Vergelijk gratis

Gemakkelijk zorgverzekeringen 
online vergelijken zonder gedoe

Begin nu met het vergelijken van zorgverzekering aangeboden door alle aanbieders in Nederland en kom achter belangrijke aandachtspunten bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Alles op 1 centrale website bij elkaar

 

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

 

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

 

Alle informatie over Zorgverzekeringen

Zorgverzekering vergelijken is heel eenvoudig

We zijn in Nederland allemaal verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Elk jaar stappen miljoenen mensen over naar andere verzekeringsaanbieders en genieten van voordelige premies in vergelijking met de vorige zorgverzekeraar.

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer, bijna elke verzekeraar biedt wel een een bepaalde zorgverzekering aan, zelfs retailers doen het voortaan. Wij raden zoekende mensen altijd aan om eerst te kijken naar eigen wensen en aan de hand hiervan de voorwaarden door te lezen, vergelijk vervolgens op de prijs en kies het best passende en voordeligste pakket.

Wat is een zorgverzekering?

Je sluit een zorgverzekering af om gedekt te zijn voor ziektekosten. Bij ziektekosten kunt u denken aan kosten die u hebt moeten maken om medicijnen aan te schaffen of  voor het verblijven in een ziekenhuis.

De markt voor zorgverzekeringen zit bomvol met aanbieders, allemaal met verschillende maandelijkse premies, vergelijk om achter uw beste en voordeligste aanbieding te komen.

Waarom je zorgverzekering vergelijken?

De zorgverzekering voorwaarden veranderen ieder jaar, het is dan ook logisch dat de maandelijkse premie gaat verschuiven. Dit kan in je voordeel zijn maar is in de praktijk vaker in je nadeel.

Je moet om deze reden goed in de gaten houden wat er bij jouw zorgverzekeraar verandert en of hij nog steeds de beste partij voor jouw wensen is. Wij raden het dan ook sterk aan om meerdere keren per jaar te vergelijken.

November, bekijk de voorwaarden van jouw polis

Ieder jaar rond november zijn de nieuwe voorwaarden en premies van de zorgverzekeraars bekend. Je kunt dan overstappen tot 1 februari. Je moet dan wel je oude zorgverzekering hebben opgezegd voor 1 november.

De basisverzekering uitgelegd

Voor alle standaard kosten zoals een bezoek aan de apotheek of een onderzoek in het ziekenhuis, dekt de basisverzekering de kosten.

Een basisverzekering is voor bijna iedereen in Nederland verplicht. Er zijn slechts 2 groepen mensen waar deze verplichting niet voor geldt: Mensen die in militaire dienst zijn en mensen die vanwege zijn geloofs-of levensovertuiging niet willen afsluiten.

Behoor je niet tot een van deze groepen dan ben je vanuit de staat verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. In de regel is het zo dat iedere inwoner van Nederland die werkt en loonbelasting betaalt een zorgverzekering af moet sluiten. 

Een buitenlandse zorgverzekering

Hebt u een zorgverzekering afgesloten in het buitenland dan is het niet zo dat wanneer je woonbaar bent in Nederland geen zorgverzekering meer af hoeft te sluiten. Integendeel ook in dit geval is het verplicht.  

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over zorgverzekeringen, aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over zorgverzekeringen!

De collectieve zorgverzekering

Vergelijk gratisCollectief verzekeren wellicht interessant voor u Dit jaar zijn de zorgkosten weer omhoog geschoten, iets wat je de afgelopen maanden misschien vaak voorbij hebt zien komen. Veel mensen hebben moeite met het betalen van de zorgkosten waardoor de keuze...

Begin nu met het vergelijken van alle zorgverzekering aanbieders