Anabolen worden vaak gebruikt door sporters die naar de sportschool gaan en op een snelle manier spiermassa willen opbouwen. Anabolen zorgen er namelijk voor dat je snel kunt groeien in spiermassa en helpen daarnaast bij het verliezen van vet. Ondanks deze positieve effecten van anabolen, heeft het ook een negatieve invloed op je gezondheid. Zo kan het enorm slecht zijn voor de werking van je hart. Het wordt dan ook afgeraden om anabolen te gebruiken. Ga in plaats daarvan op zoek naar een veilig alternatief. Wat veilige alternatieven voor anabolen zijn? Dat vertellen we in deze blog!

Sarms

Sarms staat voor Selective Androgen Receptor Modulators en zijn eiwitten die de androgeenreceptoren activeren. Oorspronkelijk zijn Sarms ontwikkeld voor mensen met ziektes zoals chronische vermoeidheid of spieratrofie. Dit middel zou bedoeld zijn als een gezond alternatief voor hormoontherapie met testosteron. Tegenwoordig wordt het door veel bodybuilders gebruikt voor het stimuleren van spiergroei. Door Sarms zul je namelijk sneller meer spierweefsel aanmaken. Hierbij is het wel belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. De nadelen van Sarms zijn dat het middel effect kan hebben op je humeur, borstgroei, libido. Daarbij kan het ook andere negatieve effecten zoals haaruitval veroorzaken.

Creatine

Een ander veilig en zeer bekend alternatief voor anabolen is creatine. Door gebruik te maken van het supplement creatine, zullen je spieren voorzien worden van meer energie. Hierdoor word je sterker bij explosieve trainingen, zoals krachttraining, waardoor je sneller spiermassa kunt opbouwen. Daarnaast zorgt creatine er ook voor dat je spieren minder beschadigd worden na het sporten en sneller herstellen. Creatine is een van de meest onderzochte sportsupplementen. Uit deze onderzoeken blijkt doorgaans dat het een van de veiligste supplementen is die je kunt gebruiken.

anabolen

Aminozuren

Het gebruiken van aminozuren kan dan wel misschien minder snel effect hebben dan anabolen, maar dat maakt het niet minder effectief als het gaat om het opbouwen van spiermassa. Aminozuren zijn namelijk de bouwstenen van eiwitten, dit betekent dat ze enorm van belang zijn bij het realiseren van spieropbouw. Daarnaast dragen aminozuren ook bij het aan verbeteren van je sportprestaties, omdat je spieren worden voorzien van meer energie. Aminozuren krijg je voor een gedeelte al binnen door middel van voeding, maar om echt spieropbouw te realiseren, is het verstandig om aminozuren in te nemen als in de vorm van een supplement.

Kortom, om spieropbouw te realiseren is het niet per definitie nodig om anabolen te gebruiken. Met behulp van andere soorten supplementen zul jij ook sneller jouw doelen behalen. Wil je ook meer weten wat de effecten zijn van poppers? Lees dan deze blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *