Hoewel door de jaren heen huizen steeds duurder worden en daarmee dus in waarde stijgen, is het altijd fijn als jouw huis nóg meer in waarde stijgt. Wellicht wil je dat de waarde van je huis stijgt omdat je binnenkort je huis gaat verkopen of omdat je gaat verbouwen en zeker wilt weten dat het wél echt waarde toevoegt. Hoe dan ook, in deze blog vergelijken we een paar mogelijkheden om je huis in waarde te laten stijgen!

Een serre

De oppervlakte van het huis heeft heel veel invloed op de directe waarde van het huis. Het aantal vierkante meters staat immers niet voor niets bij advertenties. Het uitbreiden van je woning kan dus direct er voor zorgen dat je woning meer waard wordt. Zo kan een serre plaatsen er voor zorgen dat je huis wel  60 tot 100% in waarde stijgt. Je kan er voor kiezen om enkel een overkapping te plaatsen, maar om de waardevermeerdering te waarborgen moet je wel zijwanden bij je veranda plaatsen.

huis in waarde stijgen

Isolatie

Het verduurzamen van je woning zorgt er voor dat je een beter energielabel kan krijgen. Dit kan op veel manieren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van dubbel glas, het isoleren van je dak, zonnepanelen aanschaffen of de vloer isoleren. Er zijn natuurlijk nog meer voordelen, maar deze verhogen gegarandeerd de waarde van je huis. Benieuwd hoe je, naast te isoleren, ook direct energie thuis kan besparen? Daar hebben we hier een blog over geschreven. Zo kun je nog beter je maandelijkse energiekosten laag houden.

Een nieuwe badkamer

Veel mensen laten al snel de badkamer vervallen omdat deze nog prima functioneert. Wil je écht de waarde van je huis verhogen? Investeer dan in een nieuwe badkamer. Naast dat het ook nog eens fijn is om een nieuwe badkamer te hebben, maakt dit het huis ook instap klaar wanneer je het huis wilt verkopen.

Conclusie

Deze drie opties zijn alle drie geschikt om de waarde te verhogen. Mocht het mogelijk zijn om alle drie de opties toe te passen, raden wij dit zeer zeker aan. Als je er maar één mag kiezen, dan zouden wij kiezen voor de serre

Bekijk ook Hoe vergelijk je de prijs van jouw huis met andere huizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *