Scooter leasen zonder BKR, kom er hier alles over te weten!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Een scooter leasen zonder BKR, is dat tegenwoordig mogelijk? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een scooter te leasen, maar krijg je dan niet te maken met een BKR registratie? Of kun je ook een scooter leasen zonder BKR toetsing?

Om antwoord te geven op al deze vragen hebben we hieronder een uitgebreid artikel gemaakt over een scooter leasen zonder BKR. Op deze manier kun jij met een gerust hart de weg op met jouw gloednieuwe tweewieler.

Waarom kiezen voor het leasen van een scooter?

Wanneer er niet genoeg geld is om een auto aan te schaffen, dan kijken toch veel mensen direct naar een scooter als oplossing. Niet alleen de auto zelf kost veel geld, maar ook de kosten voor het behalen van een rijbewijs zijn tegenwoordig torenhoog. Om deze redenen kiezen toch veel mensen daarom voor het leasen van een scooter. Dit is voortaan voor vrijwel iedereen mogelijk door de optie scooter leasen zonder BKR toetsing.

Ook is een scooter leasen met BKR mogelijk, maar daar vertellen we later in het artikel meer over. Over het algemeen kiezen veel mensen voor een scooter op afbetaling als er minder geld beschikbaar is. Op deze manier is het namelijk mogelijk om maandelijks de scooter af te betalen en daarbij ben je ook nog eens direct eigenaar van de scooter.

Is een scooter op afbetaling zonder BKR toetsing mogelijk?

Vaak wordt de vraag gesteld of een scooter leasen zonder BKR toetsing mogelijk is, we leggen dit daarom graag even uit. Wanneer er wordt gekozen voor een scooter op afbetaling dan wordt er een lening afgesloten waarbij maandelijks een bedrag moet worden betaald.

In de meeste gevallen is het zo dat er altijd wordt gecheckt bij het BKR naar een codering als het gaat om grote bedragen. Vaak moet het dan om bedragen gaan van boven de €500,- en dit is dan ook vaak het geval bij een scooter.

Echter is het zo dat dit per aanbieder van scooters op afbetaling verschilt. Wel willen we meegeven dat het niet vaak voorkomt dat een scooter leasen met negatieve BKR mogelijk is, het is dan de bedoeling dat ervoor wordt gezorgd dat de BKR registratie wordt verwijderd. Ook kun je kiezen voor geld lenen zonder BKR om een scooter aan te schaffen. 

Kun je een scooter leasen met BKR registratie?

Zoals we hierboven hebben besproken komt het vaak voor dat er een check wordt gedaan bij het BKR als een scooter lease aanvraag binnenkomt. Maar wat als je al een scooter leasen met BKR overweegt, dit betekent dat je dus al geregistreerd staat bij het BKR.

In principe hoeft dit niet altijd iets vervelends te betekenen, zo kan het zomaar zijn dat je bij het BKR een positieve codering hebt. Vervolgens kun je dus gewoon een scooter leasen.

Ga je een scooter leasen met negatieve BKR dan werkt het net weer wat anders. Zoals we ook al hierboven hebben genoemd wordt het erg lastig om voor een scooter op afbetaling te kiezen. Dit omdat je er een negatieve codering staat geregistreerd bij het BKR.

Dit betekent dat je op zoek moet naar een aanbieder waar een scooter leasen zonder BKR check mogelijk is. Al met al komt het er dus op neer wat voor soort registratie er staat bij het BKR. Bekijk dus altijd van te voren of er een registratie actief is, dit kun je doen door een BKR registratie op te vragen.

Hoe werkt een scooter op afbetaling zonder BKR?

Als we het hebben over een scooter op afbetaling zonder BKR, dan hebben we het hier niet over iets ingewikkelds. Wanneer je gaat leasen kies je namelijk voor maandelijkse financiering van de scooter, hiervoor wordt een contract samen met de verkoper opgesteld.

In dit contract staan een aantal belangrijke zaken genoemd zoals de afgesproken betaaltermijn, rente en het uiteindelijke afbetalingsbedrag. Erg gemakkelijk eigenlijk, ook is het tegenwoordig niet eens meer moeilijk om een scooter op afbetaling online te regelen.

Om het wat duidelijker te maken hebben we hieronder een stappenplan gemaakt:

  1. Kies een scooter die jou aantrekkelijk lijkt
  2. Bekijk het aanvraagformulier en vul deze naar behoren in
  3. Verzend het aanvraagformulier
  4. Een akkoord & offerte wordt verzonden vanuit dealer via mail of post
  5. Onderteken de offerte en stuur deze terug
  6. De dealer neemt contact met je op over de levering van de scooter

Ben er van bewust dat iedere aanbieder hun eigen aanvraagformulier hanteert. Vaak wordt de handelswijze die hierboven wordt besproken wel gebruikt.

Wat wordt er allemaal vermeld op het aanvraagformulier?

We merken dat veel mensen vragen stellen over de vragen en informatie die vermeld staat op het aanvraagformulier. Wel zo gemakkelijk als je weet wat het aanvraagformulier inhoudt. Om deze reden hebben we hieronder de belangrijkste punten die worden vermeld uiteengezet:

  • Kosten van de scooter en mogelijk bijgeleverde accessoires
  • Hoeveel kapitaal er door de afnemer zelf wordt betaald
  • De betalingstermijn van 36, 48 of 72 maanden
  • Inruilwaarde van de gekozen scooter

Maar wat moet je nog meer weten over scooter leasen zonder BKR check?

Er zijn nog een aantal zaken die je te weten moet komen als het gaat over een scooter leasen zonder BKR check.

De betalingstermijn

De betalingstermijn is bijvoorbeeld erg belangrijk om veel aandacht aan te besteden. Maandelijks betaal je namelijk het vooruit betaalde bedrag met daaroverheen nog rente gerekend. Dit betekent dat; hoe korter de looptijd, hoe minder kosten er uiteindelijk gemaakt worden.

Voornamelijk komt dit doordat de rente wordt berekend over het resterende openstaande bedrag. Een kortere betalingstermijn zorgt ervoor dat dit openstaande bedrag snel minder wordt en dat je dus minder rente hoeft te betalen.

Vroegtijdig en boetevrij aflossen

Een ander groot voordeel van het kiezen voor scooter kopen op afbetaling zonder BKR toetsing heeft te maken met het aflossen van de lening. Bij de meeste aanbieders is het vrijwel altijd mogelijk om boetevrij en vroegtijdig af te lossen.

Heb je dus toevallig wat extra geld in de maand en wil je minder rentekosten ervaren? Dan kun je er dus voor kiezen om vroegtijdig af te lossen zodat de rente lager wordt. Ook krijg je hier dus geen boete voor.

Geen eigenaar van de scooter

Ben er wel van bewust dat wanneer je een scooter least dat de verstrekker vaak eigenaar is van de scooter totdat deze volledig is afbetaald. In feite is de verstrekker van de scooter tijdens de betalingstermijn dus juridisch eigenaar.

Om deze reden is het verstandig om voorzichtig om te gaan met de scooter, ook is het erg verstandig om er altijd zo goed mogelijk voor te zorgen dat de scooter niet gestolen kan worden.

Kredietwaardigheidscheck

We hebben al een aantal keer verteld dat er door veel verstrekkers wordt gekozen voor een kredietwaardigheidscheck. Dit betekent dat een scooter leasen zonder BKR toetsing vrij lastig gaat worden. Wel kun je in dat geval kijken naar een scooter leasen zonder BKR. Er zijn aanbieders waarbij dit wel mogelijk is.

Scooter leasen zonder BKR toetsing is vaak wel een optie

Zoals we al hebben genoemd is een scooter leasen zonder BKR toetsing vaak mogelijk. Leasen is namelijk iets anders als iets aanschaffen op afbetaling. Als je een scooter gaat leasen dan heb je te maken met andere soort voorwaarden.

Lease je een scooter, dan wordt dit niet gezien als een lening maar als een dienstenpakket wat iedere maand wordt afgenomen. Dit betekent dat het een scooter leasen met negatieve BKR vaak wel mogelijk is, hierbij worden door de meeste aanbieders geen checks uitgevoerd naar kredietwaardigheid.

Het einde van de betalingstermijn

Wanneer je een scooter gaat leasen is het verstandig om te kijken naar wat er gebeurt als het einde van de betalingstermijn in zicht komt. Wordt je eigenaar van de scooter uiteindelijk of toch niet? Dit is per aanbieder verschillend en daarom is het slim om dit van te voren uit te zoeken.

Vaak moet je een afbetalingsbedrag betalen aan het einde van de looptijd, vervolgens ben je officieel eigenaar van de scooter die je hebt geleased. Per aanbieder is dit anders, doe dus goed onderzoek voordat een besluit wordt genomen.

Al met al is een scooter leasen met BKR of scooter leasen zonder BKR check dus zeker mogelijk. Een handig alternatief voor mensen die het wat minder breed hebben en niet te maken willen hebben met een kredietwaardigheidscheck.

Inhoud