Een wasmachine op afbetaling, steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om niet direct het grote aanschaf bedrag van een wasmachine te betalen. Elk jaar weer komen er meer aanbieders bij die verschillende soorten betaalvormen zoals leasen of afbetalen mogelijk maken voor de klant. Bekende aanbieders zoals Mediamarkt, BCC en de Expert staan erom bekend op het moment. Bij deze aanbieders is het mogelijk om te kiezen voor afterpay of aanschaf op afbetaling.

Maar is een wasmachine kopen op afbetaling de beste manier om een wasmachine aan te schaffen? Hoe werkt dit eigenlijk en welke mogelijkheden zijn er als het gaat om wasmachine op afbetaling zonder BKR. Het komt namelijk nog steeds regelmatig voor dat mensen een negatieve registratie hebben bij het BKR, dit betekent dat ze vaak op zoek zijn naar aanbieders met een wasmachine op afbetaling zonder BKR.

Het resterende artikel gaat verder over de mogelijkheden en plus- en minpunten. Hierdoor wordt een wasmachine kopen op afbetaling toch allemaal een stukje makkelijker en is de keus snel gemaakt.

wasmachine op afbetaling zonder BKR

Is een wasmachine op afbetaling kopen verstandig voor iedereen?

Zoals we eigenlijk allemaal weten: geld lenen kost geld. En zo werkt het dus ook als je kiest voor een wasmachine op afbetaling. Over het algemeen is het altijd duurder om voor deze financieringsmogelijkheid te kiezen als we dit vergelijken met wanneer in 1 keer de aanschafwaarde wordt betaalt. Eigenlijk is dit ook niet raar doordat de aanschafwaarde bij een wasmachine kopen op afbetaling in een keer wordt voorgeschoten door de aanbieder.

Het bedrag wordt voorgeschoten, maar je betaalt hier uiteraard wel rente over. Vaak wordt er door de aanbieders gebruik gemaakt van een vast rentepercentage wat wordt gerekend over het resterende openstaande bedrag. Echter is deze rente vaak niet enorm hoog en krijg je hiervoor terug een gloednieuwe wasmachine waar je voor in termijnen kunt betalen.

Daarbij moeten we niet vergeten dat het verkopen van een wasmachine op afbetaling ook risico’s met zich meebrengt voor de verkoper. De verkoper is namelijk ook niet altijd zeker dat het maandelijkse bedrag wordt betaald. Ook de kosten die gemaakt moeten worden door de verkoper om schulden te innen moet worden meegenomen in het risico.

Is een wasmachine op afbetaling zonder BKR mogelijk?

Laten we nog even terugblikken op de alinea waar we het hierboven over hebben gehad. Namelijk of het slim is voor iedereen om te kiezen voor een wasmachine op afbetaling. Hier kunnen we heel kort over zijn, nee dit is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk vrijwel altijd dat er een check wordt uitgevoerd bij het BKR naar de kredietwaardigheid, dit komt doordat deze manier van een wasmachine financieren wordt gezien als een lening.

Bij de check wordt er gekeken of de koper te maken heeft met andere betalingsverplichtingen of dat er sprake is van betalingsachterstanden. Wanneer de check is uitgevoerd bij het BKR wordt er besloten of de aanvraag door kan gaan.

Wanneer er sprake is van een negatieve codering bij het BKR dan wordt een aanvraag voor afbetaling vaak niet geaccepteerd. Het is dan zaak dat er wordt gekeken naar de wasmachine op afbetaling zonder BKR mogelijkheden.

 Meer te weten komen over geld lenen zonder BKR toetsing?

Op die manier is het soms mogelijk om toch een wasmachine op afbetaling te kopen wanneer er sprake is van een negatieve BKR registratie.

Niet altijd een kredietwaardigheidscheck

Daarbij vinden we het ook erg handig om je even te laten weten dat er vaak een kredietwaardigheidscheck wordt uitgevoerd bij het BKR bij bepaalde voorwaarden.

Dit gebeurt namelijk vaak alleen als het gaat om bedragen van boven de €500,-. Zo kun je dus een wasmachine kiezen die niet meer dan €500,- kost om vervolgens toch te kiezen voor afbetaling.

Tegenwoordig is een wasmachine op afbetaling kopen eenvoudig

Omdat er steeds meer mensen kiezen voor afbetaling als financieringsvorm is het steeds gemakkelijk geworden om een wasmachine op afbetaling te kopen. Tegenwoordig kun je zelfs online alle zaken regelen. Daarbij is het ook een zeer handige betalingsvorm voor mensen die onverwachts met hoge kosten komen zitten. We hebben het allemaal al eens meegemaakt, een kapotte wasmachine en we weten wat dit grapje kost. In deze situatie kan een wasmachine op afbetaling kopen de oplossing bieden.

Wil je per se een wasmachine kopen op afbetaling zonder BKR, dan is dit vaak niet zo gemakkelijk. Vaak zijn mensen hier alleen naar op zoek wanneer er sprake is van een negatieve BKR codering. Dit betekent dat veel aanvragen voor kopen op afbetaling worden afgewezen door aanbieders.

Echter is een wasmachine op afbetaling zonder BKR wel mogelijk bij sommige aanbieders, waar een hoog rentepercentage tegenover staat. Hierdoor ontloop je de check bij het BKR, maar vaak ben je wel een stuk duurder uit.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat bij een wasmachine op afbetaling zonder BKR je te maken kunt krijgen met incassering bureaus. Dit gebeurt alleen als je niet aan de maandelijkse betaalverplichting kunt voldoen, veel financiële verantwoordelijkheid en zelfdiscipline zijn dus nodig als je kiest voor een wasmachine kopen op afbetaling zonder BKR.

Hoe gaat een wasmachine op afbetaling kopen precies in zijn werk?

Wanneer je aan het nadenken bent over het kopen van een wasmachine op afbetaling, dan is het verstandig om allereerst te weten hoe dit precies in zijn werk gaat. Het is als eerste erg belangrijk dat je voor jezelf nagaat of je aan de maandelijkse betalingen kunt voldoen.

Ga voor jezelf na wat je maandelijks kwijt bent en onderzoek of dit binnen het budget past. Om het allemaal wat duidelijker te maken hebben we hieronder de stappen onder elkaar gezet zodat je precies weet hoe een wasmachine op afbetaling werkt.

  1. Zoek allereerst een wasmachine die goed aansluit op jouw wensen
  2. Lees jezelf in en vul zo compleet mogelijk het aanvraagformulier in
  3. Een offerte wordt via de post of mail verzonden met daarin ook het aangeboden rentepercentage
  4. Eens met het aanbod? Stuur de offerte terug met een handtekening
  5. Contact wordt opgenomen door de aanbieder voor levering of ophalen

Wat belangrijk is om te weten is dat er vaak gebruik gemaakt wordt van een tussenpersoon door de grotere aanbieders. Hierbij moet je denken aan de BCC of Mediamarkt.

Deze tussenpersoon, ook wel de kredietverstrekker genoemd vaak verleend het bedrag om de wasmachine te kunnen aanschaffen. Over het algemeen zijn dit partijen zoals Santander Consumer Finance Benelux of Wehkamp Finance.

Is het kopen van een wasmachine op afbetaling altijd de veiligste manier?

Vaak krijgen we de vraag of een wasmachine kopen op afbetaling wel zo veilig is. Dit komt omdat er vaak gewerkt wordt met tussenpersonen waardoor mensen al snel argwaan krijgen.

De partijen die hierboven zijn genoemd zijn zeker betrouwbaar, doordat er namelijk sprake is van een vergunning verleend door het AFM bij deze partijen.

Wasmachine op afbetaling zonder BKR kan minder veilig zijn

Ben er nogmaals van bewust dat een wasmachine kopen op afbetaling zonder BKR anders gaat. Zo wordt er vaak met andere tussenpersonen gewerkt, waardoor het belangrijk is of je goed checkt of de tussenpersoon in het bezit is van een geldige AFM vergunning.

Niet alleen dit is belangrijk, ook kan het zomaar zijn dat je niet aan de maandelijkse betalingen kunt voldoen. Vervolgens krijg je automatisch te dealen met verschillende soorten incassobureaus.

Is wasmachine op afbetaling zonder rente te betalen ook een optie?

Ben je op zoek naar een wasmachine op afbetaling zonder rente, dan kunnen we je helaas mededelen dat dit een heel lastig verhaal gaat worden. De aanbieder die namelijk de rente ontvangt maakt winst op het product middels de rente, dit betekent dat er altijd een bepaald rentepercentage gehanteerd zou worden.

Kom je nou toch een aanbieding tegen waarin een wasmachine op afbetaling zonder rente wordt gepromoot, denk dan eerst goed na. In de meeste gevallen klopt deze informatie niet, dus is het belangrijk dat je voldoende onderzoek doet.

Vaak kom je er dan toch achter dat er niks van klopt. Om zeker te zijn van je zaak kun je kiezen voor wasmachine op afbetaling Mediamarkt of voor wasmachine op afbetaling BCC. Bij deze aanbieders wordt standaard met betrouwbare partijen samengewerkt.

Is er ook een goedkope wasmachine op afbetaling beschikbaar?

We hebben je hierboven genoemd dat het helaas niet mogelijk is om een deal te vinden waarbij je geen rente hoeft te betalen. Dit is dan ook vaak de factor die zorgt voor hogere kosten. Om toch wat minder kwijt te zijn kun je ervoor kiezen om een goedkoper model te kiezen, maar dit is in de praktijk vaak toch niet de slimste keus. Zo is het algemeen bekend dat goedkopere modellen wasmachines toch wat sneller stuk gaan.

Meer lezen over verschillende soorten wasmachines? 

De kosten die komen kijken bij het repareren van de wasmachine zijn voor de koper en het zou zonde zijn als je maandelijks moet blijven betalen voor een wasmachine die niet meer naar behoren werkt. Kijk je dus naar een goedkope wasmachine op afbetaling? Bekijk dan eerst goed de specificaties en ga alleen akkoord als alles naar wens is.

Wasmachine op afbetaling zonder BKR check mogelijk bij de Mediamarkt?

Zoals we al hebben besproken is het bij sommige aanbieders mogelijk om te kiezen voor een wasmachine kopen op afbetaling zonder BKR. Helaas moeten we je mededelen dat Mediamarkt niet de geschikte aanbieder is als je hier specifiek naar op zoek bent.

Voordat er krediet vrijkomt wordt er namelijk altijd gecheckt of er geen sprake is van betalingsachterstanden en andere verplichte betalingen. Hierbij maakt het ook geen verschil wat de waarde is van de wasmachine, er wordt altijd een check gedaan door Mediamarkt.

Hoe werkt een wasmachine op afbetaling BCC?

We hebben het zojuist gehad over de Mediamarkt, maar nu is grote aanbieder BCC aan de beurt. Aanbieder BCC werkt toch net even wat anders als de Mediamarkt. Voornamelijk voor de mensen met een negatieve BKR codering zal de BCC een goede uitkomst zijn.

Je kunt namelijk tot €250,- een aanvraag doen, zelfs met een negatieve BKR codering. Bij deze bedragen wordt er namelijk geen check uitgevoerd. Hogere bedragen? Dan wordt er wel een check geraadpleegd bij het BKR.