Een eerste motorrijles is natuurlijk hartstikke spannend. Motorrijden is op zich al een stoer besluit en wanneer je nog niet precies weet waar je aan toe bent, kan jou dat extra nerveus maken. Om toch optimaal voorbereid te zijn, verklappen we al enkele dingen die je kunt verwachten.

Wat kun je al voorbereiden?

In feite kun je niet veel voorbereiden en moet je de les op je af laten komen. Wel is het belangrijk om alvast wat onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld naar de prijzen van lespakketten en de mogelijkheden om je theorie te leren bij een rijschool in Breda. Ben je iemand die iets meer structuur en begeleiding bij het leren nodig heeft? Check dan of het mogelijk is om theorielessen te volgen. Misschien heb je een geromantiseerd beeld van motorrijden en droom je van eindeloze roadtrips, achteroverleunend op je motor. Hoewel motor rijden supertof is, moet je je goed kunnen concentreren en het voertuig volledig beheersen.

rijles

Wat kun je verwachten van je eerste les?

Als je nog niet helemaal zeker weet of motorrijles iets voor jou is, kun je ook eerst een proefles nemen. Houd er wel rekening mee dat je dan al speciale motorrijkleding nodig hebt of kleding die jou voldoende bescherming biedt. Uiteraard is een helm ook verplicht. Uiteraard gaat het volgen van lessen in kleine stapjes. Je begint bijvoorbeeld met het nalopen van je motor en het doen van een paar handelingen op een oefenterrein. Je leert bijvoorbeeld hoe je moet remmen en gas moet geven.

Wat zijn de vervolgstappen voor je motorrijbewijs?

In de eerste rijles maak je dus ook kennis met jouw instructeur of instructrice. Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met jouw instructeur. Je moet namelijk goed met diegene kunnen communiceren. Is dat niet het geval, dan kan dat gevolgen hebben voor de rest van de rijlessen. Het kan namelijk voorkomen dat je hierdoor meer rijlessen nodig hebt. Tevens kan Je instructeur jou al een inschatting geven van het aantal lessen dat je moet volgen. Op de lange duur is het aan te bevelen om te investeren in goede motorrijkleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *