Soms moet je jezelf afvragen als het gaat om je goede voornemens: zijn het voornemens of gaat het je daadwerkelijk lukken? Wanneer je het af gaat laten hangen van motivatie ga je nergens komen, motivatie komt en gaat namelijk. Wanneer je iets echt wilt, gebruik je wilskracht en een goede voorbereiding. Met wilskracht kunnen we je niet helpen, maar met een goede voorbereiding wel. Dus ga je bed uit, kies een sport uit en volg deze tips! 

Vraag hulp aan hulpmiddelen 

Veel mensen gebruiken hulpmiddelen bij het sporten, met name de mensen die doen sporten in de sportschool. Hulpmiddelen kunnen zo breed of specifiek zijn als je verbeelding dit toe laat. Er zijn een paar hulpmiddelen waar je aan kan denken in de sportschool, maar twee zijn het belangrijkste: Een goede sportplanning en creatine. Een goede sportplanning wordt door vele niet gezien als een hulpmiddel, desondanks zullen je sportdoelen alleen maar duidelijker maken. Daarentegen zorgt creatine ervoor dat je sportprestaties nog beter worden en je spiergroei vele malen sneller zal gaan! 

Zoek een partner 

We hebben het hier niet over een partner voor 14 februari, we bedoelen een sportpartner met gemeenschappelijke doelen. Rome is niet in één dag gebouwd, maar het is ook zeer zeker niet door één persoon gebouwd. Wanneer je iemand vindt die een soortgelijk sportdoel heeft, kunnen jullie elkaar aan bepaalde discipline houden. Als je altijd alles alleen doet, is het al makkelijk om te denken: “Oh, weet je wat. Ik sla vandaag over.” Terwijl je eigenlijk je doel hoort te behalen. Een team van twee kan elkaar aan afspraken of deadlines houden. 

Kies een sport die bij je past 

Je kan ervoor kiezen om een populaire sport op te pakken omdat iedereen dit doet, maar je kan ook kiezen voor een sport die bij je past. Wanneer je een sport kiest waarvan jij écht het gevoel hebt dat het bij je past, ga je er ook met plezier heen. Dit zorgt ervoor dat je jezelf niet hoeft te overtuigen om te gaan, maar dat je niet kan wachten totdat je gaat! Of het nu fitness, dansen of de interessante wereld van vechtsporten is, maakt niet uit. Het enige wat telt is dat jij er plezier uit haalt!