Meubels Kopen Op Afbetaling Zonder BKR Toetsing | Bekijk Er Hier Alles Over

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Meubels kopen op afbetaling zonder BKR toetsing, misschien heb je er al eens van gehoord. Tegenwoordig is het namelijk niet meer nodig om in een keer een groot bedrag te moeten betalen voor meubels. Zo zijn er de laatste jaren veel verschillende soorten financieringsvormen beschikbaar voor bijvoorbeeld een hoekbank op afbetaling, ook wel hoekbank kopen in termijnen genoemd door de aanbieders.

Voortaan is het mogelijk om gebruik te maken van afterpay, termijnbetalingen en zelfs leasen. Steeds meer aanbieders maken het mogelijk om gebruik te maken van deze verschillende vormen. Niet alleen bij dure meubels is dit het geval, ook bij andere dure producten in huis wordt dit mogelijk.

Het kan goed zijn dat je op het moment vragen hebt over meubels in termijnen betalen zonder BKR toetsing, kan dit wel bijvoorbeeld en hoe werkt dit nou eigenlijk precies? Verder in dit artikel zullen we het verder hebben over meubels op afbetaling zonder BKR.

Hoe werkt meubels kopen op afbetaling zonder BKR toetsing nou eigenlijk?

Meubels kopen op afbetaling zonder BKR toetsing is iets waar je zeker aandacht aan moet besteden als je voor deze optie kiest. Onderzoek doen en veel zelfdiscipline is erg belangrijk bij deze financieringsvorm. Om het wat gemakkelijker te maken willen we hieronder graag uitleggen hoe meubels in termijnen betalen zonder BKR precies werkt.

Eigenlijk beschrijft de naam van deze betalingsvorm eigenlijk precies wat het inhoudt. Meubels hoeven namelijk niet in een keer betaald worden, dit betekent dat er in termijnen betaald kan worden. Ideaal als je op het moment niet veel kapitaal hebt en toch graag nieuwe meubels wilt hebben of gaat verhuizen.

Kiezen voor meubels op afbetaling zonder BKR check wordt steeds vaker gedaan en is best wel eenvoudig. Het is de bedoeling dat je op zoek gaat naar meubels die naar wens zijn, vervolgens vul je bij de aanbieder het aanvraagformulier in en krijg je hierop reactie. We hebben het wat makkelijker gemaakt voor je door hieronder een handig stappenplan op te zetten van dit gehele proces:

  1. Ga op zoek naar meubilair wat naar wens is en kies
  2. Vul het gehele aanvraagformulier naar behoren in
  3. Een offerte met renteaanbod wordt verstuurd via de mail of post
  4. Akkoord? Onderteken de offerte en stuur deze terug
  5. Contact wordt opgenomen voor levering of ophalen van de meubels

Zoals je ziet is het een vrij eenvoudig proces waarbij geen extra kosten voor de aanvraag komen kijken. Doe eerst altijd goed onderzoek en ga na of je maandelijkse het termijnbedrag kunt betalen. Voornamelijk is dit nog belangrijker als je kiest voor meubels in termijnen betalen zonder BKR, er is immers geen check uitgevoerd of de kosten gedekt kunnen worden.

Meubels kopen op afbetaling zonder BKR toetsing te vergelijken met meubels leasen?

We hebben hierboven het stappenplan opgesteld met daarin de stappen die komen kijken bij de aanvraag voor een hoekbank op afbetaling zonder BKR. Hier heb je kunnen lezen dat er bij de offerte een renteaanbod wordt meegestuurd. Doordat je kiest voor betalen in termijnen wordt er gebruik gemaakt van rente, deze wordt berekend over het resterende openstaande bedrag. Dit betekent dat je ook zeker rekening moet houden met de betalingstermijn, deze bepaalt voornamelijk de uiteindelijke kosten die je hebt aan rente.

Naast dat je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een hoekbank op afbetaling is het ook mogelijk om meubilair te leasen. Er zit wel degelijk verschil tussen het kiezen voor leasen of op afbetaling meubilair kopen. Kies je voor leasen dan wordt dit gezien als het afnemen van een dienstenpakket, daartegenover heb je op afbetaling wat wordt gezien als een lening. Ga je toch voor leasen dan is een hoekbank kopen in termijnen voor 0% rente mogelijk.

Daarnaast is het een algemeen feit dat kiezen voor meubels op afbetaling zonder BKR altijd duurder is. Vooral als je dit gaat vergelijken met wanneer je het hele aanschafbedrag in een keer zou betalen. Het grote verschil wordt veroorzaakt door de hoge rente die wordt gehanteerd bij meubels op afbetaling zonder BKR. Aan de rente is helaas moeilijk te ontkomen, pas dan ook altijd op verdachte aanbiedingen op websites.

Waarom kiezen mensen voor meubels op afbetaling zonder BKR toetsing

Veel mensen hebben vragen over meubels in termijnen betalen zonder BKR, dit is niet raar want het is ook relatief nieuw. In de werkelijkheid is het eigenlijk helemaal niet zo vreemd omdat meubilair vaak erg duur is. Hoe fijn is het dan als je dit dure meubilair maandelijks op afbetaling kunt kopen?

Daarbij kan het ook zomaar zijn dat je te maken hebt met een negatieve BKR codering, dit betekent dat je moeilijker door een aanvraag heen komt bij een BKR check. Tegenwoordig zijn er wel steeds meer aanbieders die dit mogelijk maken. Zo is een hoekbank op afbetaling zonder BKR toch beschikbaar.

Wanneer er sprake is van een hoog aanschafbedrag wordt er bij de meeste aanbieders standaard een BKR check uitgevoerd. Hierdoor kan een aanvraag worden afgewezen. Er zijn alternatieven zoals een mini lening die hulp kunnen bieden.

Zitten er nadelen aan kiezen voor meubels op afbetaling zonder BKR check?

Kies je voor meubels kopen op afbetaling zonder BKR toetsing? Dan zitten hier zeer zeker nadelen aan verbonden. Allereerst het risico wat je loopt wanneer je kiest voor deze optie. Om je een duidelijk beeld te geven van de nadelen hebben we ze hieronder voor je uiteengezet:

  • Veel aanbieders weigeren mensen met een negatieve BKR codering, dus is het zo dat er moet worden gezocht naar een lening zonder BKR of een aanbieder waar geen check wordt uitgevoerd
  • Meubels op afbetaling zonder BKR check zijn altijd duurder in vergelijking met betaling van de gehele aanschafwaarde in een keer

Veel aanbieders weigeren dus mensen met een negatieve BKR codering. Sommige mensen hebben allang geen financiële problemen meer en ervaren hier nog steeds problemen van. Het is dan verstandig om te kijken naar mogelijk opties om de BKR registratie te laten verwijderen.

Een hoekbank op afbetaling zonder BKR, wat zijn de opties?

Ben je op zoek naar een hoekbank, dan is een hoekbank op afbetaling zonder BKR een optie waar naar gekeken kan worden. Maar wat zijn precies de opties waaruit gekozen kan worden? Vaak kun je kiezen om een mini lening, ook wel flitslening genoemd, af te sluiten. Over het algemeen gaat het dan over kleine bedragen waardoor er geen BKR check wordt uitgevoerd.

Hoe gaat een hoekbank kopen in termijnen precies in zijn werk?

Als je bijvoorbeeld een hoekbank gaat kopen in termijnen, dan is het erg belangrijk dat je precies weet hoe dit in zijn werk gaat. Allereerst is het daarom van belang om te weten dat de grote retailers zoals Mediamarkt en BCC altijd samenwerken met een tussenpersoon.

De tussenpersoon zorgt er namelijk voor dat er krediet vrijkomt, die een gespreide betaling in termijnen mogelijk maakt. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen voor betalen achteraf, maar dit is niet hetzelfde aangezien een op een later moment het gehele bedrag in één keer betaald moet worden.

Is een hoekbank kopen in termijnen altijd veilig?

Omdat het nog relatief nieuw is dat er meubels kunnen worden afgekocht of kunnen worden geleased hebben mensen veel vragen hierover. Is het bijvoorbeeld wel veilig om te kiezen voor een hoekbank kopen in termijnen? Welke risico’s en kosten zitten hier aan verbonden?

Wanneer er wordt gewerkt met tussenpersonen door grote retailers dan zal dit enkel gebeuren met partijen die in het bezit zijn van een AFM vergunning. Check alsnog altijd van te voren goed of je te maken hebt met een tussenpersoon die in het bezit is van een AFM vergunning.

Gaat een hoekbank op afbetaling altijd gepaard met rente?

Ben je op zoek naar een hoekbank op afbetaling zonder dat je hiervoor rente moet betalen? Dan willen we je meegeven dat dit vaak niet mogelijk is. De aanbieder verdient namelijk geld door het hanteren van de rente over de afbetalingsperiode.

Het komt dan ook nooit voor dat er geen rente wordt gehanteerd door retailers. Kijk daarom altijd goed uit als je malafide aanbiedingen tegenkomt met daarin advertenties over 0% rente.

Ben je dus op zoek naar een hoekbank op afbetaling, dan is het altijd verstandig om te kijken naar een grote aanbieder zoals Mediamarkt, Expert of BCC.

Inhoud