De collectieve zorgverzekering nog steeds voordelig in 2023 | Lees hier in de informatiegids!

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Collectief verzekeren wellicht interessant voor u

Dit jaar zijn de zorgkosten weer omhoog geschoten, iets wat je de afgelopen maanden misschien vaak voorbij hebt zien komen. Veel mensen hebben moeite met het betalen van de zorgkosten waardoor de keuze voor een collectieve zorgverzekering, georganiseerd door de werkgever, interessant wordt.

De kosten worden voor deze werknemers worden al snel 5% tot 10% verlaagt. Maar hoe werkt dat dan precies? Jezelf collectief aansluiten bij een zorgverzekeraar?

Voordelen van collectief zorg verzekeren

Eerst even de betekenis van een collectieve zorgverzekering, het is een verzekering die je met een grote groep mensen tegelijk koopt, vaak wordt de organisatie geregeld door de werkgever. Het samen inkopen zorgt voor leuke kortingen met extra voordelen. Hiermee creëert de werkgever een win-win situatie. De werknemer ontvangt een leuke en interessant besparing en de werkgever maakt zich automatisch interessant voor bestaande en nieuwe werknemers. Het kan ook zomaar zijn dat je zelf op zoek bent naar de beste zorgverzekering en er vervolgens achter komt dat collectief verzekeren toch een goede oplossing is door de vele kortingen.

Wil je toevallig andere verzekeringen vergelijken? Klik dan op de link.

Meer redenen om collectief te verzekeren

De kortingen zijn natuurlijk niet het enige interessante van het collectief verzekeren, wij zullen nog enkele redenen met u bespreken voor het feit dat collectief verzekeren een prachtig product is.

  • De verzekeraars in Nederland zetten collectieve zorgverzekeringen op met een idee, met een bepaalde doelgroep op de tekentafel. Hierdoor is er een grote kans dat collectieve zorgverzekeringen perfect bij een organisatie passen qua dekking. Hierbij kunt u denken aan extra fysiotherapie voor organisaties waarin zwaar werk verricht wordt, extra zwangerschapsvergoedingen of vitaliteitspakketten. Vrijwel iedere aanbieder in Nederland kan een pakket op maat aanbieden.
  • Het is zoals eerder vermeld niet alleen de korting op de maandpremie die interessant is. Je krijgt de mogelijkheid om bijvoorbeeld een sportabonnement af te sluiten voor de helft van de prijs. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de schaal waarop jouw werkgever klanten aanlevert.
  • Wanneer je een goede zorgverzekeraar hebt zorgen zij ook voor je zieke werknemers, re-integratie is erg belangrijk en kan een organisatie veel geld besparen. De werknemers wordt beter en de organisatie bespaart op haar kosten, weer een win-win situatie. Tevens is re-integratie van werknemers in vaste dienst ook verplicht.
  • De organisatie en automatisch dus ook de werknemers kunnen nog meer besparen op hun maandelijkse kosten door de facturen per halfjaar of jaar te betalen. Dit kan een kortingspercentage van 1 tot 2% opleveren. Ook is de keuze voor automatische incasso een rede voor de verzekeraar om een korting aan te bieden

Essentiële punten bij een collectieve zorgverzekering

Zoals u hebt gelezen is een collectieve zorgverzekering erg interessant, wellicht is het ook iets voor jou. Maar ook aan een collectieve verzekering zitten zaken waar je wel degelijk rekening mee moet en wilt houden. Vergeet dit niet te lezen! Je loopt belangrijke informatie mis.

  • Als jij binnen de organisatie de mogelijkheid hebt gekregen om een zorgverzekering af te sluiten en er voor kiest om de organisatie te verlaten vervalt het recht op de collectieve zorgverzekering. Maar wat gebeurt er met de premie dan? Je zult de normale premie moeten betalen, dus zonder de collectiviteitskorting. Het kan dan ineens zijn dat je veel meer betaalt dan bij andere aanbieders. Je kunt pas weer overstappen per 1 januari van het volgende jaar.
  • Veel verzekeraars bieden een korting op de basis zorgverzekering. Wil je als werknemer een aanvullende verzekering afsluiten dan zul je dit met je werkgever moeten bespreken, hier geldt dan ook vaak geen korting op.
  •  

Wil je nou direct weten of een individuele zorgverzekering beter is als een collectieve zorgverzekering, dan raden we een zorgverzekering vergelijken te maken middels de vergelijker. Zo weet je direct of het niet slim is om toch voor individuele zorgverzekering te gaan.  Een goedkope zorgverzekering is toch wel zo handig om extra geld te besparen.

Inhoud