Auto Kopen Op Afbetaling Zonder BKR Toetsing | Bekijk Er Hier Alles Over

Picture of by Laura Dallas • Oct 21, 2022

by Laura Dallas • Oct 21, 2022

Huurkoop auto zonder BKR, ook wel auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing genoemd. Je bent het ongetwijfeld tegengekomen op het internet toen je op zoek was naar een nieuwe auto. Maar wat wordt nou eigenlijk bedoeld met de term ‘’huurkoop auto zonder BKR’’ en wat is nou belangrijk om op te letten als je een auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing overweegt. We leggen je het hieronder in dit artikel duidelijk uit.

Iedereen weet dat het vaak erg duur is om een nieuwe auto aan te schaffen. Spaargeld is een goede keus om deze nieuwe auto van te bekostigen, maar dit is niet de enige optie waaruit gekozen kan worden. Vaak zijn er namelijk ook verschillende soorten financieringsvormen mogelijk om een nieuwe auto aan te schaffen.

Veel mensen kiezen er dan ook vaak voor om de specifieke leenvorm auto huurkoop te kiezen. Kies je voor deze financieringsvorm dan zijn er een aantal zaken die in acht genomen moeten worden. Ga je bijvoorbeeld een auto kopen op afbetaling met negatief BKR dan is het aannemelijk dat de aanvraag voor de auto wordt geweigerd.

Een auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing, waar is dit mogelijk?

Een auto kopen zonder BKR was in het verleden alleen maar mogelijk bij de grotere dealers in Nederland, tegenwoordig zit dit wel anders. In de tussentijd zijn er steeds meer dealers bijgekomen waardoor een auto financieren zonder BKR binnen de mogelijkheden ligt. Steeds meer mensen kiezen voor geld lenen zonder BKR voor de aanschaf van een auto, dit omdat ze geen negatieve registratie willen oplopen.

Een auto op afbetaling zonder BKR is wel iets waar aandachtig naar gekeken moet worden. Ga bijvoorbeeld direct bekijken hoe je een BKR codering kunt opvragen.

Heb je een negatieve codering of een positieve codering? Heb je een negatieve codering dan moet je op zoek naar een aanbieder waar een auto kopen op afbetaling met negatief BKR wordt toegelaten. Met een positieve BKR codering kun je gewoon een auto financieren met BKR.

Ben er wel van bewust dat je goed moet nadenken en onderzoek moet doen naar een auto kopen met BKR. Wil je een auto in termijnen betalen zonder BKR check, maar weet je eigenlijk dat je deze kosten niet kunt dragen dan is dit niet verstandig. Bekijk altijd welke beslissingen financiële problemen kunnen opleveren in de toekomst.

Lees meer over private lease op de website van het BKR

Wat zijn de voordelen van een auto kopen zonder BKR toetsing?

Geld lenen voor auto zonder BKR toetsing aan het overwegen? Wel zo fijn als je hiervan de voordelen op een rijtje hebt staan. Er zijn zeker een aantal voordelen verbonden aan een auto in termijnen betalen zonder BKR check. We hebben ze hieronder voor je uiteengezet en ook hebben we natuurlijk de nadelen netjes voor je op een rijtje gezet.

Keuze uit veel auto’s naar wens

Kies je voor huurkoop auto zonder BKR dan heb je allereerst veel keus uit auto’s. Er zijn veel merken en modellen beschikbaar waaruit je kunt kiezen, dit betekent dat je vrijwel altijd een model vindt wat precies aan jouw wensen voldoet.

De optie auto financieren zonder BKR toetsing wordt door steeds meer aanbieders aangeboden waardoor het aanbod steeds groter wordt.

Geen kredietwaardigheidscheck bij auto op afbetaling zonder BKR

Sommige mensen hebben helaas last van een negatieve registratie bij het BKR, dit kan de optie auto huurkoop aanvraag nog wel eens lastig maken. Echter betekent dit niet dat een auto financieren met negatieve BKR niet mogelijk is.

Zo zijn er aanbieders waarbij een auto kopen zonder BKR toetsing gewoon mogelijk is. Ben wel altijd bewust van de financiële risico’s die dit met zich meebrengt.

Boetevrij en tussentijds aflossen is vaak mogelijk

Ga je voor de optie auto huurkoop dan krijg je vaak de mogelijkheid om tijdens de looptijd boetevrij en tussentijds af te lossen. Dit is erg fijn, want je betaalt namelijk rente over het openstaande bedrag.

Hoe meer je tussentijds en boetevrij kunt aflossen, hoe minder rente je onderaan de streep moet betalen.

Kijk dus altijd goed naar de voorwaarden als je aan het oriënteren bent naar een auto financieren zonder BKR toetsing.

Geen last van een grote investering

Wanneer mensen kijken naar een auto kopen op afbetaling zonder BKR, dan is het vaak zo dat er helaas geen kapitaal beschikbaar is om in een keer het gehele bedrag voor de auto te betalen. Ga je voor een auto op afbetaling, dan heb je geen last van grote investeringen.

Je betaalt namelijk iedere termijn een bedrag waarover rente is berekend. Ben er wel van bewust dat dit financiële gevolgen met zich kan meebrengen. Doe dus altijd eerst goed onderzoek voordat je deze keus maakt.

De nadelen van een auto kopen op afbetaling met negatief BKR

Zoals we al eerder hebben genoemd kan een auto financieren met negatieve BKR financiële risico’s met zich meebrengen. Er wordt namelijk geen kredietwaardigheidscheck uitgevoerd waardoor niet gecheckt kan worden of de termijnbetalingen haalbaar zijn. Een auto in termijnen betalen zonder BKR check verloopt dan ook niet altijd soepel en kan toch flink wat problemen veroorzaken.

Wel kun je ervoor zorgen dat je de financiën op orde hebt waardoor je altijd netjes op tijd kunt betalen. Echter vergt dit veel verantwoordelijkheid en inspanning. Daarbij heb je nog wat meer nadelen die we graag willen bespreken. Dit doen we dan ook hieronder.

Kosten die komen kijken bij een auto kopen met BKR

Ga je een auto financieren zonder BKR dan komen hier niet alleen de maandelijkse kosten plus rente bij kijken. Uiteindelijk zullen de kosten namelijk erg hoog zijn. Je moet bijvoorbeeld nog steeds benzine aanschaffen en verzekeringen afsluiten voordat je kunt gaan rijden met de auto.

Helaas wordt hier vaak geen rekening mee gehouden wanneer er wordt gekozen voor een auto kopen op afbetaling zonder BKR. Uiteindelijk komen de kosten veel hoger uit waardoor de maandelijkse kosten niet meer betaalbaar zijn.

Vaak is auto kopen op afbetaling zonder BKR toetsing niet goedkoop

Kies je voor auto kopen op afbetaling met negatief BKR dan kan dit voor jou misschien voordelig uitvallen. Je hebt immers de controle bij het BKR ontlopen, maar dit betekent niet dat de kosten goedkoper uit zullen vallen.

De rente blijft nog steeds gelden. Als we gaan kijken naar andere leenvormen dan zien we dat er bij een negatieve registratie een stuk meer rente betaald moet worden.

De auto wordt minder waard bij een auto kopen zonder BKR

Ga je een auto afkopen dan krijg je te maken met de waardedaling van de auto. Hoe langer de auto bestaat, hoe minder waard deze ook wordt.

Helaas moet je dan wel iedere maand hetzelfde aflossingsbedrag blijven betalen, terwijl de auto minder waard wordt. Het is daarom altijd verstandig om de mindering in waarde mee te nemen in de bepaling op de optie huurkoop auto zonder BKR iets voor jou is.

Andere mogelijkheden dan auto kopen met BKR

We hebben al verteld dat het verschillende risico’s met zich mee kan brengen als je kiest voor een auto kopen zonder BKR toetsing. Om deze risico’s te ontlopen kun je kiezen voor andere mogelijkheden. Geld lenen voor auto zonder BKR toetsing hoeft namelijk niet altijd te gebeuren als je een nieuwe auto wilt gaan rijden.

Heb je bijvoorbeeld genoeg spaargeld, ofwel kapitaal opgebouwd? Dan is het erg verstandig om direct de hele aanschafwaarde te betalen. Dit betekent dat je geen rente hoeft te betalen en dus goedkoper uit bent. Ga je toch voor een auto kopen met BKR registratie, dan is dit in de meeste gevallen duurder.

Huren is ook een optie

Je hoeft niet altijd per se iets nieuws aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om een auto te huren. Heb je bijvoorbeeld de auto maar een paar dagen nodig dan is het vaak een stuk goedkoper om deze te huren. Vaak is het wel een stuk duurder om te huren.

Inhoud