Verzekering vergelijken zonder gedoe

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Verzekering vergelijken en honderden euro’s besparen? Je bent op de goede plek. Je kunt hier onafhankelijk alle aanbieders van verzekeringen vergelijken op de belangrijkste factoren. Ontvang een persoonlijk aanbod en bespaar direct!

Verzekeringen vergelijken

Het vergelijken van verzekeringen is op vergelijk gratis ook mogelijk, dit omdat wij het erg belangrijk vinden dat consumenten een goede vergelijking kunnen maken om zo ten allen tijden te kunnen profiteren van de goedkoopste en beste deals. Het is mogelijk om altijd gratis & onafhankelijk gebruik te kunnen maken van onze gespecialiseerde verzekering vergelijker.

Zoals je waarschijnlijk al gezien hebt hierboven is het mogelijk om 8 verschillende verzekeringen aan te klikken om deze vervolgens te vergelijken.

Druk op de knop waar je heen wilt gaan en je gaat direct naar de pagina met daarop de verzekering vergelijker en informatie die er goed van pas kan komen bij het afsluiten en vergelijken van de desbetreffende verzekering. Vergelijken duurt over het algemeen niet langer dan 5 minuten en zorgt ervoor dat je altijd een goede deal krijgt, vergelijk verzekeringen dan ook altijd zodat je nooit meer teveel betaalt.

Goedkope verzekering

Aan het zoeken naar een goedkope verzekering? Geen probleem, je bent hier op het goede adres! Het is namelijk mogelijk om 8 verzekeringen te vergelijken middels de vergelijker waarmee je eenvoudig de goedkoopste verzekering kunt vinden en de verzekering afsluiten.

Ga naar de vergelijker vul hier jouw wensen in door gebruik te maken van de filters en je krijgt direct alle goedkope verzekeringen in te zien, geheel afgestemd op jouw persoonlijke wensen.

Bij goedkope verzekeringen vergelijken is het erg belangrijk dat je de betreffende dekkingen goed doorneemt om te voorkomen dat je misschien niet goed verzekerd bent. Nogmaals is het handig om gebruik te maken van de filters om de beste dekking te vinden. Vul dan ook altijd de filters naar waarheid en eigen wens in om direct alle goedkoopste verzekeringen in te kunnen zien.

Helaas kunnen we je geen presenteerblaadje geven met daarop antwoorden over welke aanbieder de goedkoopste verzekeringen aanbiedt, elke verzekering is toch echt anders en verschilt vooral sterk in prijs. Om een voorbeeld te geven heb je bijvoorbeeld autoverzekeringen en reis verzekeringen die een stuk duurder zijn dan alleen een uitvaartverzekering, echter kan het ook zomaar voorkomen dat dit probleem niet voorkomen door de leeftijd waarop je de verzekering afsluit.

Bij een autoverzekering betaalt iemand die jong is meer premie, maar bij een uitvaartverzekering juist weer niet. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je zelf gebruik moet maken van de verzekering vergelijker om erachter te komen welke goedkope verzekering er bestaat voor jouw persoonlijke situatie.

Beste verzekering

Op zoek naar de beste verzekering? Ook dit is geen enkel probleem. Echter kunnen wij niet zomaar stellen dat er een beste verzekering bestaat, dit heeft natuurlijke sterk te maken met verschillende behoeftes en wensen van de verzekerde, ieder mens is immers verschillend.

Wel kunnen we stellen dat er een aantal aanbieders van verzekering erg zijn gerenommeerd en een goede prijs/kwaliteit verhouding bieden. Centraal Beheer en Zilveren Kruis staan bijvoorbeeld bekend om haar lage premies maar goede dekkingen.

Zoals we al zeiden is ieder mens anders en heeft hij of zij verschillende wensen. Wanneer je de filters in de vergelijker invult zul je de beste verzekeringen tevoorschijn zien komen. Deze zijn speciaal en onafhankelijk geselecteerd! De goedkoopste zult u bovenaan treffen.

ZZP verzekering, hoe zit het?

Het kan goed zijn dat je op het moment op zoek bent naar verzekeringen zzp of informatie probeert te vinden om de beste zzp verzekering te vinden. Het is algemeen bekend dat je als zzp’er dagelijks risico neemt die ervoor kunnen zorgen dat er flinke problemen ontstaan als je hiervoor niet verzekerd bent. Je werkt immers niet voor een baas waar dit een stuk gemakkelijker is geregeld. Gelukkig is het vaak niet nodig om een verzekering zzp voor alle risico’s af te sluiten, echter zitten er enkele risico’s bij die je vaak toch liever verzekerd wilt hebben.

Je hebt verschillende verzekeringen waar je als zzp’er uit kunt kiezen, zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een wagen van de zaak rijdt die verzekerd moet worden met een autoverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering als je plotseling niet meer kunt werken door een ongeluk bijvoorbeeld, wel zo handig als er dan toch nog geld binnenkomt. Ook is het goed om te weten dat je tijdens het werk als zelfstandige niet gedekt bent met jouw eigen privé verzekeringen.

We raden aan om als zzp’er advies in te winnen bij een professioneel adviseur om erachter te komen welke verzekeringen het best bij je passen. Het zou zeer zonde zijn als je dure verzekeringen gaat afsluiten die je uiteindelijk helemaal niet nodig hebt. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de verzekering zzp te vergelijken om tot de goedkoopste aanbieder te komen met natuurlijk, erg belangrijk, de beste dekking.

Studenten verzekering

Veel studenten hebben het dagelijks erg druk met het studeren voor school. Ook wij van vergelijk gratis weten dat dit veel tijd en inspanning kost en dat je vervolgens geen zin meer hebt om randzaken zoals verzekeringen te gaan regelen.

Verzekeraars weten ook dat er veel studenten zijn die het druk hebben en niet veel geld te besteden hebben, daarom zijn de studenten verzekeringen in het leven geroepen. Over het algemeen wordt er gesproken over een studentenverzekering als het gaat om zorgverzekeringen, maar eigenlijk bevat dit een stuk meer soorten verzekeringen.

Je sluit dus eigenlijk een pakket met verzekeringen af voor jezelf als student. Handig want zo heb je al je verzekeringen direct bij dezelfde verzekeraar. Omdat je voor een pakket kiest als student krijg je hier natuurlijk voordelen bij, zo betaal je vaak een stuk minder premie voor alle verzekeringen. Ideaal als je van het weekend nog een extra biertje wilt gaan drinken in de stad.

Wil je direct weten welke studentenverzekeringen er voor jouw situatie zijn? Ga dan naar de vergelijker van de verzekering die je wilt vergelijken en gebruik de filters. Je krijgt direct een overzicht van de goedkoopste verzekeraars met uiteraard de beste dekking.

Aanvullende verzekering

Als je gaat voor een aanvullende verzekering dan ben je gedekt voor situaties die niet worden gedekt vanuit de basis verzekering. Als je een basisverzekering hebt afgesloten is het niet verplicht om een aanvullende verzekering te nemen. Het is alleen slim om een aanvullende verzekering of verzekeringen af te sluiten als je denkt dat je niet goed gedekt bent met de basisverzekering. Om deze reden is de dekking ook een van de belangrijkste dingen die in de gaten moeten worden gehouden bij verzekeringen.

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Goede vraag, want ja welke verzekeringen heb je inderdaad nou allemaal nodig? We horen steeds vaker dat Nederlanders voor veel zaken onnodig verzekerd zijn en dit kost natuurlijk een hoop geld. Het is niet nodig om jezelf voor elk risico te gaan verzekeren, dit kost uiteindelijk erg veel geld. Daartegenover heb je natuurlijk ook weer wel risico’s waar je jezelf voor moet verzekeren om niet in de financiële problemen te komen. Hieronder een aantal verzekeringen die goed van pas kunnen komen.

Autoverzekering die verplicht is

Een autoverzekering is zeker een verzekering die je kunt gebruiken als je in het bezit bent van een auto. Het is namelijk verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten in Nederland voor je auto. Vervolgens kan je zelf de keus maken of je nog gaat kijken naar aanvullende dekkingen zoals WA+ of all risk. Deze twee worden ook wel beperkt casco en volledig casco verzekering genoemd.

Zoals je waarschijnlijk al weet krijg je met een volledige casco verzekering alle schade aan je auto vergoedt. Het maakt niet uit of de schade is toegebracht door jezelf of iemand anders. Ga je voor een beperkt casco verzekering dan ben je voor meer schades aan je auto gedekt.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren kan ook handig zijn

In sommige gevallen kan het erg handig zijn om te kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering, die ook wel AVP wordt genoemd. De AVP is een verzekering waarmee je gedekt bent voor schade die je aan andere toebrengt. Bijvoorbeeld als je een vaas omstoot of per ongeluk letsel aan iemand anders toebrengt. Vaak komen hier hoge kosten bij kijken waarvoor je met een AVP verzekerd bent.

Het is daarnaast een verzekering die niet verplicht is in Nederland, echter raden we je aan om eens te kijken naar de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren omdat bij schade of letsel de kosten hoog kunnen oplopen. In de meeste gevallen kunnen mensen dit zonder AVP niet betalen en komen hierdoor in de financiële problemen.

Inboedelverzekering

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord van de inboedelverzekering en misschien weet je al dat je met deze verzekering gedekt bent voor schade aan je inboedel door diefstal en brand. Vaak wordt schade aan de inboedel die is toegebracht door de natuur zoals overstromingen niet gedekt in de inboedelverzekering.

Ook krijg je met de inboedelverzekering te maken met onderverzekerd of oververzekerd zijn, zo kan het zijn dat de waarde van je inboedel te hoog wordt ingeschat waardoor je meer premie betaalt en uiteindelijk niet genoeg krijgt uitgekeerd. Gelukkig zijn er verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden met garanties zodat je nooit onderverzekerd kunt zijn, zo krijg je altijd genoeg uitgekeerd bij schade.

Opstalverzekering met hypotheek

Een opstalverzekering afsluiten wordt vaak vanuit de bank verplicht als je ervoor kiest om een hypotheek af te gaan sluiten. Het huis dient namelijk bij een hypotheek als onderpand en deze moet dus goed worden onderhouden. Dit kan met een opstalverzekering die alle schade aan het huis dekt en vergoedt.

Wij raden aan om zeker een opstalverzekering in overweging te nemen, ook als het door de bank niet als eis wordt gesteld. Het kan zomaar gebeuren dat het rare weer in Nederland weer opsteekt en vervolgens een boom omwaait op jouw huis, dit zorgt voor enorme kosten die kunnen worden gedekt met een opstalverzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Heb je wel eens akkefietjes die moeten worden opgelost in de rechtbank? Dan is de rechtsbijstandverzekering misschien een goede optie voor jou. Met deze verzekering worden namelijk de kosten van bijvoorbeeld de advocaat betaalt, die over het algemeen erg duur zijn.

Het enigste nadeel hieraan is dat de verzekeraar vaak zo goedkoop mogelijk de zaak wil oplossen, wat kan resulteren in een minder resultaat in de rechtbank. Je hebt verschillende soorten categorieën bij rechtsbijstandverzekeringen, sluit je er bijvoorbeeld een af voor het verkeer, wonen of voor het werk. Dit hangt af van de problemen die je kunt verwachten op het werk of thuis. Let dus tijdens het afsluiten op welke categorie je kiest.

Reisverzekering voor op vakantie

Ga je op reis binnenkort? Dan is het misschien slim om te kijken naar de verschillende soorten reisverzekeringen. We raden dit aan omdat het nog wel eens voorkomt dat mensen een ongeluk meemaken op vakantie en dan vervolgens zorg moeten ontvangen, dit is vaak duur en veel van deze kosten worden gedekt met een reisverzekering. Helaas is het ook niet alleen de kosten van de geleverde zorg, maar ook het langere verblijf in het buitenland en het vervoer naar huis of ziekenhuis.

Zijn er verplichte verzekeringen in Nederland?

In Nederland is het zo geregeld dat er verzekeringen zijn die we allemaal verplicht moeten afsluiten. We hebben het hier over verzekeringen zoals de verplichte basis zorgverzekering of de autoverzekering als je in het bezit bent van een auto. We hebben hieronder een overzicht voor je gemaakt waarin je direct kunt zien welke verzekeringen in Nederland verplicht zijn.

Basis zorgverzekering is verplicht

Je bent in Nederland verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten als je 18 jaar bent en loon, pensioen of een uitkering binnenkrijgt. De overheid stelt elk jaar vast welke zorg wordt vergoedt vanuit de basisverzekering, zorgkosten van bijvoorbeeld het ziekenhuis, bepaalde medicijnen en de huisarts zijn kosten die vanuit de basisverzekering worden vergoedt. Daarnaast heeft de overheid ook verplicht aan de verzekeraars om iedereen te accepteren voor de basis zorgverzekering, zo kan iedereen in Nederland zorg ontvangen.

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

In Nederland is het verplicht vanuit de overheid om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, ofwel WA-verzekering, af te sluiten als je in het bezit bent van een motorvoertuig. Onder motorvoertuigen vallen bijvoorbeeld een auto, motor of een scooter.

Met de WA-verzekering wordt schade gedekt die je andere toebrengt met jouw motorvoertuig. Hierdoor hoeft degene die schade heeft niet zelf op te draaien voor de kosten die jij hebt veroorzaakt. Wil je ook voor eigen schade aan het voertuig gedekt zijn? Kijk dan eens naar aanvullende verzekeringen beperkt casco of volledig casco.

De opstalverzekering in sommige gevallen

Je gaat pas kijken naar het afsluiten van een opstalverzekering als je in het bezit bent van een koophuis of er eentje gaat kopen. Vanuit de overheid is het niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, echter is het de hypotheekverstrekker die wel vaak verplicht dat je een opstalverzekering moet afsluiten om beschikking te krijgen tot de hypotheek.

Niet iedere hypotheekverstrekker heeft deze eis, wel raden we aan om toch te kijken naar een opstalverzekering omdat dit de schade dekt van bijvoorbeeld een omgevallen boom op jouw huis.

Overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Net zoals bij de opstalverzekering verplicht een hypotheekverstrekker ook vaak dat je een overlijdensrisicoverzekering naast de hypotheek moet afsluiten. Dus net zoals net is dit geen verplichte verzekering van de overheid. De hypotheekverstrekker eist dit zodat de hypotheek kan worden afbetaald bij een vroegtijdig overlijden, de nabestaanden krijgen namelijk een geldbedrag uitgekeerd na het overlijden die de hypotheek kosten kan dekken.

Zakelijke verzekeringen

Er bestaan ook zakelijke verzekeringen voor de ondernemers onder ons en daarom de premie zakelijke verzekeringen vergelijken ook mogelijk. Helaas is ondernemen niet altijd rozen en maneschijn want er zitten toch ook echt wat risico’s aan verbonden waardoor kijken naar een zakelijke verzekering toch wel slim is. Je kunt kiezen uit verschillende zakelijke verzekeringen zoals een bedrijfspandverzekering of een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Vergelijk altijd voordat je een zakelijke verzekering afsluit om tot de beste deal te komen.

 

Inhoud