Waarschijnlijk heb je wel al een van poppers gehoord, of ben je er misschien zelf al eens mee in aanraking gekomen. Is dit niet het geval? Dan leggen we je graag uit wat precies de effecten en gevaren van poppers zijn.

Poppers zijn als eerste een partydrug. Poppers zorgen voor een korte, maar intense roes. Vroeger werd de stof die in poppers zit in capsules verkocht. Wanneer je deze capsules dan zou openen zou de capsule een poppend geluid maken. Hier heeft de partydrug dan momenteel ook zijn naam aan te danken. Op de dag van vandaag worden poppers verkocht in een klein flesje. Het flesje is gevuld met vloeistof. Wij leggen je uit hoe deze poppers gebruikt worden.

Het gebruik van poppers

Zoals eerder vermeld, worden poppers momenteel verkocht in een flesje met een vloeistof erin. Wanneer je nog niet bekend met poppers, dan is het cruciaal om te weten dat je altijd van deze vloeistof af moet blijven. Je mag deze vloeistof dus absoluut niet drinken of op wat voor een manier innemen. Mensen die deze vloeistof gebruiken, drinken de vloeistof niet, maar inhaleren de damp die van het flesje afkomt. Deze damp zorgt uiteindelijk voor die korte intense roes.

Poppers zijn daarbij ook erg populair bij homoseksuelen. Dit komt, omdat de damp van de poppers zorgt voor een ontspanning van de spieren. Zo ook de anusspier. Waar homoseksuele een prettiger gevoel kunnen ervaren tijdens de seks.

De effecten van poppers

De effecten die je kunt ervaren bij het inhaleren van de damp van poppers zijn onder andere: een gelukkig gevoel, seksuele opwinding en een optimale ontspanning. Poppers kunnen er dus bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je heel erg ontspant tijdens een periode waar je wellicht heel veel stress ervaart.  De ontspanning ontstaat door het bloeddrukverlagende effect. Dit komt omdat je bloedvaten verwijden.

Echter zijn er ook wat minder goede effecten bij het inhaleren van poppers. Zo kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met hoofdpijn, misselijkheid, geheugenverlies of zelfs verlies van een erectie. Let er dus op dat wanneer je slechte symptomen krijgt dat je de poppers dan links laat liggen.

Poppers en de risico’s

Bij drugs komt er altijd een lijstje aan risico’s bij kijken. Houd hier rekening mee en neem deze risico’s dus serieus. Niet denken dat het jou niet kan overkomen, want net zoals het iemand anders kan overkomen, kun jij ook te maken krijgen met de risico’s van poppers.

Lange termijn risico’s van poppers kunnen onder andere zijn dat door het verwijden van je bloedvaten, de kans op hersenschade flink kan toenemen. Daarbij kan je ook je zicht aangetast worden door het gebruik van poppers. Dit kan namelijk worden veroorzaakt door de verhoogde druk die achter je ogen kan ontstaan.

Wij hopen in ieder geval dat het gebruik van poppers en de gevaren daarvan een stuk duidelijk zijn geworden. Wij hopen in ieder geval dat je altijd voorzichtig omgaat wanneer je gebruik maakt van drugs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *