Gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken zonder gedoe?

In een paar klikken alle aanbieders vergelijken
Ik wil vergelijkenMeer informatie

Gemakkelijk alle grote aanbieders vergelijken

Het ideale startpunt voor online vergelijkingen

Lees reviews over alle online aanbieders

Alles op 1 centrale website bij elkaar

Begin hier met vergelijken van uw zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken is heel eenvoudig

We zijn in Nederland allemaal verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. Elk jaar stappen miljoenen mensen over naar andere verzekeringsaanbieders en genieten van voordelige premies in vergelijking met de vorige zorgverzekeraar.

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer, bijna elke verzekeraar biedt wel een een bepaalde zorgverzekering aan, zelfs retailers doen het voortaan. Wij raden zoekende mensen altijd aan om eerst te kijken naar eigen wensen en aan de hand hiervan de voorwaarden door te lezen, vergelijk vervolgens op de prijs en kies het best passende en voordeligste pakket.

Top 5 zorgverzekering aanbiedingen

Aansprakelijkheidsverzekering aanbieder reviews

Zorgverzekering informatie

Wat is een zorgverzekering?

Je sluit een zorgverzekering af om gedekt te zijn voor ziektekosten. Bij ziektekosten kunt u denken aan kosten die u hebt moeten maken om medicijnen aan te schaffen of  voor het verblijven in een ziekenhuis.

De markt voor zorgverzekeringen zit bomvol met aanbieders, allemaal met verschillende maandelijkse premies, vergelijk om achter uw beste en voordeligste aanbieding te komen.

Waarom je zorgverzekering vergelijken?

De zorgverzekering voorwaarden veranderen ieder jaar, het is dan ook logisch dat de maandelijkse premie gaat verschuiven. Dit kan in je voordeel zijn maar is in de praktijk vaker in je nadeel.

Je moet om deze reden goed in de gaten houden wat er bij jouw zorgverzekeraar verandert en of hij nog steeds de beste partij voor jouw wensen is. Wij raden het dan ook sterk aan om meerdere keren per jaar te vergelijken.

November, bekijk de voorwaarden van jouw polis

Ieder jaar rond november zijn de nieuwe voorwaarden en premies van de zorgverzekeraars bekend. Je kunt dan overstappen tot 1 februari. Je moet dan wel je oude zorgverzekering hebben opgezegd voor 1 november.

De basisverzekering uitgelegd

Voor alle standaard kosten zoals een bezoek aan de apotheek of een onderzoek in het ziekenhuis, dekt de basisverzekering de kosten.

Een basisverzekering is voor bijna iedereen in Nederland verplicht. Er zijn slechts 2 groepen mensen waar deze verplichting niet voor geldt: Mensen die in militaire dienst zijn en mensen die vanwege zijn geloofs-of levensovertuiging niet willen afsluiten.

Behoor je niet tot een van deze groepen dan ben je vanuit de staat verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. In de regel is het zo dat iedere inwoner van Nederland die werkt en loonbelasting betaalt een zorgverzekering af moet sluiten. 

Een buitenlandse zorgverzekering

Hebt u een zorgverzekering afgesloten in het buitenland dan is het niet zo dat wanneer je woonbaar bent in Nederland geen zorgverzekering meer af hoeft te sluiten. Integendeel ook in dit geval is het verplicht. 

Wat gebeurt er als je geen zorgverzekering afsluit?

ALs je niet verzekerd bent maar wel de plicht hebt om een verzekering te hebben dan krijg je eerst een brief thuisgestuurd. Wanneer je dan nog niet overgaat tot het afsluiten van een basisverzekering ontvang je tot maximaal 2 boetes.

Heb je na deze boetes nog steeds geen basisverzekering afgesloten dan wordt en door het College voor zorgverzekeringen ook wel CVZ genoemd een basisverzekering afgesloten bij een zorgverzekeraar naar haar keuze. Het college voor zorgverzekeringen incasseert de premie dan doormiddel van 12 maanden lang een bepaald bedrag van je in inkomen in te houden.

De aanvullende zorgverzekering

Wilt u extra verzekerd zijn tegen kosten die niet door uw basispakket vergoedt worden, dan kunt u kijken naar een aanvullende verzekering. Deze keuze is geen plicht vanuit de staat en u bent dus helemaal vrij om deze keuze te maken. 

Mag de verzekeraar u afwijzen?

Het is niet zo als met het afsluiten van een basisverzekering dat de verzekeraar u verplicht aan moet nemen als klant, integendeel, de verzekeraar mag klanten wel weigeren als zij een aanvullende verzekeringen zouden willen afsluiten.

Kijk dus goed wat er wel en niet door uw basisverzekering wordt gedekt. Staan er bijvoorbeeld uitzonderingen tussen waar u wel voor verzekerd wilt zijn kijk dan of u ze kunt aanvullen met een aanvullende verzekering. Dit is natuurlijk wel tegen een maandelijkse meerprijs, en houdt natuurlijk ook rekening met de verbonden eigen risico’s. 

De tandartsverzekering

We willen allemaal een mooi en gezond gebit toch? Als je een mooi en gezond gebit belangrijk vind dan is het slim om te kijken naar een goede en dekkende  tandartsverzekering.

De dekking van de tandartsverzekering

Een tandartsverzekering dekt vaak een groot gedeelte van de kosten die u bij de tandarts hebt moeten maken. Met een tandartsverzekering bent u ook verzekerd voor de periodieke controles. Deze controles zijn er om tijdig problemen te signaleren en indien nodig meteen op te lossen.

Eigen risico en kinderen meeverzekerd?

Uw gebit wordt bij deze behandelingen meestal ook gereinigd. Dit voorkomt dat u erge tandproblemen krijgt wat op den duur veel pijn gaat doen en een hoge kostenpost met zich mee brengt.

Uw kinderen zijn overigens tot hun 18e gratis meeverzekerd met de ouders. Het is tevens ook de regel dat er bij tandarts behandelingen geen eigen risico wordt gerekend.

Kiezen voor een budgetpolis

Een budgetpolis zorgt dat de volledige ziektekosten worden gedekt als je naar het ziekenhuis gaat die de verzekeraar aanbiedt. De verzekeraar heeft in dit geval en contract met het desbetreffende ziekenhuis.

Ga je bij letsel naar het ziekenhuis wat er door de verzekeraar wordt aangeboden dan is er geen probleem en wordt alle schade netjes vergoedt. Kijk in de voorwaarden van de verzekeraar goed na met welke ziekenhuizen er contracten liggen. Zo bent u maandelijks goedkoper uit en weet u waar u terecht moet bij eventuele letsel.

Navigatie

Home

Internet - TV - Bellen

Verzekeringen

Auto

Reizen

Telefonie

Handige links

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5

Top 5 aanbieders

Blog artikel 1

Blog artikel 2

Blog artikel 3

Blog artikel 4

Blog artikel 5