Het sluiten van een inboedelverzekering is niet het leukste onderwerp voor veel mensen, maar toch is het wel belangrijk. Het afsluiten van een inboedelverzekering staat waarschijnlijk als laagste prioriteit op je to-do list, het is een van die dingen die je maar blijft uitstellen. Je weet ergens wel dat het verstandig is om het nu te regelen en er toch een af te sluiten, maar het komt er de hele tijd niet van. Toch kun je er beter nu een afsluiten. Een inboedelverzekering is één van de belangrijkste verzekeringen die ook jij zou moeten hebben. Zie het als een basic. Als er iets gebeurt met je spullen, kun je een aanspraak maken op deze verzekering. Wel zo fijn, zeker als je hard gespaard hebt voor bepaalde dingen.

 

Wat is het?

Kort gezegd kan je met een inboedelverzekering op bijna alle roerende zaken die je in bezit hebt binnen je huishouden verzekeren. Roerende zaken zijn spullen die niet vastzitten aan de woning, deze spullen kan je dus los meenemen. Dit is bijvoorbeeld je interieur of je televisie. Alle dingen die jij koopt en onderbrengt in je huis behoren hiertoe. Ga je bijvoorbeeld wijnglazen kopen? Dan behoren ook deze wijnglazen tot de roerende zaken. De inboedelverzekering dekt schade aan je roerende zaken. Let op: je krijgt niet zomaar alles vergoed. Wanneer dan wel? Dat is alleen als de schade is ontstaan door voorwaarden die door de verzekering zijn opgesteld.

 

Waarom belangrijk?

Maar waarom is de verzekering dan zo belangrijk? Dat heeft alles te maken met de waarde van je roerende zaken. Je denkt dat dat misschien niet zoveel is, maar als je alles bij elkaar gaat optellen is dit toch vaak wel zo. Zolang je geen schade hebt merk je dit niet zo erg, maar zodra je schade hebt kom je erachter. Het is niet heel leuk als je bij schade opeens zelf een flink bedrag moet ophoesten wat je anders van de verzekering had gekregen. Kom dus niet voor onverwachte verrassingen te staan en zorg dat je goed verzekerd bent.

 

Hoe werkt het?

Je kan bij deze verzekering maandelijks betalen. Je betaalt dan premie. De inboedelverzekering biedt dekking tot een bepaald bedrag, dit is de verzekerde som. Heb je een dure inboedel? Dan betaal je ook een hogere premie. Sluit je een inboedelverzekering af dan ontvang je ook altijd een verzekeringspolis. Hier staan alle voorwaarden in en er staat beschreven wat er allemaal binnen je dekking valt. Iedere inboedelverzekering is anders, dus verdiep je hier goed in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *