Persoonlijke lening 
vergelijken zonder gedoe

Persoonlijke lening vergelijken en jezelf inlezen met alle informatie die je nodig hebt? Op deze pagina is het allemaal mogelijk. Vergelijk direct alle aanbieders voor het laagste rentepercentage of lees handige informatie om direct mee te profiteren!

Persoonlijke lening vergelijken in 2020

Persoonlijke lening vergelijken, het is een zekerheidje wanneer je op zoek bent naar een geschikte kredietverstrekker. Je moet het dan ook absoluut niet vergeten. Ook om verantwoord lenen te handhaven is het verstandig om jezelf van een overzicht van het totale aanbod te verschaffen. Logischerwijs is het niet slim om bij de eerste de beste kredietverstrekker een lening af te sluiten. Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om de markt voor jezelf helder te krijgen, met name wanneer je het voor de eerste keer doet.

Bij ons kun je de persoonlijke lening rente vergelijken aan de hand van je eigen behoeften en eisen. Dit is ook nodig want niet iedereen wenst natuurlijk dezelfde looptijd. De persoonlijke lening vergelijken is een deel van verantwoord lenen. Daarnaast wil je natuurlijk profiteren van een zo laag mogelijke rente.

laagste rente persoonlijke lening
Alles op 1 centrale website bij elkaar
bereken persoonlijke lening
Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken
persoonlijke lening laagste rente
Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

Waardering

★★★★★ 

9.0 / 10

Maximale lening

Tot € 75.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,6%

€ 550,- gemiddelde besparing per klant

Snel en simpel: in 4 stappen naar jouw lening!

Expert in leningen en doorlopend krediet

Waardering

★★★★★ 

8.9 / 10

Maximale lening

Tot € 150.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 4.8 uit 5 door eigen klanten

Volledig verantwoord lenen

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 5,8%

Persoonlijke lening & doorlopend krediet

Beoordeeld met een 8 door haar klanten

Binnen 2 werkdagen na goedkeuring op de rekening

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Maximale lening

Meer dan € 100.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • Minimaal € 5.000,-
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen enkele uren antwoord op uw vraag

Heldere en duidelijke communicatie

Laagste rente in de markt

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Maximale lening

Tot € 50.000,-

Eisen

 • Minimaal 18 jaar
 • BKR toetsing

Rente

Vanaf 3,9%

Binnen 1 werkdag antwoord op aanvraag

Persoonlijke leningen & doorlopende kredieten

Zakelijke en particuliere leningen

Let op: geld lenen, kost geld. Lening aanvraag vanaf een minimale leeftijd van 18 jaar.

Hoe werkt persoonlijke lening berekenen?

Je eigen persoonlijke lening berekenen is in principe geen moeilijke klus. Zo kun je gebruik maken van een aantal filters waarmee de belangrijkste factoren worden blootgelegd. Als je deze leenvorm aan wil vragen zijn de looptijd en het leenbedrag enorm belangrijk. Daarom is het ook zo belangrijk om eerst je leendoel in kaart te brengen. Op deze manier weet je namelijk precies voor welk leenbedrag je moet kiezen.

Maak gebruik van de filters

Na het invullen van de filters zal het worden gegenereerd. Al snel zul je zien dat de goedkoopste persoonlijke lening met het laagste rentetarief bovenaan in de lijst wordt vertoond. Veel mensen zijn op zoek naar de kredietverstrekker welke hun het laagste rentetarief kan bieden. Wij willen wel alvast vermelden dat de goedkoopste verstrekker niet direct de beste is. Nogmaals, ga niet direct voor de eerste de beste kredietverstrekker die je ziet.

Persoonlijke lening berekenen wordt met onze vergelijker nog makkelijk doordat de rentetarieven zijn omgezet in getallen. Je kijkt dus niet naar een vaag percentage maar hebt direct inzicht in de totale rentekosten per kredietverstrekker. De best passende verstrekker bij jouw situatie en leendoel gevonden? Een persoonlijke lening aanvragen heb je makkelijk en snel geregeld. In de vergelijker zie je aan de rechterkant de knop met de tekst “aanvragen”. Je wordt doorgeleid naar het aanvraagformulier van de geldverstrekker.

Persoonlijke lening afsluiten of aanvragen

De acceptatieprocedure zal van start gaan waarop je na een beslissing een offerte ontvangt. Hierin staan de voorwaarden, de tarieven persoonlijke lening en het totaal te lenen bedrag. Je kunt besluiten om akkoord te gaan met de gestelde voorwaarden. Ben je niet tevreden met het aanbod dan raden we het je aan om opnieuw te kiezen voor persoonlijke berekenen en op zoek te gaan naar een nieuwe verstrekker.

Aandachtspunten tijdens je persoonlijke lening berekenen

Wil je je persoonlijke lening berekenen en zeker weten dat je over het best passende en voordeligste aanbod beschikt? Er zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee kunt en moet houden. Tijdens het berekenen gaat het voornamelijk over de maximale persoonlijke lening. Veel mensen vragen ons dan ook: hoeveel kan ik lenen persoonlijke lening? Dit is met name afhankelijk van je eigen situatie.

We hadden je ook al verteld dat het hebben van een helder leendoel je kan helpen bij het beantwoorden van deze vraag. Natuurlijk spelen er ook andere factoren een rol. Je kunt bijvoorbeeld niet een bedrag van € 20.000,- lenen wanneer je de maandlasten hiervan niet kunt dragen. Maar dit komt voor een groot deel weer neer op verantwoord lenen. In de meeste gevallen wordt je simpelweg gewoon geweigerd.

Hieronder de belangrijkste factoren die meespelen tijdens de aanvraag persoonlijke lening, ook de kosten persoonlijke lening worden hierop gebaseerd:

 • De looptijd
 • Het totale leenbedrag
 • De gekozen leenvorm
 • Je leendoel
 • Woonsituatie
 • Jaarlijks of maandelijks inkomen
 • Werknemersverband
 • Geboortedatum

Bereken persoonlijke lening voor het best passende aanbod

Niet alle bovenstaande factoren zul je moeten vermelden tijdens persoonlijke lening vergelijken. Echter raden we het je wel aan om deze informatie voor jezelf alvast inzichtelijk te maken. Je zult ze namelijk wel moeten communiceren middels het aanvraagformulier van de gekozen kredietverstrekker. Je kunt jezelf voorstellen dat het uitlenen van geld risico’s met zich mee brengt. Niet alleen voor de geld lener maar met name voor de verstrekker van het totale leenbedrag. Mede aan de hand van dit risico wordt het de rente vastgesteld.

Persoonlijke lening rente vergelijken is dan ook het belangrijkste waar je op moet letten. Hoe lager het rentepercentage, hoe lager de maandelijkse lasten. Je zult in de vergelijker de 3 volgende factoren in de filters moeten invoeren. Deze factoren staan direct in verband met de hoogte van het rentepercentage:

 1. Het totale leenbedrag
 2. De looptijd
 3. Leenvorm
Totale leenbedrag

Het totale leenbedrag speelt een grote rol. Je zult tijdens de persoonlijke lening vergelijken opmerken dat naarmate dit bedrag hoger wordt het rentepercentage begint te dalen. Iedere kredietverstrekker heeft een minimaal rentarief. Bij een leenbedrag van € 25.000,- zal het rentepercentage net zo hoog liggen als dat je bijvoorbeeld € 75.000,- leent.

De looptijd

Het is een misvatting dat je met de keuze voor een lange looptijd goedkoper uit bent dan bij de keuze voor een korte looptijd. Je betaalt namelijk een langere periode rente over het totaal openstaande bedrag dat nog moeten worden afgelost. Je kunt het beste kiezen voor een zo kort mogelijke looptijd. Je betaalt zo kort mogelijk rente omdat je sneller aflost. Op deze manier leen je zo goedkoop mogelijk. Houd namelijk rekening met een minimaal rentepercentage van 4%.

Leenvorm

De leenvorm is natuurlijk ook belangrijk. Kies de variant welke het best past bij je leendoel. Mensen die kiezen voor zekerheid gaan vaak voor de persoonlijke variant. Een ander grote groep die wil profiteren van een bredere flexibiliteit kiest voor de doorlopende lening. De voorwaarden van beide leenvormen verschillen wel enorm. Lees je dan ook zeker in voordat je daadwerkelijk besluit om krediet aan te vragen.

Wat is een persoonlijke lening precies?

De persoonlijke lening is een veel gekozen leningsvorm in Nederland. Deze persoonlijke lening betekenis laat zich onder andere beschrijven als een leenvorm met zekerheid. Je ontvangt bij een persoonlijke lening afsluiten éénmalig het totale leenbedrag. Deze los je af gedurende de looptijd die je zelf hebt gekozen. In de meeste gevallen gebeurt dit in maandelijkse termijnen. Bovenop het aflosbedrag betaal je een vooraf vastgesteld rentepercentage over het nog openstaande leenbedrag.

Verantwoord lenen met een leendoel

Ben je op zoek naar krediet en wil je wellicht een persoonlijke lening aanvragen? Zorg eerst dat je het leendoel voor jezelf helder hebt gemaakt. Roekeloos betaalgedrag komt voor vaak wanneer het leendoel van te voren niet goed in kaart is gebracht. Daarnaast wil de kredietverstrekker bij de aanvraag persoonlijke lening weten waar je het leenbedrag voor gaat gebruiken.

Zorg ten allen tijden dat je verantwoord leent. Naast het product of dienst waar je het geld wil aan besteden is verantwoordelijkheid enorm belangrijk. Geld lenen is namelijk niet altijd zonder risico’s. Er zijn dan ook een aantal punten waar je goed rekening moet houden tijdens de persoonlijke lening aanvragen.

Een klein voorbeeld waarom verantwoording en het goed in kaart brengen van je leendoel erg belangrijk zijn: stel je wil een product financieren met deze leenvorm en dit product heeft een levensduur van 2 jaar. Dan is het niet slim om te kiezen voor een aflosperiode van maar liefst 5 jaar. Tijdens persoonlijke lening vergelijken zijn er dan ook een aantal handige puntjes die je flink wat voordeel op kunnen leveren.

Bereken persoonlijke lening en kies voor zekerheid

Zoals we je hadden verteld staat deze leenvorm bekend om haar zekerheid. Het vooraf gekozen leenbedrag wordt na de aanvraag direct overgemaakt naar je betaalrekening. In ruil zul je de persoonlijke lening rente moeten betalen bovenop je maandelijks af te lossen bedrag. Mede doordat de persoonlijke lening rente vooraf wordt afgesproken en veranderd niet meer gedurende de looptijd. Ook het aflosbedrag staat vast.

Het staan dan ook precies vast wat je iedere maand moet aflossen aan je kredietverstrekker. Logischerwijs ligt ook de rente op persoonlijke lening ook vast. Tijdens persoonlijke lening vergelijken zie je dus precies wat je kwijt bent afhankelijk van de gekozen looptijd en het totale leenbedrag. De meeste mensen die een persoonlijke lening aanvragen prijzen deze leenvorm doordat het totale bedrag direct wordt overgemaakt op de betaalrekening. Lees nog even verder of bereken persoonlijke lening bij alle kredietverstrekkers in Nederland.

Verschil tussen de persoonlijke lening en doorlopend krediet

Een persoonlijke lening aanvragen is maar één van de vele mogelijkheden die je hebt. Er zijn namelijk ook nog andere leenvormen zoals het doorlopend krediet. Naast de persoonlijke leenvorm is de doorlopende vorm ook enorm populair. Deze vorm kent dan ook een aantal voordelen waar de persoonlijke variant niet over beschikt. Hieronder hebben we de grootste verschillen voor je in een tabel verwerkt:

KenmerkenPersoonlijke leningDoorlopend krediet
RenteVastVariabel
Rente aftrekbaarAlleen bij de verbouwing of onderhoud van de woningNee
Leenbedrag direct op de rekeningJaNee
Boetevrij extra aflossenBij sommige kredietverstrekkersAltijd
Afgeloste bedragen opnieuw opnemenNee Ja

De rente persoonlijke lening

De rente persoonlijke lening is natuurlijk geen onbelangrijk onderwerp tijdens het zoeken naar de perfecte kredietverstrekker. Vrijwel iedereen is op zoek naar de laagste rente persoonlijke lening. Dat is ook logisch want het vooraf gestelde rentepercentage persoonlijke lening bepaalt voor het grootste deel de maandelijkse kosten persoonlijke lening.

Laat je niet verleiden om te kiezen voor een langlopende looptijd. Ondanks het feit dat je de maandelijkse kosten ziet dalen is dit geen slimme keuze. Het houdt namelijk in dat je een langere periode rente moet betalen. We raden het je aan om op zoek te gaan naar de laagste rentetarieven persoonlijke lening en te kiezen voor een zo kort mogelijke looptijd.

Hoe vind ik de laagste rente persoonlijke lening?

Rentestanden kunnen gedurende het jaar sterk fluctueren. Op moment X kan het beter zijn om af te sluiten dan op moment Y. Maar hoe vind je nu de persoonlijke lening laagste rente? We raden het je aan om voor de actuele rente persoonlijke lening alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Onze vergelijker wordt aangepast wanneer er een nieuwe rentestand wordt doorgevoerd.

Kies voor de kleinere verstrekker

Kortom, gebruik de vergelijker en heb een helder overzicht over alle tarieven persoonlijke lening. Nog even een goede tip: over het algemeen hanteren grootbanken een hogere rentepercentage dan de kleinere en online geldverstrekkers. Ook dit soort aanbieders kun je bij ons terugvinden in de vergelijker. Ondanks de laagste rente persoonlijke lening bij dit soort aanbieders kiest nog steeds meer dan 40% van de Nederlanders voor het afsluiten bij een grootbank. Gelukkig zit dit percentage wel in een dalende lijn.

De kleinere en online functionerende kredietverstrekkers kunnen flink besparen op personeel en huisvesting kosten. Mede hierdoor kunnen dit soort aanbieders de persoonlijke lening laagste rente aan particulieren aanbieden. De kostenbesparingen komen voor een groot deel namelijk ten goede aan de hoogte van het aangeboden rentetarief.

Actuele rente persoonlijke lening

Naast het gebruik van de vergelijker hebben we ook een tabel opgesteld met de kredietverstrekkers welke jou een persoonlijke lening laagste rente kunnen bieden. We willen je wel nog even duiden op het feit dat je je niet moet blindstaren op de rente op persoonlijke lening. De combinatie met de looptijd is namelijk minstens zo belangrijk. Kies dan ook altijd nog even snel voor het invullen van de filters. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Hieronder de actuele rentetarieven persoonlijke lening.

AanbiederNaamLeenvormRente
FreoFreoPersoonlijke lening3,90%
INGINGPersoonlijke lening3,90%
DEFAMPremium HuiseigenaarPersoonlijke lening4,20%
DEFAMHuiseigenaarPersoonlijke lening4,30%
DEFAMPremiumPersoonlijke lening4,30%
ABN AMROABN AMROPersoonlijke lening4,40%
DEFAMDEFAMPersoonlijke lening4,40%
DEFAMPremium HuiseigenaarDoorlopend krediet4,60%
MoneyouMoneyouPersoonlijke lening4,60%
ABN AMROABN AMROPersoonlijke lening4,70%

Hoe wordt de rente persoonlijke lening vastgesteld?

De persoonlijke lening rente biedt zekerheid. Deze staat namelijk gedurende de looptijd vast. Hierdoor krijg je niet te maken met rentestijgingen die nadelig kunnen uitpakken. Daarentegen kun je weer niet profiteren van voordeligere rentedalingen. Geld lenen is helaas niet zonder risico waardoor de keuze voor zekerheid snel gemaakt is. Om een weloverwogen keuze te maken is het verstandig om jezelf in te lezen over hoe de rente persoonlijke lening precies wordt opgebouwd.

De marktrente

Een factor die flink mee bepaald in de hoogte van de tarieven persoonlijke lening is de marktrente. We zullen je even uitleggen wat dit begrip precies inhoudt. De marktrente is het percentage dat de verstrekker zelf moet betalen voor het inkopen van het kapitaal. Je kunt dit het beste vergelijken met de inkoop van een supermarkt. Ook de verstrekker heeft dus te maken met een minimale rente waar ze absoluut niet onder kunnen duiken.

Logischerwijs zal de persoonlijke lening rente stijgen wanneer de marktrente voor de aanbieders gaat stijgen. Naast deze factor waar je geen invloed op hebt zijn er ook nog een aantal andere factoren waar de hoogte van de rente op wordt gebaseerd.

Hoe hoger het leenbedrag, hoe lager de rente

Eigenlijk hebben we je dit al verteld maar we zullen het nog kort herhalen. Met name op het oog van verantwoord lenen. In de algemene zin is het zo dat hoe hoger het leenbedrag, hoe lager het rentepercentage. Zoveel mogelijk lenen om de laagste rente persoonlijke lening te creëren is geen effectieve manier. Maar dit spreekt natuurlijk voor zich. De maandelijkse lasten moeten immers gewoon betaald worden.

Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente

Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente die je maandelijks betaald. We hebben je ook al verteld dat je je niet te snel moet laten verleiden om voor een langere looptijd te kiezen. Dit lijkt namelijk voordeliger doordat de maandelijkse rentekosten dalen. Echter betaal je voor een langere periode rente waardoor je alsnog duurder uit bent. Nogmaals, een korte looptijd met de persoonlijke lening laagste rente is de beste deal die je kunt bemachtigen.

Onderpand

Bij sommige aanbieders is er de optionele mogelijkheid om een onderpand mee te nemen in de leenovereenkomst. Dit gebeurt standaard met de lening voor een hypotheek. Bij deze leenvorm dient de woning waarvoor de lening wordt afgesloten als het onderpand. Met de persoonlijke leenvorm wordt er in de meeste gevallen voor een onderpand in de vorm van een auto maar ook woningen. We spreken hier wel over koopwoningen.

Dit is een zeer effectieve manier om te profiteren van een zo laag mogelijk rentepercentage. Weet natuurlijk wel dat bij het niet nakomen van de financiële verplichtingen aanspraak kan worden gemaakt op het onderpand. Dit kan zeer grote problemen veroorzaken.

Kredietwaardigheid

Je persoonlijke kredietwaardigheid is essentieel bij het aanvragen van een offerte. We hebben je verteld dat er een persoonlijk risicoprofiel wordt opgesteld. Met name je kredietverleden en huidige inkomen worden getoetst.

Verzekering in de leenovereenkomst

Een andere goede methode om een renteverlaging af te dwingen is het toevoegen van een verzekering in de leenovereenkomst. De meest voorkomende verzekering die wordt gecombineerd met een lening is vaak de overlijdensrisicoverzekering. Hierdoor weet de verzekeraar dat je op het moment van overlijden toch de lening kunt terugbetalen. Neem natuurlijk wel de maandelijkse kosten van de verzekering mee in de vergelijking.

Wat kost een persoonlijke lening nu precies?

De kosten persoonlijke lening worden voor een groot deel veroorzaakt door de rente die je maandelijks moet betalen over het nog af te betalen bedrag. De maandelijkse kosten kunnen per kredietverstrekker variëren tussen de € 53,88 en € 979,47. Naarmate het leenbedrag hoger worden de maandelijkse kosten ook hoger.

De jaarlijkse kosten variëren afhankelijk van het gekozen leenbedrag tussen de € 646,56 en € 11.753,64. Om de kosten persoonlijke lening wat duidelijker naar voren te brengen kun je kiezen om het totale aanbod te vergelijken. Hier staan de maandelijkse en jaarlijkse kosten aan de hand van de ingevulde filters namelijk in getallen vermeld.

Voor een direct overzicht kun je hieronder de tabel raadplegen. Hierin kun je precies zien wat de totale kosten zijn van je aanvraag. Hierin kun je goed de verhouding zien tussen de looptijd en het totale leenbedrag:

LeenbedragLooptijdDebetrente op jaarbasisTermijn bedrag per maandTermijn bedrag per jaarTotale kosten
€ 2.500,-60 maanden (5 jaar)11,15 %€ 53,88€ 646,56€ 3.232,80
€ 4.000,-60 maanden (5 jaar)10,05 %
€ 84,23€ 1.010,76€ 5.053,93
€ 7.000,-60 maanden (5 jaar)9,05 %
€ 144,27€ 1.731,24€ 8.656,20
€ 10.000,-
60 maanden (5 jaar)7,55 %
€ 199,43€ 2.393,16€ 11.965,80
€ 15.000,-60 maanden (5 jaar)6,75 %€ 293,84€ 3.526,08€ 17.630,40
€ 25.000,-60 maanden (5 jaar)6,75 %€ 489,74€ 5.876,88€ 29.384,40
€ 50.000,-60 maanden (5 jaar)6,75 %€ 979,47€ 11.753,64€ 58.768,20

Top 10 beste persoonlijke lening

Op zoek naar de beste persoonlijke lening? We gaan ervan uit dat je op zoek bent naar een zo laag mogelijk rentepercentage. Daarnaast beschik je over een zo kort mogelijke looptijd. Natuurlijk kan het altijd zijn dat jij de beste persoonlijke lening anders interpreteert. Hieronder hebben we voor jou de top 10 beste persoonlijke lening voor je opgesteld:

AanbiederNaamLeenvormRente
FreoFreoPersoonlijke lening3,90%
INGINGPersoonlijke lening3,90%
DEFAMPremium HuiseigenaarPersoonlijke lening4,20%
DEFAMHuiseigenaarPersoonlijke lening4,30%
DEFAMPremiumPersoonlijke lening4,30%
ABN AMROABN AMROPersoonlijke lening4,40%
DEFAMDEFAMPersoonlijke lening4,40%
DEFAMPremium HuiseigenaarDoorlopend krediet4,60%
MoneyouMoneyouPersoonlijke lening4,60%
ABN AMROABN AMROPersoonlijke lening4,70%

Lening afsluiten

Als je uiteindelijk vergeleken hebt en goed bent georiënteerd ga je een lening afsluiten, dit kan bij de bank maar je kan ook een online lening afsluiten. Wanneer je een lening gaat afsluiten moet je goed weten dat je verplicht bent om deze in de verdere looptijd terug te betalen met rente.

Je kunt verschillende soorten leningen afsluiten zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Tussen deze soorten leningen zitten natuurlijk verschillen. Wil je graag voordat je een lening gaat afsluiten precies weten hoe alles in zijn werk gaat en waaruit je kunt kiezen? Dan is het slim om te kijken naar het verschil tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet door op de link te klikken.

Hoeveel kan ik lenen persoonlijke lening?

Verantwoord lenen houdt in dat je niet meer leent dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Vandaar dat we het belangrijk vinden dat je over een helder leendoel beschikt. Desalniettemin zijn veel mensen op zoek naar de maximale persoonlijke lening. Echter is dit voor iedereen verschillend. Niet iedereen zijn of haar financiële situatie is namelijk hetzelfde.

De persoonlijke situatie is dan ook altijd doorslaggevend bij de aanvraag. Je bent dan ook niet altijd direct geaccepteerd. De lening moet natuurlijk wel goed passen bij de totale lasten die je maandelijks hebt. Kies voor het vergelijken van alle aanbieders en vraag meerdere offertes op bij de eerste drie verstrekkers die worden vertoond.

Deze kun je uiteindelijk naast elkaar leggen. Kies voor de beste voorwaarden met een goed rentepercentage en profiteer direct! Op deze manier weet je zeker dat je over het beste aanbod beschikte.

Persoonlijke lening voor ZZP

Met de persoonlijke lening voor ZZP bedoelen wij krediet die dient voor privé consumptieve doeleinden. We spreken dus niet over een zakelijke lening voor het financieren van zakelijke kosten. Hiervoor moet je een zakelijke lening afsluiten. Laten we snel verder gaan met de persoonlijke lening ZZP. Bij veel kredietmaatschappijen maakt het niet uit of je in een ZZP dienstverband werkt. Je wordt in dit geval gewoon hetzelfde behandeld als een particulier.

Er zijn verschillende leenvormen waar ZZP’ers uit kunnen kiezen. Ook de persoonlijke leenvorm wordt veel gekozen door de alleen maar toenemende ZZP’ers in ons land. Vaak worden er wel een aantal voorwaarden vastgesteld. Deze voorwaarden kunnen per maatschappij verschillen:

 • De rechtsvorm van de ZZP’er moet minimaal 3 boekjaren actief zijn
 • Op het moment van aanvragen moet je winstgevend zijn en beschikken over een positief eigen vermogen
 • Je bent minimaal 25 jaar oud
 • Je beschikt over een positieve of geen BKR registratie
 • Je woont in een koopwoning

Persoonlijke lening afgewezen

Is je persoonlijke lening afgewezen dan heeft dit in de meeste gevallen te maken met een negatieve BKR codering bij het Bureau Krediet Registratie. Zoals we hierboven hadden verteld hangt er een risico voor de verstrekker aan het uitlenen van geld. Deze wil dan ook een bepaalde zekerheid waardoor je wordt ondervonden aan een kredietwaardigheidstest. Het hoeft niet per definitie te betekenen dat een registratie bij het BKR nadelige gevolgen kan hebben bij bijvoorbeeld het aanvragen van financiële producten.

Er zijn verschillende coderingen die je kunt onderverdelen onder de positieve of negatieve codering. Met de positieve variant is er vaak niets aan de hand. Het kan bijvoorbeeld betekenen dat je over een mobiel abonnement beschikt maar deze gewoon netjes betaald. Niets aan de hand dus. Je persoonlijke lening afgewezen? Dan is het raadzaam om even na te gaan bij het BKR hoe je staat geregistreerd.

Na een aanvraag laat de verstrekker vaak ook direct weten waar het precies is stukgelopen. Je kunt proberen om de codering te verwijderen. Hier heb je een aantal manieren voor. Echter is dit niet altijd mogelijk en wijken velen uit naar de lening zonder BKR registratie. Neem de voorwaarden bij deze leenvorm zeker in acht! Houd in gedachte; verantwoord lenen. Je kunt ook proberen om een persoonlijke lening afsluiten bij een andere kredietverstrekker.

Persoonlijke lening: voor- en nadelen

Net als ieder ander financieel product beschikt ook deze leenvorm over nadelen maar gelukkig ook over voordelen. Het is dan ook niet voor niets de meeste gekozen leenvorm in ons land. We hebben je al meerdere keren verteld dat je vooral beschikt over veel zekerheid en transparantie. Jij weet precies waar je aan toe bent en wat je qua financiële lasten te wachten staat. Afijn, laten we snel met de voor- en nadelen beginnen.

Voordelen

 • Je ontvangt het totale leenbedrag in één keer op je privé berekening
 • Deze leenvorm is voor vrijwel alles af te sluiten. Het leendoel hoeft minder helder te zijn dan bij andere leenvormen. Houd wel rekening dat je ten allen tijde verantwoord leent.
 • Je beschikt over een vast rentepercentage gedurende de looptijd
 • Aflossingsbedrag staat gedurende de looptijd vast
 • Vooraf worden vaste rente en het aflossingsbedrag vastgesteld
 • Fiscale voordelen bij verschillende leen doelen

Nadelen

 • Afgeloste bedragen kun je niet terug opnemen. Dit is bij een doorlopend krediet wel mogelijk.
 • Je kunt niet profiteren van rentedalingen gedurende de looptijd
 • Tussentijds of vervroegd aflossen is vaak verbonden aan een boete.
persoonlijke lening zelfstandig ondernemer
persoonlijke lening zzp
hoeveel kan ik lenen persoonlijke lening
maximale persoonlijke lening
persoonlijke lening aanvragen
persoonlijke lening berekenen
persoonlijke lening vergelijken
rente persoonlijke lening
persoonlijke lening rente

Vergelijk persoonlijke lening en pak direct de laagste rente

Selecteer de velden welke je wil zien
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
Vergelijken