een weloverwogen keus maken en gaan voor de beste deal.

Wat ook erg helpt is doorlopend krediet berekenen voordat je gaat afsluiten. Ga je dit doen dan ontvang je altijd een duidelijk overzicht met daarin de voorwaarden en de actuele rentestanden tijdens de aanvraag. Vervolgens kun je deze info nog vergelijken om tot de beste deal te komen, de goedkoopste komt standaard bovenaan in de vergelijker te staan.

Waar op letten bij doorlopend krediet berekenen?

Je kunt gemakkelijk op vergelijk-gratis.nl alle actuele rentepercentages terug vinden en verschillende leenvormen bekijken en met elkaar vergelijken. Maar waar moet je nou precies allemaal op letten als je bezig bent met doorlopend krediet berekenen? Ben niet bang, we hebben hieronder alle factoren waar je op moet letten netjes beschreven. Zo kan er niks fout gaan en weet je zeker dat je de beste keus maakt.

Weet dat je met deze leenvorm te maken hebt met een variabel rentepercentage, een theoretische looptijd, maximaal leenbedrag en dat je altijd de mogelijkheid hebt om tussentijds op te nemen of af te lossen zonder hiervoor een boete te ontvangen.

Zoals we al vaker hebben vermeld op deze pagina is de hoogte van het rentepercentage afhankelijk van een aantal factoren, voornamelijk persoonlijke factoren waar naar gekeken wordt door de verschillende kredietverstrekkers. Hiermee wordt een risicoprofiel geschetst en vaak wordt er ook een BKR-toetsing uitgevoerd om te bekijken of het uitgeven van de lening verantwoord is voor beide partijen. Hieronder een rijtje van de meest voorkomende factoren waar naar gekeken wordt:

  • De leeftijd van de lener
  • Het inkomen van de lener (kredietwaardigheid)
  • De vaste lasten van de lener
  • Kredieten die openstaan zoals telefoonabonnementen of andere leningen
  • Werkzaam of werkloos

Vergelijk doorlopend krediet om er meteen achter te komen hoeveel geld je kunt besparen, ook dit is mogelijk als je op het moment al in het bezit bent van een lening. Misschien ben je namelijk bij een andere verstrekker beter uit met betere voorwaarden en een gunstiger rentepercentage. Doorlopend krediet vergelijken is dus vaak lucratief en kan voor flinke besparingen zorgen.

Inhoud