Zakelijke lening aanvragen & vergelijken zonder gedoe

Een zakelijke lening vergelijken of direct meer informatie inwinnen over deze specifieke leenvorm? Geen probleem, je bent bij vergelijk-gratis.nl op het goede adres. Op deze pagina hebben we namelijk alle waardevolle informatie over zakelijk lenen verzameld en deze op een plek geplaatst.

Je kunt jezelf dus eerst inlezen en vervolgen ervoor kiezen om alle verstrekkers met elkaar te vergelijken op rente en voorwaarden. Zakelijke lening rente vergelijken is tegenwoordig zo gepiept en binnen 3 minuten geregeld!

We raden je eerst aan om jezelf in te lezen over zakelijk krediet, zo weet je precies waar je op moet letten tijden als je zakelijk lenen overweegt. Vervolgens kun je met deze informatie zakelijke lening berekenen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke situatie. Lees snel verder om achter alle waardevolle informatie te komen.

Een zakelijke lening aanvragen en afsluiten

Zakelijk krediet aanvragen kan voor veel ondernemers een oplossing bieden voor bepaalde situaties. Bij deze situaties kun je denken aan bijvoorbeeld uitbreiding van de werkplekken of het aannemen van meer personeel. Veel ondernemers kiezen dan ook voor een zakelijke lening afsluiten om grote investeringen te kunnen doen. Vanzelfsprekend is zakelijk lenen dan ook mogelijk om bijvoorbeeld een nieuw pand of bedrijfswagen aan te schaffen.

Waarschijnlijk ben je al wat zakelijke leningen tegengekomen op het internet en heb je opgemerkt dat deze leenvorm ook wel eens rekening courant krediet genoemd wordt door de kredietverstrekkers. Later op deze pagina leggen we uit wat hiermee bedoeld wordt.

De leenvorm waar we het nu over hebben is een ideale optie voor ondernemers die net gestart zijn of voor ZZP’ers of MKB’ers. Een echt kenmerk van zakelijk lenen is het feit dat je vaak zelf kunt bepalen hoeveel je wilt gaan lenen. Verder is het ook nog vaak mogelijk om invloed uit te oefenen op de looptijd en de jaarrente. Hieronder nog een klein stukje over zakelijke lening aanvragen.

Ga je zakelijk geld lenen dan worden er vooraf altijd duidelijke en redelijk simpele afspraken gemaakt tussen de lener en de kredietverstrekker. De lener is in dit geval vaak een onderneming of ZZP’er. Tijdens de afspraken wordt er bepaald wat het bedrag is wat je kunt lenen en wat je wilt lenen, vervolgens is het de bedoeling dat je over het geleende zakelijk krediet rente betaald.

Een zakelijke lening afsluiten en aanvragen is tegenwoordig binnen enkele minuten geregeld. Echter willen we je wel meegeven dat inlezen over dit onderwerp belangrijk is, ook is zakelijke lening rente vergelijken van belang voordat je een zakelijke lening afsluiten gaat doorzetten. Op deze manier heb je altijd de beste voorwaarden in combinatie met voordelige rente.

zakelijk krediet

Alles op 1 centrale website bij elkaar

rekening courant krediet

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

zakelijk lenen

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

Direct de zakelijke lening vergelijken

Waardering

★★★★★ 

9 / 10

Maximale lening

€ 200.000,-

Uitbetalingstermijn

1 tot 3 werkdagen

Debet rente

Vanaf 1,07% per jaar

✓ Leningstermijn van 1 tot 60 maanden

Geen behandelingskosten

Zakelijk lenen vanaf € 5.000,-

Waardering

★★★★★ 

8.8 / 10

Maximale lening

100.000,-

Uitbetalingstermijn

1 tot 2 dagen

Debet rente

Gemiddeld 2,9%

€ 2.000,- tot € 100.000,- krediet

Zakelijke lening aanvragen in 5 minuten

✓ Beslissingen o.b.v. cash flow, geen kredietregistratie

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Maximale lening

€ 100.000,-

Uitbetalingstermijn

Zelfde dag overgemaakt

Debet rente

Vaste prijs per maand (Qeld-score)

✓ Leningstermijn van 1 tot 12 maanden

Geen bindingstijd, opstart- en verborgen kosten

✓ Ontvang binnen één uur de offerte 

Waardering

★★★★ 

8 / 10

Maximale lening

€ 50.000,-

Uitbetalingstermijn

Zelfde dag overgemaakt

Debet rente

Vaste kredietvergoeding

✓ Kredietbeslissing dezelfde dag

Met een borg van privé persoon

✓ Duidelijke en transparante prijsstelling

Waardering

★★★★★ 

8 / 10

Maximale lening

€ 2.000.000,-

Uitbetalingstermijn

Binnen 24 uur

Debet rente

Vanaf 0,5% per maand

✓ Extra aflossen kan altijd en is boetevrij

Online aanvragen in 2 minuten

✓ Doorlopend zakelijk krediet

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Maximale lening

€ 300.000,-

Uitbetalingstermijn

Binnen 1 werkdag

Debet rente

Vanaf 1,1% per maand

✓ Leningstermijn van 1 tot 24 maanden

Flexibel zakelijk krediet vanaf € 10.000,-

✓ Boetevrij vervroegd terugbetalen

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Maximale lening

€ 250.000,-

Uitbetalingstermijn

Na goedkeuring 1 dag

Debet rente

Vanaf 1,5% per maand

Maximale looptijd van 24 maanden

Zonder jaarverslagen en businessplannen

✓ Boetevrij vervroegd aflossen

Waardering

★★★★★ 

7.4 / 10

Maximale lening

€ 250.000,-

Uitbetalingstermijn

Binnen 1 werkdag

Debet rente

0,5% per maand

✓ Er wordt gekeken naar de huidige bedrijfsprestaties

Aflossing o.b.v. binnenkomende betalingen

✓ Looptijd 3 tot 6 maanden

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Maximale lening

€ 250.000,-

Uitbetalingstermijn

Binnen 1 werkdag

Debet rente

% van de omzet

✓ Maximale looptijd van 1 jaar

Kredietanalyse op basis van cashflow

✓ Terugbetaling via percentage van de omzet

Waardering

★★★★★ 

6.5 / 10

Maximale lening

€ 1.000.000,-

Uitbetalingstermijn

Binnen 1 werkdag

Debet rente

2,9 – 8,7% per jaar

✓ Binnen 15 minuten weten of je kunt lenen

Zakelijke financiering vanaf € 5.000,-

✓ Looptijden van 3 tot 60 maanden

Is een zakelijke lening met negatieve BKR mogelijk?

Vaak krijgen we vragen zoals: ‘’Zakelijke lening zonder BKR toetsing, is dat mogelijk?” of ‘’Is zakelijk krediet zonder jaarcijfers verkrijgen mogelijk?’’. Veel ondernemingen in Nederland vragen zichzelf nog steeds af of zakelijk lenen met BKR mogelijk is. Laten we je allereerst even vertellen dat er door de kredietverstrekkers bij een zakelijke lening aanvraag alleen wordt gekeken naar de kredietwaardigheid van de onderneming, naar je privé vermogen wordt dus niet gekeken.

Er is veel verwarring hierover omdat de meeste mensen gewend zijn dat er een BKR-toetsing plaatsvindt bij het aanvragen van een particuliere lening. Daarentegen is het namelijk vaak zo dat er bij een rekening courant krediet geen BKR-toetsing hoeft plaats te vinden, dit is per verstrekker verschillend. Als er wel een BKR-toetsing moet worden uitgevoerd, dan wordt er door de verstrekker gecheckt of de lener daadwerkelijk kredietwaardig is. Zakelijke lening zonder BKR toetsing is dus zeker mogelijk. Lees jezelf wel eerst is als je op zoek bent naar een zakelijke lening met negatieve BKR.

Er zit een groot verschil tussen het aanvragen van een particuliere lening en zakelijk lenen. Vaak is het namelijk niet mogelijk om een particuliere lening aan te vragen als je in het bezit bent van een negatieve BKR-codering. Puur omdat verstrekkers het risicoprofiel te groot vinden om de lening te verstrekken.

Dit is bij rekening courant krediet anders geregeld doordat een onderneming vaak geen BKR-toetsing hoeft te ondergaan. Het Bureau Krediet Registratie registreert namelijk geen bedrijfsleningen en dus is het wederom mogelijk om een zakelijke lening met BKR registratie aan te vragen.

Bij de aanvraag zal wel rekening gehouden worden met andere zaken zoals de bestaansjaren of de jaarcijfers. Op deze pagina vertellen we later wat meer over zakelijk krediet zonder jaarcijfers aanvragen. Je kunt ook direct meer informatie lezen over geld lenen zonder BKR, hierover hebben we namelijk een aparte pagina gewijd met alle info hierover.

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers aanvragen mogelijk tegenwoordig?

Het kan zo zijn dat je zakelijk wilt lenen, maar helaas nog niet beschikt over de juiste jaarcijfers. Maar is zakelijk krediet zonder jaarcijfers aanvragen überhaupt wel mogelijk, want het is namelijk bij de meeste kredietverstrekkers de bedoeling dat je altijd de jaarcijfers kunt doorgeven bij aanvraag. Met deze info, de bestaansjaren en nog wat andere factoren worden gebruikt om een risicoprofiel op te zetten. Vanuit daar wordt weer het maximale leenbedrag vastgesteld en het rentepercentage over het geleende bedrag.

Ook wordt er natuurlijk altijd gekeken naar de kredietwaardigheid van de onderneming, dit is belangrijk voor de verstrekker. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de onderneming de zakelijke lening kan terugbetalen met daarop een rentepercentage berekend.

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers aanvragen is vaak niet zomaar geregeld helaas. Ook de bestaansjaren zijn een belangrijke factor bij bepaling of de lening verschaft wordt, zo moet je bij de meeste verstrekkers minimaal 1 tot 2 jaar bestaan wil je aanspraak kunnen maken op rekening courant krediet. Misschien klinkt het voor jou als ondernemer niet zo lastig om de jaarcijfers aan te leveren, maar dit valt vaak toch tegen. Startende ondernemers hebben vaak moeite om aan een zakelijke lening te komen en dit wanneer het vaak op dat moment echt nodig is.

Echter is het bij sommige kredietverstrekkers mogelijk om rekening courant krediet zonder jaarcijfers aan te vragen, maar het is van belang dat je hier veel aandacht aan besteed. Zo moet je in dat geval altijd goed opletten op de voorwaarden en het rentepercentage dat je afspreekt met de verstrekker. Het is namelijk niet de bedoeling dat je onderneming door zakelijk lenen in de financiële problemen komt doordat je financiële verplichtingen niet meer kunt nakomen.

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers aanvragen als startende ondernemer

Op zoek naar zakelijke lening voor startende ondernemers? Dan kan dit af en toe nog wel eens lastig zijn om dit te realiseren. Er wordt namelijk vrijwel altijd bij een zakelijke lening voor starters gevraagd om de jaarcijfers.

Helaas heb je niet de beschikking over jaarcijfers als je pas een jaar aan het ondernemen bent, dit betekent dat het vaak lastig wordt om door de aanvraag heen te komen. Puur omdat je nog niet de beschikking over jaarcijfers hebt, ook maak je vaak in de eerste jaren geen winst.

Zakelijk geld lenen is zoals je waarschijnlijk al verwacht risicovol. We horen nog steeds veel verhalen van ondernemingen die een zakelijke lening voor starters hebben afgesloten, maar vervolgens de financiële verplichting niet meer kunnen nakomen. Bijvoorbeeld door omzetten die tegenvallen.

Om deze reden kiezen veel startende ondernemers ervoor om een omzetprognose te laten maken van de onderneming, helaas wordt deze prognose vaak ook niet geaccepteerd bij een zakelijke lening voor startende ondernemers. In dat geval kun je altijd nog kijken naar particuliere leningen zoals doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Vervolgens kun je dit kapitaal voor jouw eigen onderneming gebruiken.

Toch wordt zakelijk krediet zonder jaarcijfers door sommige kredietverstrekkers verschaft aan startende ondernemers. Een goede uitkomst als je kapitaal nodig hebt om iets op te bouwen. Ben er wel van bewust dat je altijd verantwoord moet omgaan met lenen om niet in de financiële problemen te komen.

Als laatste optie kun je ook kiezen voor het opstellen van een ondernemingsplan, hiermee kun je vervolgens naar de bank gaan om deze te overtuigen van het verlenen van zakelijk krediet zonder jaarcijfers.

De risico’s van een zakelijke lening afsluiten

Vrijwel iedereen weet dat zakelijk lenen risico’s met zich meebrengt en dit is ook niet raar. Hoe vaak zie je wel niet reclames op televisie en internet voorbij komen over leningen met daarna altijd de bekende leus: ‘’Geld lenen kost geld’’. Dit is dan ook niet gelogen en zeker waar.

Het is van groot belang dat je altijd verantwoord omgaat met zakelijk geld lenen, maar hetzelfde geldt voor particuliere leningen zoals een persoonlijke lening. Ga dan ook zeker geen zakelijk krediet lenen als je bijvoorbeeld door een negatieve BKR-codering niet kunt beschikken over een particuliere lening. Dit zorgt voor grote problemen.

Als een onderneming niet meer kan voldoen aan de financiële verplichtingen, dan kan dit ervoor zorgen dat er flinke problemen ontstaan. In dit geval kan het namelijk zo zijn dat er door de kredietverstrekker aanspraak wordt gemaakt op jouw persoonlijke bezittingen en vermogen. Onthoud goed dat geld lenen geld kost en dat je altijd verantwoord moet omgaan met lenen. Win desnoods advies in van een professioneel adviseur om te bekijken wat de beste keus is.

Kun je een zakelijke lening oversluiten?

Het kan zomaar zo zijn dat je op het moment al gebruikt maakt van zakelijk krediet bij een bepaalde kredietverstrekker. Zo komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat ondernemingen ervoor kiezen om meerdere zakelijke kredieten af te sluiten bij verschillende kredietverstrekkers.

Dit is voor veel ondernemingen voordelig, maar vaak betalen ze bij de ene kredietverstrekker te veel rente in vergelijking met andere verstrekkers. Ook kan het zomaar zijn dat de rentepercentages over de jaren heen zijn verbeterd, dan is een zakelijke lening oversluiten een optie.

Veel ondernemers kiezen in deze situatie ervoor om hun zakelijke leningen over te sluiten of om deze samen te voegen tot een lening. Echter raden we ondernemers aan om allereerst alle verstrekkers met elkaar te vergelijken op rente en voorwaarden. Ook is een zakelijke lening berekenen verstandig in deze situatie. Kijk direct in de vergelijker om het aanbod met elkaar te vergelijken om erachter te komen of een zakelijke lening oversluiten voor je onderneming de beste keus is.

Redenen om zakelijk krediet oversluiten te overwegen

We weten nu wel dat zakelijk krediet ervoor kan zorgen dat je kunt investeren en hiermee je onderneming kunt laten groeien. Echter wil je natuurlijk niet teveel geld kwijt zijn aan een te hoog rentepercentage. Als je meerdere leningen hebt dan kan het zo zijn dat je bij de ene verstrekker te veel rente bepaald waardoor oversluiten lucratief wordt.

Het kan zomaar zijn dat je een zakelijke lening hebt afgesloten in een periode waarin de rentes niet voordelig waren. Dit betekent dat je op het moment een hogere rente moet betalen, dan dat die op dit moment is. Is dit het geval? Dan kun je er altijd voor kiezen voor zakelijke lening oversluiten, eigenlijk is dit hetzelfde als overstappen naar een andere verstrekker. Je krijgt een nieuwe lening met andere voorwaarden en rentepercentages, houdt hier altijd rekening mee.

Als je kiest voor rekening courant krediet oversluiten, dan ben je in principe eigenlijk een nieuwe lening aan het afsluiten bij een andere zakelijke kredietverstrekker. De nieuwe verstrekker die je hebt gekozen zal ervoor zorgen dat de oude lening wordt afgelost. Wel wordt er vaak een oversluitboete gehanteerd door jouw oude verstrekker, dit omdat je in principe de afgesproken afspraken niet nakomt. Je kunt meer informatie vinden over de oversluitboete in de voorwaarden van jouw rekening courant krediet.

Lees jezelf eerst goed in als je aan het overwegen bent om een zakelijke lening over te sluiten, dit is in sommige situaties namelijk voordelig, maar soms ook niet. Vaak betaal je een hogere overstapboete in verhouding met de winst die je met de overstap behaald.

Rente zakelijke lening, wat moet je er over weten?

Als je aan het zoeken bent naar zakelijke leningen, dan zul je vast merken dat er verschillende termen en benamingen worden gebruikt voor dezelfde betekenis. Voorbeelden hiervan zijn zakelijke financiering, ondernemerskrediet en zakelijk krediet. Uiteindelijk wordt er met deze begrippen hetzelfde bedoeld en moet je altijd rente hierover betalen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je iets weet over de zakelijke lening rente. Maar hoe zit het precies met de rente zakelijke lening? Wij gaan het hieronder voor je uitleggen.

Hoe wordt rentepercentage zakelijke lening bepaald?

Je krijgt zakelijke financiering als de onderneming aan bepaalde voorwaarden voldoet, dit ligt dan ook voornamelijk aan de situatie van de onderneming bij een aanvraag. Het is dan ook geen algemene leenvorm, maar eentje die voor iedere onderneming op maat wordt gemaakt.

Dit heeft zo zijn voordelen, zo kun je namelijk gemakkelijk de lening afstellen op het leendoel. Om dit te regelen ga je vaak in gesprek met banken om de perfecte zakelijke lening op te stellen, online zakelijke lening aanvragen is ook mogelijk. Ben er van bewust dat er flinke verschillen zitten tussen rentetarieven zakelijke lening van verschillende kredietverstrekkers.

De zakelijk krediet rente wordt zoals net gezegd bepaald aan de hand van bepaalde factoren. Allereerst wordt er een risicoprofiel opgesteld van degene die de lening aanvraagt, in dit geval een onderneming.

Aan de hand van het risicoprofiel wordt de rente zakelijk krediet bepaald door de verstrekker. Niet alleen het risicoprofiel wordt gebruikt om het rentepercentage zakelijke lening te bepalen, ook wordt er gekeken naar de bestaansjaren en jaarcijfers. Check de vergelijker om direct het verschil van zakelijke lening rente tussen de aanbieders te zien.

Welke ondernemingen of bedrijven komen in aanmerking voor zakelijk geld lenen?

Veel mensen vragen zich af welke ondernemingen er allemaal gebruik kunnen maken van deze leenvorm, vaak wordt er dan ook gedacht dat dit voor iedere onderneming mogelijk is. Maar dit is in realiteit eigenlijk niet zo. Bijvoorbeeld startende ondernemingen hebben vaak erg veel moeite om aan kapitaal te komen voor investeringen. Vervelend, want vaak heb je in de startersfase het meeste kapitaal nodig om snel iets op te kunnen zetten wat succesvol is. Vaak moet een onderneming namelijk beschikken over minimaal 1 of 2 bestaansjaren en een jaarrekening.

Bij de meeste kredietverstrekkers moet je minimaal 2 bestaansjaren hebben wil je gebruik maken van zakelijk lenen. Heb je een onderneming 3 jaar geleden gestart en pas 1 jaar geleden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan heb je officieel 1 bestaansjaar en zal zakelijk krediet aanvragen lastig worden. Houdt hier dus rekening mee.

Zoals verteld zijn de jaarcijfers ook erg belangrijk voor de verstrekker waar je een lening wilt gaan afsluiten. Startende ondernemingen hebben vaak helaas nog geen jaarcijfers en als dit wel het geval is, dan zijn het vaak negatieve jaarcijfers. Lastig, want dit is een factor die voor een groot deel bepaald wat de hoogste is van de zakelijke lening rente.

Zakelijk geld lenen is mogelijk voor iedere soort ondernemingsvorm, mits er aan bepaalde voorwaarden zoals hierboven wordt voldaan. Zoals de bestaansjaren en belangrijke jaarcijfers. De verstrekker komt met deze voorwaarden om het risico op wanbetaling te voorkomen. Voorwaarden kunnen per verstrekker verschillen, zakelijke lening berekenen is dan ook een slim plan om te bekijken waar je de beste voorwaarden kunt krijgen.

Kosten van zakelijke financiering

Vaak krijgen we vragen van ondernemers over de kosten van een zakelijke lening en hoe deze dan eigenlijk zijn opgebouwd. Het is goed om te weten hoe dit werkt om erachter te komen waar je het meeste voordeel kunt behalen. Over het algemeen bestaan de kosten van een rekening courant krediet voornamelijk uit rente en de provisie voor het afsluiten.

De rente zakelijke lening wordt zoals we al vaak hebben gezegd bepaald aan de hand van een aantal factoren zoals het risicoprofiel, bestaansjaren en jaarcijfers. Daarnaast is de hoogte van het geleende bedrag en de looptijd erg belangrijk om te bepalen wat de hoogte van de kosten wordt. Echter is er ook nog de afsluitprovisie die betaald moet worden, dit is vaak 3% tot 5% over het gehele geleende bedrag.

Als je een zakelijke lening aanvraag hebt voltooid, dan zul je in de meeste gevallen een rente aanbod ontvangen van de verstrekker, een soort van offerte met daarin de voorwaarden en het rentepercentage. Het grootste deel van de kosten bestaat dan ook altijd uit de rente. Hierom is het erg belangrijk dat je veel aandacht besteed aan het rentepercentage, ook de voorwaarden zijn erg belangrijk om op te letten. De zakelijke lening rente kun je gemakkelijk vinden door een kijkje te nemen in de vergelijker, zo zie je dat het jaar percentage ligt tussen de 4% en 20%.

Wat zijn de voorwaarden bij het afsluiten van een zakelijke lening?

Je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen wil je een zakelijke lening afsluiten. Vaak zijn de voorwaarden erg streng en al helemaal als het gaat om zakelijke leningen. Niet erg raar, want vaak gaat het om bedragen die erg groot zijn. De voorwaarden zijn dan ook gesteld door banken en verstrekker om het risico zo laag mogelijk te houden op wanbetaling.

Het is vanzelfsprekend dat je een lagere zakelijke rente kunt krijgen wanneer je een laag risicoprofiel hebt. Om het je duidelijker te maken hebben we de meest gebruikte voorwaarden voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om erachter te komen.

Het land waar de ondernemer en de onderneming zijn gevestigd

Geld lenen voor zakelijke doeleinden? Dan eisen kredietverstrekkers vaak dat de onderneming en ondernemer zijn gevestigd in Nederland. In ieder geval als je in Nederland zakelijk geld wilt lenen. Ben je niet gevestigd in Nederland dan is het vaak zo dat de verstrekkers het risico te groot achten. Vaak heeft dit te maken met juridische zaken en dan voornamelijk met de aansprakelijkheid en verhaalbaarheid van het geleende geld met rente. In andere landen is het vaak anders geregeld als in Nederland.

Jaarcijfers

Je kunt in Nederland kiezen uit verschillende ondernemers vormen zoals een BV of NV, echter is het vanuit de wet in Nederland verplicht om ieder jaar de jaarrekening te publiceren. Ga je zakelijk geld lenen? Dan zal de kredietverstrekker graag eens de jaarcijfers willen bekijken om het risico te bepalen. Voornamelijk wordt er gekeken of de lener kredietwaardig genoeg is om de lening af te sluiten.

Het risico moet zo laag liggen bij een rekening courant krediet. Het is dan ook zo dat er een laag risicoprofiel wordt opgesteld als je beschikt over hoge omzetten en winsten. Dit betekent namelijk dat de onderneming naar grote waarschijnlijkheid haar financiële verplichtingen kan nakomen. Voornamelijk is het lage risico te merken in de hoogte van de zakelijke lening rente die wordt gehanteerd.

Beschikken over minimale omzet en winsten voor afsluiten rekening courant krediet

Heb je een onderneming en maak je nog geen omzet? Dan is het zoals je nu wel weet erg lastig om zakelijk krediet te verkrijgen. Echter is het wel mogelijk als je aan een minimale omzet voldoet. Hoe hoog het minimale bedrag moet zijn is per kredietverstrekker verschillend. In de meeste gevallen wordt er een minimaal bedrag gehanteerd van € 50.000 per boekjaar om in aanmerking te komen voor krediet. Hoe hoger de omzet, hoe lager het rentepercentage over het totale geleende bedrag.

Hoeveel jaar de onderneming al bestaat

Niet alleen wordt er gekeken naar de jaarcijfers, maar ook naar de bestaansjaren van de onderneming om te bepalen of geld lenen zakelijk mogelijk is. De minimale eis die vaak wordt gesteld is 2 of 3 jaar. Ben er van bewust dat er gerekend wordt vanaf het moment dat de onderneming is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We raden dan ook aan om zo snel mogelijk je onderneming in te schrijven bij de KVK, dit betekent dat je in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid gemakkelijker een zakelijke lening kunt krijgen door het aantal bestaansjaren.

De bestaansjaren zijn een goede indicator voor kredietverstrekkers om te bekijken hoe hoog het risico is. Besta je namelijk al meer dan 2 jaar, dan betekent dit dat er al 2 jaar activiteit is op de markt en dat je nog niet bankroet bent gegaan. Hoe meer bestaansjaren, hoe lager het rentepercentage is dat wordt gehanteerd door de kredietverstrekkers.

Ben er wel van bewust dat de hierboven genoemde voorwaarden niet bij elke kredietverstrekker hetzelfde zijn. Echter zijn dit wel voorwaarden die door de meeste geldverstrekkers worden gebruikt. De voorwaarden worden bekeken, vervolgens wordt er een risicoprofiel opgesteld om te bepalen of de aanvraag doorgezet kan worden. Ook wordt aan de hand van deze voorwaarden en het risicoprofiel bepaald hoe hoog het rentepercentage gaat zijn.

Voor geld lenen zakelijk per se investering- of businessplan nodig?

Nog steeds bestaat er veel onduidelijkheid onder startende ondernemers over het moet hebben van een investeringsplan bij een aanvraag voor zakelijk krediet. Wel zo handig om te weten of dit echt nodig is. In de meeste gevallen en bij veel kredietverstrekkers is het niet nodig om de plannen te moeten aanleveren. Echter is dit wel vaak het geval als je een groot leenbedrag wilt afnemen, vervolgens kan de verstrekker met het plan het risico bepalen.

Waarschijnlijk heb je thuis een investeringsplan al klaarliggen. Je snapt natuurlijk ook wel dat bijvoorbeeld banken geen krediet verstrekken als je niet met een duidelijk leen doel komt. Als dit niet zo was zou iedereen zomaar de bank kunnen binnenlopen en met een goed verzonnen plan geld kunnen lenen.

Het is dan vaak ook zo dat de verstrekker vaak altijd wil weten waar het geld voor gebruikt gaat worden. Als het bijvoorbeeld geïnvesteerd wordt in het uitbreiden van de bedrijfsvoering, dan is het naar alle waarschijnlijkheid dat de onderneming gaat groeien. Dit zorgt weer voor meer inkomsten en meer zekerheid voor de kredietverstrekker dat de lening wordt terugbetaald.

Wat is rekening courant krediet betekenis?

Een rekening courant krediet is eigenlijk gewoon een andere benaming voor een zakelijke lening. Maar wat is een rekening courant krediet nou eigenlijk? Hiermee wordt het mogelijk om een vrij opneembaar bedrag te lenen bij een online kredietverstrekker of een grootbank zoals de ING of Rabobank. De rente rekening courant krediet wordt dan ook niet op een andere manier berekend. Al met al is het dus gewoon een andere term voor hetzelfde iets, namelijk de leenvorm zakelijke lening.

  zakelijke lening voor startende ondernemers
  klein zakelijk krediet
  hoeveel kan ik zakelijk lenen
  zakelijke lening rente vergelijken
  rentepercentage zakelijke lening
  zakelijke lening starter
  rekening courant krediet betekenis
  zakelijke lening berekenen
  zakelijk krediet zonder jaarcijfers

  Direct de zakelijke lening vergelijken? Druk snel op de button

  Selecteer de velden welke je wil zien
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
  Klik buiten het veld om de vergelijking te sluiten.
  Vergelijken